- 25 Kasım 2007
- 3.326
- 20
- 46
Ara ara yapıyorlar böyle filizcim. Bu sabah egehanda gitmek istemedi, ama bugün sürpriz günleriydi.Veliler ayda bir kez farklı şeyler götürüyorlar, meyva suyu , çikolata, kek ne isternirse.Onlar 4 çayında dağıtılıyor çocuklara.Bak bunları götürmemiz lazım dedim.Aaaa doğru bugün sürpriz var dedi kalktı hemen:)))
Öyle gitmek istemediği zamanlarda, farklı denemeler yapıyorum.Zorlayınca inada bindiriyor, hiç gitmiyor çünkü. Baze, bak bu oyuncağını arkadaşlarına gösermeyecek miydin, bazen, bugün okulda arkadaşların seni özlemiş, bazen, bak bugün oyun hamuru varmış gibi farklı şeyler uyguluyorum.Zaten gittikten sonra sorun kalmıyor, evden çıkıncaya kadar.
Bir de farkettiğim bir şey var, sabah yataktan kalkar kalkmaz hemen üzerini değiştiriyorum.Kreşe gidecekmiş gibi sonradan giydirmiyorum.Kalktığında üstünde ne varsa çıkartıp, farklı bir kıyafet giydiriyorum.Eğer öyle yapmazsam gitmek istemediği bir güne denk geldiğimizde giyinmeyeceğim, gitmeyeceğim diye çığlıklar atıyordu önceleri.
Bak bu hemen giydirmek konusunda haklısın galiba meralcim, geçen hafta erken uyandı ben hemen giydirdim hazırladım çıktım, benden sonra babası hemen götürdü pek sorun olmadı, bu hafta çok geç yatıyo, benim çıkış saatime kadar uykuda oluyo bende yarımsaat daha alsın uykusunu diyorum uyandırmıyorum, aşağıya indikten sonra da üstünü giymek ve gitmek istemiyo.
diğer özendirici şeylerin hepsini kullanıyorum ama bir işe yaramıyo keçi inatlıya, şimdi aradım niye gitmedin bugün okula bahçede oyun oynayacaklarmış öğretmenin beni aradı seni sordu diyorum, yarın giderim diyo beni atlatıyo :)) dedimki sana bugün çok güzel şemsiye alıcam okula onunla gideceksin yarın, ama okula gitmeyeceksen hiç almiyim evde bir işe yaramaz o dedim, tamam diyo bakalım