gözün aydın pelincim afferin kaana nasıl kocaman delikanlı olmuş maşallah.B u arada bende bugün doktora gittim çok kilo almışım 2 ayda alıcam kiloyu 1 ayda almışım sen diyetteydin galiba Pelin bana da yazabilirmsin gün içinde nasıl besleniyosun ne yiyosun.1 ayda 3 5 kilo almışım çok moralim bozuldu doktorum dedi bişeyi fazla kaçırmışsın tatlıyı hiç sevmememe rağmen yani ekmek yaptı sanırım.
Aralma canım doktorum bana ekmek, pilav, makarna vs ve tatlıyı tamamen yasakladı. Aslında bu şekeri yüksek çıkanlara verilen diyet. Benim şekerim normal çıktı ama kilo alımım fazla olduğu için bir tür şeker ve karbonhidrat diyeti uyguluyorum.
Günlük bir planım yok ama sana 3 haftadır nasıl beslendiğimi özetleyeyim:
Sabah kahvaltı olarak
- mutlaka yarım litre yağsız süt
- bir dilim yağsız beyaz peynir veya kaşar peynir
- domates, salatalık, seviyorsan yeşil biber
- tuzsuz yeşil zeytin (ben siyah zeytin hiç sevmem, o da olur normalde)
- 1 yumurta (iyi pişmiş veya menemen veya omlet)
2-3 saat sonra 1 porsiyon meyve (1 elma veya 1 şeftali veya 1 muz veya 4-5 erik vs)
Öğlen yemeği olarak
- Salata (tavuklu veya ızgara sebze salatası, yoğurtlu semizotu gibi besleyici salatalar)
veya sebze yemeği (zeytinyağı ile pişirilmiş, etli olabilir... ıspanak, bamya, bezelye vs)
veya zeytinyağlı batburnya, enginar, fasulye, vs
veya bakliyat yemeği
Yanında bazen çorba (protein için mercimek tercih ediyorum)
Ara öğün olarak yine 1 porsiyon meyve veya 1 avuç kuruyemiş (tuzsuz, kavrulmamış iç fındık, ceviz, kuru üzüm vs)
Akşam yemeği de öğle yemeği gibi. Seçeneklerden biri.Et, köfte, tavuk veya balık olabilir. Yanına 1 tabak bulgur pilavı olabilir.
Bazen akşam yemeği yerine 1 dilim karpuz yiyorum. Açlık durumuma bağlı.
Canım çok tatlı çekiyor genelde ama onu da haftada 1-2 yoğurt dondurması yiyorum yanında meyve ile. 3 haftada bir kere güllaç yedim bir de. Normalde bana kalsa hergün tatlı yerdim yani :))
Arada yine canım çekerse yoğurt, cacık mutlaka yiyorum. Günde 1200 mg kalsiyum almak lazım.
Dengeli ve yeterli miktarda kalsiyum, protein ve bu mevsimde C vitamini almamız bebek için yeterli. Tabi çok acıkmadan azar azar ve sık yemek lazım.
Umarım işine yarar...