2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın millet
bizim de babaannemiz dedemiz amcamız geldi oynamaya doymadı adoşum. dün gittiler şimdi beni mahvediyor sıpa. normalde ben yere yorganının üstüne oturturum kendi kendine oynar ama şimdi sürekli yanında birileri olmasına alıştı yine yalnız bıraktığımda basıyor çığlığı dün bütün gün ağladı ya kafayı yicektim.

biz de biyere çıkmadık bi tek karşı komşuya gittik yarım saatliğine o kadar ki zaten burada kime gidicez arkadaşlar hep memlekertlerine gitti akraba desen yok. hava çok güzeldi bütün bayram gezdik dolaştık

mrb kızlar.ben de mart2010 annesi olacagım inşallah.yeni dogan bebeklerle ilgili sorularım olacak siz tecrübeli annelere. chiccodan ne güzel body ve patikli pant aldım kızıma,battaniyeli filan takım.içine de çıtçıtlı body giydiririm diyodum.kayınvaldem olmaz,çocugun kolu başı rahat girmez bunlara,yeni dogana zıbın giydirilir dedi.eminönüden aldık zıbın filan takım dünya kadar.hiç içime sinmedi ama bişi de diyemiyorum.çocuguma ilk giydirecegim takımda kaldı aklım:kedi:

bi de bebegin yüzüne bişi örtülüyo mu tülbent filan?hiç sevmem öyle şeyleri,çocugun yüzü gözü açıkta olsun yaaa.

eldiven sorucam bi de.eldiven de aldırdı kayınvaldem.doktorlar giydirmeyin,yüzünü tanısın bebek diyolar.gayet de mantıklı.napıcam bilmiyorum yaw:umursamaz:

bitmedi sorum.kayınvaldem bebeğin beline kuşak bağlarız diyo.içten destekliyomuş belini.yaptınız mı öyle şeyler??

canım asıl zıbın hiç rahat bişey değil bende bi ton vardı 1 kere bile kullanmadım çıtçıtlı bady ve ayaklı pantolon kullandım hatta hala kullanıyorum daha büyüklerini çok rahat oluyor. ben debebeğin yüzünü örtmek istememiştim benim kızım zaten hiç örttürmedi yüzüne bişey değince nefesini tutuyor sıpa :))

eldiven biz de kullandık ilk doğduğu zaman yüzünü falan tanımaya çalışmıyor bi de elleri çok üşüyor o yüzden ben hep giydirdim eldiven 2 aylık falan olana kadar.

beline ben de bez bağladım yani kumaşı kuşak yaptım çünkü ilk doğduğunda hamur gibi oluyorlar kuşak olunca tutması daha kolay oluyor bebeği. biraz büyüyüp hareketlenince kuşak falan durmuyor zaten ama ilk başta tavsiye ederim

öncelikle sağlıkla kucağına alırsın inş
badyler çok kullanışlı oluyor bende hep onları kullandım halada kullanıyorum ama alrken dikkat et baş kısmı geniş olsun yada zıbın gibi yandan ve alttan çıtçıtlanan badyler var onları al çok kullanışlı oluyor
yüzüne bende bişey örtmedim bence sende örtme çok tehlikeli zaten benim okuldayken hocamın çocuğu yüzündeki tülbent yüzünden öldü allah korusun bunu duyduktan sonra hep korkarım
eldiven kullanmam desende mecburen kullanıyorsun çünkü hep yüzünü çok ovuşturuyor ve çiziyor hemde üşüyor
ben kuşak bağlamadım yüzden yorum yapamayacağım

oy kaynana kaynana off off
hic takma canim ya senin herseyin o, dünyaya geldigi zaman bambaska oluyor hic kimseyi dinlemiyorsun...

ben ilk zamanlar takmiyorum eldivn yüzünü cok ciznce taktim ama ben erkenden tirnaklarini kendim kesmeye basladim zaten o yüzden takmadimda eldivenleri...

zibina gelince bende zibin aldim ama tek hastaneden cikinca giydirdim okder...
body hep giydirdim cok rahatta etti yavrum , ayakli pant. kullandim onuda fazla rahat etmedigi iicn birkac kez sadece ama bodyle cok rahat ediyorlar bebekler...

Kusaga gelince eger doktor tavsiye ediyorsa ozaman takarsin , ben hastanedeyken premature bi bebek vardi doktor ona uygulamisti kusak ama ben hic kullanmadim ...

hic kimsenin seni ezmesine izin verme, senin cocugun senin yavrun istedigin sekilde giydir - büyüt bilmedigin seylerde akil al ama oda icine sinerse uygula BENCE... Ozaman anneligin tadina varacak ve ne oldugunu anliyacaksin...

kızlar gecmiş bayramınız mubarek olsun oglum hastalandı bayramda ates kusma öksürük hiç bişiy yemıyor doktor viral dedı virüs kapmış yavrum off ılac kullnmıyorum virüs beyler işini bitirip gıdermşiş antıbıotıkle ölmüyomuş nesse gecmişi okuyamadımm iyisinizdir inş..Merve benım kayınvalıdemı gördüm sankı bastan taviz verme canım benımkı aldı tavızı ılk banyosunda oglumu bas asagısallamaya basladıı boyu uzun olurmuş :) yüz örtme konusu bızdede sorun oldu ben kayınvalıdemın yanında örttüm o yoken actım ıkaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
selam kızlar geçmiş bayramınız mubarek olsun ilk önce.
hasta olan bebekler arasına oğlumda katıldı ne yazıkki. kronik astım bronşit dedi doktor.. 3 aylık tedaviye aldı sürekli hava veriyoruz. 4 tane de iğnesi var tabii başka ilaçlarla çok üzgünüm resmen bile bile hasta ettik çocuğu. eşimlede çok fena kavga ettik bu yüzden konuşmuyoruz.. bayram gezmeleri yüzünden hasta oldu. boş yere 3 saatlik bi yola gittik sadece bir günlüğüne eşime söyledim gitmeyelim hasta olur değmez diye trip yaptı çsöylendi bende iyi gidelem dedim tabi çocuk yolda kaptı hastalığı zor nefes alıyor yavrucak hava verilirken elini kolunu sımsıkı tutmak zorunda kalıyoruz katıla katıla ağlıyor zavallıcıkk.. moralim çok kötü paylaşıp rahatlamak istedimm..

hepinize günaydın arkadaşları, işler çok yoğun geçmişe pek bakamıyorum... geçmiş bayramınızı mübarek olsun Allah kurbanlarımızı kabul etsin inşallah....
hasta olan tüm bebeklerimize acil şifalar diliyorum, mervecim kendi içine ne siniyorsa onu yap canım kimsenin dediklerinede bakma, anlamıyorlarsa anlayacakları dilde söle, benim kayınvalidemde hep öneride bulundu ama ben kendi doğrumu yaptım onların ekstradan bişey yapmalarına izin vermedim, meriç şu anda 10. aya girdi ve inan benden izinsiz ve habersiz hiçbişey yapmıyorlar, ağzına lokma bile vermiyorlar:) baştan alıştır bence:)) tabi karşı tarafın bunları algılamasıda çok önemli... eldiven ilk doğduğunda taktım tırnaklarını kesene kadar sonra takmadım, yüzünü ise hiç örtmedim...
kızıldeniz canım çok geçmiş olsun dilerim hemen iyileşir bebeğin...
altunum canım sanada çok geçmiş olsun, bayram hiç yaramadı bebeklere meriçte bi kaç gün hapşurdu durdu ama şimdi daha iyi ... dilerim senin yavrunda hemen sağlığına kavuşur, ilaçların faydası olur, bende hep onu dedim durdum eşime yola gidecektik , sıkıntısı bizi bulacak yapmayalım dedim aman valla kim kırılırsa kırılsın bak işte sıkıntısını sen çekiyorsun şimdi... çok üzüldüm inanın hepinize geçmiş olsun

günaydınnn annişlerrrr..minik bebişlerrrr öpücük öpücük öpücükk...

bizler iyiyiz dün yazdım bişeyler ama hata verip durdu sitecik...

hasta bebişlere geçmiş olsun unutmayın dermansız dert olmasın tıp ilerledi elbette hasta olacaklar iyileşsinler yeter ki... bu halimize şükür..

tşekkür ederim arkadaşlar.. erkeklere bazı şeyleri anlatmak çok zor oluyor bazen merall bened anlatmaya çalıştım ama olmadı.. çok şükür allah daha beterinden korusun gerçektennn...

günaydın arkadaşlar
altunum ve kızıldeniz çok geçmiş olsun canlarım çok üzüldüm allahtan acil şifalar diliyorum biran önce atlatırlar inş.

selam millet nasılsınız biz iyiyiz çok şükür

deryacım çok geçmiş olsun canım acil şifalar diliyorum

altunum sizede geçmiş olsun canım valla bende sırf bundan korktuğum için bayramda evden dışarı adımımı atmadım çok zor hayatım ama allah dermansız hastalık vermesin işallah kuzucum biran önce iyileşir

günaydın arkadaşlar nasılsınız
nerelerdesiniz dün en son ben yazmışım bugün gene ilk ben yazıyorum işallah bebişlerle beraber iyisinizdir

günaydın kızlar geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim oğlum daha iyiye gidiyor çok şükür..

günaydın bende mart 2009 annesiyim aranıza yeni katıldım umarım güzel vakit geçirir ve faydalı bilgiler alırız birbirimizden.bebişlerinizi koklayın benim için bu arada benim 24 mart doğumlu sude naz isimli çok tatalı bir kzıım var.bizim dişler hala yok.ve emmeyi de yaklaşık bir aydır bıraktık.çalışan bi anne olduğum için bebeğimi çook özlüyorum.sizde durumlar nasıl?senağlama

günaaydın mart anaları ve onların küçük minik sevimli danaları.danaları diyorum çünkü maşallah dana kadar oldu kuzucuklar :roflol: bende bayram dolayısıyla 3 haftadır yoktum.bu arada kızımın dişi çıktı ama hala uzuyor ve bana işkence ediyor :ecrin_bebek:

CANSUDE hoşgeldin aramıza.ben bebişimi yanımdayken bile özlüyorum.Allah sabır versin.

damlacım günaydın iyiyiz canım sen nasılsın? görüşemiyoruz valla :))) sınava girmiştin ya bi gelişme var mı canım? hatırladığım kadarıyla iyi geçmişti...

altunum canım çok sevindim iyiye gittiğine dilerim hemen eski sağlığına tekrar kavuşur bebeğin....

cansudecim aramıza hoşgeldin canım, bebeğine maşallah diyorum allah sizlere bağışlasın canım.... bizim iki dişimiz çıkmıştı bayramda iki tane daha geldi üstlerden patladı patalayacak :)) emeklemiyoruz hala :)) umarım güzel paylaşımlarda bulunuruz sevgiler...

cansudecim çalışan bi anne olmak çok zor her anlamda, Allah hepimize yardım etsin.... sabahın köründe evden çıkmak kuzucuğu sıcak yatağından bakıcıya bırakmak, bütün gün onun kokusunu hissetmek çok zor... akşam eve gidince evde seni bekleyen işleri saymıyorum tabi :)) napalım işte hayat... allah sağlık versin çalışalım, sonuçta onlar için herşey...

günaydın süheylacım, haklısın daha kadar oldular artık nerdeyse 1 yaşına girecekler :))

ozokun,selence,sibser,kızıldeniz teşekkürler cevaplarınız için.eldivenlere tamam:) zıbın mıbın nefret ediyorum.amaaan giydiririm kafama göre,2-3 gün giysin zıbınlarıkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…