Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
slm kızlar ben faha iyiyim çok teşekkğrler:) antibiyotiğe devam. ateşim yok öle halsizlik filanda yok sadece burnum ve boğazım dolu dolu.ama ilaç işe yaramaya başladı heralde okadar öksürmüyorum artık.
arkadaşlar merhaba, hepiminizi daha önceki forumlardan hatırlıyorum. 3.denemem bugün
4.günüm, kızlar ne olur benim içinde dua edin bu yıla hamile kalarak devam etmek istiyorum ve sonunda hayırlısı ile sağlıklı olarak bebeğime kavuşmak...2010 yılında 4 defa tedavi gördüm 3. dondurulmuşum 5. gün dü ama sağlıklı çözülemedi. 4 gün önce 2 adet dondurulmuş transferim oldu, inşallah bebeklerim benimleler...
mervecim babana çok geçmiş olsun canım okudum ay nazarmı var bu babcığında kzıım senin:)))arkadaşlar bu hafta rapor başladı ayyyy çok değişik duygu ya işe gitmemek stres olmamak :)))) tuafıma gitti cumartesi dr amcamıza gittik oğluşum 1903 gr olmuş teyzeleri gözleri açıktı ayyy resmen bu sefer çok duygusallaştım maşallah nts girdik gayet herşey yolunda dedi bizde bu kadar teyzoşlarrrr:)))
varya aynı şeyleri bende düşünüyorum.. bende 8 hafta kala çıksammı ki.. of off iyi ce ağırlaştık biz galiba.. hantal bişiy oldum çıktım ya...
çok teşekkür ederiz hepinize teyzelerimiz ya ben dr ne sormayı unuttum biliyomusunuz şu humana çayı varya onları şimdidenmi başlasak içmeye kardeşime aldığı eczacı kadın bunu içmeye 2 ay önceden başlıcaksınız demiş kardeşimde bana diyo başla abla diye ama ben dr sorucaktım unuttum sizler ne yapıcaksınız hiç araştırma yaptınızmı?
teşekkürler canımcım sorarsan çok sevinirim ben hiç anne sütü almamışım bir damla bile annem rahatsızlanmış sarılık olmuş anne ile beni ayırmışlar o yüzden kısmet olmamış şimdi ben kısmet olursa ne kadar canımda yansa acısada bebeğimi emziricem inatla kısmetse tabi olursa sütüm
Aşkolsun Sevgi, teklif mi bekliyorsun yawf:)))) Atlayın gelin yarın sabah:)) Valla sofraya kuş sütü bulur koyarım:)))))))))))) haaaa kendiniz için sanmayın hee, bebeişler için :))))hıııhhh bizi hiç çağırma zaten...
Çok haklısın Bilge... Ben de istemiyorum kucak bebeği olmasını kızımın... ve bunun için elimden ne geliyorsa yapacağım.. Bi de yatağında oyuncak falan tutmak işe yarıyomuş.. şu ses çıkaranlardan.. Ben playskool un "uyku arkadaşım"ı aldım.. ufacık değince başlıyor müzik çalmaya.. bakalım başarabilecekmiyiz.. Bide sallanma derdi için de dony yi almıştım ya, gidip yanında sever, yatağında oyalanmasını sağlarım diye şimdiden planlar yaptım ama görecez bakalım ne kadar işe yarayacakKizlaaaarr selam:)))
Ancak girebildim nete, temizlikci vardi. Yaw kizlar benden soylemesi, bebeklerinizi kucaga a-lis-tir-ma-yin!... Temizlikcimin 1 yasinda bir oglu var. Aman allahim nasil huysuz bir cocuk, nasil huzursuz nasil surekli ilgi istiyor. 4 saatte canimi cikartti. Zavallilarin evleri bir tuhaf, kadinin kocasi evi tahta paletlerle yukseltmek zorunda kalmis su basti da islandi diye. Kapi yerleri dusuk kalmis tabii. Cocuk o kapi bosluklarina dusecek diye hep kucaklarinda tutmuslar, bir de cocuk o nemli ortamda surekli hasta olunca iyice huyu bozulmus tabii. Simdi emekliyor ama eger bir yerleri karistirip birseylerle oyalanamazsa illa kucak istiyor. Zir deyince de annesi isi gucu birakiyor kucagina aliyor. Kocasi dayanamazmis aglamasina, kafasi goturmezmis efendim. Bir de uyumaz etmez cocuk o kadar huyu bozulunca, annesi yalap sap isleri yapaana kadar canim cikti oyalayacagim diye. Daha kirki cikmadan bu terbiyeyi vermek lazim, oyle zirt diyince kucaga almamak, her istedigini eline vermemek lazim. Ornegin uyaninca yataginda oyalanmasini bilmeli cocuk, idealist laflar bunlar, gercek boyle olmuyor ama en azindan denemek ve biraz direnmek lazim diye dusunuyorum.
ay arkadaşım ben de aynı durumdayım ilaç almadan geçmez mi acaba?
ben küçük bir ilçedeyim burda doğrudüzgün doktor yok, korkuyorum bir şey içmeye:uhm:
ay bilgecim benimde en sevmediğim şey çocuk ağlaması ve annesine yapışması.. ıyy böyle atasım geliyo kendimi bi yerlerden öyle durumlarda.. napıcam bilmiyorum..Kizlaaaarr selam:)))
Ancak girebildim nete, temizlikci vardi. Yaw kizlar benden soylemesi, bebeklerinizi kucaga a-lis-tir-ma-yin!... Temizlikcimin 1 yasinda bir oglu var. Aman allahim nasil huysuz bir cocuk, nasil huzursuz nasil surekli ilgi istiyor. 4 saatte canimi cikartti. Zavallilarin evleri bir tuhaf, kadinin kocasi evi tahta paletlerle yukseltmek zorunda kalmis su basti da islandi diye. Kapi yerleri dusuk kalmis tabii. Cocuk o kapi bosluklarina dusecek diye hep kucaklarinda tutmuslar, bir de cocuk o nemli ortamda surekli hasta olunca iyice huyu bozulmus tabii. Simdi emekliyor ama eger bir yerleri karistirip birseylerle oyalanamazsa illa kucak istiyor. Zir deyince de annesi isi gucu birakiyor kucagina aliyor. Kocasi dayanamazmis aglamasina, kafasi goturmezmis efendim. Bir de uyumaz etmez cocuk o kadar huyu bozulunca, annesi yalap sap isleri yapaana kadar canim cikti oyalayacagim diye. Daha kirki cikmadan bu terbiyeyi vermek lazim, oyle zirt diyince kucaga almamak, her istedigini eline vermemek lazim. Ornegin uyaninca yataginda oyalanmasini bilmeli cocuk, idealist laflar bunlar, gercek boyle olmuyor ama en azindan denemek ve biraz direnmek lazim diye dusunuyorum.
canım ikiz gebeliklerde şekerin yüksek çıkma ihtimalini bende okumuştum internette.. o problem değil.. umarım ağırlık farkı bi problem yaratmaz.. 10 gün sonra ki kontrolde ikisi eşitlemiş olurlar inşallah..merhaba kızlar bizim bugün şeker yüklememiz vardı malesef hiç bir sebeb yok belirti yok derken bende şeker çıktı şimdi 100 gr şekerle yapılcak hadi ona çok üzülmedim çünkü ikizlerde olması normal dedi doktorum diyetle hallederiz inş
asıl sorun bebeklerimin bu hafta çok gelişmesi ve birbrilerine çok yakın giden kilolarının farkla ayrılması biri 980 diğeri 1 350 gr geldi 29 30 haftalık gibi görünüyolar birden oluşan bu fark erken doğum riski taşıyormuş 10 gün içinde tekrar kontrol edicek eğerki fark büyürse araştıma hastanesine gönderice gözetim altında olucakmış dua edin fark büyümesin
esra benim küçük ablam aynen senin anlattığın gibiydi.. bize bile bağırırdı yüz veriyoruz diye.. ama o çocuklar nasıl usluydular bi görsen.. ablam sadece uyku saati derdi.. gık demeden doğru odalarına gider uyurlardı.. kuzu gibiydiler kuzu maşallah..inşallah bende öyle bir anne olabilirim.cnm sanada çok geçmiş olsu ben kendi dr.umu telefonda aradım grip oluyorum galiba diye o da bana tavuk suyu çorba,ıhlamur c vitmini iç dedi.eğer ateşin olursa yada öksürük başlarsa dahiliyeciye git ihmal etme dedi. bende 2 gün evde direndim sonra öksürük başladı hafifte ateşim çıkar gibi oldu gittim.erken davrandım çünkü enfeksiyon ciğerlerimede inerbilirdi.ben pek grip olmam bikaç senede bir olurum o zamanda bronşite çevirirdi. bu sefer penisiline erken başladım epey toplarladım. hatta ben eşime dedim gitmeyelim dr.a penisiln al bana yeter dedim o ısrar etti illa gidelim diye yine penisilin aldık sonuçta ama onun içi rahat etti en azından. bence sende ateş takibi yap ve öksürük olursa ihmal etme.bana kan tahlili yaptılar kanda bakteriyel enfeksiyon görüldü. bebeğede kan yoluyla geçiyor sonuçta o yüzden daha önemli bence.
bilgecim bende sevmem pek kucak isteyen bebekleri.ama ben hep diyorum herkese koala gibi yapıştırıcam göğsüme kimseye vermicem diye:) en azından 6 aylık olana kadar bol bol kucağa alınmalı bebekler.özellikle ilk 1 ay anne kucağı onların dış ortama uyumları ve kendilerini savunmasız hisssetmelerine karşı gerekliymiş. bebeklerde güven duygusu oluşurmuş. ama abartmamak lazım tabi. 6 aylıktan sonra biraz daha dikkatli davranarak sınırı çizebiliriz bence. mesela annemlerden biliyorum almanyada dr.lar diyomuşki her akşam aynı saatte banyosunu yapacak ve yatacak bebek. yatağına yatıracaksınız.öle sallama mallama yok. apaesada kapıyı çekip çıkın ağlaya ağlaya uyuyacak ve alışacak.annem diyoki çok ağlamıyordunuz bir iki dk.sonra ses kesiliyodu bakıyodum uyumuşsunuz diyodu.(tabi katıla katıla ağlamasına izin veremeyiz bence) ve hayır diyince geri adım atmamalıyız. mesela ben gördüm bi alışveriş merkezinde çocuk 2-3 yaşında bişey istemiş anne hayır demiş.kendini nasıl yerlere atıyor "o zaman ben gelmicem" diye ağlıyor anneside "tamam biz gidiyoruz sen kal burda ama böle yaparak fikrimin değişeceğini sanma" diyip yürümeye başladı. ama kadın hiç arkasına bakmadı bikaç adım sonra çocuk koşa koşa gelip annesinin elini tuttu. bazen diyorumki yaa ne zor bişey resmen korkuyorum nasıl birer anne baba olucaz diye.
günaydın kızlar.....
merhaba kızlar bizim bugün şeker yüklememiz vardı malesef hiç bir sebeb yok belirti yok derken bende şeker çıktı şimdi 100 gr şekerle yapılcak hadi ona çok üzülmedim çünkü ikizlerde olması normal dedi doktorum diyetle hallederiz inş
asıl sorun bebeklerimin bu hafta çok gelişmesi ve birbrilerine çok yakın giden kilolarının farkla ayrılması biri 980 diğeri 1 350 gr geldi 29 30 haftalık gibi görünüyolar birden oluşan bu fark erken doğum riski taşıyormuş 10 gün içinde tekrar kontrol edicek eğerki fark büyürse araştıma hastanesine gönderice gözetim altında olucakmış dua edin fark büyümesin