• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları 2009 Mart Bebişlerinin Hazırlıkları

Kizlar size onemli bir konuda fikir danisacagim;
Su an kendi evimde oturuyorum ancak evim cok genis degil, insallah daha genis bir eve gecmeyi dusunuyoruz ancak kriz ortami filan, ne zaman olacagi belli degil.
1) besik almayi simdilik park yatak yada karyola almamayi dusunuyordum ama besikler de 200 den filan basliyor. 8 ay kullanilacak biseye yazik gunah o para
2)Park yatak cok mantikli, yeni evimize gectigimizde istedigimiz gibi oda yapariz ogluma ancak su an icin bizi idare edecek gozukyor park yatak.
ama yatak odama sigmama ihtimali var ilk 3 ay yanımızda yatiricam.
ayrica part yataklarin tipinden nefret ediyorum.
3)o kadar kucuk cocuga karyolali dolapli oda takimi almak hem cok sacma geliyor, hem de zaten oda yapacak kadar yerim yok kucuk odamda benim. o yuzden karyola secenegini direk eliyorum.

geriye park yatak ve besik kaliyor.

bunlar gozonune alininca ne kadar sevmesemde park yatagi yatak odamiza sokup onunla idare etmek en mantiklisi gozukuyor degilmi? siz olsaniz ne yapardiniz?

Su an kendi evimde oturuyorum ancak evim cok genis degil, insallah daha genis bir eve gecmeyi dusunuyoruz ancak kriz ortami filan, ne zaman olacagi belli degil.
1) besik almayi simdilik park yatak yada karyola almamayi dusunuyordum ama besikler de 200 den filan basliyor. 8 ay kullanilacak biseye yazik gunah o para
2)Park yatak cok mantikli, yeni evimize gectigimizde istedigimiz gibi oda yapariz ogluma ancak su an icin bizi idare edecek gozukyor park yatak.
3)o kadar kucuk cocuga karyolali dolapli oda takimi almak hem cok sacma geliyor, hem de zaten oda yapacak kadar yerim yok kucuk odamda benim. o yuzden karyola secenegini direk eliyorum.

bunlar gozonune alininca ne kadar sevmesemde park yatagi yatak odamiza sokup onunla idare etmek en mantiklisi gozukuyor degilmi? siz olsaniz ne yapardiniz?

Hımmm, bence park yatak al, çünkü o beşiklerde 8 ay bile yatamıyorlar emin ol, bizde aile geleneği şeklinde aile içinde dolaşan bir beşik var, bizimki hayırlısıyla ilk onda yatacak, ama annem şanslıysan 5 ay yatar diyor, küçük birşey de değil, İzmir'e gittiğimde resmini koyarım ama bir ay sonra ancak :( Neyse o kadar kısa süre için masraf edip alma derim, daha sonra oyun parkına da ihtiyaç duyacağın için şimdiden park'ı alıp önce yatak olarak kullanman akıllıca geliyor bana...

Neye karar verirsen ver, sağlıkla uyusun içinde...

Hımmm, bence park yatak al, çünkü o beşiklerde 8 ay bile yatamıyorlar emin ol, bizde aile geleneği şeklinde aile içinde dolaşan bir beşik var, bizimki hayırlısıyla ilk onda yatacak, ama annem şanslıysan 5 ay yatar diyor, küçük birşey de değil, İzmir'e gittiğimde resmini koyarım ama bir ay sonra ancak :( Neyse o kadar kısa süre için masraf edip alma derim, daha sonra oyun parkına da ihtiyaç duyacağın için şimdiden park'ı alıp önce yatak olarak kullanman akıllıca geliyor bana...

Neye karar verirsen ver, sağlıkla uyusun içinde...

bende senin gibi dusunuyorum canım iste ne kadar istesemde o besiklere o kadar para yazik gunah gibi geliyor.
park yataklarda cok tipsiz anam yaaa. of neyse bi gidip gercegini gorelim bakalim begeniriz belki.
cevap verdigin icin tesekkur ederim.a.s.

canım bence de dediğin gibi... beşik ya da sepete o kadar para verilmez, günah!!! ark yatakta hiç değilse 3 yaşına kadar yatacak... Ben park yatağımı 225 ytl ye aldım, yatak odama sığdı... Benimkinin ebatları sığması için biraz daha elverişliydi.... Benim bebişe verecek odam ve yerim var ama bu sefer de oda takımı almak için param yok. benneyaptımki Albümümde resmi var, ben de snein gibi tiplerini çok sevmiyordum ama bu modeli beğendim. Bi bak, eğer beğenirsen park yatağı daha detaylı görebilmen için sana link gönderirim. hatta aldığım yerde başka modeller de var. Daha uyguna ve daha pahalıya...

canım oda alan arkadaşlar alınmasınlar..ama ben mantıksız buluyorum...yani çocuk odadan ne anlayacak tek derdim o..büyüdüğünde zaten onu kullanamayacak başka oda alnıacak fuzuli masraf gibi geliyor..fakat yatağa dönüşen beşikler oda takımları gayet mantıklı...

elif cim beşikte çok küçük yaa..8 ay bile zor idare ediyor..çocuk rahat edemiyor...
bence park yatak al derimm.görünüşünün nesini beğenmiyorsunki çok hoş model ve renkler var..şimdilik en kullanışlı onlar gibi görüyorum..fiyatlarıda beşiklere göre çoook uygun bence...

Rehavetcim ve denizcim tesekkur ederim :1hug:
Rehavetcim benim inetrnetten baktigim park yatak modelleri guzel degildi belkide, dedim ya magazaya gidip gerceklerine de bakmak lazim. sevecegimiz birsey kesin buluruz diye dusunuyorum.
bayram donusu ilk is bunu arastiracagim.

Denizcigim zahmet olmazsa aldigin yatagin linkini yollayabilirmisin?

Park yatak diyorsunuz o zaman.. Ok bencede oyle yaa, besikler cok guzel gozukuyorlar evet ama hem gereksiz pahali hem cok az kullanicak yaa. evet evet eliyorum besigi.
İnsallah park yatak bizim yatak odasina sigar. bi olceyim bakayim ben bu aksam bos alani.

elifcim bence arkadaşlar doğru söylemiş şimdi oda takımına gerek yok yerin olsa bile
daha sonra genç odası alırsın allah izin verirse evlenene kadar kullanır.
şimdi park yatak bencede en iyisi..

walla cnaim ben de katiliyorum kizlara...ki zaten ben de park yatak alacagim insallah..bugun arastirdim az..özelden yazisalim bu konu hakkinda..ben sana yollarim bir kactanesini..

Linki birkaç dk. içinde özelden gönderiyorum canım. Bu arada boşluk ve yatak arasında biraz fark olması iyi olur, sadece birkaç cm.cik.. Bu park yatakların sallananından alırsan, sağa sola sallanabilmesi için birkaç cm yere ihtiyacın olacak.

canım bende park yatak düşünüyordum.ama yeni eve taşınıyorum.3+1 geniş ev.o yüzden beşik alıcam ben.kayın validemde odasını mobilyasını alıcak.neden diyeceksin.beşik aldı bir arkadaşım kızı şu anda 9 aylık oldu hala içinde yatabiliyor.1,5 yaşına kadar sığar.130 ytl ye buldum sallanabiliyor.bebeğimi ayakta sallamaya alıştırmak istemiyorum.hem yatak odamızada sığacak ve istediğim zaman her odaya taşıyabiliceğim gibi beşik bu yüzden tercih ettim.
5 yaşına gelince de kreşe falan verince anne neden benimde odam yok diyecek.yani zaten 2 yaşına gelip dillenince ne laflar söylüyorlar.alacağımız mobilya ergenlik çağına kadar kullanabileceği şekilde neredeyse.karyolası sonradan 90*90 yatak olabiliyor.
bende ilk park yatak demiştim.ama odaya sığmıyor.her yere taşınmıyor.vazgeçtim.benim fikrimde bu canım nasıl sana uygunsa.

bi benmi sevmiyorum bu park yatakari yaa benneyaptımki
tebessumcum yazisalim sekerim, gonder linkleri.
sagol kızlar fikir belirten herkesi tatli yanaklarindan ve gobislerinden opuyorum sekerler.
oy birligi ile park yataga karar verildi. insallah oda olcumuz de yeterli gelir.
(ben kuzenimin cocugundan baya devasa bisi bu gibi hatirliyorum ya hadi bakalim)

canım ölçüsüde 75x115 3 yaşına kadar rahatlıkla yatabilir..salanabiliyor,titreşimli müzikli..gerçi o okadar önemli bir unsur değil bence ama vardı özellikleri arasında..

canısı bende sevmiyorum park yatağı artık.büyük ve genişti benim baktığım.artık nasıl istersen canım.sonuçta karyoladada oyun oynayabiliyor.

Rehavet guzelmis seninki tatlim, gule gule kullanin insallah.
bakalim bizim odanin bos alan olcusuyle senin verdigin olculerle bi karsilastirayim aksam.

Enelim iste malesef zevkten ziyade baska seylerde girince isin icine, para / yer sıkıntısı gibi istedigin gibi olmuyor hersey.
aman saglikla kavusalimda bebegimize yatagimiz besigimiz kusur kalsin dimi ama heçç :emir_bebek:

Rehavet guzelmis seninki tatlim, gule gule kullanin insallah.
bakalim bizim odanin bos alan olcusuyle senin verdigin olculerle bi karsilastirayim aksam.

Enelim iste malesef zevkten ziyade baska seylerde girince isin icine, para / yer sıkıntısı gibi istedigin gibi olmuyor hersey.
aman saglikla kavusalimda bebegimize yatagimiz besigimiz kusur kalsin dimi ama heçç :emir_bebek:

haklısın canım sağlıkla bir doğsunlar bende zaten doğumdan sonra alıcam.şimdi değil canım.önce en gereklileri alıcam.130 ytl ye bulduğum beşiği alıcam sadece.doğum masrafları falan bi çıksın herşeyi ondan sonra yapıcam.çünkü doğum bu ne olacağı belli olmaz.para elimizde dursun.kızımla ben sağlığımıza kavuşalım.1 ay sonra alırım.

Elif_bs'cim aşağıdaki linkte içine nevresim takımını da yerleştirmiş hali var, kadınlar kulübü site içi linki diye koydum, bakalım müdüre göndercekler mi beni de :)

http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...bebislere-alinanlarin-fotolari-buraya-24.html

Sevip sevmemek konusuna gelince tamemen kişisel tercih diyorum, yatak olarak kullanımına benim gözüm alışmadı, ama alan anne adayları daha tecrübelidir ahkam kesemem çünkü, benimki mağazalardaki göz aşinalığından başka birşey değil... Önemli olan gönlüne göre, severek birşey kullanman... Ama anlattığın koşullarda en mantıklısı park yatak bence...

canım oda alan arkadaşlar alınmasınlar..ama ben mantıksız buluyorum...yani çocuk odadan ne anlayacak tek derdim o..büyüdüğünde zaten onu kullanamayacak başka oda alnıacak fuzuli masraf gibi geliyor..fakat yatağa dönüşen beşikler oda takımları gayet mantıklı...

elif cim beşikte çok küçük yaa..8 ay bile zor idare ediyor..çocuk rahat edemiyor...
bence park yatak al derimm.görünüşünün nesini beğenmiyorsunki çok hoş model ve renkler var..şimdilik en kullanışlı onlar gibi görüyorum..fiyatlarıda beşiklere göre çoook uygun bence...
canım oda dedigin seyin icinde bir dolap bir sifonyer bir yatak oluyor, ki yataklarin buyuk bir kismi da yanındaki cekmece zamazingosu ve bariyerleri cikartılarak normal yataga dönüşüyor, sonucta buydugunde kullanamayacagi hicbir parca yok icinde.bu yuzden fuzuli bir masraf degil de, eninde sonunda alınacak birseyi onceden alarak (bu cocugun bir dolabı olacak buyuyunce de) erken yapılmıs bir masraf diyebiliriz buna, dedigin gibi cocuk odadan birsey anlamaz, ama cocuk aynı zamanda aldıgımız o suslu tulumlardan, orulen cici bici hirkalardan, kısaca süs için yapılmış hicbirseyden anlamayacak, sonucta cocugun en rahat ettigi yer annesinin kucagı; ne besigi, ne puseti ne baska birseyi..

esimin de dedigi gibi bebegin bir masrafı yok, biz anneler masraf yaratıyoruz..

yani bu alınan seylerde bir mantık aramak zaten hata, tamamen duygusal bir durum bu, kendi kendimizi tatmin ediyoruz.istiyoruz ki herseyin en iyisi bebeklerimizin olsun.

parayla alınan herseyin telafisi vardır, simdi alınmaz ileride alınır, kırılır dökülür başkası alınır.Asıl Allah bebislerimize saglık versin, huzur versin, guzel yazılar yazsın.

o yuzden yeri dar olanlar, alamayacak olanlar, gonlunden daha süslüsü daha pahalısı gecenler en ufak uzuntu yasamasınlar, zaten o bebek onları hatırlamayacak, gelip sizi suclamayacak bana neden bunu almadin diye

onemli olan bu bebeklere guzel odalar hazırlamak degil guzel gelecekler hazırlamak kızlar hepimize bunu nasip etsin Allah

Back