2009 Haziran Anneleri!!

vajinal ultrasonun hiç zararı yokmuş cnm o yönden korkum yok hem herkese yapılıyo bi zararı olsa yapmazlar bence internettende araştırdım zaten kese iyi yerleştimi diye filan bakılıyomuş. birhafta
daha beklesem geç olurmuki diyorum ben gidiyim en iyisi ne olur ne olmaz korkularım geçsin

teşekkür ederim canım tavsiyen için. sütlü tatlı filan yemeye çalışıyorum.ya da meyveli yoğurt. sade olarak yoğurdu da yiyemiyorum bu ara vajinalden korkmayın arkadaşlar. benim doktorum normalde normal ultrasonla bakıyor,ama 10 gün önce kanamam olup da acil gidince vajinalden baktı bi terslik var mı diye.eğer zararı olan birşey olsaydı herhalde bakmazdı değil mi o kadar riskli bir durumda.ne bileyim..inşallah herşey yolunda gider. gerçi ben kendimi herşeye hazırlıyorum şimdiden,sonradan çok üzülmeyeyim diye.en kötüsüne de hazırlıyorum. şu p.tesi bi geçseydi

bir yerde okumuştum yumurta yiyemeyenler için günde 9 zeytin yerler ise bir yumurtaya bedelmiş bende hiç sevmem yumurtayıı bu yüzden 9 zeytin yiyorumm bilginizee efendim

teşekkür ederim tavsiyen için.zaten neredeyse zeytinle yaşıyorum:) iştahım hiç yok bu aralar,resmen zorluyorum kendimi.meyve,domates,salatalık ve zeytinle yaşıyorum.arada bir de sütlü gıda tüketmeye çalışıyorum. sizin iştahınız yerinde mi?

ceviz demedi arkadaşlar fındık,fıstık,nane,maydonoz,anason çayı falan dedi bende şaşırdım ama ceviz demedi yeyın tabi.bendede pek iştah yok herhangi bi değişiklikde yok normal hamile değilmişim gibi sankı.dr için bende beklıyorum şuan 5+0 baalım 1 hafta sonra gideım dıyorum kısmet inş. görürüm.

kızlar ya canım bir ekşi birde acı istiyor başkada hiçbişeyi ağzıma atamıyorum....et,tavuk,balık vs. adı bile midemi alt üst ediyor...suyu bile zorla içiyorum...anneme hiç çekmemişim ya maşallah tüm hamileliklerindede mide bulantısının adını bile bilmezmiş...ben kime çektiysem....
yarın doktordayım inşallah herşey yolundadır ve çektiğim sıkıntılara değer...

inş iyi olursun cnm bir süre çekecen bunları...sabret kendinede dikkat et yemeye çalış

eşimle sırf bu yüzden kavga eder olduk..bebişe hiç iyi bakmıyorsun diyor...çünkü folik asit ve demir haplarınıda yutamıyorum...istiyorumki sürekli uyuyayım kimse bana karışmasın...durduk yere yorgunluk var...ama hep diyorum hamile olduğumu öğrendiğimden beri içimde çok büyük bir huzur var...psikolojik olarak mükemmel ama fiziksel olarak bitik bir haldeyim...

ye ekşiyi doğur ayşeyi:roflol:kızın mı olcak acaba:dance:hihoyyyt

ye ekşiyi doğur ayşeyi:roflol:kızın mı olcak acaba:dance:hihoyyyt

ay bir sağlıcakla olsunda ister ayşe ister ahmet.....yeterki
şu dönemi bir atlatayım...hamileliği bir atlatsam sonrası kolay bakacak çok insan var kucağıma sıra gelmez:ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:
ya yemek yemeye çok düşkünüm şimdi bakıp bakıp duruyorum arada gözler doluyor....offffff offffff

kıslar bende 5+6 günlük hamileyim aranısa yeni katıldım benide alırmısınıs aranısaa... bende doktora gittim sadece beyaz bi ışık gördüm çarşamba günü kontrolüm var kalp atışınımı görcem keseyimi görcem bimiyorum doktor bana dedi ama o küçük şeyi görünce heycandan ne dedğni unuttumm eşimde hatırlamıyoo( bu arada sizinde ölemi benim bi göbeğim oluştu 5 aylık sanki normalde 50 kiloyum şimdi tartılmadım normal kilom nie böle şiştim ben szinde ölemi ya ayrıca wc ye cıkamıyorum bide sigarayı bıraktım bişelr yiyorum ama kilo alsam göbekten almam sadece dimeee???

Hamilelikte beslenme
Hamilelikte Can tam 40 hafta Anne'nın yedikleri ile beslenecektir. Anne doğru beslenirse Can daha sağlıklı, doğum ise daha az riskli olacaktır.
Hamilelikte doğru beslenme hem bebeği hem Anne'yı güçlü kılar.
Annelerin hep merak ettikleri ve ilgilendikleri bir konudur hamilelikte beslenme. Ama ne yazık ki bu konuda pekçok şey yanlış bilinir ve uygulamada hatalar yapılır.
Neden?
Çünkü basit gibi görünen konularda herkes alim kesilir. Herkesin kendine göre bir görüşü vardır. Özellikle evdeki büyükler, görmüş geçirmiş komşular hep akıl verir.
Hamilelik öncesi vücut ağırlığının önemi...
Ilk bölümümüzde de hamilelik başında ideal kilo sınırları içinde olmanın hamilelikte bazı önemli sorunlar çıkmasını engellediğine değinmiştik. Zayıf Anne'lerin bebeği zayıf ve duyarlı olur. Fazla kilolu Anne'lerin ise hem Can'ları, hem de kendileri risk altındadır. Şişman Anneler hamilelik şekeri, zehirlenme ve albumin hastalığı denilen durumlarla daha sık karşılaşır.
Hamilelikte ne kadar kilo almak uygundur?
Hamilelikte 10 kg'dan daha az ağırlık artışı olan Annelerde Can'ın Anne karnında ölme riski 1.5 kat fazladır. Hamilelik boyunca 10 ile 15 kg arasında ağırlık artışı normal kabul edilir. Ancak hamileliğin ilk yarısı ile ikinci yarısında bu artış hızı farklıdır. Ilk 20 hafta en fazla 2.5 kg alınmalıdır. Daha sonra her hafta yarım kg kilo alınması uygun ve dengeli olur.
Bazı hamileler bu kilo sınırını geçmezler ama bu dengeyi tutturamazlar. Bir ayda 5-6 kg birden alıp sonra da almamak için sıkı perhiz yaparlar...Bu hem Anne'yi hem de Can'ı yıpratan bir olaydır.

Doğru beslenmenin temel ilkeleri...
Hamilelikte bol protein alınmalıdır. En zengin protein kaynağı süttür.
Günde 1 litre süt ihtiyacı karşılar. 4 su bardağı süt 1 litredir.
Anne süt içmeyi sevmiyorsa,sütü sütlaç, muhallebi şeklinde alabilir. Peynir (özellikle kaşar peyniri), ve yoğurt yiyerek süt gereksinimini karşılayabilir. Ancak hiçbir sütlü gıda taze süt kadar yararlı değildir.
Haftada 5 gün yumurta yenmelidir. Bu Anneye bol vitamin, demir ve protein verecektir.
Et, tavuk ve balık Can'ın kan, kas ve organlarının gelişmesine yardımcı olur.
Bu etlerden birini günde 2 porsiyon yemek gerekir. Beyaz et ve özellikle balık eti kırmızı ete yeğlenmelidir.
1 Porsiyon nedir?
2 adet orta boy köfte; 1 adet orta boy biftek; 1 piliç butu;orta boy bir balık yani miktar olarak yaklaşık 100 gram et bir porsiyondur.
60 gram beyaz peynir,1 tabak kuru fasulye, mercimek gibi baklagiller de et yerine geçer.
Sebze ve meyveler...
Bunlar vitamin kaynağıdır. Can'ın organlarının birarada olmasını ve normal çalışmasını hızlandırır. Ayrıca Anne'nin kabız olmasını önler.
Günlük kalori gereksinimi...
Bir günlük kalori gereksinimi ortalama 2200 ile 2400 kalori arasındadır. Bu gereksinimin 300 kalorisi proteinli gıdalardan alınmalıdır. Günlük hareket miktarı ve hamilelik öncesi ağırlık günlük kalori gereksinimini etkiler. Bu değişkenlerle kişiye özel gereksinimin saptanmasında bir diyet uzmanına danışılması uygun olacaktır.

alıntıdıra.s.

İhmal edilen altın besin: Su...
Suyun yararı genelde unutulur ve hak ettiği önem verilmez. Günde en az 2 litre temiz ve yumuşak su içilmelidir. Su tüm organların düzenli çalışmasını sağlar. Özellikle böbrekler ve bağırsaklar daha düzenli çalışır. Vücutta biriken zararlı atıklar daha hızlı temizlenir. Kişi kendini çok daha iyi ve zinde hisseder. Çay, kahve gibi içecekler bu iki litrenin dışında tutulmalıdır.
Tuzu azaltmak yanlıştır...
Genelde hamilelerin tuzsuz yemesi gerektiğine inanılır. Tuz bir çok olay için gerekli bir besindir ve hamilelikte tuza ihtiyaç artar. Azaltılması doğru değildir. Tuz sadece yüksek tansiyonu ve kalp yetmezliği olan Annelerde kısıtlanır.
Yapay tatlandırıcılar...
Fazla kaloriden kaçınmak amacıyla yapay tatlandırıcı kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. Sakkarin kullanılmamalıdır. Aspartam içeren tatlandırıcılar hakkında şimdilik bir olumsuzluk belirtilmemektedir. Günlük gereksinim kadar kullanılabilir.
Hamilelikte alınan kilo nelere aittir?
Hamilelikte artan kilonun 3.5 kilogramı bebeğe aittir. Plasenta 500 gram, amnion sıvısı 1 kilogram, ağırlığı artan uterus 1 kilogram, memeler 300 gram, artan kan ve sıvı da 6 kg gelir. Bunun dışında alınacak kilo vücutta yağ olarak depolanacak ve doğumdan sonra Annede'da kalacaktır.
Bir bebeğin gelişmesi için ek olarak toplam 55.000 kalori gerekir.
Tok kalmak için...
Hamileler olur olmaz zamanlarda acıkır. Bu zamanlarda az kalori verecek ve tok tutacak gıdalar alınmalıdır. Örneğin patlamış mısır, kavrulmuş buğday gibi.
Bilinçsiz diyet sakıncalı...
Günümüzde yaygınlaşan ve pek de sağlığı düşünmeksizin baskınlaşan estetik merak nedeniyle bir çok Anne adayı hamilelikte kilo almaktan kaçınmaya çalışır. Vücudunun bozulması endişesi ile hamilelikte de diyet yapmayı sürdürür. Yalnızca bu amaçlla yapılan diyetler vücut gereksinimini karşılayamazsa protein depoları kullanır. Bu durum da da Can'a gerekli protein sağlanamaz.
alıntıdır

:CüvCüv:

a.s.* Küflü ve pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler: Küflü ve pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler güvenilir değildir. Pastörize edilmemiş yumuşak peynirlerde; erken doğum, düşük ve doğum kusurlarına yol açan listeria (tehlikeli bir bakteri cinsi) bulunur. Pastörize sütten yapılmış her tür beyaz peynir, kaşar peyniri ya da diğer tür peynirler rahatlıkla yenebilir. Peynir iyi bir kalsiyum kaynağı olduğundan, hamileler için gereklidir. Bebeğinizin kemik ve diş gelişimine faydası olur.

* Yumurta: Az pişmiş yumurta ve pişmemiş yumurta içeren mayonez gibi yiyecekler hamileyken tüketilmemeli. Çiğ ve az pişmiş yumurta, şiddetli besin zehirlenmesine neden olan salmonella'nın kaynağı olabilir. İyi pişmiş ya da katılaşana kadar kaynamış yumurtanın bir zararı olmaz. Güvenilir, mümkünse markalı yumurtalar alın ve iyice pişirdikten sonra yiyin.

* Az pişmiş ya da çiğ et: Çiğ ya da az pişmiş et kesinlikle yenmemeli. Az pişmiş ve çiğ ette toksoplazma riski vardır. Toksoplazma, düşüğe ve doğum kusurlarına neden olabilir. Et ve tavukları, hiç pembelik kalmayana kadar pişirmelisiniz. Buzluktan çıkan etleri, iyice çözülmeden pişirmeyin.

* Deniz ürünleri: Midye, istiridye, karides gibi çiğ ve az pişmiş kabuklu deniz ürünleri yenmemeli. Sushi de hamilelikte tüketilmemelidir. Çiğ deniz ürünleri salmonella nedeniyle zehirlenmeye neden olabilir. Aynı zamanda, campylobacter (hem hayvanlarda hem de insanlarda hastalık yapan bir bakteri) ve listeria da taşıyabilirler. Deniz ürünlerini, bakterilerinin ölmesini sağlamak için iyice pişirdikten sonra yiyebilirsiniz.

* Balık: Konserve balıkları haftada iki kereden fazla yemeyin. Köpek balığı ve kılıç balığından da uzak durmalısınız. Bu balıklar cıva gibi ağır ller içerebilir ve bunlar da bebeğinizin sinir sistemine zarar verebilir. Hamilelere özellikle; lüfer, palamut, levrek, sardalye, uskumru ve somon tavsiye edilir. Yeter ki, iyice pişmiş olsunlar
alıntıdır

kızlar biliyorsunuz benim 2 yaşında bir oğlum var bunları unutmak üzereymişim ben okurken sizinlede paylaşmak istedim dikkate alalım bayanlar ben ilk hamileliğimde süt çok içtim günde 1 litreye yakın içiyordum oğlumun maşallahı var kemikleri çok iyi eşim dişlerinin çabuk ve ağrısız çıkmasını buna bağlıyor (kendisi diş hekimi) bazıları sütten hoşlanmıyorlar ama içine muz çilek vs meyvelerle keyifli hale getirilebilir içine bir parça çikolata konabilir mmmmm canınız çeker de bu vesileyle içersiniz inşallah

nihayet site açıldı yaşasın çok sevindim...ne çok alışmışım boş kaldım kaç gündür. nasılsını çok merak ettim hepinizi dr gidenler hemen yazın neler oldu ben hala gitmedimm..

gamzeli merhabahihoyyyt

ben de az önce girdim, çok şaşırdım girebildiğime
aynen walla nasıl alışmışım boşlukta kaldım kaç gündür
ben salı günü doktora gideceğim ilk ultrason bakalım çok heyecanlıyım:bbo:
umarım keseyi ve kalp atışlarını duyabiliriz hayırlısıyla
atışları diyorum çünkü ikiz de olabilirkaydirigubbakcemile

sen de durumlar nasıl canım, kese gördün mü sen?

canım bende pazartesi gitcektim erken diye vazgeçtim önümüzdeki pazartesi gitmeye karar verdim. inş ikizlerin ikisinide duyarsın sen ne kadarlıksın ben bugün 7+5 oldum hihoyyyt

ne güzel ben senden epey gerideyim canım 4+5 benim
doktorum 28 ekimde çağırdı keseyi göreceğimizi söyledi. ama korkuyorum işte ya dış gebelik falan varsa ne bileyim, hiç bitmiyor stress iştee:1shok:

sen neden erken diye gitmedin anlamadım? senin ilk ultrason değildir herhalde, keseyi kalp atışlarını rahat rahat görmüşsündür sen ne güzel

ilk ultrasonum olcak cnm tuhaf dimi ama beklemek istedim neden bende bilmiyorum.. bide vajinal ultrasondan çok korkuyodum erken gidersem vajinalden bakar diyede korktum.. epey bi büyüdü yani bebeğim büyümüş görecem.. tabi her hafta kan testiyle değerlerime baktı dr normal gidiyo herşey sadece görmedik hiç herkes iyi sabır var dedi ama ne bilim çok erken gidesim gelmedi inş pazartesi görecez heycanla bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…