- 2 Ağustos 2008
- 3.791
- 1
arkadaşlar çiğ et ve yumurta ile yazılanlar evet doğru ama
basit birkaç önlemle riskleri sıfırlayabilirsiniz
çünkü protein alabilmeniz için mutlaka bunları tüketmelisiniz
aksi takdirde protein eksikliği sebepli preeklampsi ile karşılaşabilirsiniz
çiğ et ellemenizde ne zaman sakınca vardır? eğer elinizde kesik vb açık yara varsa
eğer yoksa işlem yaptıktan sonra ellerinizi dezenfektan özelliği olan bir sabun ve ılık suyla yıkamanız gerek - ben protex sıvı sabun kullanıyordum-
cimcime yumurtayı yıkamaktan bahsetmişsin
inşallah aldığında yıkamıyorsundur
yumurtaları kullanımdan hemen önce yıkamanız gerekiyor
aldığınızda yıkarsanız yumurta kabuğundaki gözeneklerden yumurta içine su girer ve bozulmaya neden olur
ayrıca çiğ ürünleri doğradığınız kesme tahtaları ve bıçaklarını varsa mutlaka bulaşık makinasında yıkayın eğer yoksa çamaşır suyu ile dezenfekte etmeden kullanmayın
böylelikle bulaşmaları engellersiniz
bunlar doğru mu diye şüphe duymayın çünkü ben otellere gıda güvenliği danışmanlığı yapıyordum ve bunları eğitim olarak veriyordum :))
basit birkaç önlemle riskleri sıfırlayabilirsiniz
çünkü protein alabilmeniz için mutlaka bunları tüketmelisiniz
aksi takdirde protein eksikliği sebepli preeklampsi ile karşılaşabilirsiniz
çiğ et ellemenizde ne zaman sakınca vardır? eğer elinizde kesik vb açık yara varsa
eğer yoksa işlem yaptıktan sonra ellerinizi dezenfektan özelliği olan bir sabun ve ılık suyla yıkamanız gerek - ben protex sıvı sabun kullanıyordum-
cimcime yumurtayı yıkamaktan bahsetmişsin
inşallah aldığında yıkamıyorsundur
yumurtaları kullanımdan hemen önce yıkamanız gerekiyor
aldığınızda yıkarsanız yumurta kabuğundaki gözeneklerden yumurta içine su girer ve bozulmaya neden olur
ayrıca çiğ ürünleri doğradığınız kesme tahtaları ve bıçaklarını varsa mutlaka bulaşık makinasında yıkayın eğer yoksa çamaşır suyu ile dezenfekte etmeden kullanmayın
böylelikle bulaşmaları engellersiniz
bunlar doğru mu diye şüphe duymayın çünkü ben otellere gıda güvenliği danışmanlığı yapıyordum ve bunları eğitim olarak veriyordum :))