2009 Şubat Anneleri

arkadaşlar çiğ et ve yumurta ile yazılanlar evet doğru ama
basit birkaç önlemle riskleri sıfırlayabilirsiniz

çünkü protein alabilmeniz için mutlaka bunları tüketmelisiniz
aksi takdirde protein eksikliği sebepli preeklampsi ile karşılaşabilirsiniz

çiğ et ellemenizde ne zaman sakınca vardır? eğer elinizde kesik vb açık yara varsa
eğer yoksa işlem yaptıktan sonra ellerinizi dezenfektan özelliği olan bir sabun ve ılık suyla yıkamanız gerek - ben protex sıvı sabun kullanıyordum-

cimcime yumurtayı yıkamaktan bahsetmişsin
inşallah aldığında yıkamıyorsundur
yumurtaları kullanımdan hemen önce yıkamanız gerekiyor
aldığınızda yıkarsanız yumurta kabuğundaki gözeneklerden yumurta içine su girer ve bozulmaya neden olur
ayrıca çiğ ürünleri doğradığınız kesme tahtaları ve bıçaklarını varsa mutlaka bulaşık makinasında yıkayın eğer yoksa çamaşır suyu ile dezenfekte etmeden kullanmayın
böylelikle bulaşmaları engellersiniz

bunlar doğru mu diye şüphe duymayın çünkü ben otellere gıda güvenliği danışmanlığı yapıyordum ve bunları eğitim olarak veriyordum :))

evet ben de sadece salam sosis sucuk sakatat hamile olduğumu öğrendiğimden bu yana yemiyorum. ama kıyma et yumurta iyi piştikten sonra sakıncası yok. toxoplazma çiğ et ve kedi pisliğinden bulaşıyormuş. kedilere dokunmuyorum ve de yeşilliğin üzerinde kedi pisliği v.s. herhang bir mikrop bulunabilir ihtimali ile güzelce yıkayıp mutlaka yarım saat sirkeli suda bekletiyorum. kendi yaptığım salata dışında salata yemiyorum. ev gezmelerinde dahi yemiyorum. gittiğin yerde de sorulmazki sirkeli suda beklettiniz mi acaba diye.

ssaslan yazin icin cok saol cnm evet kullanmadan önce kiyiyorum yumurtalari
mutfakta hic bir seyi calkalamiyorum devami bulasik makinasina atiyorum
baska önerilerin varsa severek bekliyorum cnmm
ccooook saol emegine saglik :))))

kızlar klasik müzik dinliyodum arada ninni dinletiyodum kızıma tık yoktu, şimdi bilen bilir kolbastıyı onu dinletiyorum maşşallah karnımdan çıkıp oynayacak sanki:1rolleyes::1rolleyes:

evet cimcime ya ben de çok kilo almışım. iyiki kilolu değildim başında. fazla yemediğim halde kilo alıyorum. işin iyi yanı aldığım kilolar belli olmuyor. dr. bile öyle söyledi. belli olmuyor nerende saklı kilolar dedi. ben 5,5 aylık oldum ve toplam 8 kilo aldım. yuhh. ara öğünde kek v.b. yiyordum onu meyveye çevirdim. iştahlı değilim allahtan. bir de iştahlı olsam 30 kilo fazlayla doğuma gidecektim herhalde. kiloları veririz de benim korkum karın fazla gerilirse cilt çatlar. ne spor ne yürüyüş yapıyorum. hareketsizlikten böyle oluyor. aman ne yapalım en büyük derdimiz bu olsun.

cnm bende 8 bucuk kilo almisim 51 kiloyla hamile kaldim simdi 59,7 olmusum
bundan sonra her ay 1 kilo almaliyim ,bende yürüyüse baslamaliyim dogumada cok yardimci oluyor :emir_bebek:
umarim bu defa 20 kiloyla doguma gitmeyiz kizlar :Saruboceq:

kizlar icimde biraz buruk bi aci var
halamin bana getirdigi gelinligi bugün satiyorum ins.
denedim birazda olsa hevesimi aldim
hep bi kösede durdugu icin hep bakip bakip üzülüyordum bundan sonrada dügün yapcagimi sanmiyorum cok ucuz bi fiyata satiyorum bugün biri aradi almak istiyorlarmis fakiriz oyüzden cok paramiz yok diger gelinlikler cok pahali dedi
hem ben artik gelinligime bakip üzülmicem hemde o insanlar ucuz bi fiyata gelinlik sahibi olcaklar :)))ben giyemedim bari baskkasi giysin mutlu olsun
bu kadar üzülcegimi sanmiyordum ,beyaz bi gelinlik arkasindan bu kadar göz yasi dökcegim aklima gelmezdi.....
esimse zaten güzel degildi sana daha güzelii aliriz dedi istemiyorum dedim .. :KK43:((

ssaslan yazin icin cok saol cnm evet kullanmadan önce kiyiyorum yumurtalari
mutfakta hic bir seyi calkalamiyorum devami bulasik makinasina atiyorum
baska önerilerin varsa severek bekliyorum cnmm
ccooook saol emegine saglik :))))

rica ederim güzelim :1hug:
kendime kızdım işin açıkçası :eek:klava:
keşke daha önceden yazsaydım bunları diye
niye bu zamana kadar akıl edemedim diye
neyse zararın neresinden dönersek kardır değil mi

bu arada ben de kilomu çok merak ediyorum
dahası göbişim acaba ayaktayken nasıl duruyor diye merak ediyorum
herkes hastaneden geldiğimizden beri büyüdüğünü söylüyor ama yattık yerde göbiş yayıldığından anlaşılmıyor :CüvCüv:

neyse bebişim iyi olsun içerde beklesin büyüsün de :emir_bebek: :nazar::nazar:varsın ben göbiş değişimini görmeyeyim

kızlar bende galiba 7 kilo kadar aldım. ama dikkat etmek lazım. yürüyüşlere başladım sayılır. gün içinde çıkıp yarım saat kırk dakika yürümeye çalışıyorum. evde zaten 5 dk. durmak yok.

inşallah fazla almayız kızlar. yediklerimize de dikkat edebilsek güzel olur. ama iştahım çok açıldı. bahanem de var hamileyim. aslında ilk 3 aya göre çok yiyorum. yoksa yediklerim çok da değil ama. işte biranda böyle artınca bi tuhaf geldi bana.

herkes hastaneden geldiğimizden beri büyüdüğünü söylüyor ama yattık yerde göbiş yayıldığından anlaşılmıyor :CüvCüv:

neyse bebişim iyi olsun içerde beklesin büyüsün de :emir_bebek: :nazar::nazar:varsın ben göbiş değişimini görmeyeyim

:1hug: olsun cnm bildigini paylastin ya cok saol a.s.
evet cnm önemli olan bebeginin saglik durumu aman sakin kalkma ayaga tatlim :1hug: :nazar:

diş eti kanaması ve diş sızlaması yaşıyorum,, diş fırçamı değiştirdim, yine de diş etim kanama yapıyor, sonra ağrı ya da şişlik olmuyor, sadece fırçalarken kanıyor, ve dişim sızlamaya başladı, inanılmaz bir şekilde tatlı yiyorum kızlar, benim bildiğim kızı olacaklar ekşi yer, ben tatlı yiyorum, ekşiden nefret ediyorum, bugünkü yediğim tatlıları size bir yazayım da siz de şaşırın:

saat 10 gibi çikolatalı bisküvi
saat 12 de 1 porsiyon sütlü tatlı
saat 12.30 da 1 adet kek
saat 1 de 2 adet hobyy çikolata
saat 2 de 1 adet sütlü çikolata
saat 4 de 4 adet pişmaniye
saat 5 te 1 adet şeker
saat akşam 10 da 1 porsiyon sütlü tatlı

dana gibi yiyiorum maşallah

estağfurullah şekerim ama hakikaten maşallahın var. ben nerdeyse hiç tatlı yemiyorum. hele bir de bu kadar tatlı yesem ne olurum bilmem.

masallah cnm yaaaa bende asiri tatli yiyorum oglumda hep eksi yemistim bunda devamli tatli kaydirigubbakcemile5
bazenleri bende arka arkaya öyle yiyorum ama bugün tek bir tost-yarim salatalik_birde hamburger _kücük bi posiyonda peynir soslu makarna yedim cokmu az acaba ?? :uhm:

bence çok az. hani süt, hani protein. bebeğe en gerekli besinlerden yememişsin. bu haftalardan sonra artık kalsiyum almazsak bebekler bizim kemiklerimizdeki depoları alıyormuş. yani ilerde kemik erimesi olmasın diyorsanız mutlaka süt, yoğurt tüketilmeli.

kızlar geldik hastaneden.bebeğim maşallah kocaaaaaaaaaaaaaaaaaman olmuş.doktor saglıklı dedi.ayın 15 ne renkliye gğn verdiler.resmi var ama belli degil bu sefer.isterseniz koyim

benim de bu hafta birden büyüdü. ayaktayken öne doğru eğilmeden ayaklarımı göremiyorum. :roflol: seninki de aşağı yukarı öyledir. aman sakın kalkma biraz daha sabret.

kızlar merhabaa..bızdığım ve ben sizleri sürekli takip ediyoruz.bizde 22+2 oldukk..10 şubat 2009 beklenen tariih kısmetse.hepimizin allah yardımcısı olsunn...

merhaba arkadaşlar ben yeniyim.ama önceki sayfaları okudum çok hoş hep birlikte bebeklerinizin takipini yapıyorsunuz çok hoşuma gitti.ben de 22+3 günlük gebeyim.2 şubatta gözüken doğum tarihim.oğlum olacak inş.
nestle 76 hiç endişelenmeni gerektirecek bi durumun yok bebeğinin sağlıklı olduğunu gösterir çünkü göbek deliğinin 2 parmak aşağısı ve sağ tarafta genelde herkesin aynıdır olması gereken sağ taraftır zaten.sol tarafta olanlar nadirdir. ben bebeğimin hareketlerini hemen hemen hergün hissediyorum ve hep aynı yerden ama bazen hissetmediğim oluyo hemen yakınımda sağlık ocağı var oraya gidiyorum cihazla dinliyoz tıpkı senin dediğin gibi benim de aynı yerden duyuluyor kalp atışları..araştıramama göre arkadaşlarda bahsetmiş bazı anne adayları hissedemiyormuş kilodan ve bazı yorgunluklardan kaynaklanabiliyormuş.ama bu hareket etmediği anlamına gelmiyor sadece sen hissedemiyorsundur.daha zamanı var merak etme yakında sürekli duyacaksın inş.zaten cihazında varmış.hiç endişelenme arkadaşım:)
ben de yorgun olduğum günlerde hiç hereketlerini hissetmiyorum .

hoşgeldin aramıza. senin de bebeğin sağlıkla gelir inşallah :ecrin_bebek:

demircool maşallah canım.
benim de 31 ocak. fakat dr. son gidişimde normal doğumlarda 42. haftaya kadar beklemek gerekebiliyor dedi.

X