ahh canım yaa. seni en iyi ben anlarım herhalde. 40 ım çıktığında mide spazmları da başladı. ilkinde gece 4 te acillik oldum. yaklaşık altı ay devam etti. midenin içine çöktüğünü, sırtına bıçak saplandığını ve artık dayanamayacağını hissediyorsun biliyorum. Yediğin herşeyden süphelenir oluyorsun. Ve kusmadan rahatlayamıyorsun
Canım maalesef bunun bir tedavisi yok. Ben en sonunda bir gastroenteroloji profuna kadar gidip endeskopi yaptırdım. hiçbirşey çıkmadı. Psikolojik kökenli olabilir dedi. Mide kaslarının gevşemesinden ve stresten kaynaklanıyor olabilir canım. Benim spazmlarım geçti çok şükür ama abimin eşi 4 ay önce doğum yaptı aynısını o da yaşıyor şimdi.
Gelelim tavsiyelere;
*İlaç ismi yasak olduğu için yazamıyorum.
*Ama türlü spazm çözücü ve ağrı kesiciyi denedikten sonra en etkilisinin nane-limon olduğunu anladım. Spazm belirtileri başlar başlamaz hemen ocağa suyu koy. kaynar kaynamaz 1.5 tatlı kaşığı kuru naneyi at. 5-6 sn ye dursun. süz ve limon ekle. istersen şeker tabii.
*sırtına ve karnına sıcak su torbası iyi gelir.
*çok şiddetli olursa yastıkları yatağa üstüste düz karnını bastırarak yüzüstü yat.
ağrılar başlar başlamaz sırt üstü yatıp bacaklarını kaldırıp indir. gazın varsa çıkarmaya çalış
*en önemlisi panik olma.paniklersen daha da şiddetlenir. bebeğini düşün ve vücudunu rahatlatmaya çalış. beynine mide kaslarını salması için komut vermeye çalış.
* yine de geçmezse kusmaya çalış. diş fırçasının sapını diline bastırıp en azından gazını çırabilirsin. ama bunu alışkanlık haline getirme.
* soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak dur.
* içim rahat olsun diyorsan endeskopi yaptır. ama uyutularak olandan. sadece 4 dk sürüyor. anlamıyorsun bile. diğeri çok zormuş.
* Bir an önce midene baskı yapan kiloları vermeye çalış.
* düzenli beslen
*KESİNLİKLE UYKUSUZ KALMA.bırak işler beklesin. bebek uyuyunca hemen sen de uyu.
*STRESTEN UZAK DUR.
ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CANIM. BUNU YAŞAMAYAN BİLEMEZ. SEZERYAN OLDUM İNAN Kİ BU KADAR ACI ÇEKMEDİM. MERAK ETME BİR SÜRE SONRA GEÇECEK. MORALİNİ SAĞLAM TUT.