ya walla süpersin oatly ne diim haklısın biz elimizden geleni yapmalıyız gerisi allaha kalmış ben bu dediklerini araştırıcam yarın çok haklısın ya paylaşımın için tekrar teşekkürlerMake-up konusunda ben birkac sey soylemek istiyorum. Her ne kadar bazi yerlerde makyaj hamilelikte guvenli deselerde ben hic kullanmamaya karar verdim. Cok hassas bir konu bu. Piyasadaki urunlerin icinde cok yaygin olarak "nanopartikul" denilen olay var. Bu nanopartikuller ciltten emilerek vucudumuza bir daha geri atilamamak uzere karisiyor. Cildimize surdugumuz hersey vucudumuz tarafindan sunger gibi emilmekte ve bu nanopartikullerin bebek uzerinde ne gibi tesir ettigi muallak. Ozellikle gunes kremlerinde bu konu cok daha onemli. Evet onumuz yaz mutlaka birseyler kullanmamiz lazim gunes kendisi zararli ama gunes kremleri gunesten daha zararli.
Makeup denilincede oyle alalade satilan urunlerden de bahsetmiyorum. Ben zaten yurtdisinda oldugum ve burada MAC gibi markalarin fiyatlarinin cok daha uygun olmasindan dolayi burda "high end" diye tabir edilen MAC ti , NARS ti, Urban Decay di bu markalarin zararlarindan bahsediyorum. MAC in mesela haftaya yeni kolleksiyonu cikiyor "Pret-a-Papier" adinda. Cok guzel mercan renkleri var koleksiyonda. Simdiden alicagim urunleri sectim ama acikcasi dogum olursa inss ondan once kullanmayi dusunmuyorum. Ayni sey mayis sonunda cikaricagi summer kolleksiyonu icinde gecerli.
Herseyden once hamilelikte kullanilmamasi gereken urunler varsa bunlarin basinda da oje ve aseton geliyor. Ingilizce bilen, anlayan arkadaslar lutfen su suteye bir goz atin "cosmeticsdatabase.com" burda butun urunleri degerendirip numaralandirmislar. Dusuk nolar saglik icin tehlikesiz, kirmizi yuksek nolarda tehlikeli urunler. Biraz incelerseniz genel bir fikir sahibi olursunuz. Ornegin OPI, Saly Hansen, Essie gibi ojelerin tehlikesi cok fazla.Bunlar ABD de oldukca meshur olan urunler. Ben artik o kirmizi sonuclari gordukten sonra nasil surebilirim o ojeleri?
Bu yuzden tamamen dogal urunlerden yapilmis makyaj uurnlerine yonelmekte fayda var. Hamileler icin dogal makyaj urunu satan websiteleri var. UK den mesela "buyorganics.co.uk" buraya bakabilirsiniz.
Ben sahsen sadece yediklerimi degil, ayrica el kremi, sampuan, vucud sabunu, el sabunu, dis macunu gibi urunleri organige cevirdim. Gecen haftalarda dis macunu uzerine arastirma yapmistim. dis macununda yer olan florid (fluoride) hamilelikte kullanmayin diyorlar. Cocuk dis macunlari mesela floridsiz.
Hamilelerin kullanip kullanamayacagi urunler konusu gercekten bir derya. Arastirdikca insan yeni seyler ogreniyor. make-up ve benzeri urunler konusunda bildiklerimi, dusuncelerimi sizlerle paylasmak istedim. Herkesin kendi tercihi sonucta.. Tamamen hani hamisler tartisiyorlarya temizlik maddesi kulllandim birsey oldu olmadi diye ayni bunun gibi. Kendinizi guzel hissetmeniz icin ben dekimsenin makyaja ihtiyaci yok. Zaten en guzel sey iicmizde inss su anda.
Benden ufacik bir tavisye; lutfen kullandiginiz urunlerin derecelerine websitelerinden bakin, eskimis urunlerinizi lutfen kullanmayin, ilk uc ay eger mumkunse bol bol surup surusturmeyin, eger makyaj yaptiysaniz sakin temizlemeden birakmayin, aseton zaten basli basina chemical, asetondan ve ojeden kacinin, SPF faktorlu organik yapili gunes kremi edinin, dis macununuzu, vucud kreminizi organige cevirin. Oda kokusu, parfum vs vs kacinin. koltuk alti kreminiz aluminyum icermesin. Ne Zaten su dunyada o oda kokulari kadar kotu birsey yok. Koku alma hucrelerini felc etmekten baska yaptiklari birsey yok acikcasi.Mumkunse paraben siz urunler bulmaya calisin..
Yiyeceklerde en cok dikkat etmemiz gerekn sey de civa (mercury) iceren baliklar. Lutfen hangi balik oldugunu bilmeden her baligi yemegin. Ciftlik baliklarinin hepsi guvenli degil. DR unza sorun hangi baligi yiebilirim diye.
Uzun oldu kusura bakmayin... Sevgiler herkese..
kızlar doktorumla konuştum değerin çok kötü deil dedi hatta benim doktorum bi 2. yi yaparız bunda tutmayabilir diye düşünmüş ama bana şimdi söylediler rahimdeki bi problem yüzünden tuttu artk hamilesin dedi erken test yapmanın zararlarını yaşıyorum erken teste göre düşük değer ama 12 ve 14. günlere bakıldığında iyi dedi iğne rahatsız ediyormu dedi bende dedim bebeüim iyi olsunda 100 tane daha yaptıtırırım iğnelere bi hafta daha devamo zaman dedi kanama olmadığı sürecede teste gerek yok dedi ha bide ultrasona 19 20 gün sonra gir dedi bana kesinlikle erken girme dedi bu sefer bari ultrasonda acele etmiyim diyorum burdaki doktor 20 sine gün vermişti ama bekliycem testi erken yaptım olanlar oldu psikolojim bitti allahım inşallah herhangi bi kanama olmaz sağlıklı kucağıma almayı nasip eder
gizemli ve pelly;
tesekkur ederim. Ben dedigim gibi ogrendiklerimi sizlerle paylasmak istedim.
Emin olun burda da organik beslenme normale gore cok daha pahali. Ornegin organik domatesin yarim kilosu (poundu) 4-5$ arasi. Gecenlerde bir makale okudum yahoo da. Orda illaki organigini almamiz gerekn urunleri siralamislardi. O urunlerden birisi de patatesti. Patates topragin icinde yetistigi icin gubrelerden en cok etkilenen urunlerden birisiymis. Dolayisiyla normal patateste bulunan kimyasallar cok fazlaymis. Markete gidip organik patates aliyim kendime dedim. Organik patatesleri tek tek strecleyip sarmislar ve tanesini 3$ dan satiyorlardi. BIldiginiz patatesin tanesi yani 3$ di.
Bunun gibi daha bircok ornek siralayabilirim size. Ben o yuzdem marketlerin indirim haberlerini, kuponlarini takip ediyorum. BIr kac market dolasmadan alisveris yapmiyorum. Organikleri pahali olan urunleride ayirdik esimle benimkini. Yani bana organik domates, patates vs aliyoruz. Ona daha onceden aldigimiz normallerden. Gecen gun mesela iki ayri pure yaptim. Daha uygun fiyatli olan sut, yumurta falan zaten hep organik. Biz acikcasi bu surec sarfinda abuk subuk seylere para harcamaktansa organik beslenmeye agirlik verdik. Bir de her aldigimizi illa tuketmeye calisip israftanta kacinmaya calisiyoruz.
Tr de buyuk sehirlerde ornegin migroslarda yavas yavas organik urunler satilmaya baslamis duydugum kadariyla. Hatta bazi urunlerde fiyatlar buraya gore daha uygun. Sizde mumkun oldugunca arastirin lutfen. Sekerinizi organige cevirin yoksa esmer seker kullanin daha az muameleden gecmis daha saglikli. Dis macunu olayini DR a sormaya unutmayin. Sorana kadarda sakin yutmayin dis macununu.
pelly seni cok iyi anliyorum. Ben de makyajsiz kotu gozuktugume eminim ama gecici bir surec diye katlanicam ins.. Mascara larda civa (mercury) olabiliyor. Lutfen dikkat et kullandigin urune. Daha once verdigim siteden kontrol et ne kadar saglikli olup olmadigini.
yazarim gene...
kızlar bide size birşey sölicem benim esas kan testi günüm bugün nolur dua edin değerlerim katlanmış olsun ben bu sabah namazında sizlere çoook dua ettim Allah kabul eder inşallah
canım günaydııınnn...dualarım seninle hiç korkma bak bebişlerinin değerleri gör bak nasılda yüksek çıkıcak sen bile inanamıyacaksın gönlünü ferah tut:Saruboceq:
herkese günaydıınnn:)
bir iki gündür girememiştim hayli değişiklik olmuş..g
pretty sonucuna çok sevindim hiç canını sıkma boşuna sonuçta artışın var ve gayet ii bhcg değeri herkese göre değişen bişey...
patly yaptığın ciddi araştırma ve bizimle paylaşımın için teşekkürler..gerçekten bilmediğim hatta hiç aklıma gelmeyen bir çok şey öğrendim..bu ülkenin bana verdiği kadarı ücret ve sunduğu kadar fırsatlarla dikkat edicem kendime..
ama aklıma şunu getirmeden de edemedim..bu memleketin kendini 'celebrity' die tabir eden yüzlerce gereksiz kadını var özellikle bu dönem aralarında bi de furya var ki sürekli bebek üretimi halindeler..
ama ben hatunlara bakıorum televizyondan o saçların dipleri hiç çıkmıor sürekli boyalı haldeler full makyaj öylesine gece hayatından hiç kopamıorlar..bakıosun hepsinin sağlıklı bebekleri var..
bunun yanında asgari ücretle yaşamak için resmeeenn hayatla dans eden kahrmanlarımızda var ki onlar geçtim organiği herhengi birşey yiyebilmenin savaşında..ama onlarında gayet sağlıklı çoukları oluor çoğu zaman..
yani bana kalırsa bu sağlıklı gebelik işi biraz rahat olmaktan biraz mutlu olmaktan geçior..yediğin herneyse yada sürdüğün seni gerçekten mutlu ediorsa o an bebeğide mutlu ettiğine inanıorum ben..
aksine her yediğimiz şeyi acaba organik mi die sorgulamanın her sürdüğümüzün acaba zararlı mi die düşünüp stress yapmanın çok daha zarar verdiğine..
bi de hangi ülkedeyim ki organiğin gerçekten organik olduğuna inanayım..
neyseee fazla uzattım kendimi de kaptırdım kafanızı şişirdim
biz çok mutlu hissedelim havalar çok güzel şansımıza enerji fışkırsın içimizden tüm bu süreç de sonu da çok güzel olacak die düşünüorum..
öpüldünüz:)
gizemliii çok heyecanlısın dimiiii::))
tadını çıkar:)
gaayet pozitif gelicek sonucun ki bence sende bundan eminsin bebeğin sana güzel küçük adrenalinler yaşatıo ne güzel:)
sonucunu yaz mutlaka merak etmeyelim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?