- 16 Haziran 2008
- 9.481
- 2
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
mine tuvalet eğitimine mi başladın kolay gelsin ya
kayra istedimi senmi kara verdin nasıl yaptınız?nasıl karar verdin
ya bu akşam kolzet aparatı olmuyor
yırttı ortalığı oturmuyor üstüne napçam ben ya ne adam akıllı yer ne çiş ooff of
elif gerçekten öyle artık yanlarında bişeyde söylemeye gelmiyor kulakları bizde
artık anneme babannesine keremin yanında kaka çiş konuları açtırmıyorum
utanıyor kızıyor
evet elif ben mesela yapıyorum satılmıor diyor abla burakıyoruz satılacagını zaman gelıp alalım diorum bazen aglayarak bırakıyoruz bazen aglamadannnnnn of cok zor cocuk büyütmekSelin ben aldıkça almaya doyduklarını gözlemliyorum.Mesela çikolata vb şeyleri marketten alırken hiç kısıtlamamıştık.Şimdi markete gidince diyoruz,Miraya seç al ne istiyorsan.1 tane birşey alıyor,kalıyor.
Bir kere birisi demişti.Çocuk bir oyuncak alıyor,kasaya gidiyorlar.Anne kasiyere bir kaşgöz işareti,kasiyer ,ama bunlar satılık değil,diyor.anne de aaa,ama biz onu almak istiyorduk,siz bizi arayın emi sattığınız zaman ,diyor.Ve çocuk bırakıyor.Geçen Miray da Algida kutusunda Magnum istedi,ama kesinlikle hem bitiremez hem de o yiyene kadar erir gider,bu sefer de kendi rahatsız olur.Kaşıklı ları yiyebiliyor daha güzel.Onları al dedik yok.Sonra Magnumu aldık,kasada aynı şeyi yaptık.Veee Miray kaişıklı istiyorum dedi.
Burda verilen mesaj,siz çocuğunuz birşey istediğinde onun tarafındasınız,almak istiyorsunuz,ama karşı taraf satmıyor.Hem çocukla da inatlaşmıyorsunuz.
Ve bu döenmde çocuklar soyut şeyleri anlamıyorlar kesinlikle.Yani mesela biz ama onu yersen hasta olursun,dediğimizde anlamıyor,ve anlatmaya çalışmak da çocukla çatışmaktan başka şey değil.
canım kuzuyuda pek sıkma tutamıyorsa yapmıyorsa hazır degıldır allahımaşükür ege beni hiç üzmedii ilk zamanlar laızmlıga yaptık tbi kendi koşup yapıyordu kakada2 gün zorlandık altı baglı degıl tabi gündüz 2 gün utana sıkıla yaptı ama neşeyle alışınca lazımlıga kendi gıdıyor yapıyor sonrada anne ben kaka yaptım alkış dıyorrrrtam bitti iyi geçti derken yemekten sonra hem çişini 5 dakika sonrada kakasını altına yaptı çiş neysede kaka berbettı halıların üzerinde son anda tututum ama malesef silinecek oldular (( offffffffffffffff çok sinirlendim kayraya kızamadım eşimden aldım hıncımı biraz rahatadım , öyle rahatki bağla altını boşver diyor kendine dokunmayalımda ne olursa olsun sinir etti bügün beni bende ona patladım ((
Çocuklarla Doğru İletişim
Anne İş'te
Korkuyla Başetmek (Tam adını hatırlayamadım:-(
Çöp Çocuk
Çocuğunuzun Yeteniğini Keşfedin (bu kampanyayla ücretsiz gelmişti)
Ben de çöp Çocuk ve Korkuyla Başetmek i yeni aldım daha okuyamadım.Çöp Çocuk ta çocukalrın çizimlerinden yola çıkarak onların iç dünyaları çözüleiliyormuş.Mesela bir resim var,çocuk gözleri simsiyah ve büyük çizmiş,iyice karalamış.Sabiha Hn diyor ki,bu evde çocuğa bağıran biri var.