2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

niye biz kötü niyetlimyiz de iyimisiniz orasını anlamadım siz yokken ben urdaydım isterseniz ilk sayfalara bakın bi ama tabi kızımdan fısat bulamıyordum ev filanda taşıdık kaldı öyle

ben size kötü niyetlisiniz falan demedim, burdaki kimse kötü niyetli değil dedim
bende ilk günden beri burdayım, hatırlıyorum seni zaten ama yanlış tepkiler veriyorsun
hatta sorunada cevap verdim
Dünürüm de yazmış sağolsun, beni takmıyorlar diyen arkadaşa yazdım zaten bunlarıda

[750 ml..
bi daha not edim bakım iremcik ek gıda arasında ne kadar tüketiyor söylediğin iyi oldu emelcim tşkler a.s.
opuyorumnanaktan

oyyy amma konuşmussunuz anacım, oku oku bitmedi.
Semacım inciler hayırlı olsun.
Dünürüm maşallah benim tosbik damadıma, yesin de büyüsün inşallah. Bizim doktorda kendi yemeklerine yağ-salça-tuz koymadan verebilirsin demişti. Ben cesaret edemedim.

Kızlar Elif'in kızarıklar hala geçmedi. Yarın çocuk alerjisi proftan randevu aldık. Dua edin inşallah kötü bişi değildir.

Özgecim iyi haberlerle gelirsin inşallah, ağlattın beni ama işyerindeyim rezil oluyorum senin yüzünden :)

amann oku oku oku bitmedii ben gittim 3.sayfada geldim 15.sayfadaaa:)))
neyse anlatayım yemek yicem ölüyorum açlıktannn:))
yağmurun doğuştan sağ göz kanalı tıkalı.zamanla geçer demişti dr.
ama bu aralar kızardı biraz götürdüm bende hemen.
tobrased krem ve damla werdi.6.ayda açıyorum dedi,,ama 1 yaşına kadar geçermiş..
bende ilaçlarımızı kullanıcam eğer geçmezse gözünden bi alet sokup açacaklar kanalı daha doğrusu delicekler..5 dklık bi işlemmiş..
biz ilaçları kullanalım dedik geçmezse kanal açılacak.bakalım hayırlısı..
alıntı yapmadım herkese ayrı ayrı söyleyeceklerim vardı şimdi unuttumm..
neyse arzucum hediyemi almışşsın cnm bak heyecanlandım şimdii.
mümine ben sana izmirden alıcam perşembe gidiyorum çünkü.
ordan göndericemmm hadi şimdilik görüşrüzzzz....

Tekrar geçmiş olsun ilkecim

takmıyorlar dıyen arkadas benım ama kötü nıyetlı lafını almayacagım üstüme..kutlarım dedım sadece cok guzel bır arkadas ortamı olusturmuslar dedım..bende sorun olmaz..nıyetımde halıstır benım kötü olmaz inş.

yok canım yanlış anlamadım biliyorum yanlış anlaşılmayalım

ben hamileyken giriyordum fakat bebeğim öylesine huzursuz bir bebekti ki belki de ben beceriksizin tekiydim..uzmanlaştım ya da bebeğim uslanmaya başladı..:)
bu sebeple artık daha fazla girebiliyorum..bir de bu yürüteç olayı harika birşey..epey oyalıyor beyefendiyi...eve de kendıme de daha fazla vakıt ayırabılıorum artık..

kendımı de tanıtayım...urfada türkçe öğretmenliği yapıyorum..27 yaşımdayım ilk bebeğim hüseyin mirza...16 haziran doğumlu...hayatımda şu an ondan başka bırsey yok :)
Hoşgeldin arkadaşım aramıza..

anca bitirdim ne yazmışsınız öle bugün maşallahı var herkesinn
semacım hayırlı olsun inciniz canımm
özgecim yüreğine sağlık bugün çok yorgun çok sinirliydim yazını okuyana dek bütün sinirimi üzüntümü aldı götürdü yazdıkların
dün gece siz diin 50 ben diim 70 defa uyandı benim kızım artık delircektim aşının etkisi en sonunda 4ten 5e kadar oynadık hiç işe yaramayan salıncagmız derdime derman oldu onda oynatırkn baktım zehranın kafa düştü ohh çektim ama yine sürekli aglayarak uayndıı
eşim varken gece o bakıyodu zehraya gündüz ben şimdi çok zorlanıyorum
benimki çok kucaga alıştı kıslar odadan çıkıp izliyorum ben yokken aglamıyo ayaklarıyla oynuyo ben geliyorum nasıl aglıyoo sakin çocuklara iştahlı çocuklara gıpta ediyorumm
Diş çıkarcak galiba binnurcum, Allah yardımcın olsun, uykusuzluk çok zor

kızlarrrr sağolun dişler içinnn
bi huysuz ki sormmayın
işi gücü ben hep yanında olucam hep konuşup gülüşcezz
bi de en sevdiği şey çaorapları çıkartıp fırlatmak çığlık atmak bi de bağırırken sesini kalınlaştırıyooo
bi de rahmetli dedesinin udu herşeyiii nerdeyse onla uyuyucakkk
zavallı eşimmm şimdilik oğluşunun bıııbaaa demesiyle yetincekkk

kızlar çağatay a maşallah sübhanallah :nazar: diyim annee dede mama meme bıbaaa diyooooo
bi de şarkılara mırıldanıyooo en sevdiğimiz türküü vardar ovasıııı :))))) hı ninnimizdeeee fincanın etrafı yeşilllll

özgecim inşallah bişeciği yoktur elifimizn basit bi alerjidirrrrrrr
bizimde yarın aşılarımız varr offfff hemşiremiz aradı sağlık ocağındannn çağatayı özledik tıs yapcaz getir dedi çok şeker bi hemşiresi var aile hekimimizinnn
maşallah canım çağataya, çorap fırlatmak bizimde en sevdiğimiz oyun :))

kızlar biraz okudum ama baktım başa çıkamıycam kuzu uyanıcak yazim dedim
semacım Çağatayın incileri hayırlı olsun bundan sonrası mantar gibi çıkıyomuş bizim kuzu 4.5 aylıkken çıkarmıştı 2 dişini diğerlerini bekliyoruz.
mümine geçmiş olsun canım Azramızı öpüyorum...
Kızlar muzun kabızlık yapmasından bahsetmişsiniz ben kızıma hergün veriyorum maşallahı var günde en az 3 kez mıçıyo:) bu bünye işi sanırım bizlerdede öyledirya...
BAtuşumuzada geçmiş olsun yürüteç için erken diilmi gerçi pek bilgim yok ama biraz erken gibi geldi bana...
Emelcim hediyemizi aldık hediyemiz evi bekliyo bi fırsat bulup veremedim kargoya bide sen işteyken verdiğin adreste birisi olur dimi yarın kısmetse üzerinde durup bu konuyu halledicem umarım Yusuf Kayramız beğenir hediyemizi...
Özgecim sanki bizimde duygularımıza tercuman olmuşsun.Bende karalıyorum bişeyler severim anıları yazmayı.Kızıma doğduğundan beri günlük tutuyorum öle günlük dediğsem ayda 3-4 kere yazıyorum.
Bu arada biz bu gün tam 0.5 yaşımıza girdik Zeynep Duru 15 Haziran doğumlu
Kızlar sütten bahsetmişsiniz benim kızım ek gıdadan sora emmeği azalttı o az emince sütümde azaldı sanırım bende çok üzülüyorum acaba aktardan süt arttırıcı karışımlardanmı almam bari işe başlayana kadar güzel emzirsem.

Kızlar sütten bahsetmişsiniz benim kızım ek gıdadan sora emmeği azalttı o az emince sütümde azaldı sanırım bende çok üzülüyorum acaba aktardan süt arttırıcı karışımlardanmı almam bari işe başlayana kadar güzel emzirsem.

aynı dertten muzdaripiz..hatta uyaıksa emmıyor asla..uyumus olmalı emmek ıcın..3 aylıkken ıse baslamamında tesiri var die dusunuorum ama

Ayangel sanada kötü niyetli demedimki, kötü niyetli kimse yok dedim
ama alıngan günümü haziran annelerinin bugün ya
ismin ne bu arada?

Yeşimnur canım , ne zaman müsait olursan hiç acelesi yok, tabiki beğeniriz
ev adresimde kayınvalidem var, o bakıyo bebeğe hafta içi bizde yani
muz bizdede kabızlık yapmıyo her bebek farklı sanırım

mrb arkadaşlar ben yeni üyeyimm 25 haziran doğumlu bi kızım var. ismi ada

kaç saatarlıkla besliyorsunuz minikleri
bide benimki basmıyo varmı basmayan bebegi

adım aysel....bende alınmadım boşver...uzamasın konu...paylaşımlara devam edelım..benım ıcın cok faydalı oluyor...kahvaltı için ceviz olayı benımde aklıma yattı ama bebeklerimiz aha çok küçük değil mi olur mu ki??

işin şakası yok ben elimden geldigince cevap veriyorum da kaç cc mma verionuz demiştim bde terleme oluyomu bebeklerde

canım burda kkımse kımseyı boş bırakmaz merak etme.bn şimdi okudum daha.ben gunde 3 kez 120 cc verıyorum 1 kez de kaşık maması.
benım kızımın ayakları çok terlıyor ayağında orap tutamıyorum çıkarıp atıyo nefret edıyo.ben de korkuyorum hasta olacak dıye ama terlıyo yazık.sorucam kontrolde dr.a

Bugün çok duygusalım, bunu da kızıma yazdım...

Sen gelince ben en çok sevmeyi öğrendim…
Doyasıya, içine sokarcasına, her şeyden vazgeçercesine sevmeyi…

Seni ilk kez göğsüme koyduklarında sıcaklık ne demekmiş onu öğrendim.. Senin sıcaklığını, Aylar sonra düşündüğümde hala sağ kolumda hissettiğim aynı yakıcılıktaki sıcaklığını…

Uykusuzluk ne demekmiş öğrendim. İlk doğduğunda her yarım saatte bir uyanıp nefesini dinlemeyi… Seni mışıl mışıl uyurken seyretmenin dünyadaki en tatlı uykuya bile bedel olduğunu…Uykusuzluktan keyif almayı…

Emzirmenin hayatta yapılabilecek en keyifli iş olduğunu, ilk günler yaşanan acıya rağmen seni doyurabilmek adına acı çekmeyi ve sen emerken rahatsız olma diye acıdan dudaklarımı ısırıp kanatabilmeyi ama yine de seni zevkle izleyebilmeyi öğrendim.

Sahip olmayı… Dünyadaki her şeye sahipmişçesine gururla bakmayı, bir mucize meydana getirmenin ve ona sahip olmanın muhteşemliğini...

Kendinden başkasının sorumluluğunu almayı ve bunun nasıl da heyecan verici ve korkutucu olabileceğini… Hayatta ilk defa “Başarabilecek miyim? “ sorusunu sormayı…

Gülmeyi öğrendim sonra, gerçek bir kahkaha atmayı… Seninle gülmeyi…
Anlamsız şarkılar söylemeyi, beraber dans etmeyi… Bir gülüşün için sahip olduğum her şeyi feda edebilirim demeyi…

Hastalandığında endişe ne demekmiş çaresizlik nasıl olurmuş onu öğrendim…
Bütün gece başında elimde derece ile beklemeyi ve beklerken hiç durmadan dua etmeyi…

Yaramazlık yaptığında sabretmeyi öğrendim. Arka odaya geçip, sinirim geçince yanına gelerek sana gülümseyebilmeyi…

Uyuman için gözünün içene bakıp, fazla uyuduğunda ise kokunu özledim… Özlemeyi öğrendim… Sen yerde oyuncaklarınla oynarken bile, kucağımda olmanı özlemeyi…

Mutluluğu öğrendim.. Delicesine mutlu olmayı… Her akşam kafamı yastığa koyup şükretmeyi…

Huzuru öğrendim… Sen odanda uyurken, içeriden yayılan bebek kokusundaki huzuru…

Eşimi yalnızca aşık olduğum adam olarak değil, senin baban olarak sevmeyi öğrendim.. Beni anne yaptığı için daha çok daha çok sevmeyi öğrendim…
Acele etmeyi öğrendim… Yemek yaparken, duş alırken, sevişirken, tuvaletteyken… Hayatı acele yaşamayı ve geri kalan tüm zamanımı sana verebilmeyi öğrendim…

Gözyaşının içimi nasıl da acıtabildiğini… Ağlamaman için her türlü şaklabanlığı yapabileceğimi öğrendim…

Kıskanmayı öğrendim… Herkesten ve her şeyden kıskanmayı… Seni kimseyle paylaşamayacağımı… Babanın kucağındayken bile bana doğru yöneldiğinde yüzümde oluşan mutluluğu ve gururu sırf baban üzülmesin diye gizleyebilmeyi öğrendim…

Annemi anlamayı… Ona kızmamayı ve teşekkür edebilmeyi öğrendim…

Zamanın acımasızlığını öğrendim.. Şimdilerde tek bir bacağının bile içine sığmayacağı küçücük tulumlarının bir gün bana destan yazdırabilecek kadar anlamlı olduğunu… Zamanın geçtiğini… Senin büyüdüğünü ve geçen hiçbir anın geri gelmeyeceğini…

Hayat ne demekmiş yaşamak ne demekmiş sen gelince öğrendim meleğim…

Yarı yaşın kutlu olsun güzeller güzelim… Hayat boyu hep gül. Sağlıkla, mutlulukla…

canımmmm yüreğine sağlık şiştim ağlamaktan.benmı duygularıma tercüman olmuşssun.:gitme:

kaç saatarlıkla besliyorsunuz minikleri
bide benimki basmıyo varmı basmayan bebegi

3er saat arayla beslemeye calısıorum ama robot değiller ki süresi değişebiliyor..uyudugu zaman yada huzursuz oldugu zman aksıyo..birde kaşıgı götürdüğümde istemiyorsa kesınlıkle ısrarcı olmuorum..yemezse sonra denıyorum..

kaşığı görünce ağlamaya alışmamalı..allah korusun zaten hergören zayıf deyıp duruyo...bırde yemezse uçar heralde üflemeyle...

basma yetenegımız var..drunuz ne dıor..bazı bebeklerde adım atma b azılarında zıplma değişior bebeklere göre reflex olarak yapıorlar bence daha bilinç yok

canım orda işin şakası yok gibi çıkmış aslında o işin şakası ayrı sagol canım cevabın için memnun oldum aysel gelelim şu ceviz işine daha çok erken 9 aylıkken filan verilmesi gerekiyo çünkü ceviz agırn bi şey bgırsaklara daha agır gelir bana da arkadaşım demişti doktoru demiş

ya basıyo ama aslında ayaklarıda çok hareketli bmaşallah basmayabilir diyo ne bileym bidaha gittigimde daha ii soracam

bence doktorun haklı..arkadaşımın bebeğide hala dönemiyor mesela...bence her çocuk farklı gelişiyor..eskiden cok dert ediyordum...

X