2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ay geç kaldım galiba ama inşallah istediğin gibi bir gün olmuştur rabbim kızınla sana sağlıklı uzun ömür versin.

fatmacığım güzel kızının doğum günü kutlu olsun sağlıklı nice mutlu yıllara

gunaydın kızlar dün partimiz vardı cok guzeldi bir o kadarda yorucu. 30 kisi falandık baya yorulduk ama degdi dogrusu. Gec yattık kızım erkenden kalktı o kadar yorgunumki anlatamam. Hafta sonu bir kutlama daha yapıcaz arkadaslarla. Bu arada cok tesekkur ederiz esmacım ve huriyecim. Saglıklı mutlu nice yıllara evlatlarımızla insallah

canım seninki benimkindende zormus çünkü benim en büyük destekcim kocam eğer kayganam eşimdende korkmasa beni defe koyar oynatır eşim yokken tartısır benle o yokken sorun çıkarır ben çoğunlukla söyleme ona huzurumuz kaçmasın diye ama benimde bi sabır noktam var eşime söylerim o annesiyle konusur bu seferde ben sana ne yapıyorum der amaaaaaan herşeyimde yanımdalar ben bebeğime oğlum dedim diye laf etti ayıpmıs ne diyeceksem oğluma yinede sabrım tükenmeden onun yaptıklarına bile göz yumuyorum annem derki esma o senin büyüğün kızım ne olursa ne yaparsa yapsın saygıda kusur edersen hakkımı helal etmem der yeri gelsin sen büyüklük yap günaha girme derbede yapabildiğim kadar yapıyorum canımı çok yakınca annemi arayıp ona ağlıyorum ona deşarj oluyorum ama karsıdaki biliyormu hayır hayır hayıııırrr daha benim annemi beğenmez haspam
kendi akrabaları bana aferim sana esma bu kadınla aynı evde 4 senedir geciniyorsun diyor düşünün
fatma sana anlatmak istediğimide yalnış anladın sen zaten ya be ne yapayım her dakika yaımda her zaman konuşmalarımıza kulak kabartan bir kayganam var evlatları gecinemiyor ben huyuna gitmeye çalısıyorum herşeyin daha kötüsünü düşünün allaha şükredin demekdi beim ilk yazımda anlatmak istediklerimden biri sadece neyse kusura bakmayın ama olumsuzluğa gelemiyorum

ay geç kaldım galiba ama inşallah istediğin gibi bir gün olmuştur rabbim kızınla sana sağlıklı uzun ömür versin.

tesekkurler canım cok özendim tum evi kendi ellerimle susledim alısverisi kendi ellerimle yaptım. Guzeldı ama 30 kisiydik geneli esimin akrabalarıydı benim sadece dayım yengem 2 kuzenim vardi. Dayımlarla birebir ilgilenemedim cok sıkıldılar erkendende gittiler ona cok üzüldük. Hafta sonu arkadaslarla dısarda bi kutlama yapıcaz.

Canım, Allah sağlıklı mutlu daha nice yıllar kutlamayı nasip etsin...

senin annende benimki gibiymiş:)))) benim annemde hep büyüğün kızım, sende yarın kayınvalide olacaksın kızım, sen saygılı ol kızım v.b v.b.:))))))) şükür halimize.......

canım yanlıs anlama falan diil sana bisey demiyorumki ben. Ne ben sana ne sen bana ne durumda oldugumuzu neler yasadıgımızı anlatamayız. Yasamadan icinde olmadan kimse anlayamaz benim buraya yazma amacım icimi dökmek. İcimden gecenleri anlattım. Bu evin icinde bikac gundur yasadıklarımı anlatamam. Bugun gittiler cok sukur. Bak gitmisler diyceksiniz. Kızlar herkesin yasadıgı kendine agır. Bende haksızlıga yalana yalakalıga 2 yuzluluge tahammül edemiyorum.öpücükle karın doymuyo. Toplum icinde herkes herkese sarılır, herkes herkesi öper ama önemli olan gercekten severek bunu yapmak icten olmak.. İnan yazarken bile ellerim kasılıyo diyorum ya anlatılmaz yasanır.. Dun en guzel gunumdu 25-30 kisilik misafirden sadece 4 kisi benim akrabamdı. Dayım yengem ve 2 kuzenim.. Dayımlar nasıl kacarak gitti anlatamam. Ne selam verdiler ne tokalastılar ne konustular dayımlarla. Dayımın o yuz ifadesini hayatım boyunca unutamam esimle o kadar uzulduk o kadar mahcup oldukki dayımlara anlatamamki anlayamazsınız:2: en başta insanlık yok ya! Diceksiniz ki esmacım sen dedin esini yetistirmisler ne guzel diye! İnanın alakası yok esimin tamamen kendi kendini gelistirmesi. Dun dayımlarda cevremdeki herkes gibi aynı seyi söylediler: 'EŞİN BUNLARIN İCİNDEN NASIL ÇIKMIŞ GERCEKTEN BUNLARLA AKRABA BILE OLAMAZ'.. Ne demek oldugunu bilemezsiniz.. Amacım kimseyi kötülemek diil. Yemin ederim olanı yazıyorum:84: zor kızlar çekene gercekten cok zor. Elalemle ugrasmak gecinmeye calısmak daha da zor..

ya ben de 2 gündür pazar günü olan doğum günümüz hakkında baya bir düşünüyorum . nerdeyse herkes 25-30 kişilik gruplarla kutlamış ben de geçen yıl 30 a yakın kişiyle kutladım ama bişey anlamadım . İnanın 2 gün sadece kurabiye ve pasta ile uğraşmıştım , bu sene herkes bekliyordu bugüne kadar yapacağım diye düşünüyordum ama gerek sizin yazdıklarınız gerekse hastaneden arkadaşların ikiyüzlülüğü planımı değiştirmeme sebep oldu.

Çok kalabalık olunca insan hiçbirşey anlamıyor değil mi? Birde oğlum eğlensin diye yapıcam ama çocuğu olan çok az kişi gelecek , 5 çocuk filan . Bende sadece yakın olan 3-4 arkadaşım ve evsahibinin çocuklarıyla kutlayacağım . Efe'nin kahrını çekiyorsa komşumuz olan ev sahibimiz çekiyor, işim varken bakıyorlar vs... Birde bugün arkadaşın biri ay yap doğum günü ne güzel şeyler yeriz bayram ederiz dedi iyice bozuldum sanki pastaneye geliyor .

Sizce de az kişiyle kutlama yapmak mantıklı mı ?

muhteremcim ben yanlızım oğlana bakacak kimsede yok temizlik ikram hazırla bir sürü iş çay yap dağıt ev dandini oluyor bence en fazla 7 8 kişi yeterli ben okadar kişiyi ağarlıyacak yerimde yok30 kişiyi nere sığdırıyım bende bizde haftaya kutlayacaz bakalım nasıl olcak

fatmacım herkesin yaşadığı kendine ağırdır kimse kimseyi dışardan bakmayla anlayamaz.... davulun sesi dışardan hoş derler ya o hesap.... Esmaya sorsan hergün evine gittiğinde eşiyle çocuğuyla yemek yiyememek, işten gelince akşam tv izlerken uzanıp istediği gibi yatamamak, istediği zaman istediği yere gidememek v.b v.b kimbilir neler sayar Esma...... sana sorsan telefon görüşmesi bile senin moralini alt üst etmeye planlarını bozmaya yetiyor belkide, uzaktan bile yanındaymış gibi zorluğunu yaşatıyor sende kimbilir bunun gibi neler anlatabilirsin.... bana sorsan sayfalar yetmez anlatmaya..... üzmeyelim bunlarla kendimizi atamayız satamayız eşlerimizin aileleri sonuçta bizde onların yaşına geleceğiz boşverelim..... boşverelim diyorumda mümkün olmuyo değil mi..... beni kayınvalidemi geçtim eşim bile anlamıyo, yine sizi eşleriniz anlıyo ben napim kızlar . şimdi sorsan sen bunları yaşadın demez yaşananları hatırlamaz bile ama benim küçük bi hatamı sorun hemen aklındadır.... düşün ağla dövün olan bize oluyo işte....

Son düzenleme:
şu kaynanaları napmalı kaynar kazana atmalı yandım gelin dedikçe altına odun atmalı bazı kaynanaları görüyorum gelinleriyle anne kız gibiler nedense bizlerede cadı olanları denk gelmiş öyle diyorum çünkü anlayışsız sürekli gelinini çekiştiren oğluna gelinini şikayet eden bi kaynanada bende var çok şükür sizin alattıklarınıza bakıyorum benim kaynanam yanımda deil arada bazen memeleketten yanımıza kalmaya geliyolar oda bi kaç gün sabır diyorum sesimi çıkarmıyorum sizler gibi olsam ne yapardım bilmiyorum allah yardımcınızolsun allah size güç kuvvet versin.

allah buyuk canım kımsenin yaptıgı yanına kalmaz. Cok zor yasamayan bılemez. Umarım esinde birgun neyin ne oldugunu anlar. Dusunun pazar gunu ogleden sonra olacak partiye kayınvalide ve kayınpeder cumadan geldi. Ne icin torunlarının 2. Dogum gunu kutlaması icin. Ne kadar dusunceliler mesafeleri asıp geldiler ama torunlarına en ufak bır hediye almadılar. Cok sukur rabbime kızıma herseyini alıyoruz onlara muhtac degiliz mesele hediye diil zaten gelen misafirler hep kayınvalidenin akrabalarıydı sırf onlarla gorusmek icin geldi kızımın dogum gununu bahane etti. Aslında bizim icin gelmedi. Ama beni aptal sanıyo kandırıyo aklınca bunun farkına varınca dahada sinirlenıyorum. Halbuki bursada kızımın 2. Dogum gunu icin halaları kuzenlerı babanesıyle zaten kutlama yaptık. Ya hasta olduk kızimın altını degistiremedım yavrum b.k icinde yuzdu pacalarından akti tum gun ac kaldı kuzum birkere aramadılar ama dogum gunumuzden eksik kalmadılar hazmedemiyorum ya! Hic unutamıyorum 3 gunluk logusayken kaynana yanımdaydı ve ben aclıktan agladım.. Baskalarının esimin yanında bana kızıma sarılmıs ne kıymeti var. Baskalarını kandırır ama beni asla.. Kırılıyorum kırıldıkca kızıyorum kızdıkca öfkem artıyo icimde buyuyo tahammulum yok yalana dolana menfaate 2 yuzluluge.. Betulcum benim kayınvalidemlerde ayrı sehirde ama birkez gorusunce bikac ay kendime gelemiyorum :95:

bu arada BUketcim geçmiş olsun Anıl şimdi nasıl daha iyidir umarım Buğrahanda her antibiyotikte ishal oluyo bağırsaklar temizleniyomuş antibiyotiği böyle atıyomuş vücut....
Anıl iyi şükür. atlattı baya öksürüğünü. demek bağısak temizliyormuş hımm mantıklı. bundan sonra ishal olsada kesmeyim bari.

Nice mutlu senelere canım. iyiki doğmuş hiper kuzun :))
Allahım korusun onu tüm kazadan beladan.

Bencede mantıklı Muhteremcim ben onlara -yeme içme arkadaşı- diyorum.. Az ve öz kişi olsunki hiç olmazsa kafana göre eğlenirsin bence canım. Kolay gelsin şimdiden sana bitanem

ya arkadaşlar geçen sene doğum gününde neler yapacağımızı menüü değişik fikirleri falan ne güzel paylaşıyoduk ama bu yıl ben hiç fikir alamadım lütfen yapanlar yaptıklarını palaşsın yapacaklarda düşüncelerini paylaşsın.fikre ,ihtiyacım var

bugün ne kadar sessiz burası nerdesiniz hanımlar:)) bu arada damla nerde kızlar hiç girmiyor haberi olan var mı????????????

kızlaarrbugün benim miniğimin doğumgünü benim anne oluşumun 2.yılı..
canım kızım doğumgünün kutlu olsun seni çok seviyorum iyiki varsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…