2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

gülcancım genelde koyu sohbette olanlar doğum iznine ayrıldılar.. ancak uyanıyorlardır..

Öncelikle hepinize tünaydınopuyorumnanaktan

Bakyıldız aç ve tok ölçüyorum yediklerime göre değişiyor değerlerim bana doktorum açlık 70-90 arası tokluk 120-140 arası olması gerekir dedi ama benim tokluğum genelde 110 115 gibi çıkıyor oda normalmiş daha düşük çıktığı zamanlarda ek besin takviyesi yapıoruz

Elvinnazcığım diyetle dengeleyebileceğin birşey şeker sen sıkma canını bak ben başardım ayrıca ikiz bebeklerde bu gelişim farkı çok normal benim 2 tane bir kız bir erkek ikiz kuzenim var ikisinde de hep biri toraman biri minyondular hiç aynı boyuttta olmadılar

Esracığım giderek iyileşmene sevindim maaşallah

Funda en sonunda gelicem kızımla sana bir balkon sefası yapmaya

Bu arada babama geçmiş olsun dileklerinde bulunan tüm arakadaşlarıma sonsuz teşekkürler

Kızlar bu kucak konusunda uzmanlar çocuklar devamlı milletin kucağında gezsin demiyorlar ama 6 aya kadar bebek her ağladığında ona dokunun sarılın sizi hisesetsin hatta çok aşırı ağşadığı zamanlarda çıplak göğsünüze yatırın kalp atışlarınızı hissetsin diyorlar

Ben bu konularda şöle yapıcam böle yapıcam demeyi sevmiyorum herkes bebeği disiplinli yetişsin ister ama inanın onlar bizi yönetecek yani bebek her gece yatağında uyusun diye çabalarken için için ağladığında kıyamayız gibi geliyor bekara eş boşamamak kolaydır derler ya sanırım herşeyi yaşayarak göreceğiz

Bende otobüste minibüste huysuzluk edepsizlik yapan çocuğa gıcık olurdum ama bakalım bizim cilveloş nasıl olucak

Bize düşen onların hayırlı sağlıklı uslu bir evlat olmadı için çaba harcamak dua etmek ve elimizden geldiği kadarını yapmak yoksa bazı kalıplara zorla sokmaya çalışırsak önüne geçemeyeceğimiz bir hal alabilir

walla her sabah 6.30 kalkıyorum namaza ondan sonra yatmıyorum
babamla kahvaltı ediyoruz ilacını içiyor babacığım sonra annemin odaısnı topluyoruz iki gündür giymediklerini atıyoruz falan filan e arada anneeeee bunu at 100 yıl ömrün olsa giymezsin direnişlerime kızım dursun ben onu çok seviyorum direnişleriyle oda toplamamız sanırım bi 3-4 daha sürecek

arada yemek molası verdim şekerler ama laptopu alacağım yanıma

merhaba kızlar hayırdır kimseler yok bugün sitede sessizlik varlmaz:...biz işte çalışıyoruz kızımla perşembe gününü dört gözle bekliyoruz bakalım kaç kilo olmuşuz annemizin karnındaki durumumuz ne hepsini öğrenicez inşallah

Hey Allahim; sitenin son iki sayfasini goremiyorum, site bakimdaymis, 1261. sayfaya kadar bakmiyorlar herhalde... goremedim bugun neler yazildigini.

Kizlar inanilmaz terliyorum son birkac haftadir. Sadece basim ve yuzum terliyor ama boyle denizden cikmis gibi islaniyorum. Tansiyon 12/7-8 ama nabiz biraz once 124 olctum. Bir suredir kilo almam durdu, nutellalara ragmen. Preeklampsi mi geliyor acaba, ya da bir tiroid mi cikti basima? Doktor son 2 aydir 14/9 un uzerinde tansiyon gorursen bizi hemen ara demisti ama hic oyle bir tansiyonum olmadi. Biraz kosusturunca 13 u gordum ama buyuk 13un kucuk 8 in uzerine hic cikmadi. Nabiz biraz korkutuyor. Bir de bu terleme cok sinir bozucu. Oturdugum yerde yorulup bitkin dusuruyor beni.

Yarin doktora gidecegim, su an icin bu nabiz ve terleme ile ilgili bir aciliyet yok ama sevimsiz bir durum. Benzerini yasayan var mi?

Bilge'cim terleme bende de var ama sadece geceleri. Ben normal olduğunu, bünyeden bünyeye gene değiştiğini duymuştum.
Ayrıca son ayında hiç kilo almayan hamileler de duydum. Tansiyonun da iyiymiş.
Yalnız kalp atım hızın yüksek, o biraz endişe verici. Hamile olmasan terleme, kilo almama veya kaybı ve hızlı kalp atımı deyince hemen guatr düşünürdüm. Tansiyon problemin olmadığına göre guatr olmasın sakın? Doktorunu bir ara bence...

Bilge kesinlikle peline katılıyorum tiroid mi acaba başına iş açan...Bende öğlen uykusuna yatmıştım su gibi kalktım ama genelde bende uyuyunca terliyorum ama yorganla bütün olduğum için senin ki değişikmiş altında bir sebep yatabilir bencede bir dokotoruna danış

Pelincim, Mervecim ben de guatrdan hipertiroidden supheleniyorum. hamilelikte ortaya cikan bir turu varmis bu isin. Yarin doktor randevum var, o zaman doktorumla konusup tahlil isteyecegim. Tup bebek tedavisine baslamadan once T3 T4 ve TSH a bakilmisti, benim zaten kilodan dolayi her gittigim doktor bir isterdi bunlari. Bu zamana kadar birsey cikmamisti ama bu hamilelige ozel olan turu ile karsilasmis olabilirim diye dusunuyorum.

Kızlar yaaa bazen karnımda cilveloş periyotik olarak atıyor böyle hıçkırıyor gibi..Bebeklerin anne karnında hışkırdıklarını biliyorum ama kızım öle periyodik olarak pıt pıt pıt yapınca üzülüyorum :gitme:

bilgecim cnm benimde tansiyonum genelde 12/7 yürüyünce filan 13/7 oluyor ama daha fazla olmuyor.terleme bendede var özellikle geceleri soğuk olmasına rağmen boynum terliyor gün içindede biraz efor sarfedeyim hemen terliyorum. çarpıntım oluyor benim. nabzım en az 105 çıkıyor bazen 120 leri buluyor.durup duruken çarpıntı yaşıyorum uzanınca geçiyor bi iki dakikaya. ben dr.uma sordum metabolizmamız çalıştığı için terleme ve nabızda hızlanma oluyormuş. birde kilo fazla olduğu için bizde etkisi biraz daha fazla oluyormuş. hani ağırlaşma dedikleri şey varya ben hala yaşamadım diyorum heryere fink fink gidiyorum geziyorum evdede bi dakika boş durmuyorum yani hareketlerimi azaltmadım ama demekki artık vücut biraz yavaşla siyalleri gönderiyor. inşallah başka bir sebebi yoktur seninde şikayetlerinin. sende dr.una bi danış bakalım benimkiyle aynı şeylerimi söyliyecek.

mervecim cnm üzülme o hıçkırıklar cişveloşun iç organlarının gelişmesinden ve solunum egzersizleri yapmasından kaynaklanıyor. hatta doğduktan sonrada bikaç gün öle hıçkıracak ara ara midesi büyüyor derler hepsinin gerçeklik payı var.

hepinize tşk ederim kızlar inş 10 gün sonra dengeler kilolarını bebeişlerim birden bire fark yaratması dr endişelendirdi yoksa büyümüş olmaları çok güzel ben kilo almamışım bu ay 65 900 geldim
gelişmeleri yazarım

Ay inşallah biz çok bilmiş minik doktorlar yanlış tahmin etmişisizdir de sadece içinde atan minik kalbin sıcaklığı yapıyordur terlemeni...

Pelincim affınına sığınarak yazdım doktorum bana öyle diyor çok bilmiş jinekolog yine netten neler okudun da geldin diyor....

Biraz alem bir adam en son ki randevuda bana ne dese beğenirsiniz hocam göğüs masajı yada nefes egzersizi yapsam mı ne olur ne olmaz bişiler öğrenmek lazım dedim...Ben o acıyla nefes almayan bir kadın hiç görmedim dedi güldü bana ay pisss yaaa :)) hep uğraşıyor benimle kaydirigubbakcemile3

Dedim cilveloş iyimi kilolu yada zayıf olucak diye endişe ediyorum ya (şekerden dolayıda kilo boy vs sormamaya karar vermiştik) Çocuğun kilosu her anne için çok önemlidir emmesi sütünün olması vs gibi durumlar hep acil önem taşır ama bebek bi sarılık olsun bi hastalansın 3 kilo değilde neden 3,5 kilo olmadı gibi düşünceler bir anda anlamını yitirir dedi.Bizim için önemli olan sensin dedi o gayet iyi dedi

Bana bu gittiğimde raporumu yazdı 1 hafta öndeymişim gibi yaptı tarihi sonrada çapaya gideceğim onkoloğa 2 sayfa not yazdı sayın meslektaşım bi kızın içini şimdi mi boşaltalım yada sonramı boşaltalım gibi bir özü olan mektup bakalım onkologlar ne diyecek....Ki ne deseler bile biz patoloji raporu gelsin eğer durum kötü ise ikinci bir ameliyat olayım diye düşünüyoruz direk doğumda radikal cerrahi (rahmin alınması ) düşünmüyoruz...

Ay ne bileyim her doktora gittiğimde bu konular açıldığı için doğuma kadar doktora gitmek istemiyorum bazen tam kızımla mutlu mutlu iletişim içindeyken kafam allak bullak oluyor

Bu arada bilgeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee cilveloşum kafası kasığımdaydı...sırtı yan şekilde göbeğimde ayakları ve bacaklarıda sağ yanıma doğru uzatılmışşşşş hocam dönmüşmü bebek diyorum sırıtım o ne demek net tabirimi diyo sinir sinir gülüyor :) Sen takmak bunları kafana doğum yolların kapalı bebek dönsede dönmesede bişey olmaz bizim büyük bir buluşmamız olucak dedi

Sonra işin ciddi yanı geldi önce senin sağlığın ameliyatını hafta başında sakin sakin bir anda yapmak çok güzel olucak 10-15 aralık arası düşünüyorum dedi hafta sonu olmaz dedi 11-12 aralık elemiş oldu zaten..ameliyata frozen gelicek belki 3 saat sürecek inşallah herşey iyi olacak sen bebek dönmüş dönmemiş sütün az olmuş olmamış sakın sıkma canını bunlarada kafanı takma iyi olacağını bebeğinde iyi olacağını düşün dedi sen iyi olmazsan sütün olsada bebeğe zaten veremeyeceksin dedi....ÖNCE SEN İİ OLDA...biz bebeği her türlü besleriz dedi ..

Ne yapsın beni rahatlatmaya çalışıyor işte oda farkında tabiki bebeğin dönmesi sütü kilosu falan önemli ama ne yapsın adamcık beni şöle bir salladı Kendi kardeşim gibi söylüyorum sen ii ol o bebeğe kocaman verecek bir yüreğin var her türlü iyi bir anne olacaksın bebek emsin emmesin sen ona iyi bakacaksın üzülme bu kadar didinme rahat ol iyi olacağını düşün sıkılma tadını çıkar bak onunla başbaşa son 2 ayın dedi..

E ben arabada başladım tabi ağlamaya ay geçicek inşallah bu günler şimdi o çapanın onkoloji bölümüne nasıl gidicem onu düşünüyorum sanırım kapıda bekleyceğim yine sıram gelince beni eşim bulur içerde durunca ayyyyyyyyyyyyyy insanın içi fena oluyor

Son düzenleme:
hımmmmmmmmmmmmm buda olabilir baakkkk
yaa demek öyle Esracığım ya zavallı çocuğum pıt pıtpıt çırpınıyor gibi geliyor bu sefer bana kıyamıyorum oy kuzum hadi annem ii ol falan diyorum ay inan su içesim geliyor hani biz çok hıçkırınca su içeriz falan yaaa AYYY YOKSA KIZIMI BİRİ ANIYORDA YADA DEDİKODUSUNU YAPIYORDA o yüzden mi hışkırıyor ehehehehehehehkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Canım sen hiç emrak etme onlar yakalar birbirini ki zatenhiç bi zaman aynı kiloda olmuyorlar

Kızlar bu arada evde olmak salak salak programlardan sıkılmak tv de hiç bişey yok demek süper bir duygu yahuuuuuuuuu

Birazdan annemin odasında işler bitince cilveloşun loğusa şerbeti bardaklarını süsleyeceğim

NALANNNNNNN cnm ben 3 hafta sonra falan gideceğimyine kapalı çarşıya sana o zaman alsak olur mu geceliği falan bildiğim kadarıyla bunun sabahlığıda var

merhaba arkadaşlar bebeğim 25 haftalık oldu ama sürekli idrar yolu enfeksiyonu böbrekde kum ve bel ağrısı 10gün önce antibiyotik kullandım geçdi bügün tahlil yaptırdım tekrarlamış enfeksiyon yarın doktoruma gidecem sizde de oluyormu korkuyorum bebeğime zarar verecek diye bide çok çabuk yoruluyorum

Merveee ben senin bu doktorunu çok sevdim kaydirigubbakcemile5 Aferin valla, adam ne dese haklı. Önce sen iyi ol, cilveloşun bir sorunu yok çok şükür. O çok güçlü bir yay kızı şimdiden. Annesini de hiç üzmeyecek.
Endişelerinin her birinde çok haklısın ama sana faydası yok, ne olacaksa olacak. Moralini yüksek tutup, hep olumlu düşünmelisin. Kızının da ihtiyacı olan tek şey annesinden gelecek pozitif enerji. Sen benim tanıdığım en güçlü, hayat dolu insanlardan birisin. Ayrıca çok gençsin, hepsini atlatacağına eminim. Allah sana bu belayı verdi ama seni seven bir eşin, savaşacak sağlığın ve yakında kavuşacağın çok güzel bir cilveloşun var. Sen sadece bunları düşün oldu mu tatlım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…