2009 Şubat Anneleri

demircool maşallah canım.
benim de 31 ocak. fakat dr. son gidişimde normal doğumlarda 42. haftaya kadar beklemek gerekebiliyor dedi.

evet haklısın kuzum 32 hafta gecikebiliyorlar.ama erken de olabiliyor.belli olmuyor bu sıpalara vallaklava: hele hele kızlar daha erken cıksengözlerimebaksanababiliyor

DEMİRCİĞİM RESMİNİ KOYSAYDI GÜZEL KIZININ :))
SEVİNDİRSEYDİN TEYZOŞLARINI:))

benim sezeryan olacağı için çok beklemeyiz sanırım

neden :uhm:
sen mi istiyordun yoksa başka bir nedenden dolayımı?
sezeryanda zor canım insan çabuk toparlanamıyor...:1no2:
ben bu sefer epidural istiyorum ama bakalımmm imkanlar el verirse tabiiki...a.s

elif benim beklenen doğum tarihim normalde 15 şubat ama erken doğum riskim var ...bu yüzden net değil tarih...

demircool canim koy bebisin fotografini ,masallah cnm kocaman olmuslar gercekten :))

elif benim beklenen doğum tarihim normalde 15 şubat ama erken doğum riskim var ...bu yüzden net değil tarih...

tatos hayirdir nie erken dogum riskin var simdiden daha erken diilmi bole bi teshis icin doktormu dedi ama nicin oluyomus benimde dogum 27 subat

benim de 4 şubat falandı sözde ama
bakalım tatoş gibi ben de erken doğum riskiyle bekliyorum
hatta riski demeyelim bence şubata kadar yatmayacağım kesin gibi
daha önce de dediğim gibi
dr 2 kgmı tamamlasın alırız demişti

selam herkese
bende dün ayrıntılıya girdim. ilk bakan dr çok ii bi sorun yok dedi ama sonra uzman dr baktı malesef bebeğimizin kalbini birleştiren zarda minik musküler yani delikler varmış dünden beri çok üzülüyorum , herşey yolunda giderken.... dr çok önemli değil dedi ama beni rahatlatmak içinde söylemiş olabilir. 4 hafta sonra tekrar detaylıya çağırdı. o zamana kadar kapanması gerekiyo dedi. benim bebeğim içinde dua ederseniz sevinirim. benim elimden gelende sadece dua etmek.

canim cok gecmis olsun doktor eger önemli bisey degil dediyse öyledir biliyorsun simdiki doktorlar herseyi yüzüne sölüyorlar
dört hafta sonra iyi haberlerini bekliyoruz cnm
dualarim sizinle kizlar ,hepimiz dualarimizla bu hemilelik dönemini saglikli ve mutlu atlatacagiz insallah :Saruboceq: :teselli:
sakin üzme kendini :teselli:

şimdiden üzülme fdk
sen stres yaptıkça bebişin de sıkılır
sen iyi olacaksın ki ona faydan dokunsun
bu arada bir çok bebek kalbinde delik ile doğuyor ve bir süre sonra bu delik kimilerinde kapanırken kimilerinde kapanmıyor
kapanmadığı takdirde de ufak bir operasyonla hallediyorlar
hem drunuz da çok önemli değil dediğine göre içini ferah tut
iyi şeyler düşünelim ki iyi şeyler olsun

çok teşekkür ederim canım

teşekkür ederim canım. bu arada sanada çokk geçmiş olsun. inş. herşey senin ve bebğin için yolunda gider

kızlar selamlar herkese biliyorsunuz ben çok sık giremiyorum.Bu kadar sıkıntının üzerine birde eşimin babanesini kaybettik salı günü .İki gün cenaze telaşımız vardı .
CİMCİME eti sakın ihmel etme en önemli besin maddesi protein hamilelik döneminde mümkünse her gün tüketmen gerekiyor . Yumurta ve et iyi pişmiş şekilde tüketilecek . Ben hamile kaldığımı öğrendiğim gibi ameliyat eldivenlerinden aldım eşimin kahvaltısını bile ( salam,sosis vs. ) eldivenle hazırlıyordum . Tedbir almak açısından .
FDK geçmiş olsun canım ihmal etme kontrollerini .
Hımmmmm başka unuttuğum bişey varmı ?

tatos hayirdir nie erken dogum riskin var simdiden daha erken diilmi bole bi teshis icin doktormu dedi ama nicin oluyomus benimde dogum 27 subat

CANIM BEBEĞİN EŞİ RAHİM ÇIKIŞINDA OLDUĞUNDAN DOLAYI VE BİR ARA DEVAMLI KANAMAM OLDUĞUNDAN DOLAYI RİSKİM VAR...ŞUAN KANAMAM YOK ŞÜKÜR AMA BANA DEVAMLI YATARAK GEÇİRMEN GEREK DEMİŞTİ HAMİLELİĞİNİ...YALNIZ NASIL YATACAKSINKİ HERŞEY SANA BAKIYOR SADECE DAHA DİKKATLİ OLUYORUM..
AMA BEN HİSSEDİYORUM (RABBİM BİLİR) ERKENCİ OLACAK BENİM MİNİK KUŞUM..
YETERKİ SAĞLIKLA KUCAGIMA ALAYIM ...:Saruboceq:

HAYIRLI OLSUN CANIM DESENE BALIK BURCU BEBİŞ OLACAK..
HAYIRLISIYLA KUCAGINA ALMAYI NASİP ETSİN RABBİM SANA VE HEPİMİZE:Saruboceq:

OFFF YAAA ...
VALLAHİ KENDİME VE BENİMLE AYNI KADERİ YAŞAYAN HERKESE DUALAR EDİYORUM...:Saruboceq:
HAYIRLISYLA KUCAGIMIZA SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE ALALIM DİYEE...:Saruboceq:
2 KG DA KÜÇÜK YAA NASIL BAKAR BÜYÜTÜRÜZ HİÇ BİLEMİYORUM...:1no2:
RABBİM YARDIM ETSİN...KOLAY OLMUYACAĞI KESİN...senağlama

FDK CANIM DUALARIM SENİNLEE...
İNŞALLAH 4 HAFTA SONRA GÖRECEKSİN RABBİMİN İZNİYLE BEBEĞİNDEKİ SORUN KAYBOLMUŞ:))
SAĞLIKLA KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN ALLAHIM

Gün içerisinde özellikle 30. haftadan sonra bebek hareketleri esnasında 6-8 kez düzensiz aralıklarla olan ve şiddeti düşük kasılma ve karında serleşmeler hissedilebilir bu normal bir durumdur fakat kasılmalar ritmik bir periyoda girmeye doğru gidiyorsa bu erken doğumun habercisi de olabilir
Doğum eyleminin zamanından önce başlaması başta uterus kasılmaları olmak üzere anne adayı tarafından fark edilebilen çok çeşitli belirtiler verir. Bu belirtilerin her anne adayı tarafından bilinmesi gereklidir.
Erken doğumun gerçekleşmesi için temel şart uterus kasılmalarının olmasıdır. Kasılma olmadan serviks açılmaz. Kasılmalar bazı gebelerde kendini ağrıyla belli ederken bazı gebelerde hiç bir ağrıya yol açmayabilir.
Kasılmaların anne adayı tarafından saptanması:
Kasılmalarınızın olup olmadığını anlamak için avucunuzun içini karnınıza hafifçe dokundurunuz. Avucunuzun altında uterusun “toplanıyor” hissi yaratması kasılma belirtisidir. Bu esnada ağrı duyulması şart değildir. Bu kasılmaların sıklığını ve süresini ölçünüz. Saatte dört kez ya da daha sık ortaya çıkan kasılmalarda mutlaka doktorunuza haber veriniz.
Diğer belirtiler:
Erken doğum tehdidinin diğer önemli belirtileri arasında pelviste dolgunluk hissi adet sancısına benzer kramp tarzı ağrılar pozisyon değiştirmekle geçmeyen bel ağrıları vajinal akıntının artması ya da niteliklerinin değişmesi (daha müköz daha sulu ya da kanlı akıntı ortaya çıkması) ishalle beraber olan ya da tek başına ortaya çıkan barsak krampları yer alır. Bu durumda yine kasılmalarınızı elle kontrol ediniz. Bu belirtiler kasılma olmadan tek başlarına bir anlam taşımazlar. Ancak bu belirtilerden biri varsa ve kasılmalarınızın olup olmadığından emin değilseniz yine doktorunuza başvurmalısınız.
Erken doğum tehdidi tanısı nasıl konur?
Gerçek Erken Doğum Tehdidi (EDT) tanısını koymak her zaman kolay değildir. Gerçekte EDT olmayan bir anne adayına EDT tanısı koymak anne adayının yan etkileri ciddi olabilen ilaçlarla tedavi görmesine ve uzun süreler hastanede yatmak zorunda kalmasına yol açar. Aksine EDT olan adayına tanının konamaması ise prematüre bir bebeğin doğumuyla sonuçlanır. Prematüre bebek ise yoğun bakım gerektirecek durumlarla ve hatta ölüm riskiyle karşı karşıyadır. Bu nedenle çok hassas davranılmakta ve muhtemelen gerektiğinden daha fazla sayıda olguda EDT tanısı konmaktadır. EDT şüphesinde anne adayının risk faktörlerinin ve klinik bulgularının dikkatlice değerlendirilmesi gereksiz yere EDT tanısı konan olguların sayısını azaltabilir.
İlk incelemeler:
Kasılmalarla başvuran bir anne adayında vajinal kanama yoksa ilk yapılacak inceleme genel anamnez ve gebelik muayenesi sonrası steril vajinal tuşedir. Vajinal tuşe yapılmadan hemen önce servikse spekulum yerleştirilerek vajinanın derinliklerinden sıvı örneği alınır. Bu alınan sıvıda pH ölçümü yapılarak erken membran rüptürü (EMR) araştırması yapılır. Bu inceleme önemlidir zira erken doğumların bir kısmı gebe tarafından fark edilen ya da fark edilmeyen EMR sonrası başlayabilir. Tüm gebelere yapılan rutin incelemeler (tam kan ve tam idrar tetkiki idrar kültürü) dışında gerekirse gonore B grubu streptokok ve klamidya için vajinal kültür alınır.
Tuşede serviks açılması belli bir seviyenin üzerindeyse (yaklaşık dört cm.) EDT tanısı kesindir. Bu açıklıkta ilaç tedavisiyle doğum eylemini durdurma şansı olmadığından doğum eylemi kendi seyrine bırakılır. Doğumun prematüre bebeğe yoğun bakım olanaklarının olduğu bir hastanede gerçekleşmesi gerekir.
Tuşede serviks açılması varsa ve açıklık dört cm. altındaysa servikste silinme (incelme) varsa kasılmalar takip edilir. Bu amaçla ya elle kasılma takibi yapılır ya da kardiyotokografi cihazından faydalanılır. Yapılan 20 dakikalık incelemede dört ya da daha fazla sayıda kasılma saptanması durumunda EDT tanısı kesindir. Anne adayı hastaneye yatırılır ve tokoliz (doğum eylemini durdurma) tedavisine başlanır.
Kasılmalarla başvuran ve takipte etkin kasılmaları olan ancak serviks bulguları çok hafif ilerleme gösteren olgular tanıda problem yaratır. Bu durumda tanıyı kesinleştirmek için hastanede takip yapılır. Anne adayı sol yanına yatırılarak damar yolu açılır ve sıvı verilir. İki sattlik aralarla yapılan tuşelerden herhangi birinde serviksteki değişiklik ilerliyorsa EDT tanısı kesindir ve tokoliz tedavisi başlanır. Servikste değişiklik saptanmadığı sürece tuşelere iki sattlik aralıklarla devam edilir. Değişme oluştuğu anda tokoliz başlanır. Bu takip kasılmalar durana kadar devam eder. Değişme olmazsa kasılmalar kendi kendine durana kadar takip devam eder.
Erken doğum tehdidi nasıl tedavi edilir? (Tokoliz (doğum eylemini durdurma) tedavisi)
?artlar uygun olduğunda erken doğum eylemini durdurmak ve bebeğin büyümesi için zaman kazanmak mümkündür. Ancak kullanılan ilaçlar (ritodrin ve magnezyum sülfat gibi) yanetkileri ciddi olabilen ilaçlar olduğundan erken doğum tanısının doğru konması ve tedaviyi alması sakıncalı ya da gereksiz olabilecek anne adaylarının belirlenmesi önem kazanır.
Bu amaçla erken doğum tehdidi konan anne adayının rutin antenatal tetkikleri yapılır ultrason ile gebelik haftası belirlenir ve anomali araştırması yapılır. 28 haftanın üzerindeki gebeliklerde kardiyotokografi cihazı ile fetusun iyilik hali ve kasılmaların seyri değerlendirilir. Tokoliz tedavisinin başarısız olma olasılığı göz önünde bulundurularak tedavi mutlaka prematüre doğan bir bebek için yoğun bakım şartlarının bulunduğu bir hastanede yapılır.
Kanaması olan ve kanamasının nedeni tam belirlenemeyen ablatio placenta şüphesi olan koryoamnionit bulguları olan bebeği ölü olan bebeğinde gelişme geriliği olan bebeğinde yaşamla bağdaşmayan anomalisi olan (anensefali gibi) fetal distres bulguları olan anne adaylarında erken doğum bulguları olsa da tedavi başlanmaz.
36. gebelik haftasını tamamlamış olan anne adaylarında ve serviks açıklığı dört santimetre ve üzerinde olan anne adaylarında da doğum kendi seyrine bırakılır.
Tokoliz uygulanması:
Tokolizde uterusun kasılmalarını durdurmaya yönelik farklı ilaçlar kullanılır. En sık intravenöz yolla (damardan) ritodrin ve magnezyum sülfat kullanılır.
Ritodrin kasılmaları etkin bir şekilde durdurabilmesi yanında kalp ve bolizma üzerine önemli etkileri olabilen bir ilaçtır. Anne adayında hipertansiyon kalp hastalığı ve ciddi hipertiroidi durumunda kullanılmaz. Kan şekerini yükseltici etkisi nedeniyle diabetlilerde çok dikkatli kullanılır. İkinci seçenek olarak kullanılan magnezyum sülfat preeklampsi tedavisinde de kullanılan ve kendine özgü ciddi yan etkileri olabilen bir ilaçtır. Özellikle çoğul gebeliklerde anemisi olan gebelerde tokoliz uygulamasının sakıncalı olduğu durumlarda yapılan uygulamalarda kalp hastalığı olan anne adaylarında tanısı konamamış koryoamniyonit ya da ablatio placenta varlığında yaşı ileri olan (35 yaş üzeri) anne adaylarında intravenöz tedavinin 24 saatten daha uzun sürmesi durumunda ilaca bağlı ciddi yan etkilerin ortaya çıkma olasılığı artar.
Tedavi esnasında anne adayının tansiyon nabız ateş gibi yaşamsal bulguları kontrol altında tutulur.
Kasılmalar tümüyle durduktan sonra tedaviye 12 saat daha devam edilir ve kasılmaların bittiğinden emin olunduğunda intravenöz uygulamaya son verilerek aynı ilacın ağızdan alınan tablet şekliyle tedaviye geçilir. Muhtemel bir tedavi başarısızlığı ve erken doğum olasılığı gözönünde bulundurularak fetusun akciğerlerinin olgunlaşmasını hızlandırmak amacıyla anne adayına steroid içerikli ilaç enjeksiyonu yapılır.
Tokoliz tedavisine son verilmesi:
Tokoliz tedavisi şartlar elverdiği sürece 36. gebelik haftasına kadar devam ettirilir ve bu süre içerisinde anne adayı hastanede sıkı takip altında tutulur.
Tokoliz tedavisine rağmen kasılmaların durmaması ve serviks değişikliklerinin ilerlemesi durumunda tedavi başarısız kabul edilerek kesilir.
36. gebelik haftası bittiğinde artık bebek olgunlaşmış kabul edildiğinden tedavi kesilir ve anne adayı evine gönderilir. Doğum eylemi başlamadığı sürece haftalık rutin antenatal kontrollerine gelmesi önerilir.
Tedavi seyrinde haftalık steroid enjeksiyonuna devam edilir. Haftalık yapılan amniyosenaaalerle elde edilen amnios sıvısında akciğer olgunlaşma testleri uygulanır. Test sonucu akciğerlerin olgunlaştığı saptanırsa tedavi kesilerek anne adayı evine gönderilir. Olgunlaşma yoksa tokoliz tedavisi ve haftalık amniyosenaaalere devam edilir.
Amniyosenaaa ile akciğer olgunlaşmasını değerlendirme olanağı yoksa ya da amniyosenaaade akciğerler olgunlaşmamış bulunursa tedavi 36. gebelik haftasına kadar devam eder.
Tedavi genellikle baştan sona kadar hastanede uygulanır. Ancak bilinçli hastaların tedavilerine evde sürdürmelerine izin verilebilir. Evde tedavisi uygun görülen anne adaylarının kullandıkları ilaçların yan etkilerine karşı hassas olmaları gerekir. Bu anne adaylarına elle kasılma takibi öğretilir ve EDT belirtileri ortaya çıktığında hemen başvurmaları öğütlenir.
EDT tedavisinde ilaç kullanımı yanında istirahat edilmesi de çok önemlidir. Yeterli beslenme ve özellikle yaz aylarında yeterli sıvı alınması çok büyük önem taşır.
Erken doğum Tehdidi ve Erken Doğumun Önlenmesi mümkün müdür?
Düzenli olarak antenatal kontrollere gidilmesi ve bertaraf edilebilen risk faktörlerinin saptanarak giderilmesi (anemi idrar yolu enfeksiyonları serviks ve vajinadaki enfeksiyonlar gibi) EDT riskini azaltabilir. EDT açısından yüksek risk altında olan anne adaylarının daha sık antenatal kontrollere gitmesi gerekir.

günaydın herkese morelinizi yüksek tutun kızlar tatoş,fdk,ssaslan morel çok önemli ALLAH hepinizin yardımcısı olsun bebişleriniz sağlıkla doğsun inşallah DERİNZLM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…