2009 Nisan Anneleri

mine tuvalet eğitimine mi başladın kolay gelsin ya
kayra istedimi senmi kara verdin nasıl yaptınız?nasıl karar verdin
ya bu akşam kolzet aparatı olmuyor
yırttı ortalığı oturmuyor üstüne napçam ben ya ne adam akıllı yer ne çiş ooff of

elif gerçekten öyle artık yanlarında bişeyde söylemeye gelmiyor kulakları bizde
artık anneme babannesine keremin yanında kaka çiş konuları açtırmıyorum
utanıyor kızıyor

mine tuvalet eğitimine mi başladın kolay gelsin ya
kayra istedimi senmi kara verdin nasıl yaptınız?nasıl karar verdin
ya bu akşam kolzet aparatı olmuyor
yırttı ortalığı oturmuyor üstüne napçam ben ya ne adam akıllı yer ne çiş ooff of

elif gerçekten öyle artık yanlarında bişeyde söylemeye gelmiyor kulakları bizde
artık anneme babannesine keremin yanında kaka çiş konuları açtırmıyorum
utanıyor kızıyor

sağol canım kayrayı ara ara oturtup bir kaç kez denemiştim oturuyordu ama ikincide isteksizdi yapmıyordu bu sefer biraz hevesli gördüm bende direndim başladık ben aslında ilk günler alıştırma külotu bulamadım burda bol miktarda normal külot ve sort kirlettik :))) yıkadım hemen kuruyorlar hava sıcak sıkıntı olmadı
ilk başta sıcaktan şortunu vs çıkarıyordu zaten oğlum bezini çıkaralım baba gibi anne gibi tuvalete yapamısın dedim o bezini çıkarmayı çok sevdi zaten sürekli çıkarıyordu çıkardık lazımlığa otutturdum hemen kalktı , klozete oturtm aaaa bak oğlum aferin çiş yaptın dedim sifonu çekti hadi bay bayy yapalım dedim çok sevdi oysaki yapmamıştı heveslendireyim dedim sonraki her sormamda ilk gün hep oturdu ama çişini hep külota yaptı , dün sabrımı çok zorladı ama geçti bakalım iyiye giderse devam ederim inatlaşırsa bırakırım

meriçi 2 hafta sonu denedim..
10 dk da bir neredeyse wc ye götürdüm..
orda soracak bişiler buluyor.. bitti yaptım diyor yaptığı yok ama...

sonra bakıyorum içerde yapmış altına çişini..

anne sil burayı çiş yaptım diyor sonrada...

günaydın
evet ya herşeyi özeniyoruz alıyoruz çocuklar ilerde nasıl olacaklar bilmem. bi dergi broşür görüyor bu aralar anne bana bunu al anne bana bunu al. yanında ben yoksam mesela teyzesi varsa teyze bunu al yok bunu al diyor. gerçi uzun süredir hiç oyuncak almadım kızıma. bu ara biraz sıkıştık ev durumu falan. kendime şaşırıyorum :)
biz gün içinde çok iyiyiz çişi geldi mi falan hemen söylüyor. ama bu gece altını bağlamadım sabaha karşı yapmış çişini hem de çok yapmış elbisesi falan karnına kadar çiş olmuş. gece uyanınca oturağa gidelim demiştim halbuki istemdi gitseydi yapmazdıı :KK43:
annemde gece bağla altını ikisini birden öğrenemez diyor öle kaldım. alıştırma külodunu da biraz küçük almışım herhalde sıkıyor gibi geliyor giydiremiyorum

Sabiha Paktuna diyor ki,çocuğa çişin var mı çişin var mı diye sorulmamalı,çocuğun altı elle bile kontrol edilmemeli.

Selin 1 gece daha bezsiz yatırmayı dene derim.

ayyy ben böyle diyorum da,ben hiiiç birşey yapmadım wc ile ilgili.Bakalım bizim başımıza neler gelecek:-)

Ama bıraktıranlarla ilgili duyduklarım bu şekilde.

Selin ben aldıkça almaya doyduklarını gözlemliyorum.Mesela çikolata vb şeyleri marketten alırken hiç kısıtlamamıştık.Şimdi markete gidince diyoruz,Miraya seç al ne istiyorsan.1 tane birşey alıyor,kalıyor.
Bir kere birisi demişti.Çocuk bir oyuncak alıyor,kasaya gidiyorlar.Anne kasiyere bir kaşgöz işareti,kasiyer ,ama bunlar satılık değil,diyor.anne de aaa,ama biz onu almak istiyorduk,siz bizi arayın emi sattığınız zaman ,diyor.Ve çocuk bırakıyor.Geçen Miray da Algida kutusunda Magnum istedi,ama kesinlikle hem bitiremez hem de o yiyene kadar erir gider,bu sefer de kendi rahatsız olur.Kaşıklı ları yiyebiliyor daha güzel.Onları al dedik yok.Sonra Magnumu aldık,kasada aynı şeyi yaptık.Veee Miray kaişıklı istiyorum dedi.
Burda verilen mesaj,siz çocuğunuz birşey istediğinde onun tarafındasınız,almak istiyorsunuz,ama karşı taraf satmıyor.Hem çocukla da inatlaşmıyorsunuz.
Ve bu döenmde çocuklar soyut şeyleri anlamıyorlar kesinlikle.Yani mesela biz ama onu yersen hasta olursun,dediğimizde anlamıyor,ve anlatmaya çalışmak da çocukla çatışmaktan başka şey değil.

biz ilk gün hep sorduk çiş var mı diye
ama artık o kendi söylüyor çok şükür.
gece su falan da çok içiyor gece kuru kalkması zor gibi gece en azından bi kere çişini yapsa idare eder neyse artık yavaş o da olur inşallah...

Selin ben aldıkça almaya doyduklarını gözlemliyorum.Mesela çikolata vb şeyleri marketten alırken hiç kısıtlamamıştık.Şimdi markete gidince diyoruz,Miraya seç al ne istiyorsan.1 tane birşey alıyor,kalıyor.
Bir kere birisi demişti.Çocuk bir oyuncak alıyor,kasaya gidiyorlar.Anne kasiyere bir kaşgöz işareti,kasiyer ,ama bunlar satılık değil,diyor.anne de aaa,ama biz onu almak istiyorduk,siz bizi arayın emi sattığınız zaman ,diyor.Ve çocuk bırakıyor.Geçen Miray da Algida kutusunda Magnum istedi,ama kesinlikle hem bitiremez hem de o yiyene kadar erir gider,bu sefer de kendi rahatsız olur.Kaşıklı ları yiyebiliyor daha güzel.Onları al dedik yok.Sonra Magnumu aldık,kasada aynı şeyi yaptık.Veee Miray kaişıklı istiyorum dedi.
Burda verilen mesaj,siz çocuğunuz birşey istediğinde onun tarafındasınız,almak istiyorsunuz,ama karşı taraf satmıyor.Hem çocukla da inatlaşmıyorsunuz.
Ve bu döenmde çocuklar soyut şeyleri anlamıyorlar kesinlikle.Yani mesela biz ama onu yersen hasta olursun,dediğimizde anlamıyor,ve anlatmaya çalışmak da çocukla çatışmaktan başka şey değil.
evet elif ben mesela yapıyorum satılmıor diyor abla burakıyoruz satılacagını zaman gelıp alalım diorum bazen aglayarak bırakıyoruz bazen aglamadannnnnn of cok zor cocuk büyütmek

tam bitti iyi geçti derken yemekten sonra hem çişini 5 dakika sonrada kakasını altına yaptı çiş neysede kaka berbettı halıların üzerinde son anda tututum ama malesef silinecek oldular :KK43:(( offffffffffffffff çok sinirlendim kayraya kızamadım eşimden aldım hıncımı biraz rahatadım , öyle rahatki bağla altını boşver diyor kendine dokunmayalımda ne olursa olsun sinir etti bügün beni bende ona patladım :KK43:((
canım kuzuyuda pek sıkma tutamıyorsa yapmıyorsa hazır degıldır allahımaşükür ege beni hiç üzmedii ilk zamanlar laızmlıga yaptık tbi kendi koşup yapıyordu kakada2 gün zorlandık altı baglı degıl tabi gündüz 2 gün utana sıkıla yaptı ama neşeyle alışınca lazımlıga kendi gıdıyor yapıyor sonrada anne ben kaka yaptım alkış dıyorrrr

gecede hiç işemedi demekki hazırdı hiç zorlamadım
cok baskıda kurulmasın

ben 22 temmuzda kemalpaşaya gelıyorum bursaya 1,5 saat kala bi yermiş degılmi bursalılar
ama kalamıyoruzzz
eşim gelmıyor bende kendi babamları orda bırakıp gelemıyorum zaten akşam üzeri 5 gibi orda olup gece 12 civarı dönecegız egeyle ilk bu kadar uzun yolculuk olucaz yolda tuvalet sorunu offffffffffff

eşim yeni iş yerı actı kendi meslegi üzerine 1 hafta olucak zor bi dönemden gecıyoruz yani hayırmı şermi bılmıyoruz allahım hayırlısını versin yarrabbim bi miktar altınlarım bilezıklerım vardıı onları bozdurduk ve iş kurdu umarım anlımız akıyla hayırlı işler verır bizede ekdigimizi biçerızz

elti geldi az önce bursada 22sinde dugun var kız burda oturcak izmirde ceyız yazıldı eşyaların hepsi geldi dün kız kardeşi kuaföre gıdıyor röfle yaptırmaya akşam üzeri 6da 8,30 da gelıyor eve hırsız gırmış evinde nişan takılan bilezıkler ve anneleri vefat etmıştı onun bilezıklerı evde plazma tv almışlar heryer yerınden oynamış havlular danteller gelınlıgıde ordaydı hepsinin üzerinden ayabbılarla gecmişler

kızlar sabiha paktunanın kıtaplarını gelmişti ya kargoyla egeye 3,5 yaş olan çizimlerden soruyorum mesela
portakal ,makas,yastık,koltuk var 4 tane farklı şekşil annecım biz bunlardan hangisi yıyoruz dıyorum gösterıyor sorma seklini kitaptaki gibi sormuyorum biliyor bütün gün kitap elinde 1 haftdır favorı kıtapı
aman ne yazdım
seher nerde ya pcsi bozuktu olmadı acabaaaaaaaaaa

Son düzenleme:
melek yeni işiniz hayırlı olsun bol kazançlar Allah kolaylıklar versin,
hırsızlık olayına üzüldüm Allahım kimsenin başına vermesin,
Bende Sabiha Paktunanın diğer kitaplarından okumak istiyorum önerebilecekleriniz varmı??

Çocuklarla Doğru İletişim
Anne İş'te
Korkuyla Başetmek (Tam adını hatırlayamadım:-(
Çöp Çocuk
Çocuğunuzun Yeteniğini Keşfedin (bu kampanyayla ücretsiz gelmişti)

Ben de çöp Çocuk ve Korkuyla Başetmek i yeni aldım daha okuyamadım.Çöp Çocuk ta çocukalrın çizimlerinden yola çıkarak onların iç dünyaları çözüleiliyormuş.Mesela bir resim var,çocuk gözleri simsiyah ve büyük çizmiş,iyice karalamış.Sabiha Hn diyor ki,bu evde çocuğa bağıran biri var.

Melek 22 sinde ben de annemle Mirayı alıp tatile çıkcaz,burda yoktum.Ama siz de kalamayacmışsınız zaten.İşiniz de hayırlı olsun,Allah bol kazançlar versin inş.Eşin diğer işini tamamen bıraktı mı,yoksa 2si de devam mı?

melek işini hayırlı olsun. inşallah refaha çıkarsınız.

hırsızlık olayı da üzdü beni. Allah nasıl biliyorsa öle yapsın onları kızın gelinliği çeyizi herşeyi mahvolmuş :KK43:

elif evet kalamıyoruz malesef
yok canım eski işyerınden ayrıldı kendine yeni bi dükkan actı umarım güzel gider hersey şöyle 5-6 ay gecececek ki nasıl gidecegını anlacagız inşallah

evet kızlar eve hırsız gırmış ve heryer talan yarın gidebiliriz yardıma koltuklar neyazdı üstüne basılmış baza altı dolaplarlar koltuklar yeronden oynamış altın aramak için ve bulmuşlar üzüldügümüz sadece kızın annesinden kalan 2 bilezık annesi yok vefat etti nişanda takılanlara o kadar üzülmüyor annemden hatıraydı diyor yarın buraya ablasına gelıcektı ev dandini nasıl gelsinnnnn pazar bizim kapının önünde kına gecesi var haftaya cumada dügün
elif siz nereye tatıle gıdıyorsunuz canım

Çocuklarla Doğru İletişim
Anne İş'te
Korkuyla Başetmek (Tam adını hatırlayamadım:-(
Çöp Çocuk
Çocuğunuzun Yeteniğini Keşfedin (bu kampanyayla ücretsiz gelmişti)

Ben de çöp Çocuk ve Korkuyla Başetmek i yeni aldım daha okuyamadım.Çöp Çocuk ta çocukalrın çizimlerinden yola çıkarak onların iç dünyaları çözüleiliyormuş.Mesela bir resim var,çocuk gözleri simsiyah ve büyük çizmiş,iyice karalamış.Sabiha Hn diyor ki,bu evde çocuğa bağıran biri var.

ben doktorumda dinlemiştim resimlerin neler anlattığını
ne kadardı seti canım set mi alsam acaba tek tekmi ?? önerilerin neler

internetten baktım seti 95 miş ,
en önce hangisini alsam ?? setini alırsam ondan ona geçerim belki arada kaynar hepsini okuyamam sıkıcı anlatımları pek okuyamıyorum

Son düzenleme:
X