arkadaşlar dün bi belgesel izledim ismi BEBEKLER inanılmaz şeyler anlatıor..
mesela bebekler ilk 3 aylarında toplama ve çıkarma işlemi yapabiliorlar 6 aylık olduklarında çıkarma işlemini algılayabilorlar şempanze yüzü ile anne yüzünü ayırt edebiliorlar ama 6.aydan sonra tüm bu yetilerini kaybediorlar..bu sebeptendir ki ilk 6 ay içinde ne kadar çok uyaran alırlarlarsa onlarla ne kadar çok konuşlur ne kadar surat tanırlarsa yada örneğin ne kadar çok piyano vs.. dinlerlerse beyinleri o kadar daha fazla gelişebiorMUŞŞ...
patlycimHerkese Merhaba...
H.sonu sag saglim, cok sukur evimize donduk.. Cilgin seyahat tutkunu bir yay burcu olarak 29 haftalik halimle, 3 ucak + 2000 km araba yolculugu ve 3 eyalet gezerek dondum. Ama olmeden once gorulecekler listemizden ABD nin en meshur ulusal paklarini silmis olduk. Bu yolculuk bebek ya da kucuk cocukla cok daha zor olurdu.. Cok sukur kizimizda hic sorun cikartmadi. Cevreden ilgi gordu, cinsiyeti soruldu;-))
Masaallh ne guzel herkes hazirlaniyor. Ben birsey alamadim daha kizima;-)) Annem getircek zaten batteniyeydi, orgu yelekti, tulbent bezdi vs vs.. Bu hafta ben de mobilyalarini ismarlayacagim, gitmeden once sormustum Ekim sonu getiririz demislerdi. Bu bebek arabasi konusu iyice kafami karistirdi. Pratik olsun, hafif olsun ama gorunusu guzel olsun, guvenlik notlari tam olsun bir de havaalaninda ucaga alinsin vs vs derken gece ruyalarima girmeye basladi. Esim de buyutme bu kadar begenmezsen yenisini aliriz diye teselli etmeye calisiyo.. O dereece;-))
Bu arada benden tavsiye artik ayak tirnaklarinizi sakin kendiniz kesmeye kalkmayin. Ben kesiyim dedim, tatile cikmadan bir gun once, tam serce parmagimi keserken dengemi kaybettim;-( Zaten minicik bir tirnakti yarisini dibinden kopartmisim geri geri giderken..BAsta anlamadim ne oldugunu ama tatile cikinca esim bir bakti durum fena. Nerdeyse geri donecektik. Oksijenli su guvenliymis hamilelikte o yuzden oksijenli su ya batirdik sabah-aksam enfeksiyon kapmasin diye. Bugun ogleden sonra dr a gidicem bakalim. Aslinda 3 hafta sonraya randevu verdiler ama hamileyim felan deyince tutustular hemen cagirdilar..NE kadar dikkat etsekte iste olacagin onune gecilmiyor.. Umarim cok sorun cikarmaz..
Opuyoruz herkesii
aynen pelin işteyim ama devamlı nette bişiler okuyorum yok şu yok bu eve gidip kızımın bişilerini yapmak istiyorumValla son dönemeçler başladı :) Bugün raporumu da aldım. Hoş 10 gün erken olacak şekilde ayarladım ama içim bir tuhaf oldu... Her gün işe gidiyorum ama aklım kesinlikle başka yerlerde :)))
cnm bende kendime yarım ay şeklinde yastık diktim onu kullanıyorum boyu 1 metreden biraz fazla. sola yatmayı öneriyolar dr.lar diye bende elimden geldiği kadar öle yatıyorum.sağa dönünce benimki tekmelemeye başlıyo diyorum rahat edemedi galiba.hemen dönüyorum. eğilince benim karnım sıkışıyo gibi hissediyorum rahat edemiyorum.sende mümkün olduğunca eğilme bence. zaten öne eğilmeyin çömelerek yere alçalın diyor dr.lar. ama çok evham yapmayada gerek yok bebekler zaten su dolu bir balonun içinde gibiymiş öle kolay kolay darbe filan hissetmezlermiş.
.
günaydınnnnnn pelin teyze günaydın kaan kardeşşGünaydın hanımlaar zemuszemus
günaydın tatlişko nasılsın bakalımgünaydıııınnnn kızlaaaaarrr ve onlardan daha güsel kızlarııı ve biricik yakışıklı oğullarımızŞeniz
PATLY hoşgeldinnn tatilin çok kışkırtıcı yola çıkasım geldiii:))bu arada geçmiş olsunn düzeldi mi tırnağın??
aaaaaaaaaaaaaa bacaksızlara bak sen toplama çıkarma heeeeearkadaşlar dün bi belgesel izledim ismi BEBEKLER inanılmaz şeyler anlatıor..
mesela bebekler ilk 3 aylarında toplama ve çıkarma işlemi yapabiliorlar 6 aylık olduklarında çıkarma işlemini algılayabilorlar şempanze yüzü ile anne yüzünü ayırt edebiliorlar ama 6.aydan sonra tüm bu yetilerini kaybediorlar..bu sebeptendir ki ilk 6 ay içinde ne kadar çok uyaran alırlarlarsa onlarla ne kadar çok konuşlur ne kadar surat tanırlarsa yada örneğin ne kadar çok piyano vs.. dinlerlerse beyinleri o kadar daha fazla gelişebiorMUŞŞ...
Günaydın cici anneler :))))bende ayak tırnaklarıma uzanamıyorum zor halimiz:)))
ya sırf tırnakla bitse
esas şu temizlik paklanama piri pak olma kaymak gibi olma durumlarını ne yapıcaz ben onu bilmiyorum
göbüşten bişi gözükmüyor kidelikafadulden
ay sorma merve.. Bende 1.5 ay önce yapmıştım o işi.. Ama şimdi hiç birşey gözükmüyor.. Dışarda yaptırmaya da çok güvenmiyorum ya.. Netcez bilmiyom...ya sırf tırnakla bitse
esas şu temizlik paklanama piri pak olma kaymak gibi olma durumlarını ne yapıcaz ben onu bilmiyorum
göbüşten bişi gözükmüyor kidelikafadulden
maşallah oğluşumuza...30. Haftamızdan gün alıyoruzzzzzzzz teyzoşlarrrrrrrrrrr:))))))))))
günaydın kızlar
merve alemsin ya :roflol:
Bu gece ruyamda doğum yaptım hemde normal bi rahatmışım bi rahatmışım anlatamam dr yaslı bı adam mış bana tarif ediyor kordonunu kesiyorum filan ben hiç yatıyorum ölemirmirmirmirbebişi almışlar dısardakılerın kucagında herkes super sevinçli bende rahatlayıp uyuyorum ohhhh ne guzel dimizemuszemusinsallah hepimiz kolaylıkla doğumlarımızı yaparız...:saruboceq:
Bu arada tırnak kesme meselşesine gelınce ben ayağımı dızımın ustune bagdas seklınde cekıp kesıyorum karnımdan egılmek mumkun diilakannehir
kızlar sızın yuzun uzde sıvılce cıktımı ya benım ağız cevrem feneeeebilmiyorumkismile
ay sorma merve.. Bende 1.5 ay önce yapmıştım o işi.. Ama şimdi hiç birşey gözükmüyor.. Dışarda yaptırmaya da çok güvenmiyorum ya.. Netcez bilmiyom...
maşallah oğluşumuza...
ay ne güzel bir rüya görmüşsün... Inşallah hepimizin doğumu böyle olur tatlım..
Bende sivilce falan çıkmadı henüz.. Herkes kız annesi çirkinleşir.. Sen eminmisin kız olduğuna falan diyolar..
maşşal cnm bak öle böle derken ne kadar az kaldı30. Haftamızdan gün alıyoruzzzzzzzz teyzoşlarrrrrrrrrrr:))))))))))
yok cnm beden çıkmadı ama normal diyorlar böle cilt bozuklukları lekelenmeler cilt maskeleri falangünaydın kızlar
merve alemsin ya :roflol:
bu gece ruyamda doğum yaptım hemde normal bi rahatmışım bi rahatmışım anlatamam dr yaslı bı adam mış bana tarif ediyor kordonunu kesiyorum filan ben hiç yatıyorum ölemirmirmirmirbebişi almışlar dısardakılerın kucagında herkes super sevinçli bende rahatlayıp uyuyorum ohhhh ne guzel dimizemuszemusinsallah hepimiz kolaylıkla doğumlarımızı yaparız...:Saruboceq:
bu arada tırnak kesme meselşesine gelınce ben ayağımı dızımın ustune bagdas seklınde cekıp kesıyorum karnımdan egılmek mumkun diilakannehir
kızlar sızın yuzun uzde sıvılce cıktımı ya benım ağız cevrem feneeeebilmiyorumkismile
ay sorma merve.. Bende 1.5 ay önce yapmıştım o işi.. Ama şimdi hiç birşey gözükmüyor.. Dışarda yaptırmaya da çok güvenmiyorum ya.. Netcez bilmiyom...
..
kaydirigubbakcemile5
uzellesmişsin diyolar bıde ben 26. haftadayız 7 kılo aldım top gıbı karnım bırazda popom buyudu baska bıyerde bişi yok insallah son aylarda almayız kılokaydirigubbakcemile5
bu arada bizim düdüklü tencere dogumunu yapmış 2,900 ile oglu olmus yıne ekranlarda füfü ötmeye baslardelikafaduldendelikafadulden
Ben Philips'in makinesini kullanıyorum. Islak kullanılabiliyor. Çok memnunum. Yalnız okökten alanlardan değil benimkisi, erkeklerin traş makinesi gibi.. Yıllardır ağda yaptırmadım. Sarışın olmanın faydaları kaydirigubbakcemile3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?