- 30 Temmuz 2008
- 1.454
- 74
binnur testinin iyi çıkmasına çok sevindim.gözün aydın canım.ilaç kullanmadan kurtuldu bebişinn
canım ben çorbalardan tatırıyorum meyve sularını sıkıp içiriyorum mesala elmanın suyu çok çıkıyo hepsini değilde yarısını içiriyorum 3 4 dilim mandilinayı sıkıp içiriyorum bebe biskuvisine başladım oda 2 bebe biskuvisi ılık suyla yapıp veriyorum yiyoda seviyo hem ondan sonra hero babynin meyve püreleri var küçükl kavanozlarda onunda yarısını yediriyorum bazn yarısınıda yedirmiyorum dün ablamlarda danette vardı muzlu ondan verdim ağzını açtı yemek istedi zaten sofradayken ağzıma bakıyo ağzını açıyo ek gıda zamanı geldi artık gündüzde emziriyorum canım ama ek gıda verdiğim için aç kalmıyo ama her uyandığında ilk önce emziriyorum gündüz sağacan gece emziricen canım benim gündüzde oluyo sütüm çok sulu şeyler içince oluyo valla her fırsatta emziriyorum azda olsa emziriyorum
cnm benim kızda ishal di bi 2 güne kadar meğer üşütmüş..acaba sennkide olabilirm inş hasta değildir ama...
elma armut ve havuç veriyorum ben sadece ek gıda olarak yaklaşık 1 aydır onlarda ishal yapmadı iremi..
çok geçmiş olsun zuzu
aman allah korusun ne domuz gribi..
ıhlamur iç nane limon yap hemen keserrr başlangıçtaysa gribin..
Meraklanma tatlım, benim minnoşta gece uyanmassa 6 hatta 6,5 saate bi emiyo. Büyüdüler artık. Uyuyorsa hiç enlemiyorum ben. En son 6 saat olunca alıp emziriyorum. Ben program daha iyi dimi diye sormuştum.Normalde zaten mesela 9'da uyusa uyanmadığı zaman 3,5 gibi emziriyorum. Ama alışkanlık olmasın, gece 12 sabah 6 emse daha iyi dimi? ,Gece uykusu bölünmes hiç yoktan, büyüme hormonları meselesi var ya bide.
Bu gece denedim gerçi. Gece emmeye alışmış, 12'de emzirdiğim halde gece uyandı meme istedi yine. Bide uykusu açıldı gece 2 saat ayaktaydık. Olmadı yani. Çoktan alışmış gece uyanmasına. Azimliyim ama. Yılmak yok :)
Benim de sıkıntım bu Arzucum. Medela var bende de. İşe başlama olayı yaklaştıkça, sağıp buzluğa depolayım dedim. Sağıyorum sağıyorum yarım saatte 50 cc çıkıyo. Sonra aklıma geldi, Elif'e çektirdim süt gelene kadar sonra hemen pompayı dayadım 1 dakka olmadan 100 cc'ye yakın çıktı. Ama sonra tak diye kesildi. Yani anlayacağın memeler Elif hanımı istiyo. Ananem de inek bile buzağı ağzını değdirmeden süt vermes dedi :)
Bende inek misali buzağım ağzını değdirmeden süt veremedim walla. Napcam bilmiyorum.
Bizimki yerde walla. Televizyonu açıyorum bende ara sıra. Arkasını döndürüyorum Elif'in televizyona. Yere koyduğumdan beri dönmeye çalışıyo hanfendi. Yerde durmanın faydası oldu yani.
Canım ben ayaklı ince alt giydiriyorum içine. gece uykusunu geçmeden çıkartıyorum.Tek pijama altı kalıo.
Allah korusun canım. Yaklaşma Zeynep'e. Varsa birileri gelsin yardıma sana. C vitamini olayına giriş hemen.
Yok anacım ne uyuyuması. 7,5'ta uyandık. Banyomuzu yaptık. 10.30'da uyutmuştum geri uyandı şimdi sıpa beni çağırıyo.
canım cam rende kullan, hem vitamini ölmez hem de gayet güzel eziliyo meyvalar
geçmiş olsun bitanemmm
bence eşini bekleme git hastaneye..hazır ufaklıkta uyuyomuş. bu arada kasıklarına eklemlerine çeşme suyu ile ıslatılmış havlu koy. amana sakın sirkeli bez koyma
zuzum geçmiş olsun canım ya.. keşek yakınalrda olsakda birbirmize yardımcı olabilsek canım ya(
nazancım sanada geçmiş olsun.. hakkınzıda hayorlıs inş mastit falan olmassın kuzunda biraz daha emer seni..
Nazancım Allah yardımcın olsun, anne olmak ne zor ya,
Pınarcım geçmiş olsun kıyamam batuşuma ,
Dünürüm arıyorum cebin kapalı, ev telefonu da cevap vermiyor iyimisin çok merak ettim seni
geçmiş olsun canım allah yardımcın olsun
ay nasıl canın yanıyordur annelik işte canın acısada kıyamıyosun yavruna inşallah bir an önce geçer
teşekkür ederim bende öyle yapım bidaha
cnm benim dorktorum hipp önerdi bana organik die .bence kullanabilirsin.bendede var bi kutu eğer bu ayda az alırsa kilo yağmur wericem..
cnm ben 11 de emziriyorum sabah 6 da kalkıo o zamn emio.kaldırıpda emzirmek çok yanlışmış.uykuyada çok ihtiyacı war..bence gayet ii böle
cnm ya geçmiş olsun.hemen limon sık içine bal,zencefil.birebir..
ya çok zor keşke yakınında biri olsa akraba fln..yada yakın olsak yardımcı olurdum..
cnm bence ilaçlarını kullan 1 hafta mama yesin bişey olmaz.
bukadar mamayı büüyütmemek lazım.mamayla büyüyüen bir sürü bebek var.sapasağlam.
aç kalmasın dahamı iyi.tedavini aksatma mastit olursan çok fena.ben çektim o sıkıntılı günleri.olmadan atlattım soğan koymuştum dene istersen cnmm.geçmiş olsun
herkese selam.hava çok güzel burda.banyo yapıcaz yağmurla .bugün ewdeyiz gitmiyoruz biyere:roflol:
walla hergün biyer bulıyorum.yarın çıkıcaz bişeyler bakıcam kendime..giycek hiçbişeyim kalmadı.dana gibi oldum yaaa:icecream::icecream:şuanda elimde kek var bide
neyse yağmuru uyutup geliorum hepinizi öptüm..
çekiliş ne zaman naren?**
geçmiş olsun canım yaa çok zor hastayken çocuk bakmak kendine bile bakcak halin kalmıyo allah yardımcın olsun canım inş tez vakitte iyileşirsin allah korusun canım ne demek o öle allahım sağlıklı uzun ömürler versin sanada bebeğinede
geçmiş olsun canım inş iyileşirsinde bebeişini emzirebilirsin emzirmek isterken böle bi engelin olması çok kötü inş emzirirsin canım ya
arzucum ben daha öncede yazmıştım benim kızımda aynı seninkisi gibi doğduğundan beri emmiyor emmek istemiyor uğraşmak istemiyo ama ben bıkmadan usanmadan azcıkda olsa emsin anne sütü alsın istiyorum 2 aylıktı gene emmiyodu aç kalıyodu ağlıyodu bi sağıp vereyim dedim resmen yapıştı cuk cuk emiyo bi kaç kez verdim zaten emmek istemiyo ya uğraşmak istemiyo o yüzden biberon ona kolay geldi gece emen kız gecede emmedi biberona alıştı sonra tamamen bıraktırdım biberona ne sağıp verdim ne başka bişi mamaya başladım hem emzirdim gündede 2 kez mama verdim doydu kilo alımıda iyi artık eskisi gibide ağlamıyo karnı doyunca oyun oynuyor ki şimdi 5 aylık oldular artık ek gıda normal ben mesala akşam yaptığım çorbadan azcık tattırıyorum tadını bilsin öğrensin ilerde hiç yemiyolar meyve püresi sebze püresi veriyorum yiyo bence artık ek gıdalar için erken değil tam zamanı bide kızın tam emmiyo ya sütün ondan az oluyo ben bol bol sulu şeyler içiyorum gündüz az oluyo ama ek gıdalar verdiğim içib sorun olmuyo ama gece gögüslerim sertleşiyo hele o gün bol bol su vs. içmişsem çok doluyo gece emiyomu canım asya gece emiyosa iyi takma kafana benim kızda aynı ama yapacak bişi yok böleler uğraşmak istemiyolar aksiler malesef
Gözün aydın Binnurcum, maşallah Zehra Prensese :)eşim geldi idrar tahlili sonucumuz temiz çıkmışş:teytey::sm_cool:
heralde o gün üşütüm bebeğimi
içimdeki şüphede kalkmış oldu
Maşallah Sinanceme canım, yürüdükleri günleride görürüz inşallahslm kızlar....
umarım herkez ıyıdır gecmısı pek okuyamadım bebek dönmesınden bahsetmıssınız benım oglusumda artık 1 2 haftadır donuyor 4-5 gundurde artık kalan elını kurtarıyor hatta kucuk kucuk emekleme provaları yapıor sankı mınık mınık ılerlıor cok terlıyor ama :))))
maşallah arzucum, çok sevindim, şakır şakır aksın, Allah bol bol sütler nasip etsin yavrularımızakızlar biraz öncede sağdım bu sefer yarım saatte 100cc çıktııı.. sevindim valla.asyanın bi içişi var resmen gözleri sulanıyo.nefessiz içti.
günn ilk annesi olarak
herkese günaydınlara.s.
saglıklı mutlu annelerin sütlerinn bol bol aktıgı bebişlerin lıkır lıkır içtigicokacimcoook
emzirmeyen annelerin güzel mamalar yaptıgı bebişlerim hapur hupur yedigicokacimcoook
hastaların bir an önce iyi oldugu:dance:
bebişlerin anneleriyle neşeli oyunlar oynadıgı
sevinçten neşeden çıglıkların atıldıgı sırnaşık şey
bir gün diliyorum sizlerea.s.
benimde arada gidip geliyor sütüm birazda yememize baglı sanırımGözün aydın Binnurcum, maşallah Zehra Prensese :)
Maşallah Sinanceme canım, yürüdükleri günleride görürüz inşallah
maşallah arzucum, çok sevindim, şakır şakır aksın, Allah bol bol sütler nasip etsin yavrularımıza
çok güzel dilekler yasemincim a.s.
Kızlar günaydın herkese ,nasılsınız? benimde sütüm azalıyor galiba , ,bütün gün zırıl zırıldı dün, gece sağayım dedim 50 ml. anca çıktı, onlada pirinçli muzlu mama yaptım hepsini yedi yavrum açmış , çok üzüldüm, buzluktan bir şişe çıkardım bugün az gelirse onu vericem
blendır kabına yarım muz, yaklaşık bir avuç kadar haşlanmış pirinç, 50 ccde benim sütümden döktüm, çektim bir güzel, hepsini yedi , gecede güzel uyudu maşallah
bugün cicibebe yapıcam saadetin tarifinde, yarın sabah kahvaltı vermeye başlıcam
abisis cim bal damlamış ağzından ball Şeniz
günaydın fıstık anneler...
nasılsınız bakalım
biz iyiyiz irem hanımla başbaşayız
babamız nöbette..
canım mmayı nasıl yaptığını yazman çok ii oldu diğer topiğide eklermisin unutmasak ...Gözün aydın Binnurcum, maşallah Zehra Prensese :)
Maşallah Sinanceme canım, yürüdükleri günleride görürüz inşallah
maşallah arzucum, çok sevindim, şakır şakır aksın, Allah bol bol sütler nasip etsin yavrularımıza
çok güzel dilekler yasemincim a.s.
Kızlar günaydın herkese ,nasılsınız? benimde sütüm azalıyor galiba , ,bütün gün zırıl zırıldı dün, gece sağayım dedim 50 ml. anca çıktı, onlada pirinçli muzlu mama yaptım hepsini yedi yavrum açmış , çok üzüldüm, buzluktan bir şişe çıkardım bugün az gelirse onu vericem
blendır kabına yarım muz, yaklaşık bir avuç kadar haşlanmış pirinç, 50 ccde benim sütümden döktüm, çektim bir güzel, hepsini yedi , gecede güzel uyudu maşallah
bugün cicibebe yapıcam saadetin tarifinde, yarın sabah kahvaltı vermeye başlıcam
amin canım...gerçekten çok bunalıyor insan...birde işi çok yoğun nöbetçi olmadığındada akşam 20.00de gelirse dua ediyorumbenimde arada gidip geliyor sütüm birazda yememize baglı sanırım
sol gögsümü almıyor hiç gögsümün biri küçük biri büyük cok komik duruyor
arada veriyorum bende ek gıda
üüff bu nöbetlerden nefret ediyorum saadetcim
şu an ailemin yanındayım ama
dönünce nöbettir mesaidir
gece egitimidir yanlız kalıcaz bayagı bi :çok üzgünüm:
allah sabır versin bize canım
aynı şehirde olsaydık takılırdık be ayşemamannnnnnnnnn benim sefkilimde nöbetçi:gitme:
selam arkadaşlar, berbat bir gece geçirdim. Bebeğim saat başı kalkar oldu. Neden böyle oluyor anlamıyorum çıldırıcam yakında.
vallahi ne güzel olurdu sadetcim yakaydirigubbakcemile5
saadetçim yazarım diğer tarafada canım,
kızlar sütüm az diye buzluktan süt çıkardım ama donuk daha, direkt kaynar suyun içine koysam bozulurmu? çocuk aç çünkü, çözülmesi 7-8 saati bulur
bilen varsa lütfen yazsın, mama vermek istemiyorum