2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Aralma canım doktorum bana ekmek, pilav, makarna vs ve tatlıyı tamamen yasakladı. Aslında bu şekeri yüksek çıkanlara verilen diyet. Benim şekerim normal çıktı ama kilo alımım fazla olduğu için bir tür şeker ve karbonhidrat diyeti uyguluyorum.
Günlük bir planım yok ama sana 3 haftadır nasıl beslendiğimi özetleyeyim:

Sabah kahvaltı olarak
- mutlaka yarım litre yağsız süt
- bir dilim yağsız beyaz peynir veya kaşar peynir
- domates, salatalık, seviyorsan yeşil biber
- tuzsuz yeşil zeytin (ben siyah zeytin hiç sevmem, o da olur normalde)
- 1 yumurta (iyi pişmiş veya menemen veya omlet)

2-3 saat sonra 1 porsiyon meyve (1 elma veya 1 şeftali veya 1 muz veya 4-5 erik vs)

Öğlen yemeği olarak
- Salata (tavuklu veya ızgara sebze salatası, yoğurtlu semizotu gibi besleyici salatalar)
veya sebze yemeği (zeytinyağı ile pişirilmiş, etli olabilir... ıspanak, bamya, bezelye vs)
veya zeytinyağlı batburnya, enginar, fasulye, vs
veya bakliyat yemeği
Yanında bazen çorba (protein için mercimek tercih ediyorum)

Ara öğün olarak yine 1 porsiyon meyve veya 1 avuç kuruyemiş (tuzsuz, kavrulmamış iç fındık, ceviz, kuru üzüm vs)

Akşam yemeği de öğle yemeği gibi. Seçeneklerden biri.Et, köfte, tavuk veya balık olabilir. Yanına 1 tabak bulgur pilavı olabilir.
Bazen akşam yemeği yerine 1 dilim karpuz yiyorum. Açlık durumuma bağlı.

Canım çok tatlı çekiyor genelde ama onu da haftada 1-2 yoğurt dondurması yiyorum yanında meyve ile. 3 haftada bir kere güllaç yedim bir de. Normalde bana kalsa hergün tatlı yerdim yani :))
Arada yine canım çekerse yoğurt, cacık mutlaka yiyorum. Günde 1200 mg kalsiyum almak lazım.
Dengeli ve yeterli miktarda kalsiyum, protein ve bu mevsimde C vitamini almamız bebek için yeterli. Tabi çok acıkmadan azar azar ve sık yemek lazım.
Umarım işine yarar...

Aynı şeyleri yemekten sıkıldığım için arada değişiklik olsun diye sabah bol süt ile Nestle Nesfit yiyorum. Veya 1 kase yoğurta şeftali doğruyorum, biraz bal ekliyorum. Yanına sütümü mutlaka içiyorum.

Ben 67 kiloydum 16 Ağustos'ta. Önce 1 hafta kilom hiç değişmedi. 2. hafta başında 66,3'e düştüm. 3. hafta sonunda gene 66,5 idim. Kilo vermek zaten istemiyorum, önemli olan Kaan büyüsün ama benim ekstra kilo almayayım. Daha 12 haftam var. Toplamda 3-4 kilo daha alırsam normal doğuma sorunsuz gidebileceğim. Benim amacım bu. Hamileliği toplamda 12-14 kilo ile bitirmek...

maşallah sübhanallah cnm ogluşuna rabbim nazarlardan saklasın inşş odasıda hayırlı olsun saglıkla yatsın inş cnm güle güle kullansın kaanımızz:))))))opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

kızlar ya bir şey sorcam önceden yannış yazdıgımızda formda düzelte biliyorduk şimdi düzeltilmimiyor bendemi böyle yoksa sizdede aynımı?

Teşekkür ederim Pelincim ben zaten normaldede tatlı yyen biri değildim hamile kaldım hiç bulantım da olmadı tiksinti falanda ama tatlıya da düşkünlüğüm olmadı.Yalnız beni bu hale getren ekmek onu çok yiyorum.Sadece üzüldüğüm şey tatlı yemem hamurişi arada yememe rağen nasıl bu kadar kilo aldım o oldu.Çok meyve yedim günde belki toplsam 2 kiloya yakın meyve o yaptı belkide.

aramal cnm kaç kilo aldın sen benimde öyle bende hayatta tatlı yemem ekmekte yemiyorm meyvayıda az yedigim halde 21 haftda 14 kilo almışım bana hormon testş yaptılar oda normal çıktı şimdi d.r diyetisyene yolladı bayramdan sonra inş gidecem o zamana kadar kaç kilo alcam bilmiyorm inş almam yediklerime dikkat etmeye calışıyorm(((((( meyvayı ve ekmegi azalt tatlım bence inş şu bebeklerimizi saglıkla dogururuz hayırlısıylaaa

Aralma kesinlikle meyvedendir. Bende de aynı durum geçerli. Tatlı çok severim ama hamileliğin başından beri hiç abartmadım, genelde sütlü tatlılar tercih ettim ve haftada 1 yedim.
Benim de bulantım hiç olmadı, tiksinme de. Ekmek sadece kahvaltıda yerim zaten ama makarna, pilav da çok tüketirdim. Ama meyveyi abarttım kesinlikle.
Günde 3 öğün meyve yedim neredeyse ve hep bol bol. Meyve şekeri de kilo yapıyor. Normalde (hamile veya değil) herkesin 1 öğünde en fazla yumruğu büyüklüğünde meyve yemesi lazımmış. Ve de yemekten sonra kesinlikle meyve yememek lazımmış. Öğün yerine veya yemekten önce yenmeliymiş.
Şimdi buna çok dikkat ediyorum.
Sen de meyveyi iyice azaltıp, karbonhidrat alımını da azaltırsan ve tabi bol bol su içersen kilonu kontrol altına alırsın bence..

Ayşe'cim sana da diyetisyen benzer bir diyet verecek bence.

bencede cnm bakalım nasıl bir diyet vercek çok merak ediyorm böyle devam edersem 80 gecicem şuan tam 70 kiloyum((((((((((

Aycecim benim bu haftama kadar normaldi aslında dün gittiğimde 3 5 kilo aldığımı görünce kan beynime sıçradı.Doktorum da dedi çok dikkat etmem konusunden a bu şekilde alırsam bebek riske girer dedi o yüzden çok korktum bende canım

cnm pelininde dedigi gibi meyvadan oluyor bence meyvayı azalt ben şeftaliyi çok seviyordum hamileligim boyunca hep yedim ama artık kestim d.r ondada şeker oldugu için oda kilo aldırıyor dedi pilavıda çok seviyordum ama çok az yiyordum onuda yaklaşık 1 haftadır yemiyormm eylülün 20 de randovum varr başka d.r gidicem başka d.r dedigim dogum yapcagım d.r iki d.r gidiyorm ben şuan kendi d.r bırakamıyorm ama ordada dogum yapmam imkansız acı bademde dogum 8 milyarrmışş o yüzden hisar hospitalda tapcam rabbim izin verirse filiz hanımda diyet önerdi allahın izniyle 20 eylülde gidecem bakalım o zamana kadar ne kadar kilo almışm görcez umarım çok almam + hemen bir baskul alcam evee bende en iyi bu d.r sordu zatenn kendini daha ii konturol edersin dedi

Peliiin, kaan kocaman olmuuuş:)) Maşallah:))) Odanız da gelmiiiş, süpperrrr:))) Kaldı cicleri yıkayıp ütüleyip yerleştirmek:)))

Ben de dikiş yapıyorum bir kaç gündür:))) Tanemin odasına aldığım o arkadaş yatağı sedir gibi duruyor ya; ona bol bol yastık koymak istiyorum... Zara dakilere bayılmıştım.. ama onların tanesi nerede ise 30-40 arası... Ben de gittim, çeşit çeşit kumaş aldım, süslerini aldım, kendim dikiyorum..Çok ama çok da şirin oluyorlar:)) iki yastık parasına ben yaklaşık 10-12 yastık dikeceğim, ve daha bi sürü malzememiz artacak, onlardan da sağa sola örtü dikecegiz kızımla... evdeki eski sepetleri falan süsleyeceğiz.. NAsılsa zaman var ve yapacak bi iş kalmadı:)) Üç beş parça eksik dışında...

Tekrar girebilir miyim bilmiyorum, ama girememe ihtimalime karşı şimdiden hepimizin bayramı kutlu olsuuuuun:)) Tüm bebeklerimizin ilk bayramı bu bayram... Allah hepisini nice nice bayramlara çıkarsın...

kızlar selam

benim salı günü yaptırdığım 50 gr lık şeker yüklememden sonra
bugün yaptırdığım 100 gr lık şeker yüklemem de yüksek çıktı değerleri yazmıyorum çünkü her hastaneye göre referans aralıkları değişebiliyor ve ben bide onun yüzünden cnm sıkılsın istemiyorum acaba bnmki yanlış mı diye düşünecek tahamülüm bile yok

şimdi vaziyet şu pazartesiye kadar dikkat edicem
pazartesi diyetisyenimin verdiği listeyi uygulamaya başlayacağım
tatlı tamamen yasak tatlıyı sadece bazı meyvelerden almalıymışım makarna pilav hamur işi şeker çikolata hepsi yasak
10 gün boyunda sabah öğle ve akşam yemeklerimden 1 saat sonra parmağımdan kan alıp şekerimi ölçücem artık en yegane aksesuarım şeker ölçüm cihazım
10 gün sonra yani buluşma günü kontrolüm var yaptığım şeker ölçümlerime göre diyet listem tekrar düzenlenicek
ve bundan sonra çok sıkı takip altında olucakmışım eskiden ki gibi kontroller 1 ay arayla olmayacakmışşşş

bu arada kontrolde kızımıda gördük herşeyi normal ama yüzünü göstermedi ONU ÇOK SEVİYORUM RABBİM AYIRMASIN......

şimdi hepiniz bunun olası birşey olduğunu veya canımı sıkmamam gerektiğini veya diyetle düşecektir gibi şeyler yazıcaksınız bunların hepsini bende biliyorum kızlar ama YA KÖTÜSÜ OLURSA diye düşünerek 3 ayım nasıl geçicek onu bilmiyorum.....

bir süre topiğe girmicem size emanet buluşma günü görüşürüz

HEPİNİZİN BAYRAMI KUTLU OLSUN MİNİKLERİ VE SİZLERİ ÖPÜYORUMMMM

bnm için bol bol şeker yiyin ay nefret ettiğim şu sütlü bonbonlardan bile yiyesim var..yasaklar hep tatlıdır ya

sevgiyle kalın şekerler opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan cileveloş ve ben sizleri çok öptükkkkk

biz çok zor günleri atlattık bunuda başaracağız inşallah dualarınız eksik etmeyin

mervecim cnm sakın merak etme inş dahada ii olcak bir dahakine allahın izniyle cilvoloşta ii merak etme annesi biz sana bol bol dua edecez alllahın izniyle her şey daha ii olcak bakalım benimki nasıl olcak 24haftalıkken benimde yüklemem olcak sanırımm inş ii gecer kızlar hepinizin bayramını şimdiden kutluyorm bende 1 hafta ablamlarda olcam allahın izniyle pendikte benim için degişiklik olcak inş kendinize çok ii bakın bebeklerinizi ve sizi yaradana emanet ediyorm

Mervecim,

Tamam dedigin gibi olsun bildigin seyleri yazmayacagim) AMA bu kadar karamsar olmana cok sasirdim..bu kadar guclu, kuvvetli, tabirinle "Savasci Anne" den mi geldi bu sozler. Tamam annelik zor AMA bunlar daha bizden ayrilmadi bile. Ilerde hastalanirlarsa, ateslenirlerse , elimiz kolumuz bagliyken ne yapicaz.. Bu kadar karamsarliga kapilma simdiden. Diyetle iyi olacagini sen de gayet iyi biliyorsun.. Cilvelosta iyiymuss cok sukur.. Bayramda dinlen AMA sonra Geri don)

Herkese hayirli bayramlar diliyorum simdiden) Herkes bol boll dinlensin guzel vakit gecirsin.. Hamis olarak gecirdigimiz kac bayram olcakki? Tadini cikartin..

slm kızlar ben geeeldiiim
geri dönüş yapıp okudum şeker yuklemelerı yapılmıs odalar kurulmus masallah mın ıkler buyumuş,,,
bızde ne var ne yok dersenız kızım masallah ıyı dun cok sancıllandık hemek dra tabi karındakı ağrı rahım buyumesındenmiş rahım sag tarafa dogru buyurmus bobregede baskı yapınca agrı artıyormus...neysekı gectiopuyorumnanaktan
oglusumu sormayın aynıyız..o konuya gırmıyorum bıle....
kızlar bu hafta ev tasıdım acayıp yoruldumama guzel oldu dogum öncesı onu hallettık cok sukur artık kızımın cicişlerini almaya baslıcaz...

merveciiim benım kılo 73 olmus bebişte buyumus tam kılosunda gıdıyo kızımız ...
seker yuklemesı olcak bayramdan sonra ve tetenoz ignesi olcam ama bende diyete baslıcam dr kızdı ..
teyzelerı haberler bunlar inşallah hersey yolunda gıder hepımızıın
simdiden bayramınız mubarek olsun bebişleride opuyorum sızıde

kızlar şimdiden bayramınız kutlu olsun burda değilim bayramda anneme gidicem Bartına hepinizi öpüyorum.Kendinize dikkat edin tatlıları fazla kaçırmayalım hoşçakalınopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

canımbenim sen üzülme herşeyin çaresi var,
diyetine dikkat edersen bir sorun olmaz Rabbimin izniyle

benim de sınırda çıktı tatlıdan uzak durmaya çalışıyorum

her zaman morelini güzel tut, kızını üzme korkutma annesi

biraz diyet o kadar

sen nelere göğüs gerdin canım, sakin ol morelini yüksek tut

a.s. :asigim: :CüvCüv:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…