2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ,tecrübeli anneler yardıma ihtiyacım var ....özelden mesaj atarsanız çok sevinirim lütffen yardım edin...

ipeği memeden nasıl keseceğim yaaaaaaa....:uhm:
yapıştı da yapıştı zilli artık ulu orta kaldırıyor kıyafetlerimi olmadı yukardan sokuyor elini dr .da artık memeden kesmelisin emerek karnının doyduğunu düşünüp yemeği reddeder ve iştahsızlık başlar dedi..
ee doğruda diyor ama nasıl diye sormadım...:KK1:
bu akşam mememin ucuna koli bandı ile saç yapıştırdım..saçımın ucundan kestim göğüsüme yapıştırdım arada açıp "kızım bak ööğğkkk" diyorum yüzünü buruşturuyor ...buraya kadar güzel oki ya geceeee...
3 de kalkıp gözü kapalı meme istiyor o sırada hemen hazır halde sütü vermem lazım biberonla ama nasıl????bu arada biberon kullanıyor ama genelde memeyi istiyor....of ki ne off deneyenler tecrübelerini yazabilir mi acabaaaaaaa.....

allah kolaylık versin aynı benim kızım gibi çok düşkün memeye..şanslısın hem biberon alıyor hemde küçük..ben bazen salça sürüyorum beni çıldırttığı zaman meme üff diyorum emmiyor ozaman..kolay gelsin...

günaydın kızlar nasılsınız
ctesi günü eskişehirde inanılmaz yağmur yağdı bende arkadaşımdaydım akşam eve bi gittim ki evi su basmış hemde Adanın odasını halı filan lög gb ıslak balkon akarı kapanmış normalde hep yıkardım ve hiç böyle tıkanıklığı olmazdı önünü tıkayan başka bişeyde yoktu balkona su dolmuş ve ordanda kapı altından içeri girmiş ama öyle böyle girmemiş mahfoldum canım çıktı halı hala ıslak bugün kuru temizlemeye vericem yoksa hayatta kurumaz çürür gider
pazar günüde Adaya yeniden gardorp yaptım ayy ne pahalı herşey öyle ateş pahası valla bi eşoftman takımı 60-70 tl oda en uygun olanlarından herşeyi küçülmüştü giyecek bişeyi kalmamıştı mecburdum almaya ama bittim valla hem yorgunluğuyla hem parasıyla bittim bi arkadaşımla karşılaştım alışveriş mağzasında damla bu ne hal dedi bana sırtımda Adanın çantası kolumda benim ve annemin çantası boynumda ,Adanın suluğu ellerimde poşetler bi ellimdede Adanınn bebeği bi görseniz halimi tam bi perişandım annemde torunuyla ilgilendi o başlı başına bi mesele zaten reyonları dağıtması koşturması oyyoyy oy
yani hafta sonum böyle geçti umarım sizlerin iyi geçmiştir

damlacığım öncelikle geçmiş olsun canım rüzgar toz tıkamıştır balkonun deliğini
ada hanımada ciciler alınmış gül güle giysin bende geçen hafta aldım birşeyler özellikle çıtçıtlımız kalmamışdı eşofman pijama tarzı şeyleri önceden almışdım havalar birden soğuyunca
bizimde cumartesi günü sünnet düğünümüz vardı yemekliydi ay çok duygulandım ben batunun düğününü hayal ettim gözümde çok heycanlandım şimdiden hayırlısıyla ogünler gelir inşallah

esmacım canım sağol valla çıtçıtlılar bizdede yoktu artık bende aldım 7 tanesini 42 tlye aldım mothercare den ama içime oturdu valla

ayyy ne kadar güzel bir şey kendi oğlunun sünnet düğünü düşününce benim bile tüylerimi kaldırıyor gerçi hep söylerim oğlum olsa doğar doğmaz yaptırırım diye sonrada düğününnde keyfince oynar korkmadan hayırlısı bakalım

damlacığım bende öyle diyordum ama bir türlü kısmet olmadı ama yinede düğünden önce yaptıracağım sünnetini düğününde hoplasın zıplasın ama ikincide ahtım var inşallah kız olur ama erkek olursa doğsun direk sünnet ettireceğim diyorum bakalım hayırlısıı

selam milleeettttt... benim havamın bulanıklığı geçti ama şimdide dışarılar bulanıklaştı... şu an yağmur yağıyor. bayılıyorum yağmuru seyretmeye ama kasvetli havayı hiç sevmiyorum... neyse arada açıkhava gezme yaptım düzeldim şükür.
oğluşum iyice dillendi herderdini anlatır oldu çiş hariç :)) onuda yaptıktan sonra eliyle gösterip yüzünüde ekşitip aciyyoooo diye.. şimdilik iyi bir gelişme.
hele annemmm deyip sarılması,öpmesi, sırtımı tıpışlaması yokmu eridiğim andır. şükür bugünümüze.

1den 5 e kadar sayıyo, önce bu kaç diyo sonra biir....5 ten sonra da çak 5 yapıyor sonrada alkış.
kırmızı-mavi-yeşil-sarı renklerini de öğrendi renkli küpleri sayesinde.
ahşap puzzle daki bebek-kelebek-mantar-araba-bisiklet-ayıcık-kalem-balon-ördek-elma davul hepsinin isimlerini söylüyo kendisi yerleştiriyo yerlerini ezbere biliyo.
telefonu elimizden alıp konuşuyo sıkıysa alalım elinden :))
eline bez geçtimi heryerin tozunu alıyo en iyi yardımcım :))........vs.....
her halleri başka güzel... onu seyretmek ayrı bir güzel..

damlacım geçmiş olsun canım.. her yönden hem maddi hem manevi...
adacığıma da yakışsın giydikleri tatlı kızıma. öp benim yerime güzel yüzlümü.

buketim moralinin düzelmesine çok sevindim maşallah Anılımada ne güzel şeyler dimi bunlar herşeyi anında kapıyorlar kayınvaldem şimdiki çocuklar analarının karnında üniversite okuyup doğuyorlar der valla çok doğru çok çok akıllılar maşalllah :nazar:
hele o sarılmasına bende bitiyorum gece bile uykusundan uyanıp yanındaysam eğer beni öpüp uyumaya devam eder bayılıyorum tarifsiz bir duygu

KIZLAR BANA YARDIM EDİN LÜTFEN ... BUĞRAHAN YAŞITLARIYLA OYUN OYNARKEN YADA BİR ARADALARKEN DİYİM ASLA KENDİNİ SAVUNAMIYO... YANİ KARŞIDAKİ ÇOCUK BAĞIRDIĞINDA DİREK KAÇIP YANIMA GELİYO ANNE DİYE AĞLIYO, ELİNDEKİ OYUNCAĞI ASILDIKLARINDA DİRENEMİYO AĞLIYO, KARŞIDAKİ ÇOCUK VURSA YADA ELİNDEN KOLUNDAN ASILSA YİNE KORKUP HEMEN AĞLIYO YARDIM İSTİYO, ÇOCUĞUN ELİNDEKİ OYUNCAĞI İSTEDİĞİ HALDE ELİNDEN ALAMIYO YA BENİM ALMAMI İSTİYO YADA ÖYLE KARŞIDAN BAKIYO... DEDİĞİM ÇOCUKLARDA YAŞITI BUĞRAHANIN YA 2 AY KÜÇÜK YADA 3-5 AY BÜYÜK ÖYLE YANİ.... ARKADAŞLAR SÖYLEYİN BEN Mİ ÇOK YANLIŞ BÜYÜTÜYORUM EĞİTİYORUM ÇOCUĞUMUmafoldumbenmafoldumben İNTERNETTEN FALAN BAKTIM AMA NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM YA SÜREKLİ BÖYLE KORKAK KENDİNDEN EMİN OLMAYAN KENDİNİ SAVUNAMAYAN Bİ ÇOCUK OLURSA DİYE ÇOK KORKUYORUMmafoldumbenmafoldumben LÜTFEN KİTAP İNTERNETTE Bİ SİTE YADA SİZİN KENDİ TAVSİYELERİNİZ NELER YAZIN ÇOK İHTİYACIM VAR BUNA... VE O KADAR SİNİRLİ Bİ İNSAN OLDUM Kİ ARTIK YANİ ÇOK SABIRSIZIM BUĞRAHANIN BÖYLE OLMASI BENİ DAHADA YIPRATTI SİNİRLİ HALE GETİRDİ mafoldumbenmafoldumben BU ARADA BABASINA VE BANA KARŞI BAĞIRIYO VURUYO KIZIYO İSTEDİĞİNİ ELDE EDİYO... AMA NEDEN BAŞKA ÇOCUKLARA KARŞI KENDİNİ SAVUNAMIYO.???????????

Son düzenleme:
selam kızlar buketciğim hoşgeldin üzerindeki bulutları göndermişin çok sevindim canım
bugün büyük bir gelişme oldu ne zamandır evde çıkalım diyorduk bir türlü kısmet olmuyordu bugün bir akrabanın binasında ev varmış eşim gitti ve evi tuttular oturduğumuz ev bizim evimiz ama kışın çok soğuk oluyor birde küçük sığamıyorduk bakalım inşallah hayırlısı olur akşam gideceğiz kontrat felan olacak sıfır kimse oturmamış çok zor günler bekliyor beni :)))

canım allah kolaylık versin valla benimki buğrahanın tam tersi çok fazla yaşıtı yok çevremizde ama bir araya geldilermi bizimki kimseye birşey vermiyo ellerinden alıyor bende bu durumdan şikayetçiyim ama zamanla alışacaklar biz fazla üzerine düşmüyoruz mesela düşüyor bi bize bakıyor aman aman desek ağlayacak hadi kalk birşey yok diyoruz yada hiç ilgilenmiyoruz babası biraz katı bu konuda kendi işini kendi halletsin diyor her düştüğünde yada birşey ypmaya çalıştığıında kendisini bırakıyorum tabiki zarar görmediği vede görmeyeceği durumlarda ama yine bir psikoloğa sorman daha iyi olacakdır

KIZLAR BANA YARDIM EDİN LÜTFEN ... BUĞRAHAN YAŞITLARIYLA OYUN OYNARKEN YADA BİR ARADALARKEN DİYİM ASLA KENDİNİ SAVUNAMIYO... YANİ KARŞIDAKİ ÇOCUK BAĞIRDIĞINDA DİREK KAÇIP YANIMA GELİYO ANNE DİYE AĞLIYO, ELİNDEKİ OYUNCAĞI ASILDIKLARINDA DİRENEMİYO AĞLIYO, KARŞIDAKİ ÇOCUK VURSA YADA ELİNDEN KOLUNDAN ASILSA YİNE KORKUP HEMEN AĞLIYO YARDIM İSTİYO, ÇOCUĞUN ELİNDEKİ OYUNCAĞI İSTEDİĞİ HALDE ELİNDEN ALAMIYO YA BENİM ALMAMI İSTİYO YADA ÖYLE KARŞIDAN BAKIYO... DEDİĞİM ÇOCUKLARDA YAŞITI BUĞRAHANIN YA 2 AY KÜÇÜK YADA 3-5 AY BÜYÜK ÖYLE YANİ.... ARKADAŞLAR SÖYLEYİN BEN Mİ ÇOK YANLIŞ BÜYÜTÜYORUM EĞİTİYORUM ÇOCUĞUMUmafoldumbenmafoldumben İNTERNETTEN FALAN BAKTIM AMA NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM YA SÜREKLİ BÖYLE KORKAK KENDİNDEN EMİN OLMAYAN KENDİNİ SAVUNAMAYAN Bİ ÇOCUK OLURSA DİYE ÇOK KORKUYORUMmafoldumbenmafoldumben LÜTFEN KİTAP İNTERNETTE Bİ SİTE YADA SİZİN KENDİ TAVSİYELERİNİZ NELER YAZIN ÇOK İHTİYACIM VAR BUNA... VE O KADAR SİNİRLİ Bİ İNSAN OLDUM Kİ ARTIK YANİ ÇOK SABIRSIZIM BUĞRAHANIN BÖYLE OLMASI BENİ DAHADA YIPRATTI SİNİRLİ HALE GETİRDİ mafoldumbenmafoldumben BU ARADA BABASINA VE BANA KARŞI BAĞIRIYO VURUYO KIZIYO İSTEDİĞİNİ ELDE EDİYO... AMA NEDEN BAŞKA ÇOCUKLARA KARŞI KENDİNİ SAVUNAMIYO.???????????

bence telaş yapmayın, buğrahan sanırım yaşıtlarıyla pek sık bir araya gelmiyor alışmadığı bir ortamda tedirgin olduğundan kendini gösteremiyor sık sık size sığınma ihtiyacı hissediyor. yaşıtlarıyla daha sık biraraya geldikçe normal evdeki buğrahan gibi davranacaktır. diyer çocuklara vuran agresif bir çocuğu kreşler bile kabul etmek istemiyor bence halinize şükredin yaşıtlarına karşı hırçın ve agresif çocukları eğitmek çok daha zor.

esmacım gözün aydın canım hayırlı olsun ve sana kolay gelsin tez zamanda taşınmayıda atlatırsın umarım

huriyecim canım bencede panik yapma ama için çok rahatsızsa bi pedagogla görüş bizimkide tam tersi kendini savunabiliyor ama esmanın dediği gb herşey kendiliğinden gelişti hiç üstüne düşmedim ama bence düşünce biz canı acıdığında ah ahh diye düştüğü yere vuruyorduk bence yanlış bii hareket ama bu şekilde kendini savunmayı öğrendi gb geliyor şimdi eğer karşısındaki çok çeçeronluk yaparsa ona oda savunmasını yapıyor

inşallah damlacığım bi akşam olsaydı kesinleşseydi imzalasaydık şu kontratı :)))

arkadaşlar teşekkürler hepinize... aslında bende buğrahanın üstüne öyle düşmüyorum anca canı acırsa yoksa hop dedi falan diyoruz ilgilenmiyoruz... ama bilmiyorum ben mi yanlış eğitiyorum acaba çocuğumu diye korktum açıkcası bugün bi komşum geldi buğrahandan 1.5 ay küçük oğlu ve her seferinde buğrahan ağlayarak yanıma geldi anne sen al yardım et dercesine... ama diğer çocuk hiç anneye gitme ihtiyacı bile duymadı bağırdı asıldı aldı anneside hiç bişey demedi hani oğlum oda arkadaş sen onu ver biz bunla oynayalım gibi dikkatini başka yöne çekmeye çalışmadı... bu durumda ben olsam buğrahanın dikkatini başka şeye çekerim acaba buğrahanın arkadaşlarıyla arasına mı girmiş oluyorum sanırım yanlış yapmışım... ama kavga etmeden oynamaları için bunu yapıyorum... aklım karıştı...

herkese günaydınn güzel anneler ve melekleri evet evi tuttuk hatta dün akşam temizlik bile yaptık:)))
zaten sıfır bina daha önce kimse oturmamış 5 kişide olunca temizlemek hiç zor olmadı ama bu hafta işlerim çok yoğun eğitim var zin alamayacağım annemle kayınvalidem toplayacaklar akşamlarıda ben toplayacağım bakalım hakkımızda hayırlısı toplansaydık yerleşmesi kolay

esmacım canım gözünüz aydın çok sevindim hayatım güle güle oturun ve ısının :)

X