2009 ocak anneleri hadi buraya (ARŞİV)


smrisk çim ben bunu ilk marsg tan duymuştum o zamandan beri sabah kalktığımda ilk işim kontrol etmek oluyor ama malesef gülserenin dediği gibi biz 1-2 hafta sonra hissedicez heralde,bizimkiler nazlı kesin kızımız olacak:lepi:
 
sırnaşık şey ya benimde içimden hep kız geciyor pzt doktora gittiğimde çok güzeldi edalı bi sekilde elini yanağına götürmesi falan sanki kız ama hayırlısı tabi

bu arada en çok tatlımı ekşimi tüketiyorsunuz
 

ben tatlıyıda ekşiyide aynı oranda tüketiyorum baskın olarak ta şeftali ve salatalık ,turşusuda dahil her şekilde bayılıyorum:icecream:
 
slm kızlar nasılsınız? canım sıkıldı artık bu bulantılardan ne zaman gececek bılmıyorum bebegım 1 kılo dogacak bu gıdısle hıc bısey yıyemıyorum
 
Merhaba güzel anneler, nasılsınız_?

O şişlik olayının ben de uzun zamandır hissediyorum, elimi üzerine koyup hareketsiz beklediğimde harket ettiğini bile farketmiştim.Ama bu sık olmuyor. Sanırım yakında sık sık biz istemesekte bize hareketlerini belli etmeye başlayacaklar.

Ben geçenlerde bir bebek mağazasına gitmiştim ,Muğla'ya gitmişken bir uğrayayım diye girdim.Ben bebek biraz büyüyüp 4-5 yaşına gelmeden oda takımı almayı düşünmüyorum.Onun yerine park yatak türünde büyük boy yatak alacağım.İlk 6 ay en az bizim odamızda kalacak sonuçta.Bebek 7-8 aylık olduğunda da uyanıkken içinde bırakabileceğim, oyun parkı olarak kullanabileceğim bir şey olur diye düşünüyorum.En az 5 yaşına kadar da kullanılabiliyor, boyutları 80/150 civarında olanlar.Taşıma imkanımız da var. Katlanıp istediğin yere götürebiliyorsun. Zaten kafama koymuştum, mağazada da görünce tamam dedim, istediğim şey bu. Sadece şimdilik kıyafetlerini koyacağımız bir dolap, ve park yatak bana yetecek. Çocuklar 6-7 yaşına geldiklerinde zaten başlıyorlar çilek odası, bilmem ne odası isterim diye:roflol: Park yatağın bir avantajıda yan tarafları file olduğu için, kafasının kolunun bacağının sıkışma ihtimali yok, o bakımlardan çok rahat olacak.
Mdf ya da sunta almayı isteyen arkadaşlar, özellikle uzun süre kullanıp kulanamayacağınızı düşünün.Sunta alırsanız bir kaç yıl içinde vida yerleri filan gevşeme yapmaya başlıyor, bebek hareketlendikçe civataları sökülüyor neredeyse. Mdf ,suntaya göre daha pahallı ama daha sağlam.
Tüm bunları iyice düşünüp ona göre karar vermek lazım.Hem basit hem kullanışlı şeyleri düşünmeliyiz sonuçta.Helede ayrı bir odası olmayanlar için gerçekten büyük sorun çocuk odası mobilyaları.
Margs cım, açıkçası senin durumun da zoryerimsenibenkız düşünürken erkek, erkek düşünürken kız denmesi , helede şimdi tam eşyalarını almışken.Mağazaya gittiğimde bebek kız mı erkek mi, demişlerdi, daha öğrenmedik dedik.Satıcı, öğrensenizde yine de tam emin olmayın dedi. Kaç kişi kızı ya da ğlu olacak diye, ona göre almışlar herşeyi.Doğumdan çıktıktan sonra da tüm eşyaları değiştirmek zorunda kalmışlar.Sonuçta öyle bir sürpriz yapabiliyorlar bize, aklınızda bulunsun.naniknanik
 

Ben tatlıyı da ekşiyi de yiyorum.Tatlı ekşi meyve, dondurma, sürekli yediğim şeyler.Hiç ayrım yok yaniii....fisfisfis
 
 
Selam hanımlar.Demek bebeğini hala hissedemeyen tek ben değilmişimbenneyaptımkiGerçi okuğuma göre ilk gebeliklerde 20.haftaya kadar hissedilmemesi normalmiş.Benim de ilk gebeliğim ve çok tecrübesiz hissediyorum kendimi.Bazen niye hareket etmiyor yoksa ters giden bişey mi var diye kuruntu yapıyordum.Ultrasonda hareket ettiğini görünce sevinçten ağladım.:çok üzgünüm:Anneliği anne olmayan anlamaz derler ya hani...
 

Aynen senin gibi düşünüyorum ben de.Oda takımı almak yerine oyun parkları çok daha kullanışlı ilk senelerde.Zaten şuan bebek odası için fazladan odamız yok bizim de.İnşallah ilerde daha geniş bir eve geçersek gönlümüze göre bir takım alırız.Gerçi böyle diyorum ama gözüm hep mobilya sitelerinde bakmak bile çok hoşuma gidiyor:1rolleyes:Kıyafetlerini de son aylarda almayı düşünüyorum.Hatta onu da inşallah çok abartmam çünkü doğumdan sonra çok hediye geliyor.Bebek hepsini giyemeden büyüyüveriyor.
 
Merhaba anneler ve bebişleri..umarım herkes iyidir..
ben daha çok ekşi yemeye başladım çok sevdiğim tatlıyı neredeyse hiç yemedim 4 aydır..
acaba kızım olacak..ye ekşi yap ayşeyi derler ya :))
 
kızlar bu benim bu ayki köşe yazım. bir dergide köşe yazıyorum. bir anne yazmıştı duygularını çok hoşuma gitmişti ona özendim bende bakın bakalım siz anlarsınız ne yazdığımı yayınlanacak yazı son hali

Ben anne olmasaydım eğer…

Ben anne olmasaydım eğer… diye başlayan bir annenin yazısını okudum geçtiğimiz günlerde öyle içten öyle sıcacık bir yazıydı ki bu. Bende yüreğimde hissettiğim annelik duygusunu bu yazının üzerinden kendi duygularımla paylaşmak istedim tüm annelerle…

Ben anne olmasaydım eğer, mucizelere bu kadar içten inanmayacaktım.
Bizi seçip geldiğini öğrendiğim andan itibaren bulutların üzerinde uçamayacaktım.

Hayatın bir anda ne kadar anlamlı olduğunu, bir bebeğin insanın içini nasıl ısıttığını, minik bir varlıkla tüm yaşantının baştan yazıldığını bilemeyecektim.

En sevmediğim sebzeleri biri için yemeği, kilolarca süt içmeyi, başın ağrıdan çatlasa bile asla ilaç almamakta direnmeyi öğrenemeyecektim.

Ben anne olmasaydım eğer,

Kendim için değil minik daha ortada olmayan bir varlık için yaşamayı, yürürken, koşarken, araba kullanırken, sadece onu düşünmeyi hiç yaşayamayacaktım.

Midem deli gibi bulansa da, sabahlarımı lavoba başında geçirsem de olsun o sağlıklı olsunda benim canım çıksın demeyi, biri için böyle düşünebileceğimi asla öğrenemeyecektim.

Annemin ne muhteşem bir insan olduğunu, onu ne kadar çok sevdiğimi ve beni dünyaya getirmek için neler çektiğini asla bilemeyecektim.

Kocaman bir göbekle de şık olunabileceğini bilmeyecektim.

60′lı kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bu alanda rekorumu kırıp olsun oğluma yarasın diyemeyecektim.

Ben anne olmasaydım eğer,

Karşımda konuşanın ismini unutmayacak, Ne söyleyeceğimi, kimi aradığımı, nereye gideceğimi anımsayacak ya da önümde giden arabaya göre göre çarpacak kadar kendimden geçmeyecektim.

Büyüdüğünde partilerde Annen olarak seninle dans etmeyi hayal edemeyecektim.

Babanla her gün bıkmadan usanmadan senin en minik halinden kocaman bir diş hekimi olacağın günlerin hayalini tekrar tekrar kurmayı hiç yaşayamayacaktım.

Oğlum bana bakar, oğlum beni götürür, oğlum beni gezdirir hiç diyemeyecektim.

Daha doğmadığı muhtemel gelin adayını şimdiden deli gibi kıskanamayacaktım. Oğlumu asla vermem diyemeyecektim.

Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.

Annesinden zorla ayırdılar diye “Uçan Fil” çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.

Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.

Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.

38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.

Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.

Sen olmasaydın eğer ben asla “anne” olmayacaktım.

Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış… Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!

Sağlıkla büyü bebeğim…

Bu yazıyı sadece anne olanlar anlar !...



Annesinin Karnındaki Bebek Doğumdan önce Allah’la konuşur

Bebek: Allahım dünyaya gideceğim ama orada ne yapacağımı bilmiyorum.
Allah: Senin için bir melek yarattım. O seninle ilgilenecek.
B: Allahım, onların dilini bilmiyorum. Nasıl anlaşacağım?
A: Senin için yarattığım melek, sana onların dilini öğretecek.
B: Allahım, dünyada çok kötülük varmış. Nasıl başa çıkacağım?
A: Meleğin seni canı pahasına koruyacak. Sakın korkma.
Derken melekler gelir, dünyaya gitme zamanının geldiğini söylerler.
Bebek Allahın huzurundan ayrılırken tekrar sorar:
Benim için yarattığın meleğin adı ne?
A: Adının hiç önemi yok. O na "ANNE" de yeter.
 
Son düzenleme:
marsg eline yüreğine sağlık muhteşem olmuş yazın..

ilk bebeğini bekleyen anneler henüz bazı şeyleri anlamayabilirler ama, çocuk sahibi olunca
dünyada hiçbir şey onun sevgisinin yerini tutmuyor en vazgeçilmez şeylerden bile hiç düşünmeden
vazgeçebiliyorsun..annenin,babanın,kocanın tüm sevdiklerinin bir adım önüne geçiyor onların sevgisi..
anlatılmaz bir duygu,sevgi...
 
marsg hangi dergi ben okudum bu yazıyız bebeğim ve biz, hamileyiz biz, anne bebek :)) bikaç dergi aldığım için hangisinde okuduğumu anımsayamadım
 
Merhaba anneler ve bebişleri..umarım herkes iyidir..
ben daha çok ekşi yemeye başladım çok sevdiğim tatlıyı neredeyse hiç yemedim 4 aydır..
acaba kızım olacak..ye ekşi yap ayşeyi derler ya :))

slm cnm hayırlısı tabi bende çok tatlıyı seven biriydim ama ilk zamanlar çok tiksindim hiç yiyemedim hep ekşi yedim bana da kız dediler ama alakası yok sanırım benim oğlum olacak inş doktor oğlan dedi :dance:hadi hayırlısı bende hep kız sanıyordum bu aradaa
 
marsg yazın cok güzel olmuş tşk ederiz paylaşdığın için.

buarada ben cok sıgara kulanan birisiydim dim diyorum cünkü 2 gündğr 2 tane içdim artık canım hiç istemiyor okadar mutluyumki anlatamam her elime aldığımda içimde pişmanlıkla içmeye devam ediyordum ama şu iki gündür elime bile almak istemiyorum inş birdaha içmem. allahım ne olur bidaha azıma sürmeyeyim bebeğimle sağlıklı günler için.
 
marsg hangi dergi ben okudum bu yazıyız bebeğim ve biz, hamileyiz biz, anne bebek :)) bikaç dergi aldığım için hangisinde okuduğumu anımsayamadım

valla bende nerde okudum bilmiyorum ama çok begenmiştim.

aynı şeyin üzerinden kendi duygularımı yazdım.

yazan kimse harika anlatmış demiştim.

bende kendi hissettiklerimi yazıyım dedim.

bizim ki sektörel dergi havacılıkla ilgili ama bu ay değişiklik olucak.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…