2009 Nisan Anneleri

Melekçim Erdek e gidiyoruz,yakın olsun istedik ,Mirayla geçen sene çok zorlanmıştık,yakın olunca hemen döneriz huysuzluk yaparsa.
Hırsızlık zaten vicdansızların yapacağı birşey de,ama bunlar tam hayv.n mış nasıl sinirlendim nasıl üzüldüm.Giden gitmiş de,gelinlikten eşyalardan ne istediniz .

Minecim hiçbiri yoksa sende,set olarak daha ucuza geliyorsa set al,hiç onun kitapalrını okudun mu bilmiyorum da,anlatımı acayip yalın,ve anlaşılır.Hiç psikoloji kitabı okur gibi değil.Ben de sevmem pek öyle şeyleri,sıkılırım ama bunlar öyle değil.Bir de o kadar basit gelen bir şey söylüyor ki,diyorsun,amaaan bunla mı kurtaracağım,diyorsun.ama uyguladığında gerçekten de çok işe yarıyor.

ay melek yazık ya inşallah suçlularda çaldıklarıda bulunur ne kadar büyük bir moral bozukluğu Allah kimseye yaşatmasın

canım malesef görüşemiyoruz o zamantühh

slmmm kızlarr gündemimde çiş var şu sıralar bol bol alıntı yaptım o konuda :))

melekcim allah utandırmasın cnm hayırlı bol kazançlar versin inşallahh

aynenn minee umutta hayatta uykudan uyanıp çişe gitmez uykuyu alamazsa sinirli oluyo bizimkide

melekk iyi diyosun amaa çıldırdımm resmen bugün sıcakaa...ege 10.günden sonramı söylemeye basladı?

akülüyü rahat sürer selin bizde heveslendik daha 8 aylıkken almıştık eve kalabalık daha bu yaz sürüyo bide manevralar yapıyoki daracık yerlerden geçiyo sıpaa geri geri bile istediği yöne gidiyoo hayret ettik ilk gördüğümüzde..

bezi iki gündür hiç bağlamıyorum ama bugün lazımlığa oturmak pek istemiyor çişim yok diyor ama altına yapıncada anne çiş diyor geliyor , bakalım bugünde bitti sayılır ..
duygularıma tercüman olmuşum minee aynısını umttta yapıyo yok diyo oturmak istemiyo sonra 2 dk sonra altına yapıyo

bizim durum daha vahimdi altı açıkken gitmiş oturma odasına bi gittim kaka yapmış üsündede kocaman bi kamyonu var onu sürüyoo iğrenç çocukk allahtan annem vardıda hallettik hemen gülme tuttu artık sinirden

offf ya yine altına yaptı soruyorum çişin geldimi diye yok diyor oturmak isyemiyor bir kaç dakika sonra anne çiş diyor çıldırmama az kaldı valla sizinkilerde mi böyleydi bugün 2 gün oldu daha ilrleme yok
bizde oturmuyo artık bıktırdım çocuğu yada oyun tatlı geliyo ne biliim o söylenenlerde çocuktan çocuğa değişiyodur bence cnm kimisi 3 günde öğreniyo kimisi 15 günde oyundan ayrılmak istemiyo hemen yap sonra oynayalım oğlum diyorum oturuyo kırmamak için beni yaptım diyo 2 damla yapıyo konsantre olmadan sonra 2 dk geçmiyo kilotuna yapıyo..

bugün aldım dışarı çıkardım yanımızada kum kovasını aldık 15 dk da bir oturduk çok güzel yaptı sonra işyerine gitttik orda anneannesi vardı onu görünce şımarıyo oyuna daldı 4 kez falan yaptı yeni kilot almıştım onları kullandım bol bol yedek giyside vardı yanımda neyse öğrenicek dedim eve döndük arabada uyudu bende bağlamadan yatırdım yine yatağına ilk 1 saat bisi yoktu sonra eşim geldi zile uyandı ama tam uykuyu alamamış kucağıma aldım hemen oturalım annecim dedim basbasbağırdı resmenn yırtttı ortalığı uykusu bölündü diye sonra yine yatağnada yapmışşş üfff yazarken bile yoruluyorum sonra akşam eşim çıkalım dedi kovamızı aldık yine inat etti oturmadı bende pes ettim bağladım yoksa rezil olucakmışım gittiğim yerde kaka yaptı çünkü ordada..
yarın sabah yine oturmak istemezse ara vericem çalışmalara napalımm kusura bakmayın kızlar uzun yazdımmm çoookk doluyum çokk :))

günaydın kızlar..
başımız saolsun..sehitlerimize çok üzüldüm..allahım sabır versin gencecik evletlarını kaybeden ailelere..asalak pislikler hem ülkemizden gecinip hemde kalleşlik yapıyor adiler!!!!

günaydın,
senin yazdıklarından bana da pek hazır değilmiş gibi geldi canım. biz çok şükür hiç o kadar zorlanmadık. bence de biraz daha bekle. erkekler daha geç öğrenirler zaten genelde

herkes de bi çiss konusuu..allah yardımcımız olsun..çok zormuşşş ya..bende girişimlerde bulundum ama hep olumsuz..dün küloduna kaka yaptı..hazır degil demekk ki diyorum..cin gibi çocuk istese pek ala söyler amaistemiyor..zorlamak istemiyorum o yüzden..

gülsennn..kakayı yapıppp bide üzerinden kamyonmu geçiriyormuş..yaratıcılıga bak..kesin senin kii insaat mühendisi oacak..kakayı çimento sanmışş :))..

günaydın fıstıklarr

günaydın,
senin yazdıklarından bana da pek hazır değilmiş gibi geldi canım. biz çok şükür hiç o kadar zorlanmadık. bence de biraz daha bekle. erkekler daha geç öğrenirler zaten genelde
bakalım selincim banada öyle geliyo bu sabah ilk çişimizi yaptık lazımlığımıza devamı gelsin inşallahh ..3 gün emek verdim biraz daha uğraşıcam yoksa ara vericez..kıyamıyorum sıcaklarda bezin geldiği yerler hep isilik oluyo kuzum benim teni çok hassas..
ehe eheee ayşe gerçekten herkes mühendis olucak bu çocuk diyo bende uçak mühendisi falan olsa bari diyorum :)) bak sen bile anlamışın görmeden umutu..evimizi bi görsen aklına gelebilecek her türlü iş makinası oyuncağımız var bi çimento kamyonuyla yol süpürme aracımız eksikti onuda tamamladık şimdi tam şantiye oldu evimizz:)))

bilinçli bi şekilde ben sormadan çiş yap oğlum demeden 2 kez kendi gidip yaptı annecim yaptım diye beni çağırdı şu son 3 günde..bence zor geliyo oyunu bırakmak istemiyo rahata alıştılar tabiii..
kokulara çok duyarlı yumuşatıcı kokmayan bi çamaşır ona göre pis kokuyoo dedesinin yasığına takmış kafayı babaannecim bunu yıka pis kokuyo diyo deli çocuk kadında çok titizdir aslında..bak oğlum yatağın dedenin yastığı gibi kokar diyorum ondan çok etkileniyo şimdi yine yatağında inşallah yapmazz tam bunu yazarken ben banyo yapıcam diye geldi hadi annecim önce çiş yapalım dedim çişim yok dedi neyse üstünü çıkardım hadi küvete yapalım dedim oraya yaptı hepsinii hadi bakalım inşallah bugün daha umutluyumm

sagol gülşencim inşallah herkese bol kazanclar versın yarrabbım
evet sutiş görüşemicezz malesef

herkesin kandili mübarek olsun
hayırlı cumalar:)

Son düzenleme:
bugün 4. gün oğlum ilk kez anne çiş dedi :)))))))))))))))))))
durmak yok yola devam , ama birz yavaş ilerliyoruz sanki , önceki gece altına yapmamıştı dün gece yapmış , annem sakın pes etme diyor her teefonda

slm kızlar giremedim 2 gündür

eşim gitti bugün 1 hafta yok
sıcaklar bi yandan demirin huy değiştirmesi ve dişleri bi yandan gerçekten çıldırma noktasına geldim
hatta geçen gün demire vurmamak için elimi duvara vurdum parmağım morardı
neyse geçecek inş. bugünlerde şu sıcaklar olmasa idare edicemde sıcaklar yüzünden sinirimi çocuktan çıkarıyorum

kandiliniz mübarek olsun

veeeeeeeee gelelim şu çiş kaka olayıınnaaa
biz bezimizi yeniden bağladık çünkü demir 4 gün boyunca kakasını tuttu
ilk 2 günümüz süperdi ama sonraları kakası çocuğa o kdr rahatsızlık verdiki resmen huy değiştirdi
herşeye ağlar herşeye sinirlenir gelip bize vurur oldu
gecelerimiz kabusa döndü resmen yaptığında altını değiştirmek istemedi
büyük bi sabır gösterdim çokta okudum bu konuda ama bi çocuk eğer 3-4 günün sonunda çişini hala söylemiyosa
zamnı gelememiş demektir diyo bide çocuğuma bez bağladım ve yap kakanı annecim dediğimde 1 saat kıvrandıktan sonra
cam macunu gibi kaka yaptı resmen işkence çekmiş çocuk
2.5 yaşını beklicem artık nasıl olsa burda havalar sıcak oluyo
o yüzden eğer çocuklarını klozete oturmak istemeyip zorlayarak çişini kakasını yaptırıyosanız bence hiç girişmeyin bu olaya hem size hem çocuğpunuza yazık oluyo

bunun dışında 5 haftamız kaldı karnım iyice büyüdü ve sürekli uyumak istiyorum
demirde sağolsun afacanlığın doruk noktalarında o yüzden denizden çıkmıyoruz
hem bana hem ona çok iyi geliyo
hadi herkese kolay gelsin

müge anlattıklarına göre demirin altını bağlaman bence iyi olmuş. biraz daha bezlensin bakalım demekki zamanı gelmemiş daha
bıraktıramayanlar üzülmesin elbet bırakacaklar birgün hiç bezli yaşayan çocuk var mı hepsi farklı gelişiyor. biz anneler bazen sabırsız davranıyoruz sanırım...

dün yasemin de huysuzmuş annem zor başettim diyor devamlı parka markete falan gitmişler. anne selin deyip ağlıyormuş
beni akşam gördü diyor ki anne anne dedim ağladım
neyseki bu sabah tam uykudan ayılamadan ayrıldık da ağlamadı arkamdan. bide dün gece dedesi gelmişti ona daha doyamadı onun hatrına da olabilir...
bizim aşı dişlerimiz de yok daha sanki biraz beyalamış diş etleri onlar çıkarken neler yaşatacak acaba...

Tünaydın

Şehitlerimizin ailelerine Allah sabır versin.....onları yakanların yürekleri milyon kat daha fazla acıyla yansın................

Melekçim hırsızlık olayına çok üzüldüm...Allah evliliklerinde bahtlarını açık etsin...ne diyelim....

Sizin de işiniz hayırlı olsun....Rabbim bol kazançlar versin......

çiş mevzuyla uğraşan herkese kolay gelsin......bana kalırsa da zorlamayın.....illa ki öğrenirler önemli olan sıkıntı yaratacak bi şey çıkmasın...............

evi temizledim....oğlum uyuyo....kalkınca da anneme gidicez...
bu aralar gene zor yemeye başladı.........bakalım orda yiyecek mi....

yarın da annemin günü var....sabahtan ona mercimek köftesiyle yoğurtlu mantar salatası yapıcam....O kadar kalabalıklar ki ........en sona kalmış annem...bi atlatsa....sıkıntı yapıyo durduk yere......

kandiliniz kutlu olsun........

şu anneleri de anlamak mümkün değil hem eğlenmek için katılıyorlar günlere hem sıkıntı yapıyorlar :)
bizde arkadaşlar arasında yapıyoruz. kalabalık değiliz bide samimi insanlar olunca çok sıkıntı olmuyor. yoksa çocukla bu işlere girmek zor. bende yasemin arkadaşlarıyla sık görüşsün diye girdim zaten.

bende aynısını anneme söylerim kadın 1 gece önceden stresten uyumaz ne yapsam diye , bide çok cocuk arsa ve anneleri ilgilenmiyorsa tamam annem acayip sıkıntı yapar kendine :))

sağol canım seninde ...
oyy kıyamam canım ya artık biliyorlar Kayra da işe gitme diyor şimdiden ((

Sağıklıca gelsin inşallah Duru bebek,
bencede ii yapmışsın canım hem hazır değil demekki hemde ben zor dayanamıyorum Kayraya sen iki canlısın çok sıcak sizin oralar iyi cesaret başladın bu işe , bende pazar sivas a dönyorum iş başlıyor 2 gün daha deneyeceğim olmazsa beze döneriz gerççi sivas da da annem ilgilenir annem benden hevesli her sabah kayra ne yaptı diyor tek tek talimat veriyorum ,

Son düzenleme:
minecim gündüz çişini söylemesi iyice bi otursun sonrada geceye başlıycam ben sabahtan bu yana araştırıyorum ikisinin aynı anda olması çocuktan çocuğa farklılık gösterirmiş yani genelde ilk önce gündüz bi kaç ay sonra (bazen 6 aya kadar çıkıyomuş) geceyi öğreniyomuş çocuklar..
umut yazın çok su içiyo kışa daha kolay tutar kuzumm....

kızlarrrrr bu arada maşallah oğluşum 4.gününde çok iyi gidiyoooo...sabahtan beri hiç kazamız olmadı lazımlık oturma odasında duruyo umut hangi odaya giderse hemen görüceği bi yere yanına koyuyorum kilotuda çıkardık kendi gidip gidip oturuyo az öncede oturdu önce çiş yaptı sonrada kakasını yaptııı acayip mutlu oldum birlikte klozete döktük sifon çekilirken duygusal anlar yaşadı romantik kuzum benimm kakacııım gitttiii diye ağlamaklı oldu ..oğlum o arkadaşlarının yanına gitti bütün kakalar toplanıp oyun oynuycaklar dedim çok hoşuna gitti ..iyi eğlenceler kakacım diyooo sıpacımm ...bi seferlik kakayı 4 kezde tamamladı annecim yaptımm demekten ama olsunn alışır yavaş yavaş bu ilktiii :)))

bende diyordum anneme gece de takmamak lazımmış bez alışsın diye ama annem öle ikisi birden öğrenilmez önce gündüz bırakılır sonra geceyi öğrenir diyor. ben de bunda tecrübeye güveniyorum artık.
bizimki de çok su içiyor gece uyanıp uyanıp su istiyor sabah kadar tutması imkansız gibi zaten

herkeze selamlar hepimizin başı sağolsun.dün akşamdan beri düzgün düşünemiyorum çok üzüldüm.toprakları bol olur inşallah.diğerleri için söylenmesi gerekenleri ayşe tazmış zaten
tuvalet eğitimi çok hassas olduğundan beklemedeyim.paşam beziyle gayet mutlu bende stoklyıp duruyorum.hayırlısı artık...okulumuz başladığında hala bezde olursa öğretmeniyle destekli gidicem aşarız ozaman umuyorum.bidahaki sene yaza 2.ye hamileliği düşşünüyorum .allah aratmaz umarım yine bi bahar bebeği fena olmaz dimi.kuzum abi olmak istiyormuş yapalım bari

slm

müge boşver artık kendinide paşayıda zorlama zamanı gelınce elbet cıkaracak bezi...

bizim tatlı telaş başladı yarın kına varya
herkes burada yan tarafta eltımde koşturmaca başladıı

herkese güzel hafta sonları diliyorum kimselerde ugramamışşşşşşş

Son düzenleme:
buün 5. ün kayra arada söylüyor ben sorunca oturup yapıyor ama 3 defa altına kaçırdı dün daha iyiydik
gece çok ağladı herün 4 de kalkıyor 6 ya kadar sallattırıyor uyumuyor ağlıyor ne yapsak acaba bende çok yorgunum çiş ve uykusuzluk çok yprgunummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…