2009 Haziran Anneleri!!

merhaba kızlarr..bende 1 aydık eklere başladım 2 haftadırda çorba veriyorum.ama ilk havuç patetes püresiyle başladım şimdilerde evde ne sebze varsa haşlayıp(pırasa,kabak,ıspanak,havuç)çorba şeklinde veriyorum az yediğinde suyundan içiyorum.içine pirnç yada irmik katmıyorum kabızlık oluyo.mutlaka yoğurt veriyorum bazen 2 bazende 1 öğün kendim yapıyorum günlük sütten.maşallah bayılıyo bizimki yoğurda hazır bişey hiç vermiyorum cici bebe haricinde onuda sadece sabahları 1 tane içine elma yada armut suyu biraz peynirle veriyorum bizimki bizim yediklerimize bayılıo tattırıyorum tabi gecen melemen verdim çok sevdi.dün aşımız vardı 1 yasına kadrki son aşımızdı dr kilosunu çok ii buldu mama mı verdin dedi yok dedim anne sütü ne versen yicek gibi duruyo ağır şeyler verme dedi.zaten 3 ay sonra herşeyi yicek dedi.bizden bukadar herkesin bebişi iştahlı olur inş..

bebelac msj yollamış
pişirilen lezzetler pirinçli,ballı,armutlu ve muzlu çeşitleri ile satış noktalarında 1..99 tl imiş..

evet banada gelmişti.ben pirinçliden aldım çok sevdi.ama içinde az 3-4 kere yaptım bitti.tadıda güzel ilk yaptığımda hepsini yemedi bende dökmeye kıyamadım kendim yedim:):roflol:

Ek gıda işi gerçekten zor.Ben sabahları sadece 5-6 kaşık elma-armut püresi veriyorum. Dİğerlerine nasıl geçicez kara kara düşünmekteyim. Pazar günü organik pazara uğrayıp sebze almayı ve önümüzdeki haftada sebze tattırmayı düşünüyorum. İlk hafta sadece havuç ve patates vericem ama karıştırmayı düşünmüyorum.
Kızlar bişi sorca ya, Elif'İn kızarıkları geçti gibiydi. Dün elma püresi verdim tekrar azdı. Bugün armut verdim azaldı kızarıklar. Acaba elma mı yaptı alerji ya? Doktor yanılmış olabilir mi? Sadece sırtında var ama. Hiç besin alerjisi gören oldu mu bebekte? Neye benziyo? Yarın da elma verip denesem mi sizce? Emin olmak adına?

sğl cnm şu tek kullanımlıklar hanı üçgen oluoya dilim dilim onlar sanırım..kay burda abide park diye bi yer var orda gördüm..bak etrafındaki marketlere mutlaka vardır cnmm ist. gibi bi yerde :)
saadetcim kahvaltıda labne veriliyor.tuzsuz cnm doktorum bana onu önermişti.şu baybmixden bende alayım bugün bakalım sewcekmi yağmur..bende yavaş yavaş başlıcam çorba ve yoğurda
sğl cnm kolay gelsin sizede:)
bu arada babymix hangi marketlerde var kızlar??*
sütaş ürünü satan marketlerde bulabilirsinn cnm burdaki marketler yaygın değil isim versem yoktur orda ama tansaşta yok oraya hiç bakma sütaş satmıyorlarmış ..
cnm irem 6 aylık dün doktor yumurta ya başlamamı söledi..
sğl cnm..bekleriz canım o topiğimizede paylaşımlarınla :)
sğl cnmm bu soruma cevap yazdığın içinn..
bilmemkiii incimi yolda acep kaydirigubbakcemile3

canm bak benimkide yemedi başta evde yapılanları ben de bbelagınhazır çorbalarından yani pütresinden aldım az su karıştırpı verdim yedi daha yeni yeni yapıyorum evde irmik katınca yiyo sende dene

sğl cnmmm tavsiyeler içinn aklımda olacak...
zuzum narenin annesinde net vardı sanırım bence kurayı çeker yarın bize iletir diye düşünüyorum..10 aralık demişti ya :)
ama yapan olmazsa dediğin gibi güme gtmesin yaparım :)

paylaşaımlarını yaratıcı materyallerinide bekliyorum gülçincim
evet banada gelmişti.ben pirinçliden aldım çok sevdi.ama içinde az 3-4 kere yaptım bitti.tadıda güzel ilk yaptığımda hepsini yemedi bende dökmeye kıyamadım kendim yedim:):roflol:
afiyet olsun cnm
sütünden almıştır gerisinide yavrun :)

anlattığına göre elma olabilir canımmm

iyi akşamlar eşim halısaha maçına gitti.bende yağmuru uyuttum kestane pişirrdim yaprak dökümünü izliyorum.ohhhh ne güzelmiş ya keyif yapmakksositososito

olabilir bencede özgecim..doktoruna sorsaydın bii.

canım menümüz sabah 9da falan kalınca başlıyo.akşam yatana kadar.gece hiç bişey almıyo.gün içinde mamayı 2-3kez içiyo.en fazla 100cc içiyo.genelde 70cc kadar anca içiyo.onuda ben yarım saat ugraşarak veriyorum.bu saydıklarımı tam anlamıyla yese toparlar kendini ama bazen uyuyo oluyo 4saat falan geçmiş oluyo.ögünler kayabiliyo.
drda 7ci ayda kan tahlili istedi.zaten bende kansızlık var.kan grubuda bana çekmiş ab(-) bekli asyada kansızdır.zaten damlayıda içmiyo.
böyle yani gerçi bu ay iyi almış 700gr.ek gıdalar işe yaramış.çünkü 5aylıkken 6kiloydu

binnurcum teşekkürler önerin için bi deniyim bakalım ,

arzu canım bayaa iyi veriyosun, çoğu bebek daha fazlasını yemiyo zaten, maşallah kiloyu da iyi almış,

herkese iyi geceler diliyoruuz, kızı babası yatırıyo ben de hemen yatsam iyi olucak ama onu bunu hallet derken saat 11 i geçiyo hep, bazen kendimi çok yetersiz hissediyorum, bebekle ev işini bi arada yürütemiyorum, bi de işe başlıcam artık yerden enkazımı kazırlar heralde akannehir

ben de dr umuzun ek gıda önerilerini yazayım..biz 6. ayı doldurdugu gün kontrole gittik..dr ilk gün ,günde 1 kere 1 tatlı kaşığı meyve suyu vermemi söyledi.2. gün 2 tatlı kaşıgı vs o sekilde arttırmamı istedi..2 hafta geçince de sebze çorbalarına başlarsın dedi..bir ay sonra kahvaltı ve yoğurt verilecek dedi.ama ben dediklerini uygulamadım eve gelir gelmez sebze çorbası yaptım pirinç havuç ve patetesten..şu anda da şöyle bir düzen kurdum .. sabah sadece anne sütü öğlen meyve püresi akşam da çorba veriyorum yatmadan öncede yoğurdunu yediriyorum..aralarda hep anne sütü alıyor..önümüzdeki haftadan itibaren bu menüye kahvaltıyı da ekleyeceğim...dr a kalsa oğlum şu anda günde bir kaşık bir kaşık meyve suyu içecekti..ben biraz balıklama daldım olaya sanki ama neyse ki oğlum iştahlı bir çocuk ne versem yiyor..sizin verdiklerinizi okuyunca az bile verdiğimi düşünüyorum..

kızlar naren ile görüştüm memlekette imiş ve net yokmuş benim yapmamaı söledi çekilişi..
yarın yaparım çekilişi
bu arada listede sürekli girmeyen arkadaşlar var onları napcaz???

misafirimiz yeni gitti
arzu bak e gıdaların faydası gelmiş sonuçtaa 700 gr azmı maşallah asyayaa
ya yanlış anlaşılmasın ben naz yok girmizse diye dedim tabiki onun kırılmasının asla istemem ama bukadar heveslenmişken yapılsın yanii vazgeçilmesin dedim ne olur yanlış anlamayınnn olurmuu
oratlığı toparlıyıp yatimm herkese ii uykularr

herkes yazmış ben de yazayım bari.Derin de sanah kahvaltı olarak benı emıyo.12 ye doğru bıraz sebze çorbası verıyorum 8-10 kaşık falan.12 de mamasını içip uyuyo 120 cc.3'de yoğurt verıyorum bı kahve fincanı kadar.4,5 5 gibi gene emıyo bıraz sonra 6 da kaşık mamasını verıyorum sutlı prinçli.akşam 8:30 gibi de meyve püresini verıyorum ve uyuyo.gece 12 de tekrar mama 120 cc uykusunda içiyo.

Kızlar benim minnoşa bi haller oldu ya... 3-4 gündür uyumuyo bi türlü. Geçici bi durumdur dedim, geçmek bilmedi. Gün içinde yarım saat yarım saat olmak üzere 3 kere uyuyo. Gece de 23.30'dan önce uyumuyo. 3-4 gün öncesine kadar gün içinde 3-4 saat uyuyan gece de 21.30'da yatakta olan Elif hanım gitti. Minik bi canavar geldi. Sabahda erken kalkıo. Dış mi acaba? Huzursuzluğu yok gerçi, durmadan oynayalım diyo.

Sonunda deterjanıma karar verdim galiba. Dalin granül matik çıkarmış. Babamız gelirken onu almış. Roxy bulamamış. Yıkadım şimdi.ınşallah güzel çıkar. Kullanan var mı?

yaptım kızlar kurayııı sonuçlar diğer topiktee...
baya geç olduuu yatayım ben iyigecelerrr

off poyrazı ancak uyuttum bende yatıyım sabahın ilk annesine günaydın opuyorumnanaktan

kızlar günaydın;
ben sürekli sizi takipteyim ama vakit olmadığından sık yazamıyorum.dün keçi sütünden bahsetmişsiniz.ben evimin yakınındaki marketten keçi sütü buldum.ama yoğurt mayalamadan önce doktora sordum keçi sütünü.bana keçi sütü bebekler için iyi değil b12 vitamini yok içinde inek sütünden yap.hatta mümkünse açık süt al dedi.anne sütüne daha yakınmış dedim keçi sütü.yok öyle birşey kim dedi diyor.ben geçen gün nette buldum ama.izzet baysal üni.doç.dr vardı anne sütü, inek sütü ve keçi sütünü karşılaştırmış, keçi sütü anne sütüne daha yakın çıkmış.ne yapacağımı şaşırdım.bende günlük şişe süt aldım çay bardağına mayaladım.ama keçi sütünde kararsızım .siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Kızlar günaydın, nasılsınız bugün, ben biraz gerginim, işle ilgili kendime gelicem birazdan
Fatoş , ben babymix veiryorum, bir dene istersen
Özgecim okudumda bencede Elifin elma alerjisi var gibi duruyor, bir iki gün daha dene istersen
ılkecim balık çorbasını sormuştum, bir tek sen yazmışsın, teşekkürler canım
bugün son günüm cumaları süt iznim var , yarın bizde nisa prensese hediye bakarız oğlumla :)

şekerkız ilk defa yoğurt geçen hafta verdim. o zaman senin dediğin gibi babymix elmalı verdim.severek cap cup yedi:)ama kendi mayaladığım yoğurdu sade verdim yüzünü ekşitti pek sevmedi.sade verdiğim için mi acaba.çünkü normalde ne versem yemek istiyo vermeyince kızıp ağlıyo sıpa :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…