gündüz isteyerek söylüyor ama sabahları pek keyfi olmuyor belki de bezi var diye çıkartmak istemiyor. dün ben eve giderken parkta yakaladım onları neyse eve çıktık baktım zıplıyor sallanıyor çiş mi var dedim evet dedi ama pantolonunu çıkarana kadar tutamadı, birazı yere gitti birazı oturağa :)Selin peki gündüz kendisi isteyerek mi çişini kakasını yapıyor?Gece de kuru kalkmıyor mu o zaman?
ay olur mu öle şey miray beni sevmiyor falan öle bi tepki edinmiş işte.canım benim de annem yapıyor yemeği ama sonrasında da bulaşığı bırakamıyorum anneme tabii..
zaten eve gidene kadar 7 oluyor..
sen o bakımdan çok şanslısın tam gün çalışmıyorsun..
üniversitedeyken bi prof hocamız kadınlariçin en ideal meslek öğretmenlik demişti..
ben çok kızmıştım..
kadınlar da her işi yapar.. diyerek..
ama çocuk olunca her şey değişiyor..
hafta içi de annemlerde kalıyoruz ona da çözüm bulmam gerekiyor artık..
hafta sonunda babası da çalışıyor.. beraber vakit geçiremiyoruz çok fazla..
hepsi birleşince.. problem oluyor tabii..
ben bir alışkanlık edineyim saol canım...
Miray da yapıyormuş.. biraz içim rahatladı.. çocuk beni sevmiyor mu demeye başlamıştım..
sağol canım
cok haklısın elif tutmayı ögrenmesi üyük bi başarı egenin çişi gelıyor anne çiş diyor annecim tut camaşır pislenmesin diyorum koşuyoruz sokaktada olsa eve kadar beklıyor kuzum sen agbisinin diyorum bebekler ezine uapar sen agbi oldun artık diyorum alkış diyorrrrrrrrrMine benim öğrendiğim kadarıyla çocuk eğer gündüz tutmayı öğrenirse gece de hiç kaldırmaya gerek olmuormuş,sabah kuru kalkıyormuş,kalkınca da hemen yapmak istiyormuş.Ama ilk gece altına yapabilir sadece,bunun için de asla bez bağlamayın,altına alez ya da herhangi kalın birşey serin diyorlar,haberi olmadan.
Esen Miray da hatırlıyorsunuzdur belki,gece 2 saat beni başında dikiyordu hem uyurken hem de gece ayrısı 2şer saat.ama ben okula tatil olup evde olduğumdan beri böyle değil maşallah.Gece hiç kalkmıyor,demek ki beni özlüyormuş.Siz de evde bol bol sarılıp koklaşsanız ama normalden çok daha fazla,acaba etkisi olur mu?Ya da sizle mi yatıyor bilmiyorum da sizin yatağınızda yatsa.Gece kalkmak çok zor gerçekten de,hele de akşama kadar çalışmak zorundaysan.
bim de bu hafta akülü araba varmış aslında pedallı araba almıştık ve 4 yaşından önce akülü araba düşünmüyordum ama bilen varmı nasıl uygunmu özeliklerini vs.
sorma bizim de babamız çişi öğrenirse söz araba alıcam falan demişti ama akülü kullanamazlar herhalde pedallı belki.
yasemin 3 tekerlekli bisikletini sürebiliyor pedallı arabayı da sürer herhalde ama akülü daha bi havalı beee :)
sabır evet ilk zamalar soruyordum çişin varmı diye 2-3 gün sonra alışıyor kendisi anne çiş diyordu hemen yapıorduk bez baglamabugün ikinci günümüz sabah uyandık hadi oğlum lazımlığa yapalım dedim çiş yok dedi o anda biraz kaçırdı bak gelmiş koşalım dedim bir iki damladan sonra yapmadı koştuk lazımlığa yaptı kahvatı ettik kaka gelmişmi oğluşumun dedim lazımlığı aldı başka odaya götürdü tamam sen burda yap beni çağır dedim odadan çıktım anne kaka yaptım dedi baktım gerçekten yapmış ama az , aferin dedmi yıkayalım belki biraz daha yaparsın dedim kolozete döktük sifonu çekmeye bayılıyor el saladık kakasına bay bayyyyyyyyyyy diyor sonra yine oturdu yine yaptı kakasını , ama sonraki iki çişini altına yaptı daha zaman var neyse bu bile büyük başarı ama çok zorluyor beni ,
Bide sizmi soruyordunuz arada çişin varmı diye yoksa artık onamı bırakmak lazım , ilk gün oturuyordu sürekli ama bugün çiş yok diyor ama iki kez altına yaptı , sıkmak da istemiyorum kendi halinede bırakınca daha yeni öğreniyor teşvik mi etmek lazım acaba ?????
sabır evet ilk zamalar soruyordum çişin varmı diye 2-3 gün sonra alışıyor kendisi anne çiş diyordu hemen yapıorduk bez baglama
Bizim 3 tekerlekli bisiklet de büyükmüşşşş,ayakalrı daha pedala yetişmiyor:-(Bugün eşime dedim şu küçüklerden de mi alsak3 tekerlekli,o da dedi,aklın nerdeydi o zaman
Seneye de 4 tekerlekli zaman gelir,çocuk 3 tekerleği hiç süremeyecek:-(
Mine bence çook sabır göster.En azından Kayra bezini çıkartmayı kabul etmiş,çişi geldiğinde de lazımlığa oturuyor,yetişebildiğinde.Bunlardan sonra beze dönmek olmaz.Kendisi öyle birşey talep etmiyor dimi?Bide altına ıslattığında tepkisi ne oluyor?eşinle bile onun duyabileceği zamanda bu konuyla ilgili konuşma,hele ki yakınma şikayet giib,onların radarları çook açıkÇocukta suçluluk duygusu gelişebilir.