2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

esra bu durum gerçekten de kopmalıkmış :roflol:
benim de hamilelikte başladı unutkanlık, dalgınlık hala da var..çalışabilecek durumda değilim yani, sen yine iyisin :1closedeyes: valla şimdiden böyle oldum, ilerde nolcam acaba..yorgunluk çöktü birden, yatim ben yatim :)

haydi herkese iyigeceleer, tatlı ruyalaar, bebişlere derin uykular :jeyyar:
 
esracım ben bazılarına kıyak geçiyorum derken rep konusunda açılan konuya da yazmıştım ben sebepsiz yere rep vermem kimseye mutlaka bi nedeni vardır mesela ararım senin replik sj.ını ona göre veririm
sana sıcaklığından süreekli hal hatır sormandan dolayı
merale sürekli bize ablalık edip bizi bilgilendirdiği için veriyorum örnek olarak yazdım herkesin bi güzelliği var tabi konuyu değiştirelim kızmasınlar

örnek insansın ne diyeyim :))
evet cnm ben yeni gördüm o kısmı, bir de açıklama kısmı varmışmış..dikkat ederim bundan sonra, öptüm sizi, ben kaçar :eek:
 
heya okudum dabi dabi yarıldım hatta :roflol: kuzum uyku düzenine dikkat et bak buda senin kafanı karıştırıyor esracım sen bizim gibi değilsin canım senin sorumlulukların var benim gibi boş boş oturmuyorsun Allah yardımcın olsun ne diyeyim yeni programınada bi an önce adapte olmaya bak ohhh be gözünü seveyim eğitim hayatımda bi tane senin gibi dalgın hocaya rastlamadım kök söktürdüler bize kööökk
haaa diycen ki madem kök söktürdüler niye eğitim durumun lise orası uzun hikaye tamamen acı bi hikaye :çok üzgünüm:
 
Talı rüyalar, iyi uykular canım.
Çok teşekkür ederiz zeynepçim bizde.
Kızlar ben az önce muhallebi yaptım.Bir daha ki uyanışta oğluşa vereceğim, bakalım alacak mı bu sefer_?Geçen gün almamıştı.Alsa da rahatlasam, hergece saat başı kalkmak yoruyor artık.
Esracım, o unutkanlık bende de var, evden çıkarken herşeyi kontrol ediyorum güya, ama illaki bişileri unutmuş oluyorum:)))))
 
walla ilk haftam ya hemde artık şu an kızıma daha çok odaklıyım ya ondan oldu,neyse canım hani komik bi anın warmı die sorarllarya hiç yoktu ii oldu:)))

zeynep malatyalımısın sen?
 
meral geçen bende milupanın organık muhallebisinden vermiştim acık,çok fark olmadı,3-4 saat uyudu ama zaten arada öle uyuyodu,sen ne kullanıosun muhallebi?
 
ayyy bende pes edıom yaavaş yavaş,benımkı 10 dan beri uyuyo,uyanmadan emzırıp bende yatauım bari
dünürcümmmm huhu biz gidioz sen gelcen daha,sonra okurdun yaww
 
Evde pirinç unu vardı, 1/2 süt,1/2 su koyarak yaptım.Eğer yerse, milupa alacağım.Geçen sefer biberonu beğenmemişti sanırım, bugün yeni bir biberon aldım, emzik kısmı anne memesine daha yakın gib. Onunla deneyeceğim.
 
kızlar bende kaçar reyyan kucağımda yazıyodum baya huzursuzlandı bizim gece mesaimiz başladı biraz onunla ilgileneyim usandım valla gece otur gündüz yat ne bu böyle yaaa
iyi geceler kızlar
 
ooo benımde dünürüm gelmişş,söledınmı gelininin selamını egeye?

söyledim çok sevindi a.s. berrağa gönderdi bunları..bide dedi ki cicianneme de ki fazla unutkan olmasın sonra beraağı bana verdiğini unutur başkasına nişanlar dedi kaydirigubbakcemile2
 
Kızlar sizlere doyum olmaz, ama ben daha gözlerimi açık tutamıyorum.Size iyi geceler, tatlı rüyalar bebişlerinizle birlikte.Esracım berrak hanımı öp benim için.
Zeynepçim sende gelinimi öp, inaşallah bir an önce iyileşir bebeğim benim.
 
ii geceler zeynepcim,reyyanıda öpüoruz
oo heleşükür dunürcüm ama kaçıcam ben walla,yooo damadımı unuturmuyum ya,alisha olsa yapar bak,dedikodu yapayım naz hanım 4. nişanlısındanda ayrılmış:)))
meral süt derken kendi sütünden koydun dimi?
 
aa hepiniz gidiyomusunuz yaa birazınız kalsaydı bari,başka topiklere gitmek zorunda kalacağım yoksa :jeyyar:

zeynepp reyyan nasıl oldu canım iyleştimi damağı?
 
hera arkadaşımız ek besın topiğine yazmış belkı kaçıranlar vardır dıe burayada kopyaladım bilginize
tşkler heracım



1 yaşından önce verilmemesi gereken gıdalar

Balın içinde üreyebilen bir cins mikrobun 1 yaş altındaki çocuklarda bağırsak hareketlerini ve solunum kaslarını sinsice felç etme olasılığına karşı 1 yaş altında kullanılmaması önerilir.

• Çay hiçbir besleyici özelliği olmadığından ve demir emilimini engellediğinden bebeklere verilmemelidir.

• Yumurta beyazı en alerjik yiyecektir. Bu nedenle 1 yaşın altında kesinlikle kullanılmamalıdır.

• Yemek sularının hiçbir besleyici değeri olmadığı için bebeğe yemeğin kendisi verilmelidir. (sebze veya et)

• Meşrubatlar ve hazır meyve suları katkı maddeleri içerdiklerinden ve besleyici olmadıklarından bebeklere verilmemelidir.

• Emilim kolaylığı ve damar sertliğini önlemesi açısından sıvı yağların kullanılması önerilir. (Ayçiçek yağı zeytinyağı mısırözü yağı)

• Et suyu ve kemik suyunun hiçbir besleyici değeri yoktur. Etin kendisi kullanılmalıdır.

ıNEK SÜTÜ VERıLMEMELı!!!

Bebeklerin en az bir yıl inek sütüyle beslenmemesi gerekiyor. Çünkü;

• ılk 1 yaşta inek sütü ile beslenen bebeklerde alerjik hastalıklara daha sık rastlanır.

• ınek sütü daha fazla yağ ve sodyum içerdiğinden böbrek yükünü ağırlaştırıyor.

• ınek sütünün hazmı zor oluyor.

• ınek sütü daha düşük D vitamini içerdiğinden bebekte normal kemik gelişimini sağlayamıyor.

• ınek sütü daha düşük demir ve C vitamini içerdiğinden bağırsaklarda gözle görülmeyen çok küçük kanamalara ve bunun sonucunda bebekte kansızlığa yol açabiliyor.

Patlıcan

Bakla

Beyin

Çiğ yumurtadan yapılan mayonez gibi besinler

Kabuklu deniz ürünleri

Acılı ve baharatlı yemekler

Hazır çorbalar

Katkı maddeli yiyecekler

Tuz

Şeker

ALINTIDIR
 
ayy evet yaa koşa koşa geldim ama kaçırdım herkesi..kızımdan bize kalmıyorki pc anca bu saatte sıra bize geliyor..dünürrrr facebookta hatırlatmalara düşmüşsün,cumarteis diyorrr unutmayın diyoorr :))
 
X