2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Silam;

iyi dileklerin icin cok tesekkurler. Umarim iseyen herkes birgun hayirlisiyla anne olur ins.. Ben yurtdisindayim ama gercekten gelecekte TR de yaptirmak durumunda kalirsak diye simdiden tup bebek merkezlerine, fiyatlarina vs bakiyorum. Arkadaslar merkezlerini yazarlarsa herkese faydasi olur...

Simdi diger folderlarda bebegi olamayan insanlarin uzerindeki toplum baskisini okuyorumda ne kadar fena. Evlenmezsen evde kaldin derler, cocuk yapmak istemezsen hemen olmuyor mu derler, bizim milletin cenesi hic kapanmiyor. Ne kadar cok seviyoruz milletin isine burnumuzu sokmayi.

Biz gecen ultrasondan sonra aileleri arayip haber verdik. 5+ senelik evliyiz k.validem cok sevindi ama ilk cumlesi "acaba olmuyorda mi bize soylemiyorlar? falan diye dusunuyordum" dedi. Heeyy guzel Allahim Torun haberi almissin bu cumleyi soylemene ne gerek var dimi yani????????...Esim yarim saat sonra isyerindeyken aramis iste cok sevindiler aman birsey olmasin kalplerine falan diye kontrol etmek icin bu sefer k.peder "oglum siz tup bebeklemi hamile kaliniz? demis" LoL;-))) Esim baba isyerindeyim daha fazla konusamiycam deyip kapatmis teli. 5+ senedir zaten ne oyle birsey ima edildi ne de konusu gecti. Biz zaten o kadar mesguldukki seyahatler, okul, sinavlar vs derken normal yoldan olsaydi bile ancak simdi vakit bulabilirdim. Hatta bana kalsa biraz daha geciktirirdim ama iste sorunlar cikinca gec kalmadan baslayalim dedik. Herhalde biz bu haberi verince kayinlar bas basa verip bu kadar sene niye bekledigimizin sonucunu tup bebege baglamislar. Halbuki ne kadar kosturmali bir hayat gecirdigimizin onlarda cok iyi farkindalar.. Insanlar cins cins bir de bizimkilerde aslinda etliye sutluye karisamayan cinslerden. Bir de tam tersi olsa nasil olcakti cok merak ediyorum. Bazen uzakta oldugum icin sevinmiyorum degil;-)))

prettyyy

seni varya nasıl pataklıycammm:):) sen once kendini üzz sonra bizide üzz o kadar dielim sana korkma değerin artar, korkma kanamadan bi şey olmaz bizi dinleme hep moralini boz bizede telaş yaptır şimdi neymişşşş ikizmişşş:):)kaç kere aklımı çıkardın benim korkudan ama bu sefer mutluluktan...çok sevindim tatlımm sağlıkla kucağına almak nasip etsin Allah ikisini birdennn..

patly

merhaba canım bak sen bana ebruyu ciddiye aldığımdan falan değil de insan bi sinir oluo yani ben oldum ma geçti:):)bu arada o hatun 4 aydır programına hep devam etmişhiç kesmemiş platesi, bende dün izmirde bi merkezi aradım hamile platesi ve yogası için her haftaya göre sınıfımız var dedi çarşamba günü sorucam doktoruma ne zaman başlayabilirim zararı olurmu falan die..

gizemlii

ama ben sana anlatamadım kuzucum kaç tane bebek olduğunun değerle bir ilgisi yokkkk..
değerinin yüksek ollduğu için değil ama sen çok istedin ikiz bi bakmışsın seninde cuma günü ikizzzzzzzzz:):)

hiç takmaaa kafana takılma bunlara onlar da türkiyede yaşayan klasik orta yaşlı insanı en kültürlüsü bile böyle..bencede çook şanslısın bi de burda olsan düşünsene bu soruları soracaklar bi de gözünün içine bakacaklar doğrumu söylüor die..sonra gebeliğin her evresinde sürekli kendi hamileliğinde ki deneyimlerini anlatacaklar ve hep biz daha şanslı olucas onlara göre onlar ne zor şartlarda doğurdular doktorlar yoktu usg ler yoktu biz öylemi herşey elimizin altında çok şanslıyızz çok:):)hiç bilmezleki neler yaşandı:)

evet sen bana dedin ama benim kafa basmıyo of ya ne biliim tek olsun bnm olsun ama ikizde fena olmaz yani

cnm benim ya özelden msj atamıyorum ama senin canın platesmi çekti ama sanırım bizim için 3 aydan önce önermezler bu arada eşimin bayan güzellik salonu var izmir düşünüyosan gelirsin beraber yaparız koca koca göbeklerimizle :)

bayıldım ben bu güzelli merkezi içine süperrr yaparız tabi arkadaşım neden yapmayalım ooohh cilt bakımı da yaptırırız:)
mecbur izmirde olacak tüm bunlar aydında nerdeee plates nerde yoga nerde spa çok şanslısınnn pretty hem güzellik merkezi hem ikiz şahanesin maşallaahhh
eee burdan yaz tatlım bişey olmaz ki yoksa nasıl iletişim kurucas özeldende yazamıosun

benimde izmir smyrna funda hanım cicicm eklersin:)
ezelci gizemli senii:)

OHH OHH NE GÜZEL BAKALIM KÜSTÜM İŞTE BENİ AYDINA ÇAĞIRAN YOK BENİM KOCAMIN İŞİDE BİLİŞİM GÜZELLİK MERKEZİDE YOK KÜSTÜM HEPTEN KÜSTÜM WALLA

hem ezel daha başlamadı listey, düzenliyorum küçültüyorum değerler bi sırada sığsın diye
:dilcikar:

kıyamamm ben sanaaaaa gel tatlım ama aydına değil ben aydındayım tüm bunlar olmadığı için izmire gitmek zorundayım..ama sen zaten istanbulda tüm bunların merkezindesin o yüzden sen gezmeye gel aydına misafirim ol incir yeriz yazın bol bol izmire gider pretty de ziyaret ederiz alsancakta geserizz olmaz mı:):)

gizemlicim benim merkezim Ankara Centrum Tüp bebek.. Doktorum da Prof. Dr. Recai Papuçcu

ii öle olsun bakalım barışiim bari sizinle :)

ay keşke gelebilsem ben hepinizle tanışmak çok isterim walla

[table="head"]|*KK Nick*|*YAŞ*|*SAT*|*Transfer Tarihi*|*Tahmini D.T.*|*Hamiş kaldığı kilo|*Merkez –Doktor*|*Güncel notları*|
01|Gizemli83|27|18.3.10|3.4.10|23.12.10|55|Medicalpark Göztepe Dr Serdar Koç|30 nisanda kalp atışı duyulucak inşallah|
02|Gelbebek26|27|13.3.10|31.3.10|18.12.10|60|İzmir Smyrna Dr Funda Hnm|29 nisanda kalp atışı duyulacak inşallah|
03|Yeshill-Yansima|27|26.2.10|13.3.10|3.12.10|87||bebişin kalbi pıt pıt maaşallah|
04|Angelofsky74|35|9.3.10 |29.03.10|4.12.10|59||30 nisanda kalp atışı duyulucak inşallah|
05|Sebo|28|9.3.10|27.3.10|14.12.10 |57| Medicalpark Göztepe Dr Serdar Koç |22 nisanda kese görülecek |
06|Haymatlos|31|3.3.10 |18.3.10|8.12.10|100|| bebişin kalbi pıt pıt maaşallah|
07|Patly|29|8.3.10|26.310 |12.3.10|60||bebişin kalbi pıt pıt maaşallah |
08|Pretty|26| 15.3.10 |31.3.10| 20.12.10|58 |Memorial Dr Semra Kahraman-Dr Nur hnm|30 nisanda kalp atışı duyulucak inşallah |
09|Meralun|29|5.3.10|23.3.10|14.12.10 |||27 nisanda usg randevusu|
10|Bsp|36|11.3.10|28.3.10|16.12.10 |60 || bebişin kalbi pıt pıt maaşallah |
11|Kaymaklim|24|113.10|27.3.10|16.12.10|76||bebiş görüldü maaşallah 6.05’te randevu|
12|Pelly1|35|24.2.10|16.3.10 |3.12.10|56| Amerikan Hastanesi Dr Yılmaz Güzel|bebişin kalbi pıt pıt maaşallah|
13|Narnisan|30|15.3.10|1.4.10|20.12.10|56||annenin mide bulantıları var galiba ?|
14|Esr0411 |28|13.3.10|27.3.10|16.12.10|63||ay sonu pıt pıt bekliyor|
15|Aysun5538 |26 |21.3.10|6.4.10|26.4.10|59||minik kese göründü maaşallah|
16|Quality |39|24.3.10|11.4.10|28.12.10|57|Ankara Centrum P.Dr. Recai Papuçcu|kese görmeyi bekliyor|
17|Beyazceylan | |24.3.10|10.4.10|29.12.10|58||6 mayıs ilk randevu |
18|Pany86|39|1.4.10|16.4.10||64||2 hafta sonra kese görülecek|
[/table]

Canim bir cogumuz ailelerden uzakta ne zorluklari cekiyoruzz ..

Ve onlarin bundan haberleri bile olmuyorr ..

Ben kendi anneme yillarca tüp bebek tedavisi gördügümü nasil anlatacagimi bilmeden icime ata ata yasadim ..

Onlarin hic de aliskin olduklari birsey degildi ki bu ..

Ama ögrendiklerinde ne esim, ne de kendi ailem tarafindan öyle cok tuhaf tepkiler de almadim ..

Sonucta bu da diger saglik sorunlari kadar dogal bir sorun ve asilmasi da mümkün ..

Bizim türk toplumunun öküzün altinda buzagi aramakta üstüne yoktur ..

Olmayinca niye olmuyor , olunca tüp mü , milengaz mi derdine düsüyorlarr ..klava:

Tüp bebek anormal bir gebelikmis gibi neden insanlari koplexe sokarlar anlamiyorum ..

Eger ben de bunca tedavimden sonra hamile kalsaydim asla tüp bebek tedavisi sonucu hamile kaldigimi söylemezdim ..

Hep bu düsüncedeydim ..

Ama defalarca düsük ve kimyasal gebeliklerden sonra artik kimin ne diyeceginin , ne tepki vereceginin hic önemli olmadigini anladim .. Artik UMRUMDA bile degill ..

Düsündügüm tek sey saglikli , hayirli bir evladim olsun ... Gerisi bosss...

Canim senin de bundan sonra düsünmen gereken tek sey hamileliginin saglikli bir sekilde ilerlemesi ve bebegini saglikla kucagina almak ..

Kimin ne dedigi , ne diyecegi bebeginden ve senden hicbir zaman önemli degil ve olmayacak da ..

Keske hamile kalsam da , bebegimin bende oldugunu hissetsem de , elime megafon alip mahalle mahalle " tüp bebek ile hamileyim " diye bas bas bagirsamm ..

Onun o atan minicik kalbi icin herseyi yapardim ..

Insanlarin ardimdan dedikodularina bile güler gecerdim inan ..

silam canım benim öğle güzel anlatmışsın ki hepimizin duygularını
seni aylardır forumdan bilirim hep de takip ederim
kaç kereler bu yollarda uğraştığını da bilirim hep dualarımdasın
aslında herkes dularımda tüm evlat isteyenler için de ederim dualarımı
ilk zamanlar bende çok tedirgindim kimse bilmesin konuşmasın
tüp bebekle ilgili soru sormasın diğe çok çabaladım kaçtım
eşimle benim ailelerimizden problem olmadığı halde
onlarla bile konuşmak istemiyordum ama şimdi bunca uğraştan sonra
çok fazla umrumda değil çevremdeki gereksiz konuşanlar
yeter ki bebeğim olsun onu içimde hissedeyim yaşayayım
kucağıma alayım koklayayım anne baba olalım sağlıklı hayırlı evladımız olsun
hayatı beraber yaşayalım onunla diğer insanların düşündükleri o kadar önemli değil artık

tüm bebeği olacak arkadaşlar inşallah sağlıkla hayırlısıyla kucağınıza alırsınız yavrularınızı

bizlerde inşallah hayırlısıyla anne oluruz

~Silam~

Bu kadar zorlu bir surec gecirdigini bilmiyordum;-(( Umarim sende bu guzel haberi en kisa zamanda hayirlisiyla alirsin inss.. "Anne olamama.." topigini okuyordum bizimde basimiza bu geldi diye anlatmak, paylasmak istedim. Bazi seyleri durup dururken desmenin hicbir anlami yok. Ama bu bizim milletimizin merakli yapisina uygun bir davranis degil malesef. Ben de Tr de olsam herhalde aldirmazdim ama burda insanin daha ozel bir hayati oluyor. Sen de hakklisin tabi milletin ne dedigi onemli deil sonucta saglikla bebeklerimizi kucagimiza almamiz onemli. Inss hepimiz bir gun anne olacagiz hayirlisiyla.

Hepimizin hakkinda hayirlisi olsun inss..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…