2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kızlar dun yegenım Zeynep ın ılk yas gununu kutladık.
Veee Alı Tuna bugun ılk dısını cıkardı sag alttan..

Alya ma cok gecmıs olsun.. Emınım cok zordur Gulsahım. Ben de her gun Alı Tuna yı babaannesıne getırıp gotururken usutecem dıye cok korkuyorum

gözünüz aydın melek inşalah biz de görürüz şu dişi...

alyama geçmiş olsun kuzum iyileşir hemence inşallah...

slm kızlar bu arada.... biz iyi sayılırız biraz huysuzluk var diş yok emekleme yok ama oturarak geziyo hanfendi... alkış yapıyo zemuszemus arada sırada düşüyo babasıyla birbirimize giriyoruz o düşünce ben ona kızıyorum o bana...

aslım nerde yaa...

Damla Ada nın menüsüne maşallah . Efe bunun 3'te 1 ini yiyor o da nazlanarak. Yani ben Efe'nin yemek vakti geldiğinde bile terliyorum diyebilirim :)
Efe sabah muhallebi yer zorla. Sonra biz kahvaltı yaparken az az yumurta ve peynir. Uyur 11 gibi. 12.30 da çorba yada yoğurt yer . Öğleden sonra meyve tekrar uyur akşamda yine muhallebi yiyor meyveli filan . Yatarkende süt içer 200 cc bu kadar. İnan bunların hepsi zorla tıkılıyor ağzına acıkıp ağladığını görmedim ben daha. Yani yiyen çocuk duyunca da maşallah demeden edemiyorum :)

sut derken canım normal sutmu verıyorsun bende versemmı bırsey olurmukı

sütü soran arkadaşım ben de kızıma inek sütü ve keçi sütü veriyorum... ben okuldayken bakıcısı uyuturken içiriyo bir iki aydır veriyorum hiç bi zararını görmedim... ayrıca keçi sütü anne sütüne en yakın sütmüş...

Çok geçmiş olsun canım. İnşallah bir an önce iyileşir bebişin. ben de Can hasta olduğunda neredeyse hiç ilaç kullanmadım. Sadece ateşi yükseldiğinde Calpol verdim. onun dışında biberon biberon ıhlamur içirdim :KK43: bence burnu tıkanınca kullandığımız spreyler ve damlalar da çok balgam yapıyor. burnu açılıyor ama dışarıya değil içeriye gidiyor içindekiler. ben de her damladan sonra mutlaka üzerine su ya da ıhlamur içirmiştim.en azından tuzlu suyu temizlesin diye. ama bir hafta boyunca hırıltı geldi göğsünden.

çok teşekkürler ama benim kzım ıhlamur filan içmiyor.değişik tatlara hiç açık değil.midesi eşime ve babannesine benzemiş kokudan bile bir bebek öğürürmü;kendi kaka kokusuna öğürüyor düşünün durumun vehametini:bbo:
ben ilaç vermediğim zaman daha da kötü oluyor alya.o yüzden ilaçsız geçiremiyorum.bu sefer eşim sen çok biliyosun deyip kızıyor bana.yani anlayacağınız benim hiç tek başıma söz hakkım yok eşim alya konusunda felaket..

gülşahcim çok çok geçmiş olsun canım ya biran önce iyileşir inşallah alyam:Saruboceq: çok üzüldüm ya kıyamam ona ben :KK43: evet bizim dr da söylemişti öksürüğü kesmeyin diye de ada çok kötü öksürünce ben bi düşünmüştüm. aman en iyisi öksürsün çocuk ciğerlerine ineceğine.
çok teşekkür ederim canım.öksürükle atacakmış işte özge o boğazında biriken akıntıyı bilmem neyi..hayırlısı.
bu arada günaydın arkadaşlar ben hala yorgunlupu atamadım üstümden adanın da uykusu şaştı yine akşam oturdu sabah 8 de kalktı ama nasıl uykusu var zor zapdettim 10 a kadar. eski gündüz uykularına dönsün hiç olmazsa. yoksa hiç başa çıkamıcam. bende de geniz tıkanıklığı başladı napsam da açsam ya çok sinir bişey..

kıyamam ben güzelime.diş mi çıkaracak acaba ada özge ya.
bu arada terletme kurban oliyim ben kayınvalidemde terlettim sanırım eltimin çocuklarıda hastaydı onlardan da geçince böyle bir şey oldu gibi geliyor bana.
ince giydir onların vucut ısıları bizden daha iyi.ter kurumasın inanaın 3 gecedir ayaktayız biz her saat terli üst değişiyoruz.

Alya ma cok gecmıs olsun.. Emınım cok zordur Gulsahım. Ben de her gun Alı Tuna yı babaannesıne getırıp gotururken usutecem dıye cok korkuyorum
hayırlı olsun dişiniz canım niceleride gelsin inşallah..
canım made in kadir tuğcu üşümeyle bebek hasta olmaz diyor,takma kafanı.olmaz bir şey.

sut derken canım normal sutmu verıyorsun bende versemmı bırsey olurmukı
ben inek sütü veriyorum.mamayı bıraktık gibi bir şey biz.gece uyanınca hafiften sütü ısıtıyorum o şekilde veriyorum.
hatta sarı kızın sütünü alıyorum köyden gelen kadından.tek ineğin sütü olduğu için harika kıtma kullandığım içinde çorbalarında kansızlık durumu olmadı hiç.

alyaya gecmıs olsun hemen duzelır ınssallah cnm ya
çok teşekkür ederim sağolasın canım..

herkese günaydınlar..
biraz daha iyi gibi alya 3 gecedir uyumuyoruz doğru dürüst.inanılmaz terliyor sanırım terle atıyor üzerinden..
iyi olacak inşallah kuzum.çok zormuş bebek hastalığı yani doğdu doğalı mahvolduk..kışı sevmiyorum:mymeka:

günaydın arkadaşlar nasılsınız
ctesi sağ omzum tutuldu Adayı bile kucağıma alamadım babamları aradım gece geldiler ecz.cı olduğu için baban yükleme dozu yaptı bana annem bizde kaldı Adayla o ilgilendi büyük ihtimalle ters bi hareket yaptım çünkü gündüz bişeyim yoktu akşam üstü oldu pazar daha iyiydim ama buseferde gece saat 3 te Ada kusmaya başladı ama nasıl kusma anlatamam tün üstü başı yatak yorgan kusmuk içinde kaldı doğduğundan beri ilk kez kustu baktım geçmiyor duruyor duruyor kusuyor gene gece babamları aradım hemen geldiler bi fitil verdi babam Ada ya tam bakıcı geldı evden çıkıcam gene kusmaya başladı offf yaaa hem anne olmak hem çalışmak çok zor valla aklım hep evde devam ederse kusması yada ateş ve ishalde başlarsa izin alıp gidicem hemen

merhaba herkese. gecenin bu vaktinde uyku tutmadı:KK43: eşim acil şehir dışına çıktı babası yarın sabah 7 de açık kalp ameliyatı olcak. 2 damarı tamamen tıkalı bir damarıda kopmak üzereymiş.... birkaçgün sonrada gelip bizi alıcak. kafam allak bullak ne düşünecegimi bilmiyorum. yine kızımla şehirler arası yolculuk yine kızım hasta olucak yine istahı kapanıp uykusuzluklar başlıycak:KK43: benim kızım evin dışında hiçbir yerde yemek yemiyo:KK43: tam toparlandık yine yolculuk:KK43: allahım kimseyi babasız bırakmasın.. kim sevmezki babasını... kızım uyuyor benimse yataga giresim yok çünkü yatagın bir tarafı bomboş..... offf allahım içim sıkılıo kaçgündür kabuslar görüyodum ve içimin sıkıntısından patlıycaktım demek buna çıkacakmış. kızlar nolur dua edin eşimin babasına bişey olmasın kimse babasız kalmasın. allah kimseyi sevdiklerinin acısıyla sınamasınmafoldumben

canım babanıza çok geçmiş olsun ameliyatıının iyi geçmesine çok sevindim allah acil şifalar versin

merhabalar kızlar nasılsınız?
biz iyi olmaya çalışıyoruz ben gene faranjit oldum durup durup tekrarlıyor yahu. oğlum baya büyüdü acayip derecede hızlı sürünüyor bir yerlere tutunup kalkıyor ama adım atmıyor diş hala yok ama olsun nasılsa yürüycek nasılsa dişleri çıkacak. kuzucuklarınızı ve sizleri çooook öpüyorum. kendinize ve meleklerinize iyi bakın.
geçmiş olsun muhteremcim onlar hasta olunca bizde kötü oluyoruz ya.

canım sanada çok geçmiş olsun

offffffffffffffffffffffffffff bizim yakamızı öksürük bırakmıyor yaaaaaaaaaaa :KK43:(((

1 hafta iyi Efe 10 gün kötü, çabucak yaz gelsin diye dua etmeye başladım Düntekrar öksürmeye başladı bazen kuru kuru bazen balgamlı :KK43:( Limon zencefil bal işe yaramıyor artık :KK43:( napacağımı şaşırmış durumdayım

muhteremcim Efe'yede çok geçmiş olsun havluya filan alıştırmayın derler ama sırtana havlu filan koysan belki öksürünü biraz hafifletir annem abime çok koyardı öksürdüğünde ve iyi gelirdi

Herkese günaydınlar.
Hasta bebeklere geçmiş olsun.
Bizde çok hastayız.Zatürre başlangıcı dedi doktor.Şu an tedavideyiz.Önce ciğerlerine balgam inmiş dedi pazartesi günü gittiğimizde.ciğer filmi filan çekinmiştik.antibiyotik ve balgam söktürücü şurup vermişti.cuma günü tekrar kötü olunca alya apar topar tekrar götürdük antibiyotiğe karşı vucut antikor üretmiş ilerlemiş hastalıkta.Zatürre başlangıcına çevirmiş anlayacağınız.İlaç değişikliği ve buhar tedavisi aldık hastanede.
Şimdi daha iyi gibi.Azıcık da olsa farketti.
Kızlar benden söylemesi öksürüğünü kesmeyin bebeklerinizin.Öksürüğünü keserseniz size balgam birikintisi olarak geri dönüyor.Ben tüm öksürük şuruplarını çöpe attım.
Dediğiniz ballı limonlar öksürüğünü kesmeye yönelik kullanmayın derim..

canım Alya'mada çok geçmiş olsun işallah daha fazla ilerlemez bende çok zorda kalmadıkça ilaç vermiyorum birazda bağışıklık sistemi güçlenmeli başa çıkmayı bilmeli

canım incileriniz hayırlı olsun

Canım yattığı odadaki peteği biraz kıs çok soğuk olmuyorsa geceleri ya da peteğin üzerine havlu küçük battaniye gibi birşey koy. En azından sabah sen uyanmadan önce kalkarsa terlememiş olur. uyku tulumundan çıkardıktan sonra açarsın tekrar. Ben genelde uyku tulumunu çıkarıp yeleğini giydirince yükseltiyorum kombinin derecesini.
bak bu iyi fikir canım teşekkürler deneyeyim opuyorumnanaktan

hayırlı olsuuun melekcim incileriniz hepsini sıkıntısız çıkarır sağlıklı olur inşallah

ctesi sağ omzum tutuldu Adayı bile kucağıma alamadım babamları aradım gece geldiler ecz.cı olduğu için baban yükleme dozu yaptı bana annem bizde kaldı Adayla o ilgilendi büyük ihtimalle ters bi hareket yaptım çünkü gündüz bişeyim yoktu akşam üstü oldu pazar daha iyiydim ama buseferde gece saat 3 te Ada kusmaya başladı ama nasıl kusma anlatamam tün üstü başı yatak yorgan kusmuk içinde kaldı doğduğundan beri ilk kez kustu baktım geçmiyor duruyor duruyor kusuyor gene gece babamları aradım hemen geldiler bi fitil verdi babam Ada ya tam bakıcı geldı evden çıkıcam gene kusmaya başladı offf yaaa hem anne olmak hem çalışmak çok zor valla aklım hep evde devam ederse kusması yada ateş ve ishalde başlarsa izin alıp gidicem hemen
canım adoşuma da sana da geçmiş olsun ya neden kusuyor acaba canım benim ya yediği bişey mi dokundu ki :KK43:( hemen düzelir inşallah haberdar et bizi

günaydın kızlar

8 de uyandık bugün birazdan uyucak tekrar ada ben de egzersiz yaparım biraz. dün hava çok güzeldi bugün kapalı yine çok sıkılıyorum böyle havaalrda ya içim sıkılıyo resmen :KK43:

günaydın arkadaşlar...iyi haftalar diliyorum herkese..dün abimin eşi doğum yaptı..oğlumuz oldu...ama şuan yenidoğan bölümünde yatıyor..kan şekeri düşüyor sürekli en son 20 ye düşmüştü.yengemide eve göndermişler..ayrıca normal doğum yaptı..sütüde gelmiyor..offff moralimiz bozuk o yüzden.

Teşekkürler arkadaşlar, limonlu bal veıhlamur deniyoruz ama faydası olmuyor. zaten kuru kuru boğazında gıcık varmış gibi öksürüyor. Valla Nermin kendimi çocuk bakamayan kötü anne gibi hissediyorum :KK43:(( Halbuki ne üstüne titriyorum ne de çok başıboş bırakıyorum ama işte oluyor. Ev kaloriferli ve çok sıcak oluyor, terliyor ince giydirmeme rağmen. Bir de geceleri üzerini açarak uyuyor. Sürekli kontrol edip örtüyorum ama yinede üşütüyor demekki. Bu gibi durumlarda çok ilaç da kullanılmaz napacağımı bilmeden geçiriyoruz günleri...

niye kötü anne olacaksın canım benim..bütün bebeklerin başına geliyor..çok geçmiş olsun tekrar..iyileşir kısa zamanda merak etme..şu 3 ayı atlattıkmı rahatlarız..öptüm efeyide senide..

Herkese günaydınlar.
Hasta bebeklere geçmiş olsun.
Bizde çok hastayız.Zatürre başlangıcı dedi doktor.Şu an tedavideyiz.Önce ciğerlerine balgam inmiş dedi pazartesi günü gittiğimizde.ciğer filmi filan çekinmiştik.antibiyotik ve balgam söktürücü şurup vermişti.cuma günü tekrar kötü olunca alya apar topar tekrar götürdük antibiyotiğe karşı vucut antikor üretmiş ilerlemiş hastalıkta.Zatürre başlangıcına çevirmiş anlayacağınız.ılaç değişikliği ve buhar tedavisi aldık hastanede.
Şimdi daha iyi gibi.Azıcık da olsa farketti.
Kızlar benden söylemesi öksürüğünü kesmeyin bebeklerinizin.Öksürüğünü keserseniz size balgam birikintisi olarak geri dönüyor.Ben tüm öksürük şuruplarını çöpe attım.
Dediğiniz ballı limonlar öksürüğünü kesmeye yönelik kullanmayın derim..

çok geçmiş olsun canım..bir an önce iyileşir alya..kendinede dikkat et stres olup sende hasta olma..sana ihtiyacı var bebeğinin...

ilk yaşı kutlu olsun canım yeğeninin...ilk dişinizde hayırlı olsun canım..

çok geçmiş olsun canım..sanada ada yada...noluyor mart bebişlerine nazarmı değidi ne...hepsi hasta...

günaydın kızlar

8 de uyandık bugün birazdan uyucak tekrar ada ben de egzersiz yaparım biraz. dün hava çok güzeldi bugün kapalı yine çok sıkılıyorum böyle havaalrda ya içim sıkılıyo resmen :KK43:

günaydın canım...kolay gelsin......kaydirigubbakcemile2

nermincim hayırlı olsun canım allah analı babalı büyütsün yiğenin işallah biran önce annesine kavuşur canım çok zor şimdiden ayrı kalması büyük ihtimalle ayrı oldukları için ve sitress yaptığı için sütü gelmemiştir kuzusuna kavuşsun gelir bol bol sütü olur işallah :Saruboceq:

inşallah hemencik düzelik nermincim ya ilk başta ada da yoğun bakımda yatmıştı 1 hafta benim de çok çok az geliyordu ama ada hastaneden çıkınca şarıl şarıl gelmeye başladı ada emmedi bu sefer o ayrı :)) bebişine kavuşsun gelir sütleri de

hepinize günaydın arkadaşlar.... melekcim ilk dişiniz hayırlı olsun canım, hadta olan bebişimizede geçmiş olsun...
nermincim yaşı uzun olsun canım Allah analaı babalı büyütsün...inşallah hemen çıkar hastaneden annesine kavuşur, damlanın dediğine katılıyorum stresten gelmemiş olabilir süt... Allah yardımcınız olsun canım, dualarım sizinle

gecmıs olsun canım karnını usutmustur belkı ınssallah ıyılesır hemen bı doktora gotur ıstersen

X