pelincim birde şu emzik ve biberon ucu konusunda ne düşünüyorsun bak funda geçen bir yazıya dikkat çekti
bebeklerimize şimdiki dönemde silikon 1 yaşından sonra yada en erken dişi çıkınca kauçuk emzik ucu ve emzik alıcakmışız
ben emzik almayı düşünmüyorum alışsın istemiyorum ama biberon allahın emzik nasıl yapsak acaba sen araştırmacısın diye birde senin fikrini aliim dedim
heh o konuda bende öleyim bende netten kozmetikleri ve biberonu toplu alıcamakşam ben izleyemedim tatlım.. Annemdeydik.. Kaynanayı anneme bırakıp döndük.. Tabi kaynımla beraber.. Ama o çocuğun tatlılığı beni öldürüyor zaten..
ay o biboron olayı beni çok geriyo ya.. Gidiyorum mağazaya bakıyorum bakıyorum.. Hiç bir şey anlamıyorum.. Ay çok cahilim bu konuda ben çok..
eheheheheh opuyorumnanaktan sevgiler gelin hnmEzgicim eşimin ailesi balıkesirde yaşıyor..büyük oğlunun eşiyle problemleri var.. Kadın onlardan kaçıp bize geldi.. Geçen akşam konuşurken hemen gitmiceksiniz dimi diye ağız yokladım.. Bu sefer bizim izin süresiz.. Hemen gitmicez dedi.. Anam dedim yandık biz..
demek sende benim gibisinMerve'cim ben bu konuda bayağı cahil kaldım aslında. ben de emziğe alışmasını istemiyorum ve inşallah sütüm olursa ilk 3 aybiberon da kullanmayacağız diye çok kafa yormadım bu konuda.
Silikon ve kauçuk ile ilgili yazıyı okudum ama haftasonu irembebeden ne olur ne olmaz diye aldığım emzik ve biberona bakmadım bile kauçuk mu silikon mu diye. hatırlattığın iyi oldu yani, bu akşam hemen bakacağım. Eğer yazılanlar doğruysa silikon almışımdır inşallah. Aslında bu tür şeyleri doğdukları zaman hastanedeki çocuk doktoruna danışmak. Şimdiden birçok yazı okuyup gözümüzü korkutuyoruz. Keşke doğamdan önce çocuk doktorunu da belirlesek ve aklımıza gelen herşeyi sorabilsek.
Benim karnım tam bir basket topu gibi, hem kaskatı hem yusyuvarlak. Sanırım Kaan'da henüz dönmedi. Tekmeleri daha çok aşağıda. yukarıda çoğunlukla kolunu ve dirseğini hissediyorum ya da bana öyle geliyor. Sağ tarafıma bir dayıyor kendini, resmen itekliyor rahim duvarını. Zor nefes alıyorum o zaman.
Aşağıda taşıma olayını duymuştum. Tamamen vücut yapısı ile alakalı.
yaa kızlarr benim de karnım yusyuvarlak ve sert kızımda yukarda ama bende pelin gibi tekmelerini sağ alt tarafımda hissediorum hep..hatta dün dediler ezgi acaba bu çocuk erkek mi die..çünkü kız bebek aşağıa olurmuş genelde erkek bebekte yukarı çıkarmış..ay düşünsenize ben bi doğuruorum aaaaaaaaaaa oğlum oluo:):)
İlahi Ezgi :))) Doktorun kesin kız demedi yaw ::)) Hoş duydum öyle hikayeler kız beklerken erkek doğuran olmuş. Hatta doğulu bir ailede olmuş. Kız olacak diye pek bir heyecansız ve suratsızmış akrabalar, doğumda erkek çıkınca koridorda halay çekmişler kaydirigubbakcemile3
İlahi Ezgi :))) Doktorun kesin kız demedi yaw ::)) Hoş duydum öyle hikayeler kız beklerken erkek doğuran olmuş. Hatta doğulu bir ailede olmuş. Kız olacak diye pek bir heyecansız ve suratsızmış akrabalar, doğumda erkek çıkınca koridorda halay çekmişler kaydirigubbakcemile3
Funda ciciler topiğinde sana bir mesaj yazdım, baktın mı?
ama bak gülme peliinnnnnn:):):)bak bildiğin izmirin en meşhur kadın doğumcusu yanlış öngördü arkadaşımın kuzeninin bebeğini...9 ay kız olan bebek erkek doğdu:))hala değiştirmeye çalışıorlar kıyafetlerini..
:) ay merve ya hiç gülceğim yoktu.. erman kuzu he.. delikafaduldendelikafaduldeneşimi düşünemiyorum
ben doğumdayım
eşim kapıda
oğlunuzu getirdik bur topu gibi maaşalalh deseler
inmelerden inme beğenin kocacığıma insin diye
erman kuzu gibi kalır walla
ya artık ayrıntılı usg ye de girdik bundan kelli değişmez gayri..slm kızlar !
bende gecen eşime dedim ya aşkım bız o kadar kız kıyafetı aldık kapı susune varana kadar ya erkek derlerse dıe oda kac dr baktı sen kafana takma dıyor vee daha bız ısım bıle secemedık incinaz nasıl sizce!
Çocuğunuzun zeki olması sizin elinizde!
-ZEKİ BİR BEBEK İÇİN NELER YAPMALI?-
İnsan hayatının ilk yıllarının beyin gelişiminde çok önemli olduğunu, bu dönemde bebeği desteklemenin, zeki bir bebek yetiştirmenin anne-babanın elinde olduğunu vurgulayan Toprakçı, bunun için gerekli olanın sabır ve bebeğe ayrılacak zaman olduğunu belirtti. Bebeğin gelişimi için en gerekli etkenin insanlarla iletişime girmek olduğunu söyleyen Toprakçı bebeğin gelişimini desteklemek için ailelerin yapabileceklerini şöyle sıraladı:
"Yenidoğan bebeğinizle göz teması kurun, gözlerinin açık olduğu o değerli anları kaçırmayın.
Bebekle konuşun, ona bir şeyler anlatın.
Bebeğinizi emzirin. Anne sütünün yararları yanında, beslenme seansları bebekle göz göze gelme, konuşma, şarkı söyleme fırsatı yaratacaktır.
Bazı mimikler yapın, yüzünüzü komik şekillere sokun. 1-2 günlük yeni doğan bebekler bile yüz hareketlerini taklit edebilirler.
Aynada kendisini görmesini sağlayın.
Onu gıdıklayın, gülmesini sağlayın.
Birlikte yürüyüşlere çıkın. Etrafta gördüklerinizi, duyduklarınızı ona anlatın. Onu markete, alışverişe, parka götürün.
Ona şarkılar söyleyin. Bu, sizin uydurduğunuz bir şarkı da olabilir.
Ona müzik dinletin. Bazı çalışmalarda, müzik ritimlerini öğrenmenin ileride matematik öğrenmeyi kolaylaştırıldığı gösterilmiş.
Bir şey yapmadan önce, ona ne yapacağınızı söyleyin (Şimdi ışığı kapatıyorum gibi) Böylece, neden-sonuç ilişkisi kurmaya başlayacaktır.
Ona kitap okuyun, resimleri gösterin, her şeyin adını söyleyin.
Değişik dokulu kumaşları, giysileri ellemesini sağlayın, onları cildine değdirin.
Yiyecekleri ellemesine, kendini beslemeye çalışmasına izin verin.
Hareketlenip emeklemeye başladığında, yerde yastıklar, oyuncaklarla engelli bir parkur oluşturun.
Ona masal anlatın.
Televizyonu kapatın.
Banyo sırasında, plastik kaplara su doldurup boşaltmasına, suyla oynamasına izin verin."
sadece inci olsa olmazmı yada sadece nazslm kızlar !
bende gecen eşime dedim ya aşkım bız o kadar kız kıyafetı aldık kapı susune varana kadar ya erkek derlerse dıe oda kac dr baktı sen kafana takma dıyor vee daha bız ısım bıle secemedık incinaz nasıl sizce!
yaaa inşallah ya inşallah hepsini yapacağızÇocuğunuzun zeki olması sizin elinizde!
-ZEKİ BİR BEBEK İÇİN NELER YAPMALI?-
İnsan hayatının ilk yıllarının beyin gelişiminde çok önemli olduğunu, bu dönemde bebeği desteklemenin, zeki bir bebek yetiştirmenin anne-babanın elinde olduğunu vurgulayan Toprakçı, bunun için gerekli olanın sabır ve bebeğe ayrılacak zaman olduğunu belirtti. Bebeğin gelişimi için en gerekli etkenin insanlarla iletişime girmek olduğunu söyleyen Toprakçı bebeğin gelişimini desteklemek için ailelerin yapabileceklerini şöyle sıraladı:
"Yenidoğan bebeğinizle göz teması kurun, gözlerinin açık olduğu o değerli anları kaçırmayın.
Bebekle konuşun, ona bir şeyler anlatın.
Bebeğinizi emzirin. Anne sütünün yararları yanında, beslenme seansları bebekle göz göze gelme, konuşma, şarkı söyleme fırsatı yaratacaktır.
Bazı mimikler yapın, yüzünüzü komik şekillere sokun. 1-2 günlük yeni doğan bebekler bile yüz hareketlerini taklit edebilirler.
Aynada kendisini görmesini sağlayın.
Onu gıdıklayın, gülmesini sağlayın.
Birlikte yürüyüşlere çıkın. Etrafta gördüklerinizi, duyduklarınızı ona anlatın. Onu markete, alışverişe, parka götürün.
Ona şarkılar söyleyin. Bu, sizin uydurduğunuz bir şarkı da olabilir.
Ona müzik dinletin. Bazı çalışmalarda, müzik ritimlerini öğrenmenin ileride matematik öğrenmeyi kolaylaştırıldığı gösterilmiş.
Bir şey yapmadan önce, ona ne yapacağınızı söyleyin (Şimdi ışığı kapatıyorum gibi) Böylece, neden-sonuç ilişkisi kurmaya başlayacaktır.
Ona kitap okuyun, resimleri gösterin, her şeyin adını söyleyin.
Değişik dokulu kumaşları, giysileri ellemesini sağlayın, onları cildine değdirin.
Yiyecekleri ellemesine, kendini beslemeye çalışmasına izin verin.
Hareketlenip emeklemeye başladığında, yerde yastıklar, oyuncaklarla engelli bir parkur oluşturun.
Ona masal anlatın.
Televizyonu kapatın.
Banyo sırasında, plastik kaplara su doldurup boşaltmasına, suyla oynamasına izin verin."
hiiiç üzülme dianaamerhaba güzel anneler ve tatlı bebekleri nasılsınız ?bende 5 haftalık hamileyim yazmıştım buraya mucizeydi yaşadığım.benim çok midem bulanıyor arkadaslar bu yüzden çok fazla bişey yiyemiyorum süt içemiyorum ve üzülüyorum bebeğim beslenemiyor diye sizde de böyle miydi ? yaptığınız özel bişey var mıydı ? şimdiden teşekkürler
Ben hiç görmedim Ezgi'cim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?