• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

pelincim birde şu emzik ve biberon ucu konusunda ne düşünüyorsun bak funda geçen bir yazıya dikkat çekti

bebeklerimize şimdiki dönemde silikon 1 yaşından sonra yada en erken dişi çıkınca kauçuk emzik ucu ve emzik alıcakmışız

ben emzik almayı düşünmüyorum alışsın istemiyorum ama biberon allahın emzik nasıl yapsak acaba sen araştırmacısın diye birde senin fikrini aliim dedim

Merve'cim ben bu konuda bayağı cahil kaldım aslında. ben de emziğe alışmasını istemiyorum ve inşallah sütüm olursa ilk 3 aybiberon da kullanmayacağız diye çok kafa yormadım bu konuda.
Silikon ve kauçuk ile ilgili yazıyı okudum ama haftasonu irembebeden ne olur ne olmaz diye aldığım emzik ve biberona bakmadım bile kauçuk mu silikon mu diye. hatırlattığın iyi oldu yani, bu akşam hemen bakacağım. Eğer yazılanlar doğruysa silikon almışımdır inşallah. Aslında bu tür şeyleri doğdukları zaman hastanedeki çocuk doktoruna danışmak. Şimdiden birçok yazı okuyup gözümüzü korkutuyoruz. Keşke doğamdan önce çocuk doktorunu da belirlesek ve aklımıza gelen herşeyi sorabilsek.

Benim karnım tam bir basket topu gibi, hem kaskatı hem yusyuvarlak. Sanırım Kaan'da henüz dönmedi. Tekmeleri daha çok aşağıda. yukarıda çoğunlukla kolunu ve dirseğini hissediyorum ya da bana öyle geliyor. Sağ tarafıma bir dayıyor kendini, resmen itekliyor rahim duvarını. Zor nefes alıyorum o zaman.
Aşağıda taşıma olayını duymuştum. Tamamen vücut yapısı ile alakalı.

yaa kızlarr benim de karnım yusyuvarlak ve sert kızımda yukarda ama bende pelin gibi tekmelerini sağ alt tarafımda hissediorum hep..hatta dün dediler ezgi acaba bu çocuk erkek mi die..çünkü kız bebek aşağıa olurmuş genelde erkek bebekte yukarı çıkarmış..ay düşünsenize ben bi doğuruorum aaaaaaaaaaa oğlum oluo:):)

İlahi Ezgi :))) Doktorun kesin kız demedi yaw ::)) Hoş duydum öyle hikayeler kız beklerken erkek doğuran olmuş. Hatta doğulu bir ailede olmuş. Kız olacak diye pek bir heyecansız ve suratsızmış akrabalar, doğumda erkek çıkınca koridorda halay çekmişler kaydirigubbakcemile3

akşam ben izleyemedim tatlım.. Annemdeydik.. Kaynanayı anneme bırakıp döndük.. Tabi kaynımla beraber.. Ama o çocuğun tatlılığı beni öldürüyor zaten..

ay o biboron olayı beni çok geriyo ya.. Gidiyorum mağazaya bakıyorum bakıyorum.. Hiç bir şey anlamıyorum.. Ay çok cahilim bu konuda ben çok..
heh o konuda bende öleyim bende netten kozmetikleri ve biberonu toplu alıcam
ne yapsamda ne alsamda diyorum hep kafam karışık

Ezgicim eşimin ailesi balıkesirde yaşıyor..büyük oğlunun eşiyle problemleri var.. Kadın onlardan kaçıp bize geldi.. Geçen akşam konuşurken hemen gitmiceksiniz dimi diye ağız yokladım.. Bu sefer bizim izin süresiz.. Hemen gitmicez dedi.. Anam dedim yandık biz..
eheheheheh opuyorumnanaktan sevgiler gelin hnm
Merve'cim ben bu konuda bayağı cahil kaldım aslında. ben de emziğe alışmasını istemiyorum ve inşallah sütüm olursa ilk 3 aybiberon da kullanmayacağız diye çok kafa yormadım bu konuda.
Silikon ve kauçuk ile ilgili yazıyı okudum ama haftasonu irembebeden ne olur ne olmaz diye aldığım emzik ve biberona bakmadım bile kauçuk mu silikon mu diye. hatırlattığın iyi oldu yani, bu akşam hemen bakacağım. Eğer yazılanlar doğruysa silikon almışımdır inşallah. Aslında bu tür şeyleri doğdukları zaman hastanedeki çocuk doktoruna danışmak. Şimdiden birçok yazı okuyup gözümüzü korkutuyoruz. Keşke doğamdan önce çocuk doktorunu da belirlesek ve aklımıza gelen herşeyi sorabilsek.
demek sende benim gibisin
bende emzik hiç almiim ki alışmasın istiyorum zaten dediğin gibi ek gıdalara geçince falan su ihtiyacı derken biberon gerekecek o yüzden ii bişey olsun istiyorum bide cam istiyorum minicik bişey ama nasıl olucak bakalım
Benim karnım tam bir basket topu gibi, hem kaskatı hem yusyuvarlak. Sanırım Kaan'da henüz dönmedi. Tekmeleri daha çok aşağıda. yukarıda çoğunlukla kolunu ve dirseğini hissediyorum ya da bana öyle geliyor. Sağ tarafıma bir dayıyor kendini, resmen itekliyor rahim duvarını. Zor nefes alıyorum o zaman.
Aşağıda taşıma olayını duymuştum. Tamamen vücut yapısı ile alakalı.

benim karnımın belli bir konumu yok bi o işte geçen gün aşağıda dediler
onun dışında dışarda çok gezinirsem kızım aşağıya düşüyor ve idrar keseme oturuyor
bazende sağa topaklaşıyor akşam yemeğinden sonra basket topu gibi değişiyor yani
bu kız tam zilli olucak kesin

yaa kızlarr benim de karnım yusyuvarlak ve sert kızımda yukarda ama bende pelin gibi tekmelerini sağ alt tarafımda hissediorum hep..hatta dün dediler ezgi acaba bu çocuk erkek mi die..çünkü kız bebek aşağıa olurmuş genelde erkek bebekte yukarı çıkarmış..ay düşünsenize ben bi doğuruorum aaaaaaaaaaa oğlum oluo:):)

ay çok ciddi bir piskolojik travma olur ya düşünsene herşeyi pembiş pembiş al sonra erkek gelsin annee ceeeee ben geldim oğlunnnn
banada karnın erkek karnı gibi diyorlar ama benin zillinin duruş şekline göre karar verecek olurlarsa benim bebek sabahları kız akşamları erkek kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
İlahi Ezgi :))) Doktorun kesin kız demedi yaw ::)) Hoş duydum öyle hikayeler kız beklerken erkek doğuran olmuş. Hatta doğulu bir ailede olmuş. Kız olacak diye pek bir heyecansız ve suratsızmış akrabalar, doğumda erkek çıkınca koridorda halay çekmişler kaydirigubbakcemile3

ay bende tam terisni duymuştum kadın erke doğurucak diye halay çekmişler hastane önünde davullar zurnalar vs kız olunca bırakıp köye göndmüşler kendi annesi bile kızın rezil ettin bizi diye kalmamış kızın yanında bi tek ablasıyla kala kalmış kız malum bunlarda doğulu YURDUM İNSANI delikafadulden

ama bak gülme peliinnnnnn:):):)bak bildiğin izmirin en meşhur kadın doğumcusu yanlış öngördü arkadaşımın kuzeninin bebeğini...9 ay kız olan bebek erkek doğdu:))hala değiştirmeye çalışıorlar kıyafetlerini..

eşimi düşünemiyorum
ben doğumdayım
eşim kapıda
oğlunuzu getirdik bur topu gibi maaşalalh deseler

inmelerden inme beğenin kocacığıma insin diye

erman kuzu gibi kalır walla

bide şu ilk zamanlar karışma mevzusu beni sinir edicek her kafadan bi ses çıkma falan bilen bilmeyen karışıcak allahtan kayınvaldem karışmazda

gelen giden her kafadan bir ses çıkıyo ya

geçen toplu yemek yiyoruz arkadaşımın çeyizi gitti ya onun evinde ben bişey yemedim kendi diyetime göre yiyiorum kadın diyo ki
canın çeker hepsinden bi lokma al bişey olmaz çok abartıyosun vs..
cahil insan ne zor yaaa

ama bak gülme peliinnnnnn:):):)bak bildiğin izmirin en meşhur kadın doğumcusu yanlış öngördü arkadaşımın kuzeninin bebeğini...9 ay kız olan bebek erkek doğdu:))hala değiştirmeye çalışıorlar kıyafetlerini..

slm kızlar !
bende gecen eşime dedim ya aşkım bız o kadar kız kıyafetı aldık kapı susune varana kadar ya erkek derlerse dıe oda kac dr baktı sen kafana takma dıyor vee daha bız ısım bıle secemedık incinaz nasıl sizce!

Çocuğunuzun zeki olması sizin elinizde!

-ZEKİ BİR BEBEK İÇİN NELER YAPMALI?-
İnsan hayatının ilk yıllarının beyin gelişiminde çok önemli olduğunu, bu dönemde bebeği desteklemenin, zeki bir bebek yetiştirmenin anne-babanın elinde olduğunu vurgulayan Toprakçı, bunun için gerekli olanın sabır ve bebeğe ayrılacak zaman olduğunu belirtti. Bebeğin gelişimi için en gerekli etkenin insanlarla iletişime girmek olduğunu söyleyen Toprakçı bebeğin gelişimini desteklemek için ailelerin yapabileceklerini şöyle sıraladı:

"Yenidoğan bebeğinizle göz teması kurun, gözlerinin açık olduğu o değerli anları kaçırmayın.
Bebekle konuşun, ona bir şeyler anlatın.
Bebeğinizi emzirin. Anne sütünün yararları yanında, beslenme seansları bebekle göz göze gelme, konuşma, şarkı söyleme fırsatı yaratacaktır.
Bazı mimikler yapın, yüzünüzü komik şekillere sokun. 1-2 günlük yeni doğan bebekler bile yüz hareketlerini taklit edebilirler.
Aynada kendisini görmesini sağlayın.
Onu gıdıklayın, gülmesini sağlayın.
Birlikte yürüyüşlere çıkın. Etrafta gördüklerinizi, duyduklarınızı ona anlatın. Onu markete, alışverişe, parka götürün.
Ona şarkılar söyleyin. Bu, sizin uydurduğunuz bir şarkı da olabilir.
Ona müzik dinletin. Bazı çalışmalarda, müzik ritimlerini öğrenmenin ileride matematik öğrenmeyi kolaylaştırıldığı gösterilmiş.
Bir şey yapmadan önce, ona ne yapacağınızı söyleyin (Şimdi ışığı kapatıyorum gibi) Böylece, neden-sonuç ilişkisi kurmaya başlayacaktır.
Ona kitap okuyun, resimleri gösterin, her şeyin adını söyleyin.
Değişik dokulu kumaşları, giysileri ellemesini sağlayın, onları cildine değdirin.
Yiyecekleri ellemesine, kendini beslemeye çalışmasına izin verin.
Hareketlenip emeklemeye başladığında, yerde yastıklar, oyuncaklarla engelli bir parkur oluşturun.
Ona masal anlatın.
Televizyonu kapatın.
Banyo sırasında, plastik kaplara su doldurup boşaltmasına, suyla oynamasına izin verin."

eşimi düşünemiyorum
ben doğumdayım
eşim kapıda
oğlunuzu getirdik bur topu gibi maaşalalh deseler

inmelerden inme beğenin kocacığıma insin diye

erman kuzu gibi kalır walla
:) ay merve ya hiç gülceğim yoktu.. erman kuzu he.. delikafaduldendelikafadulden
slm kızlar !
bende gecen eşime dedim ya aşkım bız o kadar kız kıyafetı aldık kapı susune varana kadar ya erkek derlerse dıe oda kac dr baktı sen kafana takma dıyor vee daha bız ısım bıle secemedık incinaz nasıl sizce!
ya artık ayrıntılı usg ye de girdik bundan kelli değişmez gayri..
incinaz güzel geldi bana birden..

İnsan hayatının ilk yıllarının beyin gelişiminde çok önemli olduğunu, bu dönemde bebeği desteklemenin, zeki bir bebek yetiştirmenin anne-babanın elinde olduğunu vurgulayan Toprakçı, bunun için gerekli olanın sabır ve bebeğe ayrılacak zaman olduğunu belirtti. Bebeğin gelişimi için en gerekli etkenin insanlarla iletişime girmek olduğunu söyleyen Toprakçı bebeğin gelişimini desteklemek için ailelerin yapabileceklerini şöyle sıraladı:

"Yenidoğan bebeğinizle göz teması kurun, gözlerinin açık olduğu o değerli anları kaçırmayın.
Bebeğinizi emzirin. Anne sütünün yararları yanında, beslenme seansları bebekle göz göze gelme, konuşma, şarkı söyleme fırsatı yaratacaktır.
Bazı mimikler yapın, yüzünüzü komik şekillere sokun. 1-2 günlük yeni doğan bebekler bile yüz hareketlerini taklit edebilirler.
Birlikte yürüyüşlere çıkın. Etrafta gördüklerinizi, duyduklarınızı ona anlatın. Onu markete, alışverişe, parka götürün.
Ona müzik dinletin. Bazı çalışmalarda, müzik ritimlerini öğrenmenin ileride matematik öğrenmeyi kolaylaştırıldığı gösterilmiş.
Bir şey yapmadan önce, ona ne yapacağınızı söyleyin (Şimdi ışığı kapatıyorum gibi) Böylece, neden-sonuç ilişkisi kurmaya başlayacaktır.
Değişik dokulu kumaşları, giysileri ellemesini sağlayın, onları cildine değdirin.
Hareketlenip emeklemeye başladığında, yerde yastıklar, oyuncaklarla engelli bir parkur oluşturun.
Ona masal anlatın.
Televizyonu kapatın.
Banyo sırasında, plastik kaplara su doldurup boşaltmasına, suyla oynamasına izin verin."

ay funda yazını okuduktan sonra gözlerimi kapatıp o anları hayal ettim..o anlar bizede bi terapi gibi gelicek ya.. en huzurlu olduğumuz anlar o anlar olucak.. hele emzirirken o minicik elleriyle göğsümü tuttuğunu, o an ki yüz ifadesini düşündükçe off çok kötü oluyorum ben ya..

kısssllaaaarr bişi soracağım
bu alış veriş işlerine çok önce başladınız siz hiç STOKKE bebek arabası markası ile karşılaştınızmı yada bilgi aldınız mı beğendiniz mi acaba??

merhaba güzel anneler ve tatlı bebekleri nasılsınız ?bende 5 haftalık hamileyim yazmıştım buraya mucizeydi yaşadığım.benim çok midem bulanıyor arkadaslar bu yüzden çok fazla bişey yiyemiyorum süt içemiyorum ve üzülüyorum bebeğim beslenemiyor diye sizde de böyle miydi ? yaptığınız özel bişey var mıydı ? şimdiden teşekkürler

slm kızlar !
sadece inci olsa olmazmı yada sadece naz

Ona masal anlatın.
Televizyonu kapatın.
yaaa inşallah ya inşallah hepsini yapacağız

merhaba güzel anneler ve tatlı bebekleri nasılsınız ?bende 5 haftalık hamileyim yazmıştım buraya mucizeydi yaşadığım.benim çok midem bulanıyor arkadaslar bu yüzden çok fazla bişey yiyemiyorum süt içemiyorum ve üzülüyorum bebeğim beslenemiyor diye sizde de böyle miydi ? yaptığınız özel bişey var mıydı ? şimdiden teşekkürler
hiiiç üzülme dianaa
sen istediğin kadar besleneme yada beslendiğini çıkar
bebek sende ki depodan gerekli olan tüm vitamini alır ve beslenir
tüm o kusma süreci sadece seni yorucu ve zayıflatıcı bi durum yani..
benim hiç midem bulanmadığı için bilemiorum yapılan özel bişey var mı ama hiç de duymadım
sen sıkma canını 12. haftadan sonra azalıor ve sonra kalmıor die biliorum..

Ben hiç görmedim Ezgi'cim..

teşekkür ederim canım..

Back