einstein'ın 6 yaşında konuşmaya başladığı söyleniyor...bir doktor bana şunu demişti;çocukların bir yönü baskın gelişirken diğer bir yönü sırasını bekler...çok klasik bir geyiktir ama doğru olanda şudur bence;; her çocuk birbirinden farklıdır..Senin çocuğunda belki çok güzel resimler yapıyor,belki başka bir şey...çok iyi tanıdığımızı düşündüğümüz çocuklarımızı aslında ne kadar iyi tanıyor ve onlara kendilerini tanıma fırsatı yaratıyoruz???Üzülmeyin ve dert etmeyin bence....
şuan moralim çok bozuk, işe gelmek için evden çıkıyordum tam kapıdayken Ata uyandı. Yanında bakıcı teyzesini görünce anne diye ağlamaya başladı. Ama bunun bakıcı ile ilgisi yok babasıda olsa beni istiyor. kendini terkedilmiş hissediyor. onu bırakıp burda çalışmak zorunda olmaktan nefret ediyorum. üzüntüden kahroluyorum. bide şimdi bu konuşamama durumunu bana kendimi suçlu hissettiriyor.
yeterince ilgilenemiyorum, belkide o yüzden elimden geleni yapıyorum ama yetmiyor demek ki..
dün internetten kitap sipariş verdim.. bol resimli, çok kelime öğrensin diye konuşmaya yardımcı kitaplar bir an önce gelir umarım. çok üzülüyorum kızlar, iş dışında bütün vaktimi onunla geçiriyorum babası bile kıskanıyor, o yemeden yemiyorum uyumadan uyumuyorum.. herşeyi ismi ile anlatıyorum bak oğlum sarı top bak oğlum büyük araba... 20-25 kelime ancak söyleyebiliyor işte, bir cümle kursa yetecek ama yok. bu internette yazanlar iyice canımı sıktı 200 kelime bilmesi gerekmiş benim oğlum nasıl bukadar geri kaldı. p.tesi ye zar zor randevu aldım kızlar çocuk doktoruna götüreceğim acaba konuşmuyor diye başka bir bölüme mi götürmem gerek bilen arkadaş var mı?
hiç kendini suçlayıpta canını sıkma canım.3yaşına kadar anne gittiğinde gelmeyecek diye düşünürlermiş çocuklar .sen ilgilenmediğin yada çalıştığın için ağlamıyor.ben çalışmıyorum tuvalete gitsem evde beni arıyor reyyan bulamayınca anne ben burdayım diye ağlıyor.içim acıyor o öyle deyince.ama 3yaşına gelince daha bağımsız olacak..üzülme sen üzülünce oda daha içine kapanır .inşallah een kısa sürede konuşıur..şuan moralim çok bozuk, işe gelmek için evden çıkıyordum tam kapıdayken Ata uyandı. Yanında bakıcı teyzesini görünce anne diye ağlamaya başladı. Ama bunun bakıcı ile ilgisi yok babasıda olsa beni istiyor. kendini terkedilmiş hissediyor. onu bırakıp burda çalışmak zorunda olmaktan nefret ediyorum. üzüntüden kahroluyorum. bide şimdi bu konuşamama durumunu bana kendimi suçlu hissettiriyor.
yeterince ilgilenemiyorum, belkide o yüzden elimden geleni yapıyorum ama yetmiyor demek ki..
dün internetten kitap sipariş verdim.. bol resimli, çok kelime öğrensin diye konuşmaya yardımcı kitaplar bir an önce gelir umarım. çok üzülüyorum kızlar, iş dışında bütün vaktimi onunla geçiriyorum babası bile kıskanıyor, o yemeden yemiyorum uyumadan uyumuyorum.. herşeyi ismi ile anlatıyorum bak oğlum sarı top bak oğlum büyük araba... 20-25 kelime ancak söyleyebiliyor işte, bir cümle kursa yetecek ama yok. bu internette yazanlar iyice canımı sıktı 200 kelime bilmesi gerekmiş benim oğlum nasıl bukadar geri kaldı. p.tesi ye zar zor randevu aldım kızlar çocuk doktoruna götüreceğim acaba konuşmuyor diye başka bir bölüme mi götürmem gerek bilen arkadaş var mı?
fatmacım çok üzüldüm senin adına.facedede yazmışsın doğuma 5gün 4gün kaldı diye nekadar heyecanla bekliyorsun burnundan gelecek..sen yine kutla kızının doğumgününü bugünler bidaha gelmeyecek..ben bugün zil taktım oynuyorum baska carem yok cunkubu hafta sonu pazar gunu kızımın dogum gunu en önemli gunum donum noktam. Aynı gecen seneki oldugu gibi cok hayalim planlarım vardı ama esim dun aksam kayınvalideleri cagırdı o kadar uzgunumki o kadının suratını gorucek oldugum icin hergun allaha yalvarıyorum nolur onları benden uzak et allahım diye. Ama yinede her özel güzel günümün icine mıçıyolar. O kadar nefret ediyorumki anlatamam. Esimle bu kadar iyi anlasırken bu kadar birbirimizi severken bu sevgisiz sahte lanet insanlar niye hayatımda olmak zorunda. eger sihirli bir degnegim olsaydı onları silerdim yeryuzunden. Ben bir anneyim yavrumun dogum gunu kutlaması icin özenemezmiyim hayaller kuramazmıyım? Neden diledigim istedigim gibi olmuyo bu benim hakkım diilmi? Bu hayırlı gunde dua ediyorum rabbim benim hayatımdan uzak etsin silsin onları. onlardan o kadar nefret ediyorumki icimi acıtıyor bu nefret ölesiye hasta olmama sebep olan bir gecmis olsun demek icin bile aramayan insanlarin en mutlu gunumde bulunma hakkı nedir? Allahım ya bunları basımdan al yada bana dayanma gucu ver :84::84::84::84::84::84::84::84::84::84:
canım seni öle yürekten anlıyorum ki doğum gününe bende önem veririm bunu bildikleri gün kızımı hem doğurduğum günü hemde geçen seneyi burnumdan getirdiler.onları allaha havale ediyorum.bana yaşattıkları birgün yapışsın yakalarına bu sende korkularından doğum gününde onların yanında olup bi kaç gün sonra gizliden arkadaşlarla kutlayacaz o kadar yanii:84::84:ben bugün zil taktım oynuyorum baska carem yok cunkubu hafta sonu pazar gunu kızımın dogum gunu en önemli gunum donum noktam. Aynı gecen seneki oldugu gibi cok hayalim planlarım vardı ama esim dun aksam kayınvalideleri cagırdı o kadar uzgunumki o kadının suratını gorucek oldugum icin hergun allaha yalvarıyorum nolur onları benden uzak et allahım diye. Ama yinede her özel güzel günümün icine mıçıyolar. O kadar nefret ediyorumki anlatamam. Esimle bu kadar iyi anlasırken bu kadar birbirimizi severken bu sevgisiz sahte lanet insanlar niye hayatımda olmak zorunda. eger sihirli bir degnegim olsaydı onları silerdim yeryuzunden. Ben bir anneyim yavrumun dogum gunu kutlaması icin özenemezmiyim hayaller kuramazmıyım? Neden diledigim istedigim gibi olmuyo bu benim hakkım diilmi? Bu hayırlı gunde dua ediyorum rabbim benim hayatımdan uzak etsin silsin onları. onlardan o kadar nefret ediyorumki icimi acıtıyor bu nefret ölesiye hasta olmama sebep olan bir gecmis olsun demek icin bile aramayan insanlarin en mutlu gunumde bulunma hakkı nedir? Allahım ya bunları basımdan al yada bana dayanma gucu ver :84::84::84::84::84::84::84::84::84::84:
şimdi yazacaklarımı fatmacığım seni kırmak için yazmıyorum sakın beni yalnış anlama ama yazmadan geçersem annemin bana öğrettiklerini çiğnemiş olacağım
bu yazdığın bütün karalamalar bütün aşağılamalar senin bir ömürü paylaşacağın eşinin annesi ve ailesi demi nasıl bu kadar acımasız olabiliyorsun sadece pintilik yaptı seni hasta etti diye sana o mutluluğu yaşatan kocanı büyütüp o denli iyi yetiştirmiş bi aile bu eğer kaygananlar gerçekden çok kötü olsalardı eşinin seni o denli mutlu etmesinin imkanı varmıydı demekki iyi insanlar iyi bi evlada sahipler çocuğunu nasıl yetiştirirsen öyle olur iyi bi evlat yetiştirmişler ve sen onla evlenmişin ve evlatlarının torunlarının mutluluğunu paylaşmak onların en doğal hakkı ilk başta yazdıklarında onlara sinirlenmişdim ama şimdi tereddütteyim çünkü sen onları hiç sevmiyorsun ne yaparlarsa yapsıınlar sevmeyeceksin aynı şeyi senin ailen için eşin düşünse nefret etse gelmelerini gitmelerini istemese onuda geçtim sen artık bi annesin seniniçin aynı sey düşünülse demezmisin ben onu bu yaslara nasıl getirdim en mutlu gününde yanında olmak isterim diye allah aşkına ben yaşadıklarımı buraya yazsam sıımaz taşar kaldırmaz burası ki ben beraber yaşıyorum her akşam gidiyorum onunla yüzyüzeyim bana yaptıklarını söylediklerini senin kaygana sana yapsa ne yaparsın acaba buraya yazmak yetmez fatma neler yasadım halada yasıyorum 24 yasındayım belki benden büyüksün bana akıl verme diye bilirsin ama bir seye bir kimseye lçimizi ne kadar karartırsak kararan sadece lçimiz olur bunu unutma ben allaha havele ediyorum ağlıyorum zırlıyorum ama karsımdaki duymuyo duymadığı gibide değişmiyor evlilik bambaşka birsey yeni hiç tanımadığın bi ailen oluyo ve afallıyorsun nereye geldim ben benim allemde bunlar yok diyorsun ama hiç birseyi değiştiremlyor o düzene ayak uydurmaya çalısıyorsun ayda yılda bi gördüğün eşinin ailesinede bu kadar acımasız olma hep daha kötüsünü düşünüp allaha şükretki aydınlan rabbim biliyo görüyo sen kimseyi cezalandıramazsın bırak cezalandırması gereken gerektiği yerde cezalandırsın hayatındaki güzellikleri yasa sen kızını yaşa her anını her dakikasını
ARKADAŞLAR HERŞEYDEN ÖNCE BİZ ARTIK ANNEYİZ BEN YAVRUMU NASIL SAKINARAK BÜYÜTÜYORSAM KAYINVALİDEMDE OĞLUNU ÖYLE BÜYÜTTÜ ONU OĞLUNDAN MAHRUM ETMEYE BENİM HAKKIM YOK KİMSENİN HAKKI YOK ANALARA YAPMAYIN BUNU
sakın kayganamı çok sevdiğimi düşünmeyin neler yaşattı yaşatmayada devam ediyo ama bu yüzden beddua edemem allah biliyo ama oda bi anne