Merhabalar, serpilcim epey ilginç olmuş otel maceranız:)))
bi keresinde çağan anneme senin annen var mı diye sormuştu.
bizde var ama öldü. o yüzden annesini göremiyo demiştik. konu kapanmıştı
biz ist. dayken dedisine sormuş. nenemiz annesi ölmüş seninde mi öldü. babam şaşırmış bişey dememiş. sonra dedee nenem yaramazlık yaptığı için mi annesi ölmüş. demiş . onlarda yok demişler. annemde bana kızdı bu yaşta çocuğa bunları söyleme dedi.
sizce söylemelimiyim- memelimiyim
bir ikincisi de çağan pipisine yöneldi. geçen çıplak otururken pipisi büyümüş. aa bak anne pipim büyüdü neden büyüdü ki şimdi dedi. bende arada olur normal dedim. sonra tuvalette oldu aynı şey bu sefer oluş sebebini kendi keşfetmiş.. annnneee bak yemeğimi yediğimden için pipim büyüdü gördün mü. ve benim pipimi görmek istiyo. anneler napmalıyım.
hoteli şikayet etseydin keşke....
ölüm konusuna gelince... gectiğimiz gunlerde kızkardeşimin köpeği öldü... ezgide tabi seviyordu onu nerde diye sorunca çok yaşlandı artık öldü dedim bende... çok üzerinde durmadı... şimdi bazı bebeklerini yatırıp öldüler diyor...
yada buyukananem ( benim ananem) yaşlı ölücekmi diyor...
haberlerde kaza yapmış bir araba görünce de çok ilgisini çekiyor.. nolmuş diyor hızlı gitmiş kaza yapmış diyorum... baba hızlı gitme diyor...
dayımın kızı var ece ismi... ece dogdugundan 20 gun sonra annesi hastaneye yattı 3 ay sonrada öldü maglesef... gecen gun onu sordu ecenin annesi nerde diye ... o zaman dayımın 2. eşinin ecenin annesi oldugunu söyledim bende... (zatn ecede anne diyoro 2 yasındayken evlendi dayım) ama çocuk bile anlamış annesi olmadığını çok ilginç....
Pipi ve göbek deliği ile oynama olayı 4-5 aydır var bizde de. Bizim görmediğimiz zamanlarda altını tamamen soyup oynamaya başlıyor. Sanırım büyümesi ilgisini çekiyor.Göbek deliğini de sürekli karıştırıyor, yara yapacak diye korkuyorum. Bir ara sormuştum size, deryanın önerisi iyi olmuştu.Tulum giydir demişti.Gündüzleri çıtçıtlı badi giydirmeye başlamıştım, biraz olsun rahatlamıştık ama şimdi çıtçıtları açmayı öğrendi.Gece yatarkende tulum gibi ince bir pijaması var, onu giydiriyorum.Üstüne de normal pijamalarını.Onu çıkartamıyor daha. Ama gündüz çıtçıtlı badisini açıp bir delikte yapacağını yapıyor.Çözüm bulamadım daha...
Egehan ölme olayını televizyondan filan gördüğünden yapıyor.Arka sokaklar favori dizisi, akşamda bir oyuncak alıp silah gibi bizi öldürdüğünü söylüyor, ya da kendisini yere atıp ben öldüm diyor. Senin söylemeli miyim, söylememeli miyim dediğin ölüm hakkında konuşmaksa sorduğunda bir şekilde cevap verilmeli.Ama sen beni üzersen, yaramazlık yaparsan ölürüm gibi bir kavram söylenmemeli. Annem bazen kızdığında ya da seni sevmiyorum dediğinde ben gidip tuncun anneannesi olacağım diyor, geçen gün egehan da bana kızmış, ben gidip tuncun anneannesi olacağım dedi:))))Bana seni sevmiyorum dediğinde ben seni seviyorum diyorum.Ama ben seni üzüyorum, kızıyorsun bana diyor bu sefer.Kızsamda sen benim bir tanemsin seni çok seviyorum ben diyorum, ama anneannesinin söylediğini söylemeyi tercih ediyor.:)))
Derya çocuklar herşeyi hissediyorlar, ya da yanlarında konuşulan her kelimeyi çok iyi çözümlüyorlar.Belki yanında öyle bir konuşma geçmiş olabilir, ya da bir şekilde farketmiş olabilir.
Bizde bugün dr. a gittik.Boğazlarda iltihaplanma başlamış.Antibiyotik, öksürük şurubu filan aldık geldik.İlaç sezonu başladı böylece.İnşallah çabucak atlatır.