2009 Şubat Anneleri

pazartesi benimde kontrolüm var bayanlar
40+1 oluyoruz artık.
hakkımızda hayırlısı olur inşallah.

delikafadulden delikafadulden delikafadulden günü gecmislerin hepsi pazartesi doktorda yani :CüvCüv:
ins. dogururuz ozamana kadar yaaaaaaa :Saruboceq:
 

Canım gözün aydın darısı bizim başımıza inşallah, bebişin kilosu ne kadar olmuş ona baktı mı dr.unuz ve nst de sancı falan var mıydı?
Bu arada ben de p.tesi sabahtan dr.a gidicem benim günüm geçmedi ama bakalım inşallah bizimki de kanala girmiş olur gittiğimde.
 
Çok sağolun kızlar.
BENİ HİÇ NST YE SOKMADI DR.
BENİM BEBEK 3700 E YAKLAŞMIŞ .BU HAFTA TOPLAMDA 400 GR. FALAN ALMIŞ BEN 600 GR. EKSİK ÇIKTIM TERAZİDE .P.TESİ KONTROL SAATİM BELLİ DEĞİL HAFTA SONU GELMEZSE PAZAR YADA PTESİ SABAH ALICAM RANDEVUYU HEPİMİZ BİRBİRİMİZE DUA EDELİM DE ŞU İŞİ RAHATLIKLA ATLATATIM KIZLAR .
 
Dilara canım benim benim oğluşumda emince kusuyor mjidesi küçük olduğu için fazlasını çıkartıyor diye düşünüyorum. Bu gece bir kustu burnundan bile geldi valla. Bazern korkuyorum.
 
selam kızlar çarşamba günü saat 9 50 de 3800ger normal doğumla arda mı kucağıma aldım çok fazla dikişim var oturamadığım için anca bugece yazabildim hikayemi en kısa zamanda paylaşıcam bu arada benim göğüsler feleket
 
SYMSLOW teşekkür ederim.
BEYAZBULUT biliyorsun bebişlerin kakası beslenmelerinin ne kadar olduğunun bir göstergesi. Acaba sütün az olabilir mi?
SUNSEET canım gözün aydın. normal doğum olması ne mutlu en azından bikaç gün çekersin. sezeryan zahmetli bir durum diye düşünüyorum ben. Allah analı babalı büyütsün, bol sütlü gazsız günler dileriz sana da.
DİLRA bem.beğin kusması mide kapakçığı ile ilgili bir durummuş galiba. birkaç ay sonra sanırım ortadan kalkacak. Ayrıca Dilek'in de söylediği gibi benim oğlanda kustuğunda sanki fazla sütü çıkarıyormuş gibi hissediyoru
 
Son düzenleme:
DİLRA cım benim kız da ara ara kusuyor hatta emdikten 1-2 saat sonra bile kusabiliyor. Bu Sibellas'ın da dediği gibi mide kapakçığından kaynaklanan bir sorun bebeklerin henüz mide kapakçıkları tam olarak gelişmediğinden(tamamen kapanmıyormuş ) reflü dedikleri şey oluyormuş bebeler. Biz nasıl hamileliğimiz boyunca mide yanması çektik mide asitlerimiz boğazımıza geldi sürekli onlar da aynı şeyi yaşıyorlarmış(ben hatta dün dalga geçtim kalan gaviscon ve rennie şuruplarım var onlardan versemmi acaba diye:)) )
Bunun için:
1- Öncelikle mutlaka gazını çıkartmalıyız emdikten sonra
2- Gaz çıkınca da hemen yatırmamalıymışız bi yarım saat falan dik, yani yarı oturur vaziyette
tutmalıymışız, ben yaklaşık yarım saat kucağımda tutuyorum (tabii geceleri bazen gücüm
kalmadığından biraz daha az da tutuyorum)
3- Yatırırkende yan yatırmalıymışız.

Benim kız da dün özellikle çok kustu, hatta iki kere burnundan geldi çok korktum valla hemen aspiratörle burnunu temizledim.

Bide benim kızım dün acayip huzursuzdu ya hiç uymadı bütün gün boyunca belki toplam 5 saat uyudu (bunlar 5er 10ar dakikalık uykular şeklinde) onun çoğunu da kucağımızda uyudu yatağına yatırdığımız an başlıyor ıkınmaya, ağlıyor ve uyanıyor. Ne yapacağımı şaşırdım valla. Çok zor valla çocuk büyütmek. Şu an daldı ama ıkına ıkına daldı yine, yine uyumayacaktı sanırsam ama yorgunluğuna yenik düştü.
Bir gün çok iyiyiz bir gün böyle ne olucak bilmiyorum 40ı çıkınca gerçekten rahatlayacakmıyız acaba (herkes öyle diyor ve ben buna çok inanmak istiyorum ya)
 
günaydın herkese sunsetcim gzün aydın aydın canım allah analı bablı büyütsün sibellas sütümün yetip yetmediğini bilmiyorum henüz pazartesi kontrolümüz var bakalım doktor nedicek kızım hala kakasıı yapmadı çevremdeki insanlar ilk günler için normal diyor poposuna zeytinyağla uyar diyolar olamzsa bugün onu denicem
 
sewgili doğurmuş şubat anneleri sizleri bir konuda bilgilendirmek isterim malum ekonomik kriz birçok evin ocağını söndürmeye göz dikmiş durumda yaşam koşulları çok zor!!
KK da doğum yapacak ve bebeğine elbise ve diğer gereçleri alamayan kardeşlerimiz var.sizler daha çok yeni annelersiniz ancak bir süre sonra miniklerinizin eşyaları küçülecek ve onalr tarafından beğenilmeyenler kullanılmayacak arzu ederseniz irtibatlaştığım bir anne adayı var KK da size adresini verip eşyalara ulaşmasını sağlayabilirim.henüz doğumuna var ve cinsiyeti belli değil ancak ben kıyafet ayıracak lükse sahip değilim diyecek kadar da ihtiyaç sahibi! ilginize şimdiden teşekkürler!
not:doğumu haziran başıymış
 
kızlar oğlumda fena halde burun tıkanıklığı var çok sıkıntılı serum fizyolojik kullanıyoruz 2saate bir aspiratörlede temizlenmiyor ne yapacağımı şaşırdım burun tıkanıklığı nasıl giderilir
 
SUNSEET canım gözün aydın allah analaı babalı büyütmek nasip etsin .a.s.

DİLEK83 ve diğer anneler bebeklerin kusmasını normal olarak görüyor dr.lar fakat fışkırır şekilde şiddetli olduğunda sorun olabilir dr.unuza danışın diye de uyarıyorlar.:uhm:

LAZANYA çok iyi fikir eğer özelime mesaj gönderirsen ben yardımcı olurum siteye yazdığını farketmiyebilirim .malum bizde beklemedemeyiz.:CüvCüv:

EYŞAN0066 canım evinizi nasıl ısıtıyorsunuz bilmiyorum ama bulunduğu odayı mutlaka nemlendir soba varsa üzerine çaydanlıkla su ,Kaloriferli ise radyatörlerin üzerine ıslak havlu koy ,buhar makinesi şart değil demişti yeğenimin dr.u bir tencere kaynamış suyu bile odada tutsanız ve ya evde gezdirin yeterli demişti ben kendim için odaya kettle ı takıp buhar sağlıyorum umarım işe yarar serum fizyolojik doğal ama yine de çok abartmayın bemce umarım işe yarar canım geçmiş olsuna.s.
 
Ay bu arada yazmayı unutmuşum ama ben hala doğurmadım dün gece 4 e kadar uyanıktım ve sanah 7 de kalktım 9 da kahvaltı edip tekrar uyumuşum yeni kalktım sayılır bekle bekle nereye kadar
 
meraba güzel annisler ve koca göbüsler nasilsiniz???
dün aksam üstünden beri kasiklarima hafif bi agri girip duruyor
sabahda agriyla uyandim az öncede agriyordu ama simdi gene gitti agrilarim
 
derincimmm bende hayla koca göbüslüyüm sabah saat 7 den beri ayaktayim offf tuan cok yaramaz olmaya basladi ben toparladikca o dagitiyor evi
annemlede konustum doktorun 8 _10 gün daha beklicegini söyledim demezmi bana zamaninda gelir diye :1shok:
ne zamani ya dedim yarin günü doluyor ... bi yanda ee nezaman gelicek diyorlar doktorum 10 güne kadar daha beklicek diyincede sanki bizim doguma daha zamanimiz varmis gibi zamaninda gelsin ins. diyorlar ayyyyy cildiricam ya :CüvCüv:
 
Slm kızlar,
Ben geldim salı günü epi.sezeryla dogum yaptım
bırde resmını ekledım bebısımın
Cok guzel bır duygu
Allah herkese nasıp etsın
dogaracak olanlar sayılı günler kaldı artık
Biran once sızde atlatırsıınız saglıcakla ısallah.
Ama asıl iş dogurduktan sonra baslıyor
cokda sabırsızlanmayın bence bunu anladım :)
Dogumda mutlaka yakınlarınızdan bırılerının olması gerek yanınızda
Yoksa cok zorluk cekersınız yalnız kalmayın...
 

Eklentiler

  • $17022009(004).jpg
    78,6 KB · Görüntüleme: 30
Dersu canım gözünüz aydın allah analı babalı büyütmek nasip etsin bizde beklemedeyiz hala dün yarına kadar olabilir demişti dr. ama hala yok .
Bu arada 41 maşallah Eray Kaan bebeğe çok tatlı yumuk yumuk allah acılarını göstermesin canım .
Nasıl geçti sezeryan varmı şimdi bir sıkıntın bizizmde ptesi kadar olmazsa sezeryana alıcak muhtemelen
 
Derinzlm,
Saol canım benım darısı senın basına ısallah
Sezeryan ıyı gectı burdakı ıyı hastanelerden bırınde olmam ve doktora güven cok onemlı canım
cok heyecanlandım doguma gıderken doktorumu görünce sakınlestım bııraz da olsa.
dogum sırasında bebegımı görmem ıse cok guzel bısı
Bıkac gun dıkıslerın ıyılesme sıkıntısı oldu bende bırde anestezının verdıgı bas agrısı oldu ama sımdı salı gununden berı hepsı yavas yavas azaldı
Sımdı ıyıyım ama yınede kendımı hıc yormamaya özen gösteriyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…