2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

şimdi sizce hangi meyveleri vermeliyiz ben hep elma armut verdim azazda yeni yeni mandalina az oda havucu sevmiyo

kızlarrrr sağolun dişler içinnn
bi huysuz ki sormmayın
işi gücü ben hep yanında olucam hep konuşup gülüşcezz
bi de en sevdiği şey çaorapları çıkartıp fırlatmak çığlık atmak bi de bağırırken sesini kalınlaştırıyooo
bi de rahmetli dedesinin udu herşeyiii nerdeyse onla uyuyucakkk
zavallı eşimmm şimdilik oğluşunun bıııbaaa demesiyle yetincekkk

kızlar çağatay a maşallah sübhanallah :nazar: diyim annee dede mama meme bıbaaa diyooooo
bi de şarkılara mırıldanıyooo en sevdiğimiz türküü vardar ovasıııı :))))) hı ninnimizdeeee fincanın etrafı yeşilllll

özgecim inşallah bişeciği yoktur elifimizn basit bi alerjidirrrrrrr
bizimde yarın aşılarımız varr offfff hemşiremiz aradı sağlık ocağındannn çağatayı özledik tıs yapcaz getir dedi çok şeker bi hemşiresi var aile hekimimizinnn

kızlarrrr benim dr yoğurt kabızlık yapar dikkatli ol dedi bende armut la veriyorummmm
muzu hiç denemedim bileeeeee
ya kızlar beim ev sobalı ama kat kaloriferli yani sobo gibi yanıyo ama odalarda peteklerle ısınıyoruz soba mutffaklı odamdaaaa
çağatay odasında petekle ısınıyo acaba burun tıkanıklığı ondanmı petek üstünde sürekli su var tas içinde ama olmadı bi nemlendirici alırızzz

ben sormayı unuttum ama ayşenin doktoru tavsiye etmemiş cnmm 9.ay fln olur demişdi galiba

inş sorun çıkmaz özgecim ii haberlerle gelrsnz bze

sagol canım inş bişey çıkmaz elifin kızarıklarından şimdiden geçmş olsun

hakkaten süpermiş özgecim
tşkler paylaşım için
henüz çok yeni olan bloğuma koydum bile ordanda tşkr ettm sana :)

özgecim çok teşekkürler çok güzelmiş
semoş hayırlı oksun incileriniz :nazar:

Gerçekten çok güzel bir yazıydı, paylaşmasam ayıp olurdu zaten :)

İnşallah ELif HAnımın önemli bişiyi yoktur kızlar. Teşekkrüler hepinize.

Bugün çok duygusalım, bunu da kızıma yazdım...

Sen gelince ben en çok sevmeyi öğrendim…
Doyasıya, içine sokarcasına, her şeyden vazgeçercesine sevmeyi…

Seni ilk kez göğsüme koyduklarında sıcaklık ne demekmiş onu öğrendim.. Senin sıcaklığını, Aylar sonra düşündüğümde hala sağ kolumda hissettiğim aynı yakıcılıktaki sıcaklığını…

Uykusuzluk ne demekmiş öğrendim. ılk doğduğunda her yarım saatte bir uyanıp nefesini dinlemeyi… Seni mışıl mışıl uyurken seyretmenin dünyadaki en tatlı uykuya bile bedel olduğunu…Uykusuzluktan keyif almayı…

Emzirmenin hayatta yapılabilecek en keyifli iş olduğunu, ilk günler yaşanan acıya rağmen seni doyurabilmek adına acı çekmeyi ve sen emerken rahatsız olma diye acıdan dudaklarımı ısırıp kanatabilmeyi ama yine de seni zevkle izleyebilmeyi öğrendim.

Sahip olmayı… Dünyadaki her şeye sahipmişçesine gururla bakmayı, bir mucize meydana getirmenin ve ona sahip olmanın muhteşemliğini...

Kendinden başkasının sorumluluğunu almayı ve bunun nasıl da heyecan verici ve korkutucu olabileceğini… Hayatta ilk defa “Başarabilecek miyim? “ sorusunu sormayı…

Gülmeyi öğrendim sonra, gerçek bir kahkaha atmayı… Seninle gülmeyi…
Anlamsız şarkılar söylemeyi, beraber dans etmeyi… Bir gülüşün için sahip olduğum her şeyi feda edebilirim demeyi…

Hastalandığında endişe ne demekmiş çaresizlik nasıl olurmuş onu öğrendim…
Bütün gece başında elimde derece ile beklemeyi ve beklerken hiç durmadan dua etmeyi…

Yaramazlık yaptığında sabretmeyi öğrendim. Arka odaya geçip, sinirim geçince yanına gelerek sana gülümseyebilmeyi…

Uyuman için gözünün içene bakıp, fazla uyuduğunda ise kokunu özledim… Özlemeyi öğrendim… Sen yerde oyuncaklarınla oynarken bile, kucağımda olmanı özlemeyi…

Mutluluğu öğrendim.. Delicesine mutlu olmayı… Her akşam kafamı yastığa koyup şükretmeyi…

Huzuru öğrendim… Sen odanda uyurken, içeriden yayılan bebek kokusundaki huzuru…

Eşimi yalnızca aşık olduğum adam olarak değil, senin baban olarak sevmeyi öğrendim.. Beni anne yaptığı için daha çok daha çok sevmeyi öğrendim…
Acele etmeyi öğrendim… Yemek yaparken, duş alırken, sevişirken, tuvaletteyken… Hayatı acele yaşamayı ve geri kalan tüm zamanımı sana verebilmeyi öğrendim…

Gözyaşının içimi nasıl da acıtabildiğini… Ağlamaman için her türlü şaklabanlığı yapabileceğimi öğrendim…

Kıskanmayı öğrendim… Herkesten ve her şeyden kıskanmayı… Seni kimseyle paylaşamayacağımı… Babanın kucağındayken bile bana doğru yöneldiğinde yüzümde oluşan mutluluğu ve gururu sırf baban üzülmesin diye gizleyebilmeyi öğrendim…

Annemi anlamayı… Ona kızmamayı ve teşekkür edebilmeyi öğrendim…

Zamanın acımasızlığını öğrendim.. Şimdilerde tek bir bacağının bile içine sığmayacağı küçücük tulumlarının bir gün bana destan yazdırabilecek kadar anlamlı olduğunu… Zamanın geçtiğini… Senin büyüdüğünü ve geçen hiçbir anın geri gelmeyeceğini…

Hayat ne demekmiş yaşamak ne demekmiş sen gelince öğrendim meleğim…

Yarı yaşın kutlu olsun güzeller güzelim… Hayat boyu hep gül. Sağlıkla, mutlulukla…

oy oy maşşş. çatoya dili çözülmüş
iremde anni. he diyorrr
birde değişik seslerle şarkı söylüyor :)

saol müminecimmmmmm darısı başınızzzaaaa kolaylıkla çıkartırlar inşallah bizde iiydik ama 2 gündür fenayız bizde sorun diş çıktıktan sonra oldu sürekli dişini üstteki diş etiyle kaşıya kaşıya yara yapmışşş
bi de 2 tane daaha geliyo oyyyyy sorma gitsinnn

özge yeter ağlıcam ama heeeeee zaten uykusuzum hasssasımmmm daha yazma bugünlük yeterrr

Valla Semoşum bugün çok duygusalım... Deminden beri ELif'in hastane çıkışı elimde... NAsıl geçti zaman düşünüp duruyorum... 6 aylık oldu bile kuzular, Allahım düğünlerini görmeyi nasip etsin inşallahh.

aminnnn özgecim...sağlıkla büyüyüp kep törenlerine gtmeyi sonrada sıcacık yuvalarında bi çay içmeyiii...aminnnn

ben hamileyken giriyordum fakat bebeğim öylesine huzursuz bir bebekti ki belki de ben beceriksizin tekiydim..uzmanlaştım ya da bebeğim uslanmaya başladı..:)
bu sebeple artık daha fazla girebiliyorum..bir de bu yürüteç olayı harika birşey..epey oyalıyor beyefendiyi...eve de kendıme de daha fazla vakıt ayırabılıorum artık..

kendımı de tanıtayım...urfada türkçe öğretmenliği yapıyorum..27 yaşımdayım ilk bebeğim hüseyin mirza...16 haziran doğumlu...hayatımda şu an ondan başka bırsey yok :)

Bugün çok duygusalım, bunu da kızıma yazdım...

Sen gelince ben en çok sevmeyi öğrendim…
Doyasıya, içine sokarcasına, her şeyden vazgeçercesine sevmeyi…

Seni ilk kez göğsüme koyduklarında sıcaklık ne demekmiş onu öğrendim.. Senin sıcaklığını, Aylar sonra düşündüğümde hala sağ kolumda hissettiğim aynı yakıcılıktaki sıcaklığını…

Uykusuzluk ne demekmiş öğrendim. İlk doğduğunda her yarım saatte bir uyanıp nefesini dinlemeyi… Seni mışıl mışıl uyurken seyretmenin dünyadaki en tatlı uykuya bile bedel olduğunu…Uykusuzluktan keyif almayı…

Emzirmenin hayatta yapılabilecek en keyifli iş olduğunu, ilk günler yaşanan acıya rağmen seni doyurabilmek adına acı çekmeyi ve sen emerken rahatsız olma diye acıdan dudaklarımı ısırıp kanatabilmeyi ama yine de seni zevkle izleyebilmeyi öğrendim.

Sahip olmayı… Dünyadaki her şeye sahipmişçesine gururla bakmayı, bir mucize meydana getirmenin ve ona sahip olmanın muhteşemliğini...

Kendinden başkasının sorumluluğunu almayı ve bunun nasıl da heyecan verici ve korkutucu olabileceğini… Hayatta ilk defa “Başarabilecek miyim? “ sorusunu sormayı…

Gülmeyi öğrendim sonra, gerçek bir kahkaha atmayı… Seninle gülmeyi…
Anlamsız şarkılar söylemeyi, beraber dans etmeyi… Bir gülüşün için sahip olduğum her şeyi feda edebilirim demeyi…

Hastalandığında endişe ne demekmiş çaresizlik nasıl olurmuş onu öğrendim…
Bütün gece başında elimde derece ile beklemeyi ve beklerken hiç durmadan dua etmeyi…

Yaramazlık yaptığında sabretmeyi öğrendim. Arka odaya geçip, sinirim geçince yanına gelerek sana gülümseyebilmeyi…

Uyuman için gözünün içene bakıp, fazla uyuduğunda ise kokunu özledim… Özlemeyi öğrendim… Sen yerde oyuncaklarınla oynarken bile, kucağımda olmanı özlemeyi…

Mutluluğu öğrendim.. Delicesine mutlu olmayı… Her akşam kafamı yastığa koyup şükretmeyi…

Huzuru öğrendim… Sen odanda uyurken, içeriden yayılan bebek kokusundaki huzuru…

Eşimi yalnızca aşık olduğum adam olarak değil, senin baban olarak sevmeyi öğrendim.. Beni anne yaptığı için daha çok daha çok sevmeyi öğrendim…
Acele etmeyi öğrendim… Yemek yaparken, duş alırken, sevişirken, tuvaletteyken… Hayatı acele yaşamayı ve geri kalan tüm zamanımı sana verebilmeyi öğrendim…

Gözyaşının içimi nasıl da acıtabildiğini… Ağlamaman için her türlü şaklabanlığı yapabileceğimi öğrendim…

Kıskanmayı öğrendim… Herkesten ve her şeyden kıskanmayı… Seni kimseyle paylaşamayacağımı… Babanın kucağındayken bile bana doğru yöneldiğinde yüzümde oluşan mutluluğu ve gururu sırf baban üzülmesin diye gizleyebilmeyi öğrendim…

Annemi anlamayı… Ona kızmamayı ve teşekkür edebilmeyi öğrendim…

Zamanın acımasızlığını öğrendim.. Şimdilerde tek bir bacağının bile içine sığmayacağı küçücük tulumlarının bir gün bana destan yazdırabilecek kadar anlamlı olduğunu… Zamanın geçtiğini… Senin büyüdüğünü ve geçen hiçbir anın geri gelmeyeceğini…

Hayat ne demekmiş yaşamak ne demekmiş sen gelince öğrendim meleğim…

Yarı yaşın kutlu olsun güzeller güzelim… Hayat boyu hep gül. Sağlıkla, mutlulukla…

aminnnn özgecim...sağlıkla büyüyüp kep törenlerine gtmeyi sonrada sıcacık yuvalarında bi çay içmeyiii...aminnnn

sağolun kızlar, el birliği ile zırlattınız beni, inşallah yavrularımıza, benim annem dünyanın en iyi annesi dedirtebilecek güzel anneler oluruz her zaman, ooooff off efkar bastı beni :nazar:

biraz muhallebi yedik şimdide mama yedirip geliyim kızımaa

ben hamileyken giriyordum fakat bebeğim öylesine huzursuz bir bebekti ki belki de ben beceriksizin tekiydim..uzmanlaştım ya da bebeğim uslanmaya başladı..:)
bu sebeple artık daha fazla girebiliyorum..bir de bu yürüteç olayı harika birşey..epey oyalıyor beyefendiyi...eve de kendıme de daha fazla vakıt ayırabılıorum artık..

kendımı de tanıtayım...urfada türkçe öğretmenliği yapıyorum..27 yaşımdayım ilk bebeğim hüseyin mirza...16 haziran doğumlu...hayatımda şu an ondan başka bırsey yok :)

hoşgeldiniz tekradan...
bnde urfadayım
ama az kaldıııı inş yaza gidiyoruz :sm_cool:

urfaya gelirken bir de giderken ağlarmış herkes..duydunuz mu bunu da giderken ağlamayın sonra

anca bitirdim ne yazmışsınız öle bugün maşallahı var herkesinn
semacım hayırlı olsun inciniz canımm
özgecim yüreğine sağlık bugün çok yorgun çok sinirliydim yazını okuyana dek bütün sinirimi üzüntümü aldı götürdü yazdıkların
dün gece siz diin 50 ben diim 70 defa uyandı benim kızım artık delircektim aşının etkisi en sonunda 4ten 5e kadar oynadık hiç işe yaramayan salıncagmız derdime derman oldu onda oynatırkn baktım zehranın kafa düştü ohh çektim ama yine sürekli aglayarak uayndıı
eşim varken gece o bakıyodu zehraya gündüz ben şimdi çok zorlanıyorum
benimki çok kucaga alıştı kıslar odadan çıkıp izliyorum ben yokken aglamıyo ayaklarıyla oynuyo ben geliyorum nasıl aglıyoo sakin çocuklara iştahlı çocuklara gıpta ediyorumm

amann oku oku oku bitmedii ben gittim 3.sayfada geldim 15.sayfadaaa:)))
neyse anlatayım yemek yicem ölüyorum açlıktannn:))
yağmurun doğuştan sağ göz kanalı tıkalı.zamanla geçer demişti dr.
ama bu aralar kızardı biraz götürdüm bende hemen.
tobrased krem ve damla werdi.6.ayda açıyorum dedi,,ama 1 yaşına kadar geçermiş..
bende ilaçlarımızı kullanıcam eğer geçmezse gözünden bi alet sokup açacaklar kanalı daha doğrusu delicekler..5 dklık bi işlemmiş..
biz ilaçları kullanalım dedik geçmezse kanal açılacak.bakalım hayırlısı..
alıntı yapmadım herkese ayrı ayrı söyleyeceklerim vardı şimdi unuttumm..
neyse arzucum hediyemi almışşsın cnm bak heyecanlandım şimdii.
mümine ben sana izmirden alıcam perşembe gidiyorum çünkü.
ordan göndericemmm hadi şimdilik görüşrüzzzz....

X