2009 Nisan Anneleri

Esen Miray da öyleydi.Ben zile basıyordum,hemen kapıyı açıyordu,anne geldi anne geldiii ,diye ,ama kucağıma gelmiyordu,koşarak gülerek içeri giriyordu.Küs gibi de değildi,ama kucağıma atlamıyordu,onca sevinmesine rağmen.Ben gelmeden önce ne yapıyorsa ona devam ediyordu.
Eve girerken onun çok seveceği hergün girerken yapacağın bir ritüel bul,yani senin gelmen demek o ritüel olsun.sonra da bütün işi gücü bırakıp onunla ilgilenmek en doğrusu.Dediğin gibi yemek bulaşık bize bakınca zor oluyor ama ben evde kalınca farkettim Miraydaki değişikliği.Ki ben öğlen o uyurken yapıyordum o işlerimi.Uyanınca da onlaydım.ama annem hemen bizden gitmiyordu genelde.E o olunca da onla öğlen yemeği için hazırlık ,sonra çay içme vs. derken çocukla birebir oynayamıyordum.
Selin senin yemek işini kayınvaliden yapıyor dimi,Sevgi nin de öyle.Onun için zaman harcamıyorsunuz ne güzel

Selin peki gündüz kendisi isteyerek mi çişini kakasını yapıyor?Gece de kuru kalkmıyor mu o zaman?

canım benim de annem yapıyor yemeği ama sonrasında da bulaşığı bırakamıyorum anneme tabii..
zaten eve gidene kadar 7 oluyor..

sen o bakımdan çok şanslısın tam gün çalışmıyorsun..

üniversitedeyken bi prof hocamız kadınlariçin en ideal meslek öğretmenlik demişti..
ben çok kızmıştım..
kadınlar da her işi yapar.. diyerek..
ama çocuk olunca her şey değişiyor..
hafta içi de annemlerde kalıyoruz ona da çözüm bulmam gerekiyor artık..
hafta sonunda babası da çalışıyor.. beraber vakit geçiremiyoruz çok fazla..
hepsi birleşince.. problem oluyor tabii..

ben bir alışkanlık edineyim saol canım...
Miray da yapıyormuş.. biraz içim rahatladı.. çocuk beni sevmiyor mu demeye başlamıştım..
sağol canım

kayınvalidede yiyoruz genellikle. şimdi de annem bizde o bakıyor yemek işlerine ben biraz yardım ediyorum sadece. sağolsunlar.
Selin peki gündüz kendisi isteyerek mi çişini kakasını yapıyor?Gece de kuru kalkmıyor mu o zaman?
gündüz isteyerek söylüyor ama sabahları pek keyfi olmuyor belki de bezi var diye çıkartmak istemiyor. dün ben eve giderken parkta yakaladım onları neyse eve çıktık baktım zıplıyor sallanıyor çiş mi var dedim evet dedi ama pantolonunu çıkarana kadar tutamadı, birazı yere gitti birazı oturağa :)
ama 2 saatten fazla parkta durmuşlar çok da su içmiş..
geçen gece bezi kuru kalktı genelde gece pek yapmıyor sabah uyanınca bez de var rahat diye yapıyor sanırım..

bide bağırıyor çişi gelince geldi geldi geldi diye yada çiş çiş diye çok tatlı :)
kakayı daha iyi farkediyor ama çişi bazen külodu ıslatıyor biraz öle hatırlıyor sonra tutuyor oturağa yapıyor devamını.

Selin o zaman bezi Yasemin uyuduktan sonra tak ve gece o uyanmadan çıkart .Bakalım ona güveniyor mu ?En fazla 1 gün ıslanır yerler

ay olur mu öle şey miray beni sevmiyor falan öle bi tepki edinmiş işte.
ben de mesaiye falan kalırsam o zaman küsüyor hiç pas vermiyor. hep aynı saatte gelmem lazım eve :) patron o

cok haklısın elif tutmayı ögrenmesi üyük bi başarı egenin çişi gelıyor anne çiş diyor annecim tut camaşır pislenmesin diyorum koşuyoruz sokaktada olsa eve kadar beklıyor kuzum sen agbisinin diyorum bebekler ezine uapar sen agbi oldun artık diyorum alkış diyorrrrrrrrr

ege maşallahhhhhhhhh gündüz 10 gün acıktı gecelerı bagladım aslında baglamamk gerek bezi cıkartmayan varmış yoktu egede öyle bi davranış sonra yatak koruyucu alınca ilk gece bile işemedi sanırım bezın baskısı olmayınca refleksle yapmadı sonrasında zaten hiç yapmadı maşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

haydi bakalım bezler bırakılır bu yz günlerınde sıcaklarda hemen pes etmeyın yaaaaaaaaaaaaaaaaa

bugün ikinci günümüz sabah uyandık hadi oğlum lazımlığa yapalım dedim çiş yok dedi o anda biraz kaçırdı bak gelmiş koşalım dedim bir iki damladan sonra yapmadı koştuk lazımlığa yaptı kahvatı ettik kaka gelmişmi oğluşumun dedim lazımlığı aldı başka odaya götürdü tamam sen burda yap beni çağır dedim odadan çıktım anne kaka yaptım dedi baktım gerçekten yapmış ama az , aferin dedmi yıkayalım belki biraz daha yaparsın dedim kolozete döktük sifonu çekmeye bayılıyor el saladık kakasına bay bayyyyyyyyyyy diyor sonra yine oturdu yine yaptı kakasını , ama sonraki iki çişini altına yaptı daha zaman var neyse bu bile büyük başarı ama çok zorluyor beni ,
Bide sizmi soruyordunuz arada çişin varmı diye yoksa artık onamı bırakmak lazım , ilk gün oturuyordu sürekli ama bugün çiş yok diyor ama iki kez altına yaptı , sıkmak da istemiyorum kendi halinede bırakınca daha yeni öğreniyor teşvik mi etmek lazım acaba ?????

Son düzenleme:
Merhabalar

muhabbet bez üstüne olmuş...

ben pek rahatım şimdilik takmıyorum.sık sık hatırlatma da yapmıyorum.bezsiz gezmeye alışınca tutabilecek gibi geliyo...

anne çiş geldi....diyo. tut o zaman oğlum tuv. yap. diyorum
eliyle pipisini tutuyo: )

bi de daha komik bi şey anlatıyım: hani arabalar parktan çıkarken gel gel gel falan deniyo ya bizim ki arabayı çıkaran valelere talimat veriyo eliyle diliyle pek tatlı oluyo......

geçen de tuvalete oturduğunda pipisine eliyle gel gel yapıp çiş gel gel....diyo.....gülmekten kırıldım...herkese anlatıyorum...komik sıpa......

şimdi uyuyo bende yemek yapıyorum. akşam serinliğinde de dışarı çıkarız artık.....

bim de bu hafta akülü araba varmış aslında pedallı araba almıştık ve 4 yaşından önce akülü araba düşünmüyordum ama bilen varmı nasıl uygunmu özeliklerini vs.

Son düzenleme:
bim de bu hafta akülü araba varmış aslında pedallı araba almıştık ve 4 yaşından önce akülü araba düşünmüyordum ama bilen varmı nasıl uygunmu özeliklerini vs.

sorma bizim de babamız çişi öğrenirse söz araba alıcam falan demişti ama akülü kullanamazlar herhalde pedallı belki.
yasemin 3 tekerlekli bisikletini sürebiliyor pedallı arabayı da sürer herhalde ama akülü daha bi havalı beee :)

maşallah yasemine biz bisikleti hiç düşünmeden almışız kraftın büyük tentenelilerinden aldık geçen sene halende süremiyor (
pedallı rabası var onuda pedalını kullanmayı sevmiyor ayaklarışa gidiyor.
ben o istemeden her şeyi aldığımız için hiç bir şeyin kıymetini bilmeyeceğinden tedirgin oluyorum bazen bizim zamanımızda bu kadar olanak yoktu şimdi anne ve babalarda çocuklardan daha hevesli , ilerde herşeyin çabuk kazanabileceği düşüncesinde olur diye biraz kendi istesin diyorum ama yinede dayanamıyorum evde 5 tane kumandalı arabası var ve çocuk hiç oynamıyor sırf kendimizi tatmin etmek için almışız diyorum ((
ne kadar uzatmışım yaaaa

sabır evet ilk zamalar soruyordum çişin varmı diye 2-3 gün sonra alışıyor kendisi anne çiş diyordu hemen yapıorduk bez baglama

sabır evet ilk zamalar soruyordum çişin varmı diye 2-3 gün sonra alışıyor kendisi anne çiş diyordu hemen yapıorduk bez baglama

bezi iki gündür hiç bağlamıyorum ama bugün lazımlığa oturmak pek istemiyor çişim yok diyor ama altına yapıncada anne çiş diyor geliyor , bakalım bugünde bitti sayılır ..

tam bitti iyi geçti derken yemekten sonra hem çişini 5 dakika sonrada kakasını altına yaptı çiş neysede kaka berbettı halıların üzerinde son anda tututum ama malesef silinecek oldular (( offffffffffffffff çok sinirlendim kayraya kızamadım eşimden aldım hıncımı biraz rahatadım , öyle rahatki bağla altını boşver diyor kendine dokunmayalımda ne olursa olsun sinir etti bügün beni bende ona patladım ((

offf ya yine altına yaptı soruyorum çişin geldimi diye yok diyor oturmak isyemiyor bir kaç dakika sonra anne çiş diyor çıldırmama az kaldı valla sizinkilerde mi böyleydi bugün 2 gün oldu daha ilrleme yok

Bizim 3 tekerlekli bisiklet de büyükmüşşşş,ayakalrı daha pedala yetişmiyor:-(Bugün eşime dedim şu küçüklerden de mi alsak3 tekerlekli,o da dedi,aklın nerdeydi o zaman
Seneye de 4 tekerlekli zaman gelir,çocuk 3 tekerleği hiç süremeyecek:-(

Mine bence çook sabır göster.En azından Kayra bezini çıkartmayı kabul etmiş,çişi geldiğinde de lazımlığa oturuyor,yetişebildiğinde.Bunlardan sonra beze dönmek olmaz.Kendisi öyle birşey talep etmiyor dimi?Bide altına ıslattığında tepkisi ne oluyor?eşinle bile onun duyabileceği zamanda bu konuyla ilgili konuşma,hele ki yakınma şikayet giib,onların radarları çook açıkÇocukta suçluluk duygusu gelişebilir.

kayra altımı bağla demiyorda vala ben çok yoruldum bugün vazgeçecem nerdeyse ama senin dediğin gibi hazır bazı şeyleri aşmışşken başa dönmeyelim,
eşim uğraşmamak için erken diyor çocuk kendi gidecekmiş çişimi tuvaete yapacam diyecek miş ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…