2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Mervecim ben aldım bebefox marka sütyen... Yumuşacık penyesi falanda çok güzel al bence.. tek defekti meme ucunu belli ediyor.. ama göğüs pedi koyacaz nasılsa çok da dert değil.:))

kızlar çok üzgünüm doktorda geldim ama haberer çok kötü.Kanamam boşuna değilmiş rahimde açılma vrmış.Şu an için Voltaren fitil endol kapsül ve progesran dye bi alaç verdi kanamayı durdurmamız lazım dedi.büıuük bi ihtmal serklaj yapılacak.O nedenle doktor öncelikle kanamayı durdurmamız lazım dedi yoksa seklaj oursam çok ağrım olurmuş.Bu konuyla ilgili blginz varmı haber vermek istedim.Ayrıca ben daha hedye alıcam arkadaşın hediyesni de alamadım geçen haftadan beri kendimle uğraşıyoruz bugün alıcaktı ama bu moralle bide eve gelip hemen yatmam gerekiyodu o konudan da ayrıca üzgünüm en kısa zamanda alıcam.

Aaa Merve hep negatif düşünme canım.. bebeğim uyumuyor, yemiyor, gazı var falan değil... Cilveloşş agu gugu yapıyor, uyuyor, gülümsüyor, aaa kaka yaptı :)))
ay tam felaket tellalı panik anne modundayın değil mi eheheheh
canım ne demek merak ettim bi sorayım dedim
bilgede merak etti
bu biberon işinde galiba bende ondan alacağım aslında görümcemde hiç kullanılmamış Dr brownun gaz yapmayan biberonu var onu mu alsam ondan acaba ama o uzun sevimsiz bişey ben miniciklerden istiyorum

ayrıca demek sen bişey almadıysan yandım ben e benimde poşetlerde duran ciiclerim accık mı gözükücek şimdik amanın
Mervecim ben aldım bebefox marka sütyen... Yumuşacık penyesi falanda çok güzel al bence.. tek defekti meme ucunu belli ediyor.. ama göğüs pedi koyacaz nasılsa çok da dert değil.:))
dediğin gibi ped kullanıcaz nasılsa
ben onun atlet olanlarından var ondan da aldım
bakalım gelince görücez nasıl olduklarını

canım benim can sıkıcı bir durum ama en azından bak bebeğine bişey olmamış hala orda duruyor sen özlemin dediğigibi sakın kalkma hep yat uzan hediyenin ne önemi var böle şeyler fanii sen ii olda hediyesi batsın zaten alacağın arkadaşında umursamaz bu durumda
serklajda kötü bir olgu değil doktorunun direk çok ağrın olur demesini hoş bulmadım öle bile olsa keşke sölemeseydi

dualarımız seninle

sağolun kızlar yatıyorum zaten yaptığım tek iş bu konuyu internetten araştırmak oluyo ama moralm çok bozuldu şimdiye kadar herşeyimiz çok normaldi kendimi suçlu gib hissedyorum yanlış b şy mi yaptım dye herşeyin allahtan olduğuna inanıyorum ve allahıma dua ediyorum bunu da atlatıcaz bi şeklde şimdye kadar kolay olmadı herşey tedavi süres falan bu da geçicek tek teselim bu

cnm bu arada sen kaç haftalık olmuştun

cnm sen sakın sıkma canını
bu çaresi olan bişey hiç sıkma bak en kötüsü serklaj yapılır ki oda basit bir operasyon insanlar neler yaşıyor bende de açılma var ama o kadar fazla değil bende kendimi çok suçlu hissettim ama doktorum izah etti bu fizyolojik birşeyde olabiliyor sen sıkma olur mu canını

25 btti 26 oluyorum yarın mervecim daha çok küçüğüz ya ama varya Merve sank bana sürekl tepki veiyo sank teselli edyo beni iyyim diye hareketleri fazlalaştı ben üzüldükçe o annesne destek oöaya çalışıyo sanki mutlu oluyorum bende de o kıpırdadıkça bunun üstesinden gelicez diyo sanki bana

aramal cnm geçmiş olsun bitanemm inş güzel olcak sonu yeminle yazdıklarını aglayarak okuyorm ne kadar zor günler yaşadık hamdolsun rabbim bu gün hep aklımdaydın sana bol bol dua ettim allahım rahman ve rahim olan rabbim bebegini sana bagışlasın inş dualarımızı beytullahta yapılan dularlar birlikte kabul etsin inş cnm

çok geçmiş olsun arkadaşım

sen sakin ol olumlu düşün canım

iyi olacaksın inşallah, moralini bozma , istirahat et canım

bak bebişin de sana destek oluyo , sen de güçlü ol annesi

Rabbim yar ve yardımcınız olsun, bebeğini size sağlıkla bağışlasın inşallah olumunekankayizsmile

Aralmacigim, sakin kendini suclu hissetme, sen ne yapsan bu haftada acilma olmasini saglayamazsin. Olacagi varmis demek ki. Mervenin dedigi gibi serklaj korkulacak birsey degil, yaptiran birkac arkadas okudum, canini yakmiyor insanin. Kanamayi durdurmak da ozellikle progestan ile mumkun, sanirim diger ilaclari da kasilma engelleyici olarak vermis ki daha fazla bir acilma olmasin, doktorun yapilacak herseyi yapmis ama seni rahatlatmayi bilememis, bu durumda sen kendini rahatlatmalisin. Yat ayaklarin yukarida bol bol uzan, baska da birsey yapma sakin. Soyle dusun, saglikli bir bebegin var ve o bebeginin yine saglikla dunyaya gelmemesi icin hicbir neden yok, doktorunun kontrolu altinda oldugun surece bu sikintilar gececek. Bak Cigdem haftalardir hastanede yatiyor, ikizleri icin gun sayiyor. O da sen de saglikla yavrulariniza kavusacaksiniz insallah.

aralmacım geçmiş olsun ilaçlarını düzenli alıp bol bol istihrahat et.şu anda bebeğinden önemli hiçbirşey yok. ben transferden sonra içmiştim böğürtlen çayını ve sık sık tavsiye ettim diğer arkadaşlara. mesela regl olcakmışım gibi ağrılarım oluyodu, lekenlemem oluyodu çayı içince geçiyodu. bence sende araştır olmazsa dr.una da danış eğer uygun görürse böğürtlen çayı iç. ben hazır poşet çay almıştım içinde gerçek böğürtlen parçaları vardı.

"Böğürtlen çayı sabah bulantılarını azaltıyor, düşükleri engelliyor, rahim ağzı kaslarını güçlendiriyor, doğum sancılarını hafifletiyor ve doğumu kolaylaştırıyor. Ayrıca süt üretimini de artırıyor. Bunun için 2 yemek kaşığı kurutulmuş böğürtlen yaprağını, 1 fincan sıcak suyun içine atın. 10 dakika bekletip için. Günde 3 fincan böğürtlen çayı içerek, sizde kolay bir hamilelik dönemi geçirebilirsiniz." alıntıdır.

sağolun kızlar gerçekten zor br durum dedğinz gibi olumlu düşünüyorum iyi olsun normalde bu rahm açıklığı yada yetersizlği tam tanısı konulmadı daha da ayrıntılı ultrosonda belli olmazmıydı .Çünkü rahime giden kan amniyon sıvısı gibi bi çok şeyim noraldi benim acaba doktor mu farkedemedi dyorumkendi kendime.Bide Bilgecimsen bi ara erken doğumun olursa allah korusun bebeğin ciğerler erken gelişmesini sağlamak için iğne yapılıyo demştin akımda ordan kaldı sanki benim.Yani serklaş yapılsa bile dikişerin patlama mkanı oluyomuş ve oda bebeğin ciğerleri gelişmediği için ölümle sonuçlanıyomuş genelde .EN azında bu rski ortadan kaldırmak için yaptırmalımıyım acaba diyorum ben

cnm o bahsettiğin iğne bir çeşit kortzion genelde "celeston" vurulur anneye erken doğumdan 24 saat önce 2 doz. anneye verilen kortizon bebekte akciğerlerde surfaktan adlı maddenin üretimini hızlandırıp arttırıyor böylelikle doğum sonrası bebeğin solunum problemi yaşama oranı düşüyor.normalde surfaktan üretimi 26. haftada başlıyor 34.haftaya kadar üretilip akciğerler dışarıda solunuma hazır hale geliyor. sen bunları düşünme dr. kanaman durunca serklaj yapıcak ve hiçbir sorun kalmayacak inşallah:)

Son düzenleme:

Aralmacim Esra'nin dedigi gibi kortizon ignesi o igne. Akciger zarinin gelisimini sagliyor. Normalde 32-34. haftadan once gelismeyen akciger zarini hizli gelistirmis oluyorlar. Ben 28. haftada oldum. Doktoruna sorabilirsin bence, zamani gelince yaptiracaktir zaten. Erken dogum ihtimali olan her kadina yapiyorlar ve bebegin akciger zari gelistigi icin erken dogumda entube edilmesine yani solunumu icin hortum salinmasina gerek bile olmadan sadece vucut isisini dengeleyen kuvezlerde tutularak saglikla hastaneden cikmasini saglayabiliyorlar. benim buyuk yegen 32 haftalik dogdu boyle bir igne yapilmadi ve entube edildi, kardesi 31 haftalik dogdu fakat igneleri yapilmisti, o hic entube edilmedi.

cnm eğer kasılmaların durmuşsa yapılan serklaja hiçbirşey olmaz.ama doğum kasılmaların devam ediyorsa o baskıyla dikişler zarar görebilir. ama zaten dr.u bu durumda serklaj yapmaz.yaptıktan sonrada kasılma filan olursa o zm yine başka ilaçlarla kasılmaların durdurulur.yani korkma öle serklaja hiçbişi olmuyor genelde doğum vakti geldiğinde normal doğum olucaksa dr. dikişleri alır ve doğum başlar,eğer sezeryan olucaksa bebeği alır sonrada serklaj dikişlerini alır. birde o iğneleri sen kendi kendine yaptıramazsın. tüm kadın doğumcular bu iğneleri kullanıyolar yıllardır. eğer erken doğumu engelleyemiyolarsa o zaman zaten rutinde bu iğne yapılıp doğum yaptırılıyor. ben yeni doğan yoğunbakım hemşiresiyim cnm en küçük 24 haftalık doğan bebek gördüm. sen bunları düşünme bebeğin için en sağlıklı küvöz senin karnın böle düşün olurmu bebeğinide üzme:)

surfaktan adlı madde bebek erken doğduğunda bebek entübe edildiyse her şekilde dışarıdan bebeğin akciğerlerine veriliyor. yani üretilmiş olarak piyasada var ve çok etkili oluyor. aslında annenin bu iğneyi olması her zaman bebeğin entübe edilmeyeceği anlamına gelmiyor.bebeğin haftası,kilosu ve her bebeğin kendine has gelişimine bağlı.birde cinsiyetine bağlı kız bebekler daha şanslı bu konuda. bu iğne normalde erken doğum eylemi başlamış ise 24 saat içinde 2 doz olarak yapılıp doğum öle yaptırılıyor ama artık bazı dr.lar önlem olara tehlike gördüğü anne adaylarına da yapıyor. bu yüzden sen düşünme cnm bunları dr.un senin için en doğru kararı verecektir.

aralmacım birde bu sitede başka bir forumda okudum şimdi nar da erken doğuma sebep olan kanamaları durduryomuş,hatta bir arkadaş demişki tatlı nar yedim 10dk sonra kanamam durdu bende düzenli yedim demiş. bence sen bunuda bi araştır cnm.

aralmacim burda gorunuyorsun canim nasilsin kanaman durdu mu? yatakta uzanarak yaziyorsun degil mi? gecicek tatlim benim burda ayni sorunu yasayan arkadaslarim oldu, serklaj ve yatmayla gerekli haftalara hep ulastilar. sakin kendini de suclama senin elinde olan bir durum kesinlikle degil. Allah buyuk yardimcin olucak canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…