2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Düşünmüyor değilim ama hazır gıdalarada hiç sıcak bakmıyorum, bu seferde hazırlara alışırda evdekileri yemesse diye düşünüyorum.
Seninkidemi yemiyorda hazır alıyorsun canım.

canım herşeyi denemek zorndayız.hazırlara neden alışşsıın öyle düşünmeee.
yağmura ne wersem yiyorrr..damlasını bile yalanarak içiyor..kaydirigubbakcemile3
çok iştahlı belli.bence hazır mazır deme al.dene hatta sewmezse çeşitlerini dene.
ben ewde yapmadım hazır aldım oda sewdi zaten..

ya kızlar önce emzirip sonramı kavaltı veriyorsunuz diye sormuştum ama.

su içirmeye başladınızmı ne kadar veriyorsunuz

bizimde 2 ay olmuştur ek gıdalara başlayalı oyuzden porsıonlarımız tam öyle çay kaşığı falan değil..kase...bazı şeyleri eskıden cok sevıyorken bı dönem ıstemıyor..corbaya bızde tapkı verıyorduk..annem bıkmış olabılır bıraz ara ver dedi..bende öyle yaptım..1,5 hafta vermedım corba sonra dayanamadım gene yaptım sımdı tekrar sevıyor...işin sırrı iyice aç olması bence

ateşimiz yok çok şükür..ben oğlum hususunda bıraz paranoya yapıyorum heralde...o öksürdü mü oturup ağlayorum ya kımse yoksa..

Ben iyice acıkana kadar avutuyorum sonra ek gıda veriyorum ama ağzını kitliyor resmen, kafasını çeviriyor ve ağlamaya başlıyor mecburen emziriyorum ama sütümde eskisi kadar çok değil artık yetmemeye başlıyor.

canım herşeyi denemek zorndayız.hazırlara neden alışşsıın öyle düşünmeee.
yağmura ne wersem yiyorrr..damlasını bile yalanarak içiyor..kaydirigubbakcemile3
çok iştahlı belli.bence hazır mazır deme al.dene hatta sewmezse çeşitlerini dene.
ben ewde yapmadım hazır aldım oda sewdi zaten..

Hangi markanınve neli olanını alıyorsun, elmayı falan sevmiyor benimki, hazır gıda konusundada bilgim yok, meyve kavanozları falan var onlardan mı?

Hangi markanınve neli olanını alıyorsun, elmayı falan sevmiyor benimki, hazır gıda konusundada bilgim yok, meyve kavanozları falan var onlardan mı?

canım ben hero baby kavanozlarından aldım ara sıra veriyorum.elma havuç şeftali ananas şeftali benimki çok sevdi sen de dene hem ucuz hem lezzetli dışarda falan iyi olyor

çorba sevgidir insanı önce ısıtır ,sonra ayağa kaldırır

bu söz de çok hoşuma gitti paylaşayım dedim :))
keşke bana da bi çorba yapan olsa çok hastayımmmmm..
müminecim dikkat et, bu tosbalar gece zırt pırt uyanıyo ve uyumuyolar ben de üşüttüm haliyle..boğazlarım ağrıyo nefes alamıyorum resmen

moralim çok bozuk öksürüyor bebişim burnu da tıkalı..ememiyor :KK43: zaten az emiyordu of ya..napacağım şimdi ben
canım ıhlamur ver çok iyi geliyo üşütmelere.
bi de içine kekik atıp su kaynatıp kapağı kapalı olarak tencereyi bebeğin olduğu odaya getir orada kapağı aç oda hem nemlenir hemde kekik iyi geliyomuş, bi prof arkadaşımın bebişi için tavsiye etmiş ben yaptım üşüttüğündee..

günaydınnn...
çıkmadan yazım dedim..
15.30 da kursum var
brazdan çıkcammm pınoşuma ve batuşuma hediye almaya inş gzl şeyler bulurummmm
öpüyorum herkesiiii hoşçakalınnn.....
canım ben de dün alıcaktım hediyemizi ama ahmet aşı oldu ben de hastaydım.
eşime önceden beni alışveriş merkezine bırakırsın demiştim fakat cesaret edemedim o halde. hevesim kursağımda kaldı resmen:gitme:artık bu haftasonu hallederim inşallah

ya kızlar önce emzirip sonramı kavaltı veriyorsunuz diye sormuştum ama.

su içirmeye başladınızmı ne kadar veriyorsunuz

ben bugün başladım kahvaltıya ve ardından emzirdim. çünkü ahmet emmeden doymuyo. illa bana yapışıcak. suyuda ek gıda olayına başlayınca vermeye başladım ama pek sevmiyo aldığı kadarı ile veriyoruz.kahvaltıda da reçelden sonra verdim içi yanmasın diye. ve kahvaltıda pekmezle tatlandırılmış ıhlamur verdim.kış boyu kahvaltıda ıhlamur vermeyi düşünüyorum

canım ben hero baby kavanozlarından aldım ara sıra veriyorum.elma havuç şeftali ananas şeftali benimki çok sevdi sen de dene hem ucuz hem lezzetli dışarda falan iyi olyor

şeftali kabızlıkta iyi olmaz diye biliyorum, kayısılıya bakarım artık varsa yoksada havuçlu alıcam.

kızlar abone olduğunuz bir bebek dergisi varmı, yazılarına güvendiğiniz,
ben abone olmak istiyorum hem kayınvalidem okur çünkü gündüz o bakıyor çocuğa,
hemde bebek resimlerim olur montessori eğitimi için

ben bugün başladım kahvaltıya ve ardından emzirdim. çünkü ahmet emmeden doymuyo. illa bana yapışıcak. suyuda ek gıda olayına başlayınca vermeye başladım ama pek sevmiyo aldığı kadarı ile veriyoruz.kahvaltıda da reçelden sonra verdim içi yanmasın diye. ve kahvaltıda pekmezle tatlandırılmış ıhlamur verdim.kış boyu kahvaltıda ıhlamur vermeyi düşünüyorum

sağol canım ya benimkide illa meme istiyor ne verirsem vereyim çok şükür öğün sıralamaların nasıl.afiyet olsun ahmet beye maşşallah

oku oku bitmiyor maşallah sizden kopulmuyor.bende ek gıdaya başladım.yoğurt ve meyve veriyorum.geceleri de milupa sütlü pirinçli ama her zaman değil.
yoğurtu küçük kavanozlarda kendim mayalıyorum.meyveyi elma armut havuç karışım yapıyorum.gittiğim yerlere cam rendemle birlikte gidiyorum.sütde 400-500 ml oluyordur sanırım.ml ye takılmamak lazım bir damla bile süt alsa o bile faydalıdır.

Allah hepimizin yavrularını korusun inşallah

bende bugün ilk defa patlıcan oturtma yapıcam inş elime yüzüme bulaştırmam anlım akıyla geçerm bu sınavı :) eşim sonra yapamamışın diyo biraz daha özen göster diyo bende beğenmiyosan yeme diyorum ben yerim sen aç kal diyorum gülüyo :) kolaymış ama aldım tarıfı yapmaya gidiyorum kızlar :):) haydi bismilllah deyip sokulayım işe:)

canım ara ara kendi çorbalarınızdan da verebilirsin, tuzsuz ve baharatsız olarak, sıkılmış olabilir tabii ki, ben bi oturtsam yavaş yavaş kendi yemeklerimizden de tattırmaya başlıcam bi kaç hafta sonra,

canım kendi yemeklerimizden bende vermek istiyorum ama yagsız salçasız olarak nasıl ayırcaz.hadi tuz baharat atmam.ona göre olur ama yemeğe yağ ve salça önce koyuluyo bebeğe göre nasıl ayarlıcaz.
asya biz sofradayken bizim yemeklere çok sulanıyo.ben bi parça veriyorum agzına dudaklarını yalayıp duruyo.kaydirigubbakcemile3

arzucum onlarında tadını bilmesi lazım azar azar verirsen bişi olmaz tadını alır tad duyusu gelişir bende veriyorum bizim yemeklerden dün patates yemeği yapmıştım patateslerinden yedirdim çorba yaptığımda çorba veriyorum yani öğrensin yoksa ilerde o yemekleri yemez sonra uğraş dur azcık verirsen hiçbişi olmaz

arkadaşlar ben kızıma suyu kendi içtiğimiz sıcaklıkta değilde biraz daha sıcak veriyorum.o zaman çok güzel içiyo her yemekten sonra 4 5 kaşık içiyo.ağzındaki artıklarda temizlenmiş oluyo.bi deneyin bakalım sizin bebişler ne yapcak:eek:

ayaz da su içmiyor doktor illa su içmesi gerekmiyor sıvı alsın yeter dedi.. bende meyve suyunu su ile karrıştırıp veriyorum o zaman içiyor..

yarencim de uyandı şimdi yoğurdumuzu yicaz.haftaya 0-3 yaş çocuk gelişimi kursuna katılcam kısmetse inşallah yaren bensiz anneannesiyle 3 saat idare eder bensiz hiç durmuyor ya bırakamıyorum o gün ne yapcak çok düşündürüyor beni ama onun için çok faydalı bir şey olcak bu kurs inşallah iyi geçer ben çıktım iyi akşamlar herkese.bu arada kızım anne ve baba diyor:nazar:

Amma çeneniz düşmüş anacım, oku oku bitmedi.

Öncelikle yazımı beğenen herkese teşekkür ediyorum. Arada yazıveriyorum böyle işte. Doğduğundan beri de günlük tutuyorum zaten. Yazarsam yine paylaşırım duygusalından :)

Doktordan geldik bizde az önce, Elif'in ileri düzeyde cilt kuruluğu başlamış, ilerlerse egzama olurmuş Allah korusun. Yoğun bi nemlendirici verdi. Hergün iki kez küvet keyfi yapıpp, ıslakken nemlendirici sürücez. C.tesi tekrar çağırdı. Geçmezse test yapacakmış. ınşallah düzelir.

Bu arade Elif bu aralar çıldırmış durumda. Sürekli bir mızmızlık halinde, uyku uyumuyor. Uyutana kadar canım çıkıyor. Dün gece 11 de yattı sonra tam 7 kere uyandı. En son 4'te bi uyandı. Sabah 7,30 da geri uyudu. 11'e kadar uyudu ama yine 5 kere ağlayarak uyandı arada. Dün tüm gece emzirme halindeydim. Hayatta yapmam dediğim şeyi yapıp yatağa bile aldım yanıma ama uymadı Allah uyumadı. Büyüme atağı mı ne şimdi bu ya? Yorgunluktan bitap durumdayım kaç gündür.

Dün havuç veriyim dedim Elif'e ama çatalla tam ezilmedi, yutamadı tabi hanfendi öğür öğür bi hal oldu. Nasıl yapıcaz bu işi, neyle ezicez bu havucu?

X