• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

ben az önce tekrar okudum da yazdıklarımı umarım yanlış anlaşılıp kırıcı olmamışımdır..
patlycim tüm o verdiğin bigiler için ben gerçekteeen çok teşekkür ederim çoğunu hiç bilmiordum ben çok da faydalı bilgiler buna hiç itirazım yok..
benim sitemim yaşadığım ülkeye bzim mevcut şartlarımıza...
sakın yanlış anlama lütfen üzdüysem çok üzülürüm..

canım sen sıkma canını biz birbirimizi anlarız oda yanlış anlamıştır muhtemelen çünkü o kadar değişik şeyler paylaşmış ki aklımdan bile geçmezdi mesela bu bebek diş macunu olayı
süpper yani..

ben aslında patly gibiym ama o kadar takınca kızıyolar bana ne kadar abartıyosun diye kimse zorluklarla gelen bebekerin ne kadar önemli olduğunu anlayamıyor

bu arada bende hiç bulantı yok şimdilik gizemlii sanırım erken de daha,çok emin değilim ama 5. yada 6. haftadan sonra başlarmış başlarsa die biliorum..
bende belirtiler:
yorgunluk
ağızda metal tat
kasık ağrısı(halaaaaa)
aşırı yemek yeme vardı ama 2 gündür aksine iştahszım
aşırı sinirlilik hali
fazla duygusallık:(:(:(

gelbebek;

Ben de ne yazikki %100 organik beslenemiyorum. Bugun mesela organik markette et alalim dedik ama koyun, sigir, domuz hepsi bir arada;-(( Bizden onceki adam domuz isteyince adam eldivenleriyle domuz etlerini tuttu sonra bize dondu ne istiyorsunuz diye.. Icimiz kaldirmadi uzaklastik hemen.

Makyaj konusu en bastan soyledigim gibi herkesin kendi tercihine kalmis. Ortada arastirma sonuclari ortaya cikan gercekler var ama buna ragmen kullanip kullanmamak tamamen bizim insiyatifimizde. Elbette zarrali maddelerden, kimyasallardan kacinan annelerin cocuklari saglikli olacak diye bir kural yok. Hersey yaradandan geliyor. Ama bizim elimizden geleni yapmamiz lazim. Tevekkul etmek en guzel sey.

gizemli

genelde pahali urunler daha sisirme oluyor. verdigim web sitesinden bak bir cok sasirtici sonuclar var... Icinde organik olan hersey hamilelere zarari yok diye birsey yok zaten. Icine organik bir urunu koyan organik urun diye gaz veriyor. Ben o yuzden mumkun oldugunca kullanmayacagimi belirttim en basta..

Mesela bircok urunde yaygin olarak kullanilan bircok bitkisel yagin hamilelikte kullanilmamasi gerekiyor. Ing listesini veriyorum. "essentialoils.co.za/pregnancy.htm". Burdan llutfen kullandiginiz losyon, kremlerin icerdigi yaglari kontrol edin..

umarim sonuclar cok guzel gelir.. sabah kalkinca bakicam hemen;-))

bsp;

tesekkurler. Kafanizi karistirmiyorumdur inss.. En guzel gunlerimiz hepimiz guzel guzel geciririz inss..

ben yattim;-))

meralunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

bu ne süpper bir değer rabbim bizede göstersin inşallah

e bi halay çekilir şimdi dimi ama:teytey::teytey::teytey::teytey:

benimde esas test günüm bugün sabah kan verdim bakalım değerim kaç çıkıcak saat 1 e kadar nasıl beklicem içim pır pır

sen sakın gitme okula falan üşütürsün iltihap falan olur iznini sonuna kadar kullan dikkat et kendine

saat 1 de çıkıcak çok heycanlıyım

canımmmm çok teşekkür ederimŞeniz

inşallah sonucun güzel gelecek:asigim::asigim:

benim de 33 idi 8. gün 10. gün 72 oldu çok şükür(5. gün transferi):nazar::nazar:

inşallah senin ki de katlasın kat kat alkisalkisalkisalkisalkisalkis

ben bilgisayardan öğrendim, hastanenin sitesinden

sonuca tıklayıp gözlerimi kapatmıştım:1shok:

inşallah hepimizinki tamamına ersin, inşallah kavuşalım bebişlerimize:Saruboceq::teytey:

Allahım tüüüüüüüüüüüüm isteyenlere bebişler versin

LoL;-))

niye yanlis anliyim canim.. ben sizin kafanizi karistiriyorum diye uzulmustumm..

sakın öyle düşünme kafamızı karıştırmak değil resmennn bilgilendirmekk yaptığın çünkü ben şahsım adına çoğunu hiç düşünmemiştim yada neyin içinde hangi madde var gerçekten bilmiordum o yüzden tekrar teşekkür ederim:)
anlayışın içinde çok sevindim yoksa gerçekten üzülürdüm..
ii geceler sanaaa:):)

canımmmm çok teşekkür ederimŞeniz

inşallah sonucun güzel gelecek:asigim::asigim:

benim de 33 idi 8. gün 10. gün 72 oldu çok şükür(5. gün transferi):nazar::nazar:

inşallah senin ki de katlasın kat kat alkisalkisalkisalkisalkisalkis

ben bilgisayardan öğrendim, hastanenin sitesinden

sonuca tıklayıp gözlerimi kapatmıştım:1shok:

inşallah hepimizinki tamamına ersin, inşallah kavuşalım bebişlerimize:Saruboceq::teytey:

Allahım tüüüüüüüüüüüüm isteyenlere bebişler versin

ay ne güzel ya banada hasta kabuldeki çocuk mail atıyo dosya pgf dosyası açılana kadar ay bi kötü oluyorum ilk bakınca göremiyorum sayıy falan 2 saat kaldı sonucumun çıkmasına sanki üniversite sınavına giricek gibiyim

meralun gerçekten süper bi sonuç tebrik ederim gerçekten halaylık:teytey:ve tabi ki maşallaaaaahhhh:nazar:
kaçıncı gün değerin arkadaşım bu sonuç hatırlıo musun?

patly'nin yazdıklarını okudum ve çok beğerndim.paylaşımı için teşekkür ederim. ama açıkçası bende okadar dikkat etmiyorum organik ürükler almaya. bana dr.um normal yaşantımıza devam sadece bol meyve sebze (çok çok iyi yıkanmış), bol protein, bol et ye dedi. ama kahve,çiğ et,salam,sosis,sucuk yasak dedi. kızartma da önermiyorum dedi. bunlara uymaya çalışıyorum. zaten biraz ağır bişiler yiyince midem allak pullak oluyo gece hiç uyuyamıyorum. ben duş jelimi bıraktım hacışakir sabun kullanıyorum. şampuanım normal. parfüm kullanmıyorum transferden beri.iş yerinde kıyafetime sıkıyorum azıcık oda arada bir. sıcak banyo yapmayı seven biriyim. ama transferden önce bıraktım.ılık duş almam gerekiyor diye o zamandan beri sıcak suyla yıkanmıyorum. kısa sürede ılık duş alıyorum.sıcak su rahim kaslarını gevşetebileceğinden önerilmiyor diye biliyorum. karnımıza sıcak su tutmamız gerektiğine eminmisiniz???

bence çok evham yapmamalıyız.tabiki bebişlerimiz kıymetli ama onlarıda kendimizide strese sokmaya gerek yok. biz elimizden geleni yapalım içimiz rahat olsun. makjay yapmıyorum bende.eskiden her sabah epey uğraşırdım kendimle ama bu aralar zaten zor kalkıyorum. özel durumlarda bi göz kalemi bir allık sürerim diye düşünüyorum. bende sarışınım o yüzden güneş kremiyada doğal bir nemlendiriciyi bende araştıtıcam. aklıma ne geldi kızlar "the body shop" ürünleri doğal mıydı??

birde bi arkadaş östrojen ilacını keseyi görünce bıraktınızmı diye sormuş. ben transfer sonrası coraspin,folbiol,estrofem tablet ve progynex vaginal kapsül kullanıyordum.transfer sonrası kanama olunca coraspini kesmiştik.keseyi gördüğümüz günde estrofemi kestik. şimdi sadece folbiol ve progynexi kullanıyorum. ama bu ilaçların kesilmesi veya devam edilmesi tamamen kişinin kendisine özgü bir durum. dr.muayene sırasındaki değerlendirmesinde söylüyor zaten. ama eğer akılan takıldıysa sen ara bi dr.una danış.

ya ben yanlış yazmışım sanırım göbeğe sıcak su tutulmamalı

canım bende aynı senin kullandığın ilaçları kullanıyorum

sabahları progesteron fitil 3 top
sabah akşam estrofem
günde bir coraspin
günde bir folic asid
günde bir demir hapı
günde bir b12 hapı
bide her akşam prgynex 2 ampül kalçadan
benim demirim ve b12 değerlerim düşüktü o yüzden takviye yaptık

ya kızlar sizinde kalçanız aıcıyomu çok benim çok acıyo lasonillle ovun dediler o biraz ii geldi

cnm bence lasonil olayını fazla sürme. çünküm lasonil antikoagülan yani kan sulanırıcı. vücuttan emilimi oluyorsa zararlı olabilir. valla ben en ufak bi baş ağrısında yada başka bişeyde ilaç içen biriydim.ama artık minoset bile içmiyorum.

cnm bence lasonil olayını fazla sürme. çünküm lasonil antikoagülan yani kan sulanırıcı. vücuttan emilimi oluyorsa zararlı olabilir. valla ben en ufak bi baş ağrısında yada başka bişeyde ilaç içen biriydim.ama artık minoset bile içmiyorum.

e ben zaten kan sulandırıcı iiyorum şimdi onu sürünce kanın dahadamı sulanıyo acaba ben en iyisi dayaniim ve sürmiim saol canım

kızlar bu organik meselesi ile ilgili ben de çok rahatsızım. Organik ürünlerin fiyatlarını gördüğümde içim gidiyor resmen. Bir taraftan da ülkemizde organik diye satılan ürünlerin yeni bir suistimal kapsı olduğunu düşünüyorum. Keşke hepimizin tıpkı farmville'deki gibi şöyle iki karış toprağı olsa, tertemiz gübresiz oynanmamış olsa. Eski tohumlarla sebze yetiştirsek filan:))) Ben kayınvalidemi bir kez daha sevdim bu organik hikayesi yüzünden:))) Organik tarım yapılması için 7-8 yıl gübre ve ilaç kullanılmamış bir toprakta ve genetiğiyle oynanmamış tohumlarla çalışılması gerekiyormuş. Kayınvalidem yılllardır aynı bahçeye gübre ve ilaç sokmadan genç kızlığından beri kullanılan tohumlarla sebze eker, ve kadın bütün bunları organik hikayesi çıkmadan yıllar önce kendisi düşünüp uygulamış. Vallahi elleri öpülesi kadın vesselam. Salçalarımı makarnamı kurufasülyemi tarhanamı o organik ürünlerden yapıp bana gönderiyor Allah uzun ömür versin.

Bence de makyaj konusunda dikkatli olmakta fayda var, ben 1,5 yıl öncesinden saç boyasından kurtulmuştum, gerçi organik boya varmış ama ben hiç inanmıyorum. Makyaj malzemesinin zaten hergün kullanılmaması gerektiğini düşünüyordum, şimdi hiç kullanmamaya kadar verdim. Parfüm zaten kokulara hassaslaştığımız için pek hoş gelmiyor. Diş macunu ve şampuan / krem konusuna dikkat etmek gerekiyor. Ağır metaller ve bazı kimyasallar hamilelikte zararlı olabiliyor. Acaip yeşil sabuna dönesim var, ama krem konusunu ne yapacağım bilemiyorum. Bir de bu dönemde kullanmamız neredeyse şart olan ıslak mendiller, karın ve bacaklarımız için krem ve vücut yağları var ki onları da gerçek bebek ürünleri kullanabiliriz diye düşünüyorum.

ben de estraderm bant kullanıyorum östrojen takviyesi olarak, doktor hamileliğin ilk üç ayı kullanacağımı söyledi. Progestan da aynı şekilde. Her ikisinden de pek hazzetmiyorum ama yapacak fazla birşey yok. Doktorum muhtemelen gerek olmayacak, ama kullanmazsak tesadüfen de bir aksilik olursa üzülürüz diye kullanıyoruz dedi.

merhaba haymatlos canım aynen benimde kayınvaldem öle herşeyi organik ama enginar fidesi aldık geçen aylarda içine kurt düştü kendi ürettiği enginardan olmadığı için organikmidir diye şüphelendi oda salçasını makarnasını mantısını falan hep kendi yapar bizede gönderir saolsun bizde o kadınlık yok walla eskide kalmış allahtan büyükler gönderiyor..

organik ürünlere gelince o kadar belli oluyor ki mis gibi kokuyor domates biber mis gibi...

biz elimizden geldiği kadar dikkat edelim

bende saçlarımı tedaviye başlamadan önce kendi rengine boyadım beyazlarım çıkana kadar boyamayı düşünmüyorum..

peki şaçlarımız için ne kullanıcaz ne sabunu yani benim boyalı krem kullanmazsam keçe gibi olur walladelikafadulden

KIZLAR HAMıLELER ÜZERıNDE KOZMETıKLERıN ETKıSıYLE ıLGıLı PEK BıR ÇALIŞMA YAPILMAMIŞ AMA YıNEDE FıKıR VEREBıLıR;

Hamile kadınların en büyük sıkıntıları; ilaç, ışın, kimyasal maddeler ve deri yoluyla maruz kaldıkları maddelerin zararlarıdır.Kaynakwh:

Bu kimyasal maddeler; solunum yoluyla, ağız yoluyla veya tensel temas ile alınabilirler. Bazı maddeler anne karnındaki bebeğin gelişimini olumsuz etkileyeceği gibi bazı maddelerinde hiçbir yan etkisi olmadığı deneylerle gösterilmiştir. Bazılarının ise, kötü etkilerinin olup olmadığı halen bilinmemektedir. Kimilerinde ise, gebeliğin belirli sürelerine kadar zararlı etkili, daha sonraki aylarda zararsızdır. Bu yan etkiler, bebeğe hem fiziksel hem de zihinsel zararlar verebilir, gelişimini engelleyebilir.

Özellikle Saç Boyarken Tedbirli Davranın

Etiler Memorial Polikliniği ve Memorial Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Zerrin Baysal'ın verdiği bilgilere göre kozmetik (saç boyaları, kremler, parfümler, temizleyici maddeler vs..) kullanımında, genelde, en sık problem saç boyalarıdır. Sıklıkla kullanılan, kalıcı ve yarı kalıcı boyaların içindeki maddelerle yapılan deneylerde, bebek üzerine zarar verici etkiler görülmemiştir. Fakat tedbirli davranmak için, doğum sonrasına kadar saçların boyatılmaması daha uygundur.

Değişiklik yapmak, beyazlarınızı gizlemek veya dip boya yaptırmak istiyorsanız, gebeliğin ilk üç ayından sonra, bitkisel saç boyaları kullanabilirsiniz.

Saç Düzleştirme ve Permayı Erteleyin

Saç düzelticilerin ( straightener) ki bunlar sodyum hidroksit ve bisülfit denilen kimyasal oluşumlardır ve kullanılmaları tavsiye edilmemektedir. Saç düzeltmelerin, hava ısı ve press yolu ile yapılması daha güvenlidir. Perma gibi yöntemlerde ise kullanılan kimyasal maddeler saçlı deriden emilip kana karışabilir.

Bunların kullanılması ile bebekte doğumsal sakatlık gelişmesi arasında ilişki saptanamamıştır, fakat tamamen güvenilir olduğunu söyleyebilmek içinde daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Bu yüzden doğum sonrasına kadar saçlarınızın doğal kalmasında fayda vardır.

Nemlendiricileri Rahatlıkla Kullanabilirsiniz

Deodorant, şampuan, ve diğer cilt bakım ürünlerinin, bebek gelişimi üzerine zarar verici etkileri olup olmadığı üzerine yeterli bilimsel araştırma olmamakla beraber şimdiye kadar herhangi bir problem rapor edilmemiştir.

Cilt için kullanılan kremleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Cilt çatlaklarının oluşmasını azaltmak için kakao ve lanolin kremleri kullanılabilir.
Hamilelik döneminde makyajın zararlı olup olmadığı da sıkça sorulan sorulardan biridir. Ancak; bu konuda herhangi bir çalışma yapılmamış olmakla birlikte; bugüne kadar makyajın hamilelik üzerinde olumsuz bir etkisi görülmemiştir.

Bebeğin gelişimindeki en önemli zaman ilk üç aydır. Bu süre içindeki zararlar diğer aylara göre daha fazla olmaktadır, kısa bir süre için biraz daha dikkatli olmak hem bizim hem de bebeğimizin sağlığı açısından faydalı olacaktır.
Çok Sıcak Su ile Banyo Yapmaktan Kaçının

Hamilelik her yönüyle dikkat ve bakım isteyen bir süreç. Sağlıklı bir bebek sahibi olmanın yanında, annenin de kendine özen göstermesi arzulanan ve göz ardı edilmemesi gereken bir nokta. Hamilelikte ve sonrasında anneleri en fazla üzen konuların başında ise fazla kilolar ve cilt problemleri (çatlaklar) geliyor.

Doğumdan sonra vücudun deforme olmaması için hamilelik sırasında çok uzun süren ve çok sıcak banyolardan kaçınmak gerekiyor. Eğer bundan vazgeçemiyorsanız, hiç olmazsa çıkmadan önce ılık bir duş alıp bebeği rahatlatın. Aslında yalnızca ılık bir duş en uygunudur. Arada bir yapılacak hafif kese, kan dolaşımını artırır. Daha sonra kol ve bacaklara vücut sütü de tatbik ettiğinizde günlük vücut bakımınız bitmiş demektir.

Gebelikte Fizyolojik Cilt Değişiklikleri ile Baş Etmek Mümkün

Hangi kadında gebelikte ne gibi bir cilt değişikliği ortaya çıkacağını tahmin etmek zordur. Bazı anne adayları gebelik döneminde herhangi bir cilt sorunu yaşamazken, bazılarında cilt kuruluğu, karın çatlakları, kaşıntı, ciltte yağlanma gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Bazı anne adaylarında da başta yüz olmak üzere vücudun her yerinde çok sayıda lekeler oluşabilir.

Gebelikte cilt değişikliklerinin sorumlusu gebeliğe bağlı her tür değişiklikte olduğu gibi gebelik döneminde artan hormonlardır...

Melasma, Kloazma / Gebelik Maskesi

Sıklıkla yanaklar, alın, üst dudak, burun ve çenede düzensiz sınırlı kahverengi lekelere “gebelik maskesi” denir. Yüzde 70-90 kadında görülen bu pigment artışı doğumdan sonra sıklıkla ortadan kalkar. Ender durumlarda pigment artışı adeta bir dövme yaptırılmış gibi cildin derin katlarına ulaşır. Böyle durumların tedavisi bu konuda tecrübeli bir cilt uzmanı tarafından gerçekleştirilir.

Güneş Işınlarına Karşı Dikkatli Olun

Yoğun bir ultraviyole ışık kaynağı olan güneşten uzak durmak ve güneşe çıkıldığı zamanlarda en az 20 faktörlü bir güneşlenme kremi kullanmak lekelenmelerin azaltılmasında oldukça etkilidir. Yazın bulutlu havalarda bile güneşin UV ışınlarının cilde etki gösterebileceği unutulmamalıdır.
Lekelenme olan bölgelerin makyajla kapatılmasında bir sakınca yoktur.

Gebelikte Sivilceler

Gebelikte özellikle 8. haftadan itibaren değişen hormonal ortam bazı anne adaylarında önceden varolan sivilcelerin artmasına ya da ilk defa gebelik döneminde sivilcelerin ortaya çıkmasına neden olur. Ender durumlarda ise varolan sivilcelerde azalma görülür. Kaynakwh:

Yüz cildi temiz ve kuru tutulmalıdır.
Sivilceler kozmetik sorunlar yarattığında doktor önerisine göre topikal (bölgesel) ilaçlar kullanılabilir Dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta da şudur: izotretinoin içerikli "sivilce ilaçlarının" doğumsal anomalilere neden olduğu kanıtlanmıştır. Bu yüzden gebelik döneminde sivilceleriniz için ilaç kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız!

Tırnak Değişikliklerini Önemseyin

Tırnaklar cildin bir uzantısı olarak kabul edilirler ve gebelik döneminde artan hormonların etkisiyle tırnaklar yumuşayıp incelerek kolay kırılır hale gelebilirler. Tırnak cilası durumu daha da kötüleştirebilir. Bulaşık ve çamaşır yıkarken lastik eldiven kullanmak, el ve tırnaklara nemlendirici losyon sürmek çoğu durumda faydalı olur.

El ve Ayaklarda Kızarıklık

Latincede “palmoplanter eritem” adı verilen bu durum, gebelik dışındaki bir dönemde ortaya çıktığında bir karaciğer hastalığını düşündürmesine karşın; gebelik döneminde fizyolojik olarak ortaya çıkabilir. Avuç içlerinde ve nadiren de ayak tabanlarında kızarıklık ve kaşıntı şeklinde ortaya çıkar.

Palmar eritemin de diğer çoğu cilt değişikliğinde olduğu gibi gebeliğe bağlı olarak kandaki östrojenin artması nedeniyle ortaya çıktığı düşünülmektedir. Kaşıntı şiddetli olduğunda nemlendirici kremler faydalı olabilir. Nemlendiricilere cevap vermeyen kaşıntılarda ise doktor önerisine göre bazı ilaçlar kullanılabilir.

Back