2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar epeydir yazmıyorum yaz tatili, yeniden okula alışma temposu falan derken buralardan koptum... elif naz büyüdü baya...

şimdi size bir haber veriyorum.... hamileyim:eek:

en hızlı mart annesi ben mi çıktım ne, haa pardon bi arkadaşımız vardı bizimkiler altı aylıkken falan hamile kalmıştı...

planlı bi bebek değil ikincisi ama kabullendik ve doğurmaya karar verdim kısmetse... başlarda zorlanırım biraz ama ilerde rahat olurum umarım...

canım gözün aydın ikisi beraber büyürler annesi dün bir arkadaşla konuşdum 2 tane bebeği var araşarında 1.5 yaş var ilk başta korkmuşdum ama çok iyi gidiyor diyo küçük aylık diğerine yaptığım çorbadan oda yiyor diyo inşallah seninkide kolay olur canım
tekrardan tebrik ederim sağlıkla kucağına alırsın inşallah

rabbim sağlıcakla kucağına almak nasip etsin canım... iki kardeş büyürler inşallah güzel sağlıklı mutlu...

Damlacım kayınvalidenin anne karnında üniversite lafına çok güldüm ama aslında çok da doğru bir tespit :))
Esmacım hayırlı olsun canım. kolay gelsin sana.. yardımcılarında var nasıl olsa kayırma sen. ıscacık otur batuşumla eşinle :))
Rebeca cım (yine adını unuttum) gözünaydın canım çok sevindim. Allah sağlıkla kavuştursun. inşallah sıkıntısız bir hamilelik geçirirsin.

arkadaşlar beni,m oğlum 19 aylık ama anne nerde dediklerinde beni iaşert etmiyor annesi olduğumu belli ediyor gün içinde gelip sarılıyor fakat biri sorduğunda beni babasını göstermiyor.topu getir ver dediğimde bunları yapmıyor.ne yapmalıyım.birde burnun nerde kulakların nerde duyu organlarını nasıl öğretebilirim.:sinifsinif:bilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismile
canım aynı benım oglan :KK70: benım oglumda benı görunce sevınıyo sarılıyo ama ögrenmeye nıyetı yok daha konusuyom devamlı kafayı cevırıverıyo ama artık takmıyorum zamanla ögrenecekler inşaallah
selam milleeettttt... benim havamın bulanıklığı geçti ama şimdide dışarılar bulanıklaştı... şu an yağmur yağıyor. bayılıyorum yağmuru seyretmeye ama kasvetli havayı hiç sevmiyorum... neyse arada açıkhava gezme yaptım düzeldim şükür.
oğluşum iyice dillendi herderdini anlatır oldu çiş hariç :)) onuda yaptıktan sonra eliyle gösterip yüzünüde ekşitip aciyyoooo diye.. şimdilik iyi bir gelişme.
hele annemmm deyip sarılması,öpmesi, sırtımı tıpışlaması yokmu eridiğim andır. şükür bugünümüze.

1den 5 e kadar sayıyo, önce bu kaç diyo sonra biir....5 ten sonra da çak 5 yapıyor sonrada alkış.
kırmızı-mavi-yeşil-sarı renklerini de öğrendi renkli küpleri sayesinde.
ahşap puzzle daki bebek-kelebek-mantar-araba-bisiklet-ayıcık-kalem-balon-ördek-elma davul hepsinin isimlerini söylüyo kendisi yerleştiriyo yerlerini ezbere biliyo.
telefonu elimizden alıp konuşuyo sıkıysa alalım elinden :))
eline bez geçtimi heryerin tozunu alıyo en iyi yardımcım :))........vs.....
her halleri başka güzel... onu seyretmek ayrı bir güzel..
buketcım maşaallah Anılımıza benım yiğit bunların 10 da 1 ni yapmıyo sence ben neler yapmalıyım canım bu konuda ?
herkese günaydınn güzel anneler ve melekleri evet evi tuttuk hatta dün akşam temizlik bile yaptık:)))
zaten sıfır bina daha önce kimse oturmamış 5 kişide olunca temizlemek hiç zor olmadı ama bu hafta işlerim çok yoğun eğitim var zin alamayacağım annemle kayınvalidem toplayacaklar akşamlarıda ben toplayacağım bakalım hakkımızda hayırlısı toplansaydık yerleşmesi kolay
hayırlı olsun canım güle güle oturun inşaallah
selam kızlar epeydir yazmıyorum yaz tatili, yeniden okula alışma temposu falan derken buralardan koptum... elif naz büyüdü baya...

şimdi size bir haber veriyorum.... hamileyim:eek:

en hızlı mart annesi ben mi çıktım ne, haa pardon bi arkadaşımız vardı bizimkiler altı aylıkken falan hamile kalmıştı...

planlı bi bebek değil ikincisi ama kabullendik ve doğurmaya karar verdim kısmetse... başlarda zorlanırım biraz ama ilerde rahat olurum umarım...

ayy cok güzel yaa Allahım tamamına erdirsin canım vay büyümüşte ablada olurmuş elif nazımız opuyorumnanaktan

günaydın kızlar çok yorgunum ev toplamak toplananları göndermk derken harap oldum işin zor kısmı izin alamamam çok ters bir haftaya geldi bu iş ama hayırlısı bakalım çoğu gitti azı kaldı annem kayınvalidem çalışıyorlar batuda ortalık ebesi oldu kuzum etraf karışık olunca hoşuna gitti nereye gidip nereyi dağıtacağını şaşırdı:)))

rebakacım hayırlı olsun ne güzel bir haber allah sağlıklıca kuçağına almayı nasip eder işallah beraber ikisi büyürler ne güzel bizde çok istemiştik ama kısmet değilmiş kızzz yoksa şu gizli hamile sen miydin???

arkadaşlar günaydınlar herkese
bize müfettiş geldi dün tevtişteyiz bakalım hayırlısıyla çıkarız işin içinden işallah bunlarda bi geldilermiydi 2 ay sürüyor tevtiş neyseki 3 yılda bir geliyorlar ben pek giremiyebilirim şu günlerde

kızlar buğrahan yumurta yemiyo 7-8 aylıkken yiyodu sonra yemedi hiç1 senedir ağzına koymadı... bugün ilk defa bıldırcın yumurtası verdim sütün içinde balla beraber... bıldırcın yumurtası veren var mı??? hergünmü yoksa iki güne bi falan mı veriyosunuz bide rafadan tam pişmiş nasıl veriyosunuz bilgi verirmisiniz arrkadaşlar...

huriyeciğim ben normal yumurta veriyorum maşallah batuhan günde 1 tane yumurta yiyor.
5-6 tane bıldırcın yumurtası ancak bir tavuk yumurtasına eşit oluyormuş vitaminleri bakımından batuhan her türlü yiyor ama bazı arkadaşlar sütü yumurtayı peyniri hepsini bir karıştırıp veriyorlar bende küöükken öyle yapıyordum öyle yapsana canım anlamaz herhalde içinde

esmacım öyle şeyleri sevmiyo:KK43::KK43: buğrahan 1 senedir hiç yumurta yemiyo hatta eline bile almıyo o derece yani.. her türlü denedim yumurtayla patatesi kızarttım tek kızarttım haşladım krep yaptım yemiyo... doktora gittim tahliller yapıldı sonuç normal... banada bıldırcın yumurtası daha vitaminli demişlerdi hani çokta küçük ya o yüzden yedirmesi daha çabuk ve kolay.... aslını söylemek gerekirse tavuk yumurtası bıldırcından 5-6 kat daha vitaminliyse bile razıyım ben hiç yememesindense bunu sütün içinde içmesi bi adım... çok zormuş anne olmakmafoldumben yani tam gelişim döneminde yumurtayı yememesi çok kötü:KK43::KK43::KK43: gerçi buğrahan hiç yemekte yemiyo sadece çorba ıspanağı falan börek yapıyorum tarhana çorbası 2 haftada bi falan yayla onuda canı isterse.... çok mız mız çok hiç boğaz yok benim sıpadamafoldumbenmafoldumben abur cubur mu veriyosun derseniz hayır anca kahvaltısını yapar yada çorbasını bitirir karnı toktur o zaman... sağlıklı olsunlar tek napalım...

Son düzenleme:
huriyeciğim tabi hiç yememesinden iyi ama nasıl karıştırıyorsun sütle nasıl pişiriyorsun et türlerinden birşey yemiyormu koy önüne yemeği sende uzakdan izle bakalım ne yapacak belki yer sen müdahele etmeyince çok fenalar bunlar batuhan herşeyi reddediyor başta ilk ağzıına verene kadar canla başla savaşıyoruz tadını alınca yiyo sıpa hahahaha

canım dün sütle beraber blendırdan geçirdim sonrada süzgüden geçirdim öyle koydum biberona.... buğrahan pide ekmek arası şeyleri seviyo ama yemek olarak koyuyorum kaşığı tabağa vuruyo kaşığı savuruyo falan o benden inat yani kelimelerle anlatamıyorum inan...yaşıtlarıyla yer diye götürüyorum yemiyo biz çok iştahlı yiyoruz yemiyo kendi yemiyo ayyy sıkıldım inan esmacım... ama bunada şükür emmeyi bıraktığından beri süt içiyo en azından bide kahvaltıyı seviyo peynir zeytin recel pekmek.... kilosundanda belli ya yemediği 9.600 kg boshayallersmileboshayallersmile

sağlıklı olsunda huriyeciğim önemli olan bu sütünüde içiyormuş birazda ne yerse yemek yese tammadır
bebeğinden bebeğine farklılık gösteriyor ama büyüdükce daha zor oluyor yemek yedirmek

canım dün sütle beraber blendırdan geçirdim sonrada süzgüden geçirdim öyle koydum biberona.... buğrahan pide ekmek arası şeyleri seviyo ama yemek olarak koyuyorum kaşığı tabağa vuruyo kaşığı savuruyo falan o benden inat yani kelimelerle anlatamıyorum inan...yaşıtlarıyla yer diye götürüyorum yemiyo biz çok iştahlı yiyoruz yemiyo kendi yemiyo ayyy sıkıldım inan esmacım... ama bunada şükür emmeyi bıraktığından beri süt içiyo en azından bide kahvaltıyı seviyo peynir zeytin recel pekmek.... kilosundanda belli ya yemediği 9.600 kg boshayallersmileboshayallersmile

kilomuz aynı buğrahanla..emmeyi nasıl bıraktı canım benimki emdiği için biberonla sütte içmiyor akşama kadar peşindeyim ama çıldırdığım zamanlar oluyor..en azından kahvaltıyı seviyor benimkinin onlada aramız yok..boyunuz kaç bizim boyumuzda kısa 82cm

esmacım çok sağol canım dediğin gibi sağlıklı olsunlar önemli olan bu... yemeyen çocuk çok zor oluyo... ama batuşuma maşallah tuvalet alışkanlığı oyunları çok zeki çokopuyorumnanaktan
canımbizimde 82 cm ben kafayı yedim artık bağırıyorummafoldumben buğrahan çok etkileniyo benim bu agrasif halimden kendimi sıkıyorum ama bazen çıldırıyorum yavrum şimdiden psikolojik olarak etkileniyomafoldumben... buğrahanda emmeye aşırı düşkündü ve emerken hiç süt içmezdi.. bilmiyorum yavrumun içinemi doğdu bıraktıracağım... bırakmasına 1 hafta kala memeye çok düşmemeye başladı sonra bıraktık tabi ilk günler zor oluyo özellikle gece ama çok şükür maşallah buğrahan çok eziyet etmedi bazı çocuklar hasta olurmuş... bide ben köydeydim o ara annem babamda ilgilendi sıkıldığında kocaman tarla istediği gibi oynadı falan bulunduğu yerde etkili... sıkıldımı başka şeylere yöneltebildik yani...

günaydın kızlar
gece tam bi felaketti acildeydik 1e kadar ben rahatsızlandım sağ kasığımda inanılmaz bi ağrı vardı doktor apandistten şuphelendi sabah gel bide ultrasonla bakalım dedi sabah gene hastaneye gittim bu sefer su kesesini gördü oluşmuş dedi apandist büyük ihtimalle dedi yeni başlangıç halindeymiş şuanda sürekli kontrol altında olmam lazımmış ameliyata doğru gider bu dedi şuanda iştedeyim ama gitmemelisin dedi nasıl gelmeyeyim teftiş var işler çok yoğun belki bugün işte sabahlıcaz hatta ctesi pazar bile gelebiliriz
bide Ada da gece hastalandı ateş yok çok şükür ama öksürük ve burun akıntısı var dün gece hastaneden geldikten sonra oda balgam çıkarma şeklinde kustu bi taraftan be bi taraftan Ada bi taraftan iş .... vay benim halime vayyyyy

Damlacım çok geçmiş olsun canım dikkat et kendine.. Ada da olanların aynısı buğrahanda olmuştu 1 hafta sürdü her gece kustu yavrum balgamdan... hiçbi şurup kar etmedi... çeyrek çay kaşığı zencefil tozuyla balı karıştırdım ve çok faydası oldu... 2 yaşından önce kullanılmıyormuş zencefil tozu ama dozunu azaltınca faydası oldu açıkcası... bide geceleri ıhlamuru balla içirdim uykusunda... tekrar geçmiş olsun canım

geçmiş olsun damlacım..eşimde geçen ay acilde sabahladı ama şükür ilerlemedi..inşallah seninde ilerlemez.acil şifalar adayada..

ya reyyanda çok düşkün memeye 2gün baya yol katetmiştik ama gece uyumuyor memesiz 1buçuk saat salladık çarşafla ama uyumadı çok ağladı mecbur emzirdim şimdi uymak istediğinde yaklaşıyor.uyumayı öğretebilseydik çokta zor olmayacak..biberonla süt içerek uyuyan çocuğa hayranım varya bizimki 50-60ml anca içiyor çünkü umudu var memeye...

damlacığım canım sanada adayada çok geçmiş olsun hasta hasta işe gelmek zorunda olmak çok can sıkıcı benimde evim taşındı izin alamıyorum eğitim var burada sabahlara kadar iş gör sonra tekrar işe gel inan kafamı tutamıyorum bugün
allah yardımcımız olsun
huriyeciğim tualet alışkanlığımız yarım kaldı canım neden korktu neden vazgeçti bilmiyorum ama söylemiyor batuhan biz fark edincede gitmek istmiyor gel gidelim deyince ters yöne kaçıyor :))))
ama gece ve öğlen uykusundan kuru kalkıyor

esmacım çok üzüldüm:KK43::KK43::KK43: ama yine kuru kalkmasıda çok ii.... zamanla öğrenecekler inşallah... ben buğrahanı götürüyorum lazımlığa çiş yapmak yerine oyun oynuyokaydirigubbakcemile3
canım bak ben nasıl yaptım daha doğrusu annem ilk başlarda gece durmuyo ya küçücük parçalarda çikolata verdik bazende pekmezli su yaptım ama hafif öyle tatlı falan değil... onu verdik durmadığı zamanda çikolata verdik... dene sende istersen her çocuk aynı olmaz tabi ama denemeden zararın olmaz... memeyi unutunca çikolatayı muhakkak kesersin... ve 1 hafta sonra falan süte başladık...

Son düzenleme:
X