2009 Haziran Anneleri!!

GEBELİKTE SİGARA NE KADAR ZARARLI?

Gebelikte sigara tüketimi bebek ve gebelik üzerine son derecede olumsuz etkilere sahiptir.

Gebeliklerinde sigara içen gebelerde;

Eken doğum eylemi
Amnion suyunun erken gelmesi (erken membran ruptürü)
Bebeğin rahim içinde gelişme geriliği (intrauterin gelişme geriliği)
Bebeğin anne rahminde ani ölümü (intrauterin exitus)

Gebelik zehirlenmesi (preeklampsi)
Hipertansiyon
Plasentanın doğum öncesi ayrılması (dekolman plasenta)
Doğum sonrası bebeğin solunum sıkıntılı olması (respiratuar distres)
Prematur doğan bebeklerin akciğerlerinin gelişememesi sonucu ölümcül solunum sıkıntıları (RDS) gibi pek çok olumsuzluklara kucak açar.

Gebelik her zaman için anneliğin bir başlangıcı olarak görülmelidir. Annelik ise her zaman için “fedakarlıklar” gerektirir. Bu bilinçle hareket ederek gebelik boyunca asla sigara içmemeli ve hatta sigara içilen ortamlarda dahi bulunmamalısınız.

ben normalde günde 12-13tane içiyordum ,
4aydır bebek düşünüyoruz ve birden bırakamadığım için giderek azalttım şimdi son bir aydır günde 5-6tane içiyordum

3gün önce hamileliğimi öğrendim o günden beri ağzıma sürmedim nokta kadar bebeği dumana boğamam tabiki ama aklımdan hiç çıkmıyor çok kötü oldumya napıcam ben

tiksinme felanda yokki hiçbişeyden tiksinmiyorum şuan
,belki bulantım olsa tiksinirdim ama aksine iştahım çok açıldı

özellikle yemekten sonra canım acayip sigara çekiyor
aklımdan çıkmıyor zaman geçmiyor

canım benim ben thmin etmiştim sen hakkari de mahrumiyet bölgesindeyiz falan yazınca
doguma cok var onun için hayırlısı neresiyse artık diyoerum
sakaryalısın galiba ben 1 yıl çalıştım orda
geyve die bi ilçesi var belki biliosundur
sen nerde yapacaksın askeri hastane demi

ayy seda ne olur kapatalım bu konuyu benimde siz anlatınca aklmıma geliyo hiç içemiyomm aslında kokusu bile mahvediyo konuştukça sanki canım çekiyo gibi olduu

canım bi arkadaş vardı
burada mı başka topiktemi hatırlamıyorum ama dr u günde 3 tane içebilirsin o da nefsini köreltmek amacıyla yani yak içine çekmemeye calış demiş en azından isteğin geçsin oda bırkmanın imkanı yok dediği içinidr belki sen yinde bi danış dr una

canım ya 1 haftadan sonra geçer o yaw ama sigara için çok stres yapıyosan o strea sigaradan daha zararlı günde 1 yada2 tane iç ama o kadarrrr

ewt canım biliyorum babanemin memleketi alifuatpaşaya cok gidiyodukk..
bizde hep konuşulduğu için sordum ewt askeri hastanede yapıcam normalde sakaryaya gidicektim ama doktorumdan herkes cok memnun o yüsden burda kalmayı düşünüyorum elazığ sizinde şark görevi dime??

evet elazığ sark görevi 2 yıllık bi yer 1 yılı bitti bi senesi kaldı eşinin sınıfı ne devresi ne merak ettim valla
siz kaç senedir ordasınız kaç yıllık evlisiniz
off
ne cok sordum dimi:))
kusura bakma istersen cevaplamayabilirsin tabi

kızlar sizinde
karnınızda agrı varmı
bende var ama cok asırı rahatsız
edecek kadar değil dr normal dedi
Benimde nedense soluma yatinca kasigimda agri basliyor ve her soluma yatisimda rahatsiz oluyorum. Dun gece duz yatarken sanki icimde birseyler hissettim ve kendi kendime dedim yok daha hissedilmez diye, bilmiyorum vucudumda gercekten degisimler hissediyorum. Agzimin tadi hala bozuk, birseyler yedikten sonra dahada kotu oluyor. Mide bulantisi cok asiri degil ama bazen bazi seylerden cok midem bulaniyor. Once sikayet ediyordum ama simdi iyiki bunlari hissediyorum diyorum cunku aksi takdirde bebegimin sagligindan suphe edebilirdim.

evet drlar bulantıların düşük tehlikesinin olmadıgının işareti oldugunu sölüolar zaten canım
ya bak aynısı sende de varmış sanki
özellikle bi yerde daha belirgin bu sancı dimi
benimde yatarken sol tarafımda oluyor ama aykata yada tahtada cocuklara bişey yazarken tam ortası:)
ne kadar sacmalıyorum ya

Demekki normal canim, niye sacmalayasin.

biz yeni geldik canım burası da 2 yıl inş hemen biter benim eşim piyade komando
devresini bilmiyorumda örenip yazarım üsteğmen daha taze gelin sayılırım canım 1.5 yıllık ewliyimm bizim camiaya göre biras erken oldu 21 yaşındayım burda söledğim herkes ayy sen bebeksin güzelim flan diolar:)) sen kaç yaşındasın naren ilk bebeğin dime??

alala benim eşimde üstegmen kesin tanıodur eşini o zaman
ben 24 yasındayım bizde 1 bucuk yıllık evliyiz küçük de sayılmazsın canım evlilik yılına göre istemek de haklısınız yani eşinde sakaryalımı

merhabalar bugun aranıza katıldım arkadaşlar.spralle hamile kalmışım dün öğrendim gerçekten şoklardayım pztesi druma gitcem spral yerınde duruyor umarım alındıktan sonra poblem çıkmaz düşük olur diye korkuyorum Allahım nasip ederse benimde doğumum 23 haziran gösteriyor.

ewt ikimisde sakaryalıyıss benim eşim 27 yaşında canım seninki kaç yaşında belki buradn anlıyabilrsin devremi deilmi diee... bisim kazayla oldu diyeblirim canım eşim cok istiyodu ama ben istemiyodumm ama iikide olmuşş öle mutluyumki burda calışmıyorumda evdeyim hep bana can yoldaşı olcakk

evet devre arkadası olabilirler yada eşin bi yaş büyük benim eşim 26 yasında
evet ya calışmıosan kesinlikle canın sıkılıodur ii olmuş bence de tadını cıkar hamişliğin ben bi tane kaybettim canm bu ikinci allah buna uzun ömürler versin ayrıca tüm bebişleri annelerine kavustursun inşallah

inşallah bişey olmaz canım istenmeyen gebelikti o zaman seninki
alala artık spiral e de m,i güvenemeyecek insanlar hayırlısı olsun tebrik ederim şimdien:ecrin_bebek:

ayy canım cok üsüldüm.. sen çalışıyosun sanırım amann dikkat et ne olurr ewt tanırlar kesin eşim ewde olsa sorardım amin canım hepimisin bebğine rabbim uzun sağlıklı ömürler versinn

Son düzenleme:
teşekkür ederim naren05.çocukları çok seviyoruz eşimde bende 1 oğlum var çağanım anasınıfına gidiyor seneye 1.sınıfı bitirdiğinde düşünüyordum nasip kısmet işi.iykide olmuş istenmeyen deil ama öyle demiyelim kaza işte.umarım beni bırakmaz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…