kızlar içime su serptiniz sağolun...artık takip edicez büyüyo mu küçülüyo mu...başıma iş açmadan bir doğursam...biliyorsunuz benim bebek mikro enjeksiyonla oldu...araya araya bulduğum bir bebek zaten...başına bir iş gelecek diye endişe ediyorum...ilaç işine gelince bugün doktorumdan aldığım bilgileri hemen paylaşayım sizlerle...öncelikle hamile kaldığınızda kan sayımı vs. yapılıyor ya ilaç işi biraz onun sonuçlarına bağlı..ama kan sayımınız (hemogram) - demir tahliliniz normal ise genelde 3. ayın sonuna kadar folik asitle devam ediliyor sadece...4. aydan itibaren de multivitamin-kalsiyım ve ihtiyaç varsa/veya önlem olarak demir hapı veriliyor....ben hamilelik öncesi çok sigara içtiğimden ki hala günde 3 adet içiyorum bu yüzden multivitamini baştan beri kullandım folik asitle birlikte...ama bugün doktora kalsiyım ve demir hapı ekleyecek misiniz dedim hayır 4. ay itibariyle dedi....bazı doktorlar ilk aylarda multi vitamin kullanılmasını önermiyor..çünkü bebek de A ve D vitamini birikmesi oluyormuş ve bu da sorunlara yol açıyormuş...bir de multivitaminin içinde folik asit ve aldığınız folik asit hapının toplan değerinin 1000 mg yi geçmemesi gerekiyor...eğer geçerse bu da bebek de problem yaratabiliyormuş...bu sebeple gelede ilk 3 ay sadece folik asit veriliyor eğer bir problem söz konusu değilse...4. ay itibariyle de ek vitaminlere geçiliyor....demir, kalsiyum vs. gibi...yalnız kızlar şunu söyliyim hamile kaldığınızı öğrendiğiniz andan itibaren kalsiyum yönünden yüksek gıdaları mutlaka belirtilen miktarlarda tüketin...özellik süt ve peyniri...sevmiyorum filan demeyin sakın...çünkü 5-6. aydan itibaren eğer yeterli kalsiyum almamışsanız dişleriniz dökülmeye başlıyor...eltim 2-bir arkadaşım da 3 dişini kaybetti hamileyken....aman dikkat derim....