2009 Şubat Anneleri

Kizlar birşey soracagim..sizlerin gögüslerinde şişkinlik varmi yani süt dolduğunu hissediyormusunuz?ben de o hassasiyet yokda..acaba sütüm olmayacakmi diye endişelenmeye başladim:uhm:
 
valla ebnimkiler çok şiş canım ama öyle ağrılı falan değil zaten küçüklerdi büyüdükleri azıcık iyi oldu hehe
 
valla ebnimkiler çok şiş canım ama öyle ağrılı falan değil zaten küçüklerdi büyüdükleri azıcık iyi oldu hehe

yaa benimde şiş ama sanki süt olmayacakmiş gibi geliyor diğer bebeklerimde gögüslerim bayaği acirdi..dokunamazdim ama bu böyle değil...
Inşallah miniğim emdikce gelir :))
 
12 saatlik açlıkmı benim doktorum sabah erken aç karnına gel dedi sadece hiç böle bişeyden bahsetmedi

canım çoğu dr öyle diyor ama benim doktor hatta birgün öncesinden tatlı ,çikolata hiç bişiy yeme cokacimcoook
boşu boşuna bide 100grlık yüklemek zorunda kalmayalım dedi.sanırım 12 saat istemesindeki sebepte bu yediklerimizin içindeki şeker oranı sonucu etkilemesin diye
 
Anne Sütünü Arttırmanın Yolları


Anne sütünün üstünlüğü tartışılmaz.İlk 4-6 ayda anne sütü, bebek için gerekli tüm besinleri içerir ve beraberinde başkaca bir gıda verilmesi gereksizdir. Emzirme, anne ile bebek arasındaki ilişki kalitesinin en yüksek seviyede olmasını sağlayan psiko-sosyal ortamı yaratır. Anne sütü ile beslenen çocuklarda bulaşıcı hastalıklar daha seyrek görülür. Ayrıca anne açısından bakıldığında ise, annede meme ve yumurtalık kanseri gelişme olasılığını azalttığı saptanmıştır.
Bebeğinizin sağlıklı gelişmesini, büyümesini ve hastalıklardan en iyi şekilde korunmasını istiyorsanız; bebeğinize mutlaka anne sütü vermelisiniz, yani doğal beslenmeden uzaklaşmamalısınız. Ayrıca her annenin kendi sütü bebeğinin erken, zamanında veya geç olarak doğmuş olmasına bağlı olarak içeriği değişmekte; sonuçta: her annenin sütü özellikle kendi çocuğunun en ideal besin kaynağı olmakta ve başkaca hiç bir besin onun yerini dolduramamaktadır. Ancak annelerin büyük bir çoğunluğu, önemli bir yanılgıya düşmektedirler, bunun en büyük sebebinin annelerin bebeklerine karşı duydukları aşırı sevgi ve koruma isteğine bağlı olmasına karşın, sonuçta bebeklerine istemeden çok büyük bir zarar vermektedirler. Bu yanılgı, bebeğin doymadığı kanısıyla ek gıdalara başlanmasıdır. Unutulmamalıdır ki; ağlamanın tek sebebi acıkmak değildir, bunun birçok sebebi olabilir. Örneğin; bebek daha çok kucaklanmak ve sevilmek isteyebilir, bazı bebekler memeyi sırf keyif için emmek isterler veya bebeğin bir rahatsızlığı olabilir (gaz sancısı, ateş vs.). Bebeğinize kendi sütünüzün yetmediğine lütfen tek başınıza karar vermeyiniz, bu karar için bebeğinizin doktoru ile görüşmelisiniz.

Sütünüzün Yeterince Gelmesi İçin

Azami Dikkat Göstermeniz Gereken Konular:

• Kendinizi psikolojik olarak emzirmeye hazırlamak, ayrıca emzirme eğitimi ile birlikte meme başının süt vermeye hazır hale getirilmesi için gerekli egzersizleri öğrenmek ve uygulamak için doğumdan önce çocuk hekimi ile görüşebilirsiniz.
• Sütünüzün gelmesini beklemeden ve kesinlikle şekerli su vermeden, bebeğinizi doğar doğmaz ilk yarım saat içinde mutlaka emzirmelisiniz.
• Doğduğu andan itibaren istedikçe emzirilmelidir. Yeni doğan bebekler genellikle 8-10 öğün emmek isterler. Öğün sayısı daha sonra giderek azalır. Sık emzirme bol süt gelmesini sağladığı gibi, göğüslerin şişmesini ve acımasını da önler.
• Emzirmeden önce veya sonra ticari mama, inek sütü ya da başka gıdaların verilmesi, bebeğin aldığı süt miktarını azaltır. Bu durum da daha az süt gelmesine neden olur. Bu tür ek gıdaları, bebek 4-6 aylık olmadan başlamamak gereklidir.
• Başkaca sıvılar vermek için biberon kullanılmamalıdır, bebeğin meme emmesini tümüyle kesebilir. Biberonun gerektirdiği emme şekli meme emilmesinden daha farklı ve kolay olduğu için biberonu tercih etmelerine neden olabilir.
• Geceleri emmek isteyen bebeği annenin emzirmesi çok önemlidir. Bu durum hem bebeğin psikolojik dengesinin sarsılmaması hem de annenin süt veriminin artması açısından son derece önemlidir. Geceleri emzirmenin anne açısından güçlüğü ve nahoş durumu nedeniyle babanın ve aile büyüklerinin bu konuda anneye yardımcı ve destek olması çok yararlı olacaktır. Zaten bu durum 2. ayın sonuna doğru yavaş yavaş ortadan kalkacak ve geceleri emme ihtiyacı azalacaktır. Ancak bu konuda bazen aileler büyük bir yanlışlık yapmaktadırlar. Geceleri emzirmek yerine biberon ile beslemektedirler. Böylece hem annenin süt verimi azalmakta, hem çocuğa mikrop kaynağı olabilecek doğal olmayan beslenme yapılmakta, hem de bebek en yararlı olan anne sütünden mahrum bırakılmaktadır.
• Anne bebeğini emzirdiği dönemde kendi beslenmesine de özel bir önem göstermelidir. Emziren anne, günde en az iki litre sıvı, en az iki bardak süt içmeli veya yoğurt ve peynir gibi süt ürünlerini yemelidir. Protein gereksinimini karşılamak için kuru fasulye, nohut, mercimek gibi kuru baklagiller, et, tavuk, balık gibi yiyeceklerden her öğünde yemelidir. Bol bol sebze ve meyve ihmal edilmemelidir. Ayrıca sütünün az geldiği düşüncesinde olan annelerin şekerli gıdalardan ( pekmez, bal, reçel gibi...) daha fazla tüketmesi tıbben tam kanıtlanmış olmamakla birlikte faydalı olacaktır.
• Emziren annenin ruhsal yönden desteklenmesi, huzurlu bir ortam sağlanması ve mutlu edilmesi de son derecede önemlidir.
• Her emzirmede, bir önceki beslenmede en son verilmiş memeden başlanmalıdır.Bebeğin emme gücüne bağlı olmakla birlikte her emzirme yaklaşık 20-30 dakika sürmelidir.
 
Kizlar birşey soracagim..sizlerin gögüslerinde şişkinlik varmi yani süt dolduğunu hissediyormusunuz?ben de o hassasiyet yokda..acaba sütüm olmayacakmi diye endişelenmeye başladim:uhm:

tatoşcum hamileliğin ilk başındaki hassasiyet şişlik kayboldu bende,tabi büyüklükleri aynen duruyoryasakkelime ama meme ucunda ara ara kurumuş sarı bişiyler oluyo,kabuk kabuk dökülüo,onlar süt belirtileriymiş.
 
HAYALİM Kasık ağrıları: Özellikle erken gebelikte oturup kalkarken ya yatar pozisyonda dönerken, yuarı doğru uzanırken kasıklarda çoğu kez tek taraflı saniyeler süren şiddetli batıcı tarzda ağrılar görülebilir.’Round ligaman ağrısı’ adı da verilen bu ağrının herhangibir tehlikesi yoktur.Ancak ani hareketlerden kaçınmak ağrının ortaya çıkmasını engelleyebilir.
 
tatoşcum hamileliğin ilk başındaki hassasiyet şişlik kayboldu bende,tabi büyüklükleri aynen duruyoryasakkelime ama meme ucunda ara ara kurumuş sarı bişiyler oluyo,kabuk kabuk dökülüo,onlar süt belirtileriymiş.

EVET AYNEN CANIM HASSASİYET FALAN KAYBOLDU AMA BENDEDE MEME UCUNDA ÇOK UFAK SARI GİBİ BİR ŞEY OLUŞUYOR DEMEK O SÜT BELİRTİSİYMİŞ :1shok: İNANKİ ŞAŞIRDIM...
AMA SÜT BELİRTİSİ OLMASINADA SEVİNDİM..GENELDE SÜTÜM OLMAZDA BENİM..İNŞALLAH BU BEBİŞİ DOYURABİLİRİM :nazar:
 
bide benimkilerin ucu kapkara tatoş senin de erkek demii allah nalı babalı büyütsün benimde allah izin verirse erkek olucak .
 
HAMİLELİKDE Sık rastlanan şikayetler

Genelde sorun yaratmayan ve tehlike işareti olmayan pekçok şikayetiniz olabilir
Bulantı Kusma: Gebelik bulantıları hamilelerin çoğunda ilk üç ayda en önemli sorun olarak karşımıza çıkar.Kesin nedeni bilinmemekle beraber gebelik hormonunun (HCG) etkisi kabul edilir.Her hamilede farklı şiddette görülebilir.Bazılarında ise bulantı şikayeti hiç olmaz.Aynı kadının birbirini izleyen gebelikleri de bulantı şikayeti açısından çok farklı seyredebilir.Aşırı gebelik kusmaları (Hiperemesis) ve olası etkilerini ‘Bu şikayetler Önemli Olabilir’ bölümünde detaylı olarak ele aldık.
Kokulara Karşı Duyarlılık: Farklı şiddette olmak üzere hemen her gebelikte izlenir. Genelde eve özel kokular ,özellikle mutfak kokuları en fazla rahatsız edici olur. Gebelik bulantıları gibi genelde ilk üç ayın sonunda geriler.

Tükrük Salgısında Artış (Hipersalivasyon): Gebelik bulantıları gibi ilk ayların şikayetidir.Bulantı ve kusmalarla birlikte olduğunda sıvı kaybının artışına neden olabilir.
Sık İdrara Çıkma: Büyüyen uterusun mesaneye yaptığı basıdan kaynaklanır.Normalden daha erken idrar hissi duyulur.İlk 3 ay ve son ayda daha belirgindir. Bu durumdan kurtulmak için az su içmek doğru değildir.Gebelik boyunca bol su içmekten vazgeçmeyin. Sık idrara çıkmanın yanında idrar yaparken yanma ve ağrı da varsa idrar yolu enfeksiyonunun habercisi olabilir.bu durumda doktorunuza başvurmanız doğru olacaktır.

İdrar Kaçırma:
Son aylarda daha belirgindir .Nedeni yine büyüyen bebeğin yaptığı basıdır.

Kabızlık : Gebelikte değişen hormonal dengeler barsak hareketlerini yavaşlatır. Gebelikte kullanılan demir preparatları da bazen kabızlığa neden olabilir.Lif içeren gıdalar tüketmeye gayret edin,yeşil sebzeler, meyveler, kepekli besinler uygun olacaktır.Aynı zamanda bol sıvı almak,yürüyüş yapmak ta doğru olacaktır.Yine de şikayetleriniz geçmezse doktorunuza başvurun. Bebeğiniz için risk oluşturmayan ilaçlarla bu sorun çözülebilir.

Kramplar: Özellikle kol ve bacaklarda ve geceleri ortaya çıkar.Kalsiyum eksikliği rol oynayabilir. Kramp anında masaj yapmak uygun olur. Kalsiyum ve Magnezyum desteği sorunu çözebilir.

Mide Yanması: Mide ve yemek borusu arasında sfinkter adı verilen yapının gevşeyerek mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasından (regürjitasyon = reflü) kaynaklanır. Ağızda ekşi tatla kendini gösterir. Reflünün şiddetli olduğu durumlarda yemek borusunda kalıcı değişikliklere neden olabilir.Bu nedenle dikkate alınması gereken bir şikayettir. Öğünlerinizi ufak tutun, besinleri iyi çiğnemeden yutmayın.Baharatlı ve acılı gıdalardan uzak durun.Özellikle akşam yemeklerini hafif yiyin ve yemekten sonra hemen yatmayın. Bütün bunlara ek olarak ilaç tedavisi de uygulanabilir.

Kasık ağrıları: Özellikle erken gebelikte oturup kalkarken ya yatar pozisyonda dönerken, yuarı doğru uzanırken kasıklarda çoğu kez tek taraflı saniyeler süren şiddetli batıcı tarzda ağrılar görülebilir.’Round ligaman ağrısı’ adı da verilen bu ağrının herhangibir tehlikesi yoktur.Ancak ani hareketlerden kaçınmak ağrının ortaya çıkmasını engelleyebilir.

Varisler: Kişisel yatkınlığı olanlarda ve ağır durumlarda hamileliğin önemli sorunlarından biri olabilir ancak bacaklarda ve dış genital bölgede toplar damar genişlemeleri sık karşılaşılan bir problemdir. Hafif olgularda herhangibir sorun görülmez.ancak tüm gebelere ayaklarını fırsat buldukça yukarı doğru kaldırarak oturmalarını , mümkünse uzanırken bacaklarının altını bir yastıkla desteklemelerini ve gereksiz yere ayakta çok kalmamalarını öneririz. Baldırı veya uyluğu herhangibir bölgeden dar bir şeritle sıkan lastikli çoraplardan sakınmak gerekir.Ayrıca uzun süren yolculuklarda oturur pozisyonda uzun süre hareketsiz kalmak ta olumsuz sonuçlar doğurabilir. Uzun yolculuklarda ayaklarınızı uzatabilecek bir pozisyon yaratmaya çalışın.molalarda önce bir süre yürüyüp sonra ayaklarınızı yukarı doğru kaldırarak oturun.Otobüs gibi araçlarda hareket halindeyken de ayağa kalkıp kısa bir süre yürümek iyi olacaktır.

Ellerde Uyuşma: Özellikle hamileliğin son aylarında ve sabah saatlerinde daha belirgin olarak görülür. Nedeni vücuttaki ödem nedeniyle ele giden sinirlerin bilek hizasında ‘carpal tünel’ adı verilen bir yapının içinde sıkışmasına bağlıdır.Sabah kalktığınızda ellerinizi açıp kapatarak egzersiz yapın .Çok tuz almamaya çalışın.Doğumdan sonra büyük bir kısmı düzelir.Loğusalık döneminin sonunda hala şikayetiniz devam ediyorsa ortopedi uzmanına başvurmanız uygun olacaktır.

Ciltte Değişiklikler: Gebelik boyunca ciltte görülen en belirgin iki değişiklik bazı bölgelerde oluşan pigmentasyon artışı (koyulaşma) ve kıllanma dır. Her iki durum da geçizi özellik taşır ve doğumdan sonra bir süre içinde normale döner.
* Hiperpigmentasyon: Yüzde,meme uçlarında,karnın orta hattında genital bölgede koyulaşma çok sık görülür.Tamamıyla hormonal aktiviteye bağlıdır.Yüzde görülen ve gebelik maskesi olarak adlandırılan koyulaşma sonraki gebeliklerde de daha şiddetli olarak tekrarlama eğilimindedir.Bu hastalarda doğum kontrol haplarının da kullanılması benzer şikayetler oluşmasına neden olur.
* Kıllanma artışı: Bazı hastalarda aşırı kıllanma ,daha az oranda da kılların büyüme hızında azalma görülür.Gebelik bitiminde büyük oranda eski haline döner.Doğumdan sonra 2-6. aylar arasında saçlarda dökülme çok sıktır .6. aydan sonra normale döner.
Hemoroid: Gebelik öncesi varolan hemoroidlerle ilgili şikayetler artar ,çoğu hastada da ilk kez gebelik sırasında ortaya çıkar. Kabızlık şikayetin artmasına neden olur. İlaç tedavisi yeterli olmazsa cerrahi tedavi de uygulanabilir.

Karın Cildi Çatlakları: Kilo artışı ve karın cidinin gerilmesi sonucu hemen tüm gebelerde farklı derecelerde görülür. Karın dışında kalçalarda ve bacaklarda da görülebilir.Gebeliğin 4. ayından itibaren çeşitli ürünlerin kullanılması önerilebilir.Ancak çok kilo alırsanız ve cildiniz kuruysa ciltte çatlaklarını engellemek mümkün olmayabilir.

Nefes Darlığı: Özellikle gebeliğin ikinci yarısında büyüyen rahimin karın içi organları ve diaframı yukarıya doğru itmesiyle akciğer kapasitesi daralır.Bu her nefeste aldığınız hava miktarının azalması demektir.Bu nedenle sık nefes alma ihtiyacı hissedebilirsiniz.Kansızlık bu şikayetin daha belirgin olarak ortaya çıkmasına neden olur. Çok kilo almamak,yemekleri ufak öğünler halinde tüketmek,ve özellikle yemek ertesi efordan biraz kaçınmak sizi rahatlatabilir. Bu durumun bebeğinize zarar vermesi mümkün değildir.

Burun Kanamaları: Burun kanamaları özellikle kış aylarında ve sabahları sık görülür.Çoğu kez önemli bir nedeni yoktur. Gebelikte hemen bütün damarlarda genişleme olur.Burun boşluğunu örten dokuda(burun mukozası) damarlar çok yüzeydedir.Bu nedenle dış etkenlere kolay maruz kalırlar. Kış aylarında kaloriferli evlerin neminin azalması nedeniyle her sabah hafif burun kanaması yaşayabilirsiniz. Annelerinizin yaptığı gibi kaloriferler su kaplarının ya da ıslak havluların koyulması faydalı olabilir.Burnunuzu serum fizyolojikle sık sık yıkamanın da faydası olur. Yine de sık ve rahatsiız edici burun kanamalarınız oluyorsa bir Kulak Burun Boğaz uzmanına başvurmanızda faydası olabilir
 
bide benimkilerin ucu kapkara tatoş senin de erkek demii allah nalı babalı büyütsün benimde allah izin verirse erkek olucak .

EVET CANIM BAYAĞI KOYUŞLAŞTI..
BENİMDE ERKEK BİR OĞLUM VARDI BİR TANE DAHA OLACAK ALLAHIN İZNİYLE...
RABBİM SAĞLIKLA KUCAKLARIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN HEPİMİZE...:Saruboceq:
:1hug:
HAYIRLISIYLA DOĞSALARDA SEVSEK YAAA..GERÇİ DOĞUM AKLIMA GELİNCE BİRAZ ÜRKÜYORUM AMA KUCAĞIMIZA ALDIĞIMIZ ZAMAN BÜTÜN ACILARI UNUTACAĞIZ İNŞALLAH:Saruboceq::Saruboceq:
RABBİM HEPİMİZİN MİNİĞİNİ BAĞIŞLASIN BİZLERE...:emir_bebek:
OLMAYANLARADA NASİP ETSİN..:Saruboceq:
 
amin canım zaten ben nedense öel karamsar oldumki bütün arkadaşlarım bana imrenirdi bir insan bu kadar mı umursamaz bu kadrmı vurdumduymaz olur diye keşke bizde senin gibi olabilsek diye ama şu an gel gör havadan nem kapar oldum psikoljim sıfır desem aslında kenime çok kızyorum ama şu hormonlar varya şu an beni cayip kuşatmış durumda .eee tabi biraz hamielliğimin şu dönemine kadar yaşadığım olumsuzluklarda var ama bende üzerinde tabi kurmalı saat gibi kurunca patlamaya hazır bomba gibi dolanıyom.işallah bu stresten erken doğum yapmam .çünkü çok etkisi var bu stresin ama kendime engel olamyorum napıyım.tabi bide çalışıyortum üstüne iş yeri streside ayr dert.
 
amin canım zaten ben nedense öel karamsar oldumki bütün arkadaşlarım bana imrenirdi bir insan bu kadar mı umursamaz bu kadrmı vurdumduymaz olur diye keşke bizde senin gibi olabilsek diye ama şu an gel gör havadan nem kapar oldum psikoljim sıfır desem aslında kenime çok kızyorum ama şu hormonlar varya şu an beni cayip kuşatmış durumda .eee tabi biraz hamielliğimin şu dönemine kadar yaşadığım olumsuzluklarda var ama bende üzerinde tabi kurmalı saat gibi kurunca patlamaya hazır bomba gibi dolanıyom.işallah bu stresten erken doğum yapmam .çünkü çok etkisi var bu stresin ama kendime engel olamyorum napıyım.tabi bide çalışıyortum üstüne iş yeri streside ayr dert.

canım ya bende aynen öyleyim,çok duygusallaştım ve sinirlerim çok çabuk bozuluyor.her sabah işe giderken otobüste mutlaka gözlerim doluyorsenağlamabebiş içimde kıpırdadıkça ben niye sabah sabah işe gitmek zorundayım evde bebeğimle uyusaydım falan diye olur olmadık takıyom,sonra bide okulda öğrencilere patlıyorum hep( gerçi tahammül edilcek gibi değil sınıflar 65-70 kişilik) kötükedihüso
off yani... Allahım sağ salim bebişlerimizi kavuştursada bitse bu stres
 
Kızlar şeker yüklemesi nasıl yapılıyor? Bide tetenos aşısı kaç doz yapılıyor bilgilendirirmisiniz

eczanede tek dozluk tetanoz aşıları satılıyor. dr. onu tavsiye etti onu yaptırdım. bir defada oldu bitti. adını şuan hatırlamıyorum. dr.una danış istersen.
 
Günaydın sitedeki tüm hamişlere nasılsınız umarım iyisinizdir.
Geceleri yatarken sağa sola dönmelerde sorun yaşıyorum.Bacaklarım ağrıyor.Birkaç kez kalkıyorum hareket ediyorum.Azalıyor.
 
Kızlar bende örgü yapıyorum ne zamandır. Bir battaniye ördüm krem rengi şiş ile. onun arkasına polar bir kumaş ve yanlarına da kalın bir saten kurdale geçirecem. Geçirince resmini eklerim. Şimdi ise bebek şekerleri örüyorum yine şiş ile küçücük, patik şeklinde. 35 tane falan oldu.Onların içine de lavanta dolduracağım tüller ile doldurup ince kurdale ile bağcık yapıp birer tane de nazar boncuğu ile süsledikten sonra, kızımın sağlıkla doğmasını bekleyeceğim Allah'ın izniyle ve sonra o patikçikleri hastaneye ve daha sonra mevlütüne gelenlere dağıtacağım:)

çok sevimli anlattığın kadarıyla. sağlıkla kullanırsınız inşallah. benim de vaktim olsaydı uğraşırdım böyle cicilerle.
 
Kizlar birşey soracagim..sizlerin gögüslerinde şişkinlik varmi yani süt dolduğunu hissediyormusunuz?ben de o hassasiyet yokda..acaba sütüm olmayacakmi diye endişelenmeye başladim:uhm:

hamileliğin ilk dönemlerinde çok hassastı. ama şimdi ben de pek hassasiyet hissetmiyorum. son ay belki sütle dolacak.:ecrin_bebek:
 
sanırım siteyi genel bir bakımdan geçirdiler. umarım bir daha sorun olmaz. siteye giremeyince kendimi resmen yalnız hissettim. çok alışmışız birbirimize. bebişim09 hala yok. nerelerdedir bir bilen yok mu?
 
X