2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar

Nazlı ben bu havaları hem severim hem sevmem :)) mesela evde yalnız isem severim battaniyenin altına girip çayımı içip film seyretsem mesela bu havada ne güzel olurdu :))

Okul başlı başına şans ya, öğretmen şans okul şans, biz bu konuda çok şanssız çıktık , ama fiyatlarda uçmuş gitmiş yani sizin dediğiniz fiyatlar mümkün değil nerde keşke olsada gönderebilsem ayda 800-900 nasıl öderim oda en düşüğü komşularım 1000 civarı ödüyorlar hep, bizim buraya yakın bi devlet anaokulu buldum 2009 lu sınıfı varmış onu araştırıyorum hala kayıt alıyorlar mı diye alırlarsa vericem, zaten geriye kaldı 6 ay , bu 6 ayın 3 ayı hastalıkla evde geçicek kış geldi :) gerisinde de gitsin topluma karışsın sosyallaşsın işte, bi evde bi okulda geçirsin bu yılı da, bir kaç bir şey öğrense kar, seneye artık tam olarak hazırlık okur yeter bence diye düşünüyorum valla çok sıkıldım bu okul işinden şimdiden
 
:))) şimdi yanımdaki arkadaşla konuşuyoruzda, oğlu çok sakin uyumlu bir çocuktu, bu sene anasınıfına başladı, tanıyamıyorum çocuğu diyor, huysuz, inat, hırçın birşey olmuş, hiç alışık değilim böyle çocuğa şaşkınlıktan bakakalıyorum yaptıklarına diyor :))

herkes aynı dertten muzdarip yani, okulun kötülüğüyle iyiliğiyle ilgisi yok, okul psikolojisi bütün çocuklarda aynı demek.
 
okuldan bir tablo göndermişler,

haftalık olarak yapılacakmış

mesela pazartesi için, -
-yatağımı ve pijamalarımı kendim topladım
-yemeğimi azda olsa yedim
-kardeşimle kavga etmedim, büyüklerime saygısızlık etmedim
vs. böyle maddeler yapıp karşılarına gülen yüz koymuşlar, her gün için

hergün yaptığı şeylerin karşısındaki gülen yüzü işaretliycekmişiz, bir hafta sonra okula götürecekmiş

Elif dün akşam o gülen yüzü işaretleme sevdasından oyuncaklarını topladı mesela :)) kaçgün sürer bilmiyorum ama güzel ve işe yarar birşey gibi geldi evde de yapabilirsiniz böyle birşey.


Birde ingilizce öğretmeni haftalık program göndermiş ama ben anlamıyorum ki çocuğa öğreteyim :))))) neyse onun sayesinde birkaç birşey öğrenirim belki.
 
oyy gözlerim sulandı okumadktan amma çok yazmışsınız haa..
nazo kurdelayı beline dik arkadan kesik bırak düğme ya da çıt dikersin. kurdela esnemeden nası giydirceksin yoksa. hadi yapta koy resimlerini. kulakları da şişe kapağı ile kesersin alta çay tabağı ile üste şişe kapağı ile oranlı olur herhalde.
deryaa ne diyeyim canım bilmediğin yer yok istanbulda. ist. kazan sen kepçe misali. oraya gelirsen aradığım bişey olursa sana sorcam hazır ol.
bu arada baya hasta varmış acil şfalar dilerim.

ben izinli idim bu hafta. 4 gün yıllık iznim vardı onu almıştım. ama çağanıkreşe gönderip yan gelip yatcaktım. pzar akşamı annem aradı. bi akrabamız vardı genç 45 yok daha rahatsızdı epeydir o vefat etmiş. p.tesi sabah kalktım işe gider gibi çağanı da aldım yanıma alaçama gittim cenazeye. salı döncektim çağan kalalım dedi. çarşambayı görünce de bizim oranın pazarıdır hadi pazara a gidiyim öyle dedim. pazar gezdik eve geldim anca onları yerleştir falan çağanda arabada uyudu evde de yatağına koydum hala uyuyo bende takılayım iki dk dedim.

valla kreşler zor. derya ben neşe erberkinkine yolluyorum burda peşin verdim ben geçen ılın fiyatından aldılar peşin olunca. servisi ile 650 aylık. istanbul farkı işte. burda da tutturduklarına gerçi. 800 900 diyolar da.
ama bakım iyi. öğretmen değişimleri sık oluyo o na kızıyorum ama bakıyorum hepsi birbiinden iyi. yeni öğretmenimizde çok iyi. öneri olarak sunduğun herşeyi değerlendiriyorlar.
terli kalmıyo hiç düzenliler. ayakkabı giyme falan önce yardım ediyolar ama sonra çocuk becerisini kazanınca bırakıyolar. amaç bağımsız bireyler yetiştirmek. ama giyemeyene de mutlaka yardım ediyorlar.
aylin o egişin alt dudaanı öpsünler ay ne diyim. gösterilerde görünsen ayrı görünmesen ayrı. çağan bizi şak diye görüyo arkadaşlarının velilerini de görüyo bak diyo annen baban şurda
piyano dersine götürüyodum ya bayramdan önceki hafta öğretmeni 1 hafta daha deneyelim bırakabiliriz dedi. hep resim yapmak istiyomuş parmaklarının gücü yetmemiş pek yoruldum demiş falan. neyse pazar artık son ders diye gittik. bi baktım dersten çıktılar öğretmeni evde bunlara bulara çalış tamam mı diyo. dedim hayırdır bıırakmıyomuyuz yok dedi. ben derse gitmeden çağana söyledim bu piyano dersi resim yapmak istersen seni başka bi kursa da götürürüm evde yap okulda yap ama burası uygun değil. öğretmeninde piyano çalmak isterse gelsin dedi diye anlattım. o da ben çok sevdim çok istiyorum öğretmenimide çok sevyorum falan demişti. neyse derste hiç resim dememiş. sonra ritim tutturmuş artık nasılsa bir vuruş da 1 adım 2 vuruşta iki adım diye yapmış. çağanda bi fikrim geldi demiş. ben nota basıyım sen adım at demiş. sonra nota basmış 4 vuruş demiş bide diyomuşki öğretmeniim 4 vuruşluk basabildim mi. öretmeni şok olmuş. bu nası bişey böyle dyo. kadının aklına bile gelmemiş bu taktiği deniycem artık dedi. işte böyle devam kararı aldık. acelemiz yok zaten ilerde okula başlayınca bu tür aktiviteler ağır gelir eş zamanlı başlamış olursa. ama şimdi keyif almaya başlarsa okula başladığında da zul gelmez diye düşünüyorum.
neyse az işim var gelirim sonra
 
günaydın...
ben okul öncesi çok para harcamak istemiyorum daha oyun çocuğu çünki güvenli biyer ve sevgi dolubir ortam yeterli diye düşünüyorum ...800tl ve üstü bence pahalı şu dönem için

valla bende aynı düşünyordum canım çok haklısın. heryerimiz okul veriyim gitsin devlete dedim ama olmadı işte... (bu da bizim şansımızdır belki
 
eşimle akşam uzun uzun konuştuk. sabah çıkıp okula gittik :))

okul öyle çok ahım şahım biryer değil.. 3 katlı ... bahcesi var. tertemiz bir yer ama... psikolog karşıladı bizi :)) konuştuk bayagı. sonra müdür geldi... ögretmenini çagırdılar tanıştık. sonra o ezgiyle tanışmaya gitti. sınıfa cıkardı vs...


2 saat kaldık desem inanırmısınız... 2 saat psikolog ve müdür konuştuk...

ezginin çok sıcak kanlı, kendine güvenli samimi bir çocuk oldugunda kanat getirdiler.

ögremenle birebir de çok iyiydi.

okulu gezmeye çıkarken. öğrenciler yemege iniyordu birden çığlık atıp aglayıp diger tarafa gitti ezgi. ben çocukları istemiyorum dedi. onlar gelmesin...

heh dedim sorun buydu işte... arkadaş diye ölüp biten çocuk yaşıtlarını görmek istemiyor artık...


ögretmeniyle de konuştuk uzun uzun... anlaştık.... ingilizce varmış hergun 2 kere .... jimnastik varmış. rusca isteyenler varmış onlara rusca başlıycakmış.

yemekleri kendileri yapıyormuş. falan filan...

dedim müdüre ben dedim bale satranc jimnastik aramıyorum ben ilgi alaka arıyorum. verebilirim diyorsanız veriyim. yoksa çocugu oraya buraya taşımıyım sürekli...

hepsi cep telefonlarını verdi. 24 saat arayabilirsiniz dediler.

ögretmen müdür psikolog ve ben beraber hareket edelim dedim.. güzel di yani. genel anlamda çok hoşuma gitti...

bakalım ezgi hanıma nasıl gelicek burası...
 
750 +100 lira servis...

yarın tiyatro varmış. oraya gidecek.. öyle başlasın dedik...

birçocuk daha vardı mesela okula bakmaya gelmişler....o annesine yapışmış habire aglıyordu. ezgi talan etti okulu... oyunlar kurdu masalar hazırladı bizi davet etti...

ama ögrenci olan sınıfa sokamadık...

inanamıyorum yani... şuan gittiği okula koşa koşa gidip sınıfa girip sen git anne demişti...

ilk 2 hafta hep geldi ezgi anne resmimi karaladılar, anne elimi kapıya sıkıştırdılar, anne uyumak istedim uyumadılar diyordu...

sonra ögretmeni başladı ezgi vuruyor ezgi itiyor. şimdi diyorum çocuk söyledi söyledi demek yine yaptılar vurmaya başladı artık...

aşağıda buyuk bir oyun alanı var. orda oynadı hep.. birkaç gun sınıfında uysal birkaç çocugu onun yanına indiririz dedi müdür. burda alışır sonra çıkarırız sınıfa dedi..

2008 in son 6 aylık sınıfına almaya karar verdiler...

umarım iyi olur. nasıl sinirim bozulduysa anlatırken birbaktım gözyaşlarım akıyor :)) psikolog çok tatlıydı heh diyor bu iyiye işaret. demek rahat hissttiniz kendinizi burda .. dedim evet doğru :))

terapiye aldı bizi funda hanım :))
 
derya canım inşallah iyi olur... ama anlatıığına göre memnun kalıcakmışsın gibi geliyo bana sen ne istediğini onlarda ne vere bilecekleri konusunda birbirinizi anlamışsınız ..
 
derya canım inşallah iyi olur... ama anlatıığına göre memnun kalıcakmışsın gibi geliyo bana sen ne istediğini onlarda ne vere bilecekleri konusunda birbirinizi anlamışsınız ..

umarım canım... yaşayarak görücez...ama samimi geldi
 
ne güzel derya. okul anlattığına göre iyi. dediğin gibi ilgi alaka sevgi olunca gerisi zaten olur. iyi öğretmen dersi sevdirir kötü öğrtmen dersten soğutur. önce iyi olsunlar sonra öğrenmesi gerekenleri öğrenir zaten. psikoloğu olması iyi olmuş. ezgi de bizim filizler benim çocuklarımıza yaptırmaya çalıştığımız şeyi yapmış işte. demekki durdu uyardı yapma dedi baktı olmuyo savunmaya geçti. gard aldı çocuk. bende kendini rahatsız ettirme vuruyosa vur diyorum ya ezgi söylenmeden çözüme varmış işte. sende niye hırçın diye düşün dur. zorlamışlar çocuku..
fiyat da istanbul için ortalama. ayy inşallah mutlu olur artık ezgi de
emel inşallah sende her durumuna uygun bi okul bulursun. dediğin gibi kışın 3 ayını evde geçircek zaten:))
bugün pazarda çağnı kucağıma alırken sırtıma kramp girdi. boynum daha geçmeden bide sırtım başladı yaa. kızlar var yine bende bişey. pazarda dolaşırken adamın tezgah şemsiyesi üstüme düştü iyi mi. pazar gün annemlerde kuran okutcam bi aksilik olmazsa. ayy insanın annesi olsun yaa. anne ben uğraşamam ne gerekiyosa ben alıyım sende yapalım mı dedim tamam dedi o herşeyi hazırlıyck teyzem okuyuvercek öyle teferruatlı değil benlik yani:))

kızlar yaa yazıyom ediyom da çok canım sıkkın. rahmetlimizin adı gönüldü. kadın 7 yıl önce eşini kanserden kaybetti. iki oğlan ikiside küçüktü o zaman hemen o yıl kendine kanser tanısı kondu. kadın bi başına hastane hastane dolaştı girmediği amlieyat kalmadı sonunda o da gitti işte. herşeyini öyle planlamışki ölünce yıknıyo ya beni kimseye göstermeyin demiş. kimseye bakıtmayın demiş. mezar yerini satın almış üstünün çiçeklerini dikmiş. selamı bi tanıdık var o versin demiş. tesadüf ya o tanıdıkta hac da imiş. aramışlar gönül öldü selasını sen vercen ama nası yapcaz adam demiş ben burda okurum selasını hayattayken hacca gitmeyi çok istemiş ama aksilikler olmuş gidememiş çok ağlamış gidemedim diye ama selası oralarda okundu işte. yaa anlatamam ölümü o kdar yakın hissetmiş ki hep kendine herşeyi düşünmüş yaa. abisiin karısına oğullarını emanet etmiş işin çok artacak demiş. o çocukların boynu bükük kaldı ne ana var ne baba şimdi. büyük üniv. de küçük lisede iki erkek allah şaşırtmasın inşallah onları. neyse yaa
 
Merhaba kızlar, inşallah iyi olur yeni okulunuz canım.Belki de ezgi de artık vurma olayını filan bırakır.Sizi bile terapiye aldıktan sonra:)))

Nazlı hadi yap bakalım sen şu etekleri, göster bize de:))) Ne hamarat anneler var aramızda diyelim.

Serpil, demek anlaşmışlar en sonunda piyano öğretmeniyle.Öğretmeni bile yönlendiriyor velet:)))

Aylin düşününce çok üzüldüm egenin durumuna ama sizin düşüncenizde haklı.Bizlerden birisini görünce yanımıza gelmek istiyorlar, görmeyince herkesin var benimkiler nerede demiştir.Canım benim yaaaa.
Ufff uf sorma bizde de öyle ya, neyse kız bitirdi okulu iş bakıyor kendine, oğlan üniye başladı ona ayrı, küçük oğlana ayrı kreş parası:))) Neyse bir gün bizde onlardan alırız belkimmm.:)))) Ptesi büyük oğlanın doğum günüydü, ona bir bilg. aldık bugün kargoya verdim.Cuma elinde olacak.Nasıl sevindi isteyip duruyordu en sonunda oldu.
 
Allah rahmet eylesin canım yaaa, genç çocuklar kalmış geride.
Allahın sevdiği kuluymuş ama, herşeyini hazırladığı gibi, istediği şeyler farklı şekilde olmuş.Allah geride kalanlarına sağlıklı ömür versin.

Bu arada sana da geçmiş olsun, ne oldu yine böyle sana.Üstüne üstüne geliyorlar sanırım senin. Allah kabul etsin okutacağın kuranıda.
 

off ne fena canım ya başınız sağolsun...
 

Başınız sağolsun

şuraya bak oradaki çocukta aynı buradaki de aynı, bakım masrafta hadi biraz fazla olsunda, aradaki fiyat farkına bak 1400 - 650 hemde servisli istanbul'da yaşamak ayrıcalık gerçekten, taşı toprağı altın :)))

o piyano öğretmenine söyleyin bıraksın bu mesleği çağandan öğreneceği çok şey var :)))
 
sağol meral. valla bir çocuk hiç bişey dimi. masraflar nasıl da artıyo çocuklarla beraber. bu arada onlar ilerde de istemeye devam etmesinler de bize de vermesinler:))

evet ya bana olunca hep üst üste oluyo neden anlamadım vallaha
 
amma kaynatmışsınız kaşla göz arası he :))

Serpil tekrar başınız sağolsun, ölümü beklemekte öleceğini bilmek ! ! ! ! kötü ne diyim.


Derya valla hep başlangıçta böyleler doğrusu, aa siz hiç merak etmeyin biz şöyleyiz böyleyiz, diğer okul için; cık cık cık aa nasıl öyle yaparlar falan :)) ama umarım bunlar gerçekten göründükleri gibilerdir, aslında çok ince bir çizgideyiz, bu yaşlarda karakterleri kişilikleri oluşmaya başlıyo doğru örnek doğruya, kötü örnek kötüye götürecek Allah sonumuzu hayretsin. inşallah hayırlı iyi insanlarla karşılaşırlar.
 
Defnem iyileşemedi birtürlü ya, hiç hali yok iki koşuyo sonra uyuyacak yer arıyo çocuğum, birde sinirli birde asabi ki sormayın, birşey istiyo veriyorum vermeee diye bağırıyo, vermiyorum veeerrr diye kızıyo, biryerini tutmamı istiyo tutuyorum kızıyo, bana sarılıp yatıyo, ben ona sarılınca kızıyo, napsam yaranamıyorum :)) sürekli negatif ama hiç gerçekten kızamıyorum ona çok komik tipitip :))))
cumartesi günü de yerde yatmış çizgi film izliyodu, mandalinayı da sevmez öyle elinde ağzında oynayıp duruyodu, biraz sonra baktım sesi çıkmıyor, bir baktım dudaklarının arasında mandalina dilimiyle uyuyakalmış yerde :)))
 
sağolun kızlar
filiz mesaiye mi kaldın bu saate kalmazdın sen.
valla doğru dedin başkasını eleştirmeye gelince eleştiriyorlar da dönüp kendilerine bakmıyorlar. ay derya iyi olur inşallah yaa
 
ay yazık etleri acıyodur da dokunulmasını falan istemiyodur.
ne iyiymiş öyle uyuyakalmaış ama iyide bakmışın ha mandalina ile
teyzemin torunu olmuştu ya gidince onu da gördüm tabi. minicik çağan sevdi sevdi. götürelim dedi. benim kızkardeşim olsun dedi. tabi accık kıskandı da ama daha çok sevdi. yanağını yumuşak yumuşak sevişi var ayyy benimde içim gitti ya. benim koca bu kadar tembel olmasa zorlıycam da evde iki çocuk varken üçüncüyü kendime ederim yani. yetişmem hiçbirine. ama valla içim gitti. deryaa duyguu ay tek olanlar bidaha düşünün be valla ben düşünüyorum ama düşünmekle olmuyo işte.. ama o anları melek oldukları anmış yaa. gerçek melek yani..bizimkiler dna gibi olmuş benim minyon çağan bile dev gibi duruyodu kızın yanında. adı da beren olmuş. abisi de berkay dı.
 
bişey sorcam fotoşop yapmayı bilen var mı. buz devri kahramanlarını toplamam lazım çağana doğumgünü planları
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…