2009 Eylül Anneleri

valla kizina masallah canim
ben memeden ictigi icin ne kadar iciyor gunde bilemiyorum tabi aama sagip gunde tek ogunu biberonla vermek istiyorum artik her ne kadar doktorumuz biberon yasak desede
heralde bende gamze gibi gece ogununubiberonla veririm doysun daha cok uyusun diye tabi gaz sancilari musade ederse
offff bu sabah yine 4 ten sonra cok sancilandi oglum bi turlu uyuyamadi. om-x gaz ilacini birakmistim ben pek ise yaramadi diye baska biseyde kullanmicam demistim dun ama sanirim neo baby i denemek zorunda kalicaz
2008 eylul annelerinden biri yazmisti bunlar dogal bir surec disardan mudahele ederek onlarin sindirim sistemlerinin gelismesini onleyip bagirsaklarini tembellestiriyor olabiliriz bu yuzden ilac vermeyip bu surecin gecmesini sabirla beklememiz gerekiyor diye
bunu okuyunca bende korktum gercekten bizim verdigimiz ilaclar zararli olabilir mi diye ama gece cok agladi insan dayanamiyor ki :KK43:((

selam kızlar. Cumartesi akşamı kızımla beraber döndük evimize. Çamaşır yıka, temizlik yap derken anca fırsat oldu size yazmaya. Güzel bir tatil geçirdik izmirde. ınş. herkes iyidir. Geçmişi okuyamadım.

Dün kızımın kontrolü vardı. 4400 gr 53.5 cm olmuş kuzum. Sağlığı yerinde şükür. Sadece reflümüz var. ılaç verdi bunun için ve eğimli yerde yatması gerekiyormuş artık. Ana kucağında uyuması en iyisi dedi doktor. Gerçektende işe yarıyor.

meryem tulay okursaniz sizin gaz sancilariniz bittimi
tulay sen elma yagiyla masaj yapiyordun bana baska biri daha onerdi cok ise yaradi bizde dedi
senin oglunda da hala ise yariyor mu? birde aktardan mi yoksa eczaneden mi aldin

meryem neo baby gunde 2 doz bebeginin gece sancilarini gecirip uyumasini sagladi mi?

valla arkadaslar su gaz olayi yuzunden bebegimin kefine varamadim zavalli surekli aci cekiyor bende onu sakinlestirmeye calismakla geciriyorum vaktimi
arkadasimin bebeginin 3 ay bittikten sonra gecmis tum bu sikintilari insallah bizimde tez zamanda biter dua edin nolur
bebeginin gazi olmayan anneler cok sanslisiniz masallah diyeyim nazar degmesin sizde dilinizi isirin totonuzu kasiyin :)

Ebrucum ben en baştan beri elma yağı kullanıyorum. Hiç ilaç kullanmadım kızıma gaz için. Süper bir şey. Eczaneden alabilirsin canım.

ebrucum dün hastanede çok ağladı kuzum. giydirdiler soydular habire aşısıdır muayenesidir falan. ben aşı nedeniyle zor bir gece geçiririz diye korktum tam tersi oldu canım şükür. ha bir de rezene aldırdım aktardan. onu hem kendim içiyorum hem de bebişe veriyorum rahatlattı sanki. elma yağı pek fark ettirmedi gibi canım. bi de üşütmüş yavrum gece kakası yeşile dönmeye başlamıştı hemen patikler elektrik sobaları falan müdahale ile normale döndü kakamız sabah. canım bir de akşamları 5-10 dakika bile olsa yüzüstü uyusun o da çok fayda etti canım.

özgecim maşallah canım kuzuna. ali efe de 4300 gram 52 cm olmuş şükürler olsun.
erkek anneleri doktora sünnet derisini azcık geri çekip temizleme olayını sordum sakın yapma mikrop kaptırırsın enfeksiyon olmıcaksa da oluverir dedi haberiniz olsun.

valla kizina masallah canim
ben memeden ictigi icin ne kadar iciyor gunde bilemiyorum tabi aama sagip gunde tek ogunu biberonla vermek istiyorum artik her ne kadar doktorumuz biberon yasak desede
heralde bende gamze gibi gece ogununubiberonla veririm doysun daha cok uyusun diye tabi gaz sancilari musade ederse
offff bu sabah yine 4 ten sonra cok sancilandi oglum bi turlu uyuyamadi. om-x gaz ilacini birakmistim ben pek ise yaramadi diye baska biseyde kullanmicam demistim dun ama sanirim neo baby i denemek zorunda kalicaz
2008 eylul annelerinden biri yazmisti bunlar dogal bir surec disardan mudahele ederek onlarin sindirim sistemlerinin gelismesini onleyip bagirsaklarini tembellestiriyor olabiliriz bu yuzden ilac vermeyip bu surecin gecmesini sabirla beklememiz gerekiyor diye
bunu okuyunca bende korktum gercekten bizim verdigimiz ilaclar zararli olabilir mi diye ama gece cok agladi insan dayanamiyor ki :KK43:((

Ama şunuda söylemem gerekli sanırım benim kızım 3 saatte bir içiyor arada hiç yemiyo bazen 3,5 saatide buluyor bu süre.. tatlım sen biberonla vereceksen dr brown al muhakkak onunla ver biz onunla veriyoruz Allahıma bin şükür hiç gaz sorunumuz yok..

selam kızlar. Cumartesi akşamı kızımla beraber döndük evimize. Çamaşır yıka, temizlik yap derken anca fırsat oldu size yazmaya. Güzel bir tatil geçirdik izmirde. İnş. herkes iyidir. Geçmişi okuyamadım.

Dün kızımın kontrolü vardı. 4400 gr 53.5 cm olmuş kuzum. Sağlığı yerinde şükür. Sadece reflümüz var. İlaç verdi bunun için ve eğimli yerde yatması gerekiyormuş artık. Ana kucağında uyuması en iyisi dedi doktor. Gerçektende işe yarıyor.

Tatlım o reflü nasıl bişey belirtisi nasıl oluyor nasıl anlaşılıyor?

ebrucum dün hastanede çok ağladı kuzum. giydirdiler soydular habire aşısıdır muayenesidir falan. ben aşı nedeniyle zor bir gece geçiririz diye korktum tam tersi oldu canım şükür. ha bir de rezene aldırdım aktardan. onu hem kendim içiyorum hem de bebişe veriyorum rahatlattı sanki. elma yağı pek fark ettirmedi gibi canım. bi de üşütmüş yavrum gece kakası yeşile dönmeye başlamıştı hemen patikler elektrik sobaları falan müdahale ile normale döndü kakamız sabah. canım bir de akşamları 5-10 dakika bile olsa yüzüstü uyusun o da çok fayda etti canım.

Kızlar ben gazı çıksın diye emzirir emzirmez anında hemen ters çeviriyorum özellikle karnının oraya minik bi destek koyup sırtını sıvazlayıp popoya vuruyorum.. eğer bunu geç yapıp birazbile gaz sancısı tutarsa dönmek istemiyo bebişim.. Bu şekilde çok güzel gazını çıkarıyor sonrada çeviriyorum yada bazen uyuyor çünkü artık benim kızım başını kaldırıp diğer tarafa falan çevirebiliyor bi sıkıntı olmaz inşallah yani

bisey sorcam
bebeklerinizin altini her degistirdiginizde pisik onleyici krem ya da bepanten felan suruyormusunuz
ben bisey surmuyorum sadece altini silip bezini degistiriyorum yanlis mi

dr.bana her zaman sürme dedi canım. arada kullan dedi. bugünlerde kızardı bizimde sanki biraz. ben de bepantene merhem sürücem bakalım.

Tubacım benim tek göğüsümden 50-60 çıkıyor benim kız 100-120 arası ne çıkarsa bahtına yiyor. Ama bizim doktor şey demişti küçük doğduğu için aradaki farkı kapatmak için o kadar çok içiyormuş.. bilmem artıkdoğru mu hatta bi gün yazdım bütün içtiklerini biberonla verdiğim için günde 800 gr süt yaptı şok oldum valla :)

ayy canım maşallah kızına miktar çok iyiymiş.
ben şimdi kuzeni arayıp soyliyim en azından bir fikri olsun. sagol canım.

herkese merhaba kızlarrrr... ben yine sap geldim sap gidicem topikten bu gecede :))))))))))))
tubacım bizim dr normal bi bebek 50 ml ile doyar dedi....
ayrıca emzirirken su içmek bebeğe değil gfaz bomba yapsa ben yine içerim içim yanıyo ağzım kuruyo yaa herkes bol su için süt olsun diye diyo inanma ayferim sen öle saçma şeylere yaaa osuruktan nem kapar olduk hrkes bi akıl vermese ölür zaten haaaaaaaa....

aslında 25 ml sut 2 saatte bir cıkıyormuş. 4 saatte bir sagsa olur demekki. denesin bakalım. sagol hayatım.

şu su içme olayını anlamadım. ben içiyorum hem de günde en az 5 litre. her emzirmeden sonra agzım kuruyor ki bu normalmiş. dr.da bol bol iç dedi zaten.

bir de göğüs ucuma benim de ara sıra igne gibi birsey saplanıyor çok acıyor.
aslında sagacak kadar sut yok. kızıma ancak yetiyor. oyle dolu falan olmuyor yani.
ben de bebek çektigi için ucunu acıtıyor ya onun sancısı diye düşünüyorum.

slm kızlar bende 15 gün oldu yapalı ancak fırsat bulup yazıorum.kızım doyuyomu endişesi var bende de 3 saat arayla 2 memeyi bazende 5 10 dk emio uyuo uysandıramıorum yatırrıorum yatağına yalanmaya başlıo tekrar 3 kez emio...dr günde 6 kez bezi kaka çişle pislencek demişti bu beslendiğini gösterirmiş bizimki 7 yi bazen 8 i bile buluo ama meme emerken resmen benle oyun oynuo uykusuda çok ağır napsam uyanmıo böle bişi yaşayan yavrusu hınzır başka bi anne varmı???

Kızlar ben gazı çıksın diye emzirir emzirmez anında hemen ters çeviriyorum özellikle karnının oraya minik bi destek koyup sırtını sıvazlayıp popoya vuruyorum.. eğer bunu geç yapıp birazbile gaz sancısı tutarsa dönmek istemiyo bebişim.. Bu şekilde çok güzel gazını çıkarıyor sonrada çeviriyorum yada bazen uyuyor çünkü artık benim kızım başını kaldırıp diğer tarafa falan çevirebiliyor bi sıkıntı olmaz inşallah yani

ben oyle yapsam kesin kusar bizim ki..
omuzuma bile yatırıp azcık vurunca agzına geliyor bazen :KK43:
zaten genelde memede uyuyup kaldıgından gaz cıkarmak için çok ugrasmıyorum.
günde 1 kez rezene cayı veriyorum 3-4 kaşık, bir kez de zinco veriyorum. sanırım işe yarıyor.
yanlız zinco için birşeyler yazmışsınız kızlar. tavsiye etmiyormusunuz?

slm kızlar bende 15 gün oldu yapalı ancak fırsat bulup yazıorum.kızım doyuyomu endişesi var bende de 3 saat arayla 2 memeyi bazende 5 10 dk emio uyuo uysandıramıorum yatırrıorum yatağına yalanmaya başlıo tekrar 3 kez emio...dr günde 6 kez bezi kaka çişle pislencek demişti bu beslendiğini gösterirmiş bizimki 7 yi bazen 8 i bile buluo ama meme emerken resmen benle oyun oynuo uykusuda çok ağır napsam uyanmıo böle bişi yaşayan yavrusu hınzır başka bi anne varmı???

canım ben ilk günlerde uyandırmak için altını açıyordum.
hala daha memede uyuyor, seviyor.
eger kakası ve çişi dediğin gibiyse iyidir, bizim dr.umuz da ayn şekilde soylemişti.
bu doymama endişesi sanırım hepimizde var.
ama dr.doymasa aglar durmaz demişti.
bir de ilk günlerde saat sınırlaması yok dedi, ne zaman isterse ver demişti.
en fazla 3 saatte bir emzir dedi. senin bebegin de uyuyorsa memede tam emmiyordur belki, o yuzden de sık sık emmek istiyor olabilir.

tavsiyeler için çok teşekkürler kızlar içicem artık suyumu.
bebek yatınca muhakkak kusuyo hatta normaldede.günde 3-4 sefer giysi değişiyor.emzirirken ve mama verirken 45 derece eğimle veriyorum ki zaten normali bu imiş.yatağı eğimli yapın dedi doktor.muayenede bile yatınca azcık kusunca bizimki anladı bide belirtilerden doktor.

araştırmacı gazetecim dileğim çoookk teşekkürler bilgiler için.

kızlar bizim ki ara sıra kusuyor.. ben de ana kucagında mı yatırsam acaba?
yoksa devamlı kusanlar için mi bu şekilde yatırmak?

dilekcim bilgiler için sagol tatlım

tşk ederim canım ama memede uyuya kalıo memeyi ağzından atıo uyandırmaya çalışıorum uyanmıo bende yatırıorum oda 10 dk sora gene meme arayışına girio ama doyup doymadıını bilmiorum birde çarşamba günü 18 günlük olcak dra gitçez kilosuna bakmaya falan ya ne kadar alması lazım 18 günde tahminen...

tşk ederim canım ama memede uyuya kalıo memeyi ağzından atıo uyandırmaya çalışıorum uyanmıo bende yatırıorum oda 10 dk sora gene meme arayışına girio ama doyup doymadıını bilmiorum birde çarşamba günü 18 günlük olcak dra gitçez kilosuna bakmaya falan ya ne kadar alması lazım 18 günde tahminen...

burnunu sık, ayaklarını altı ile oyna, yanaklarını okşa belki işe yarar uyanır canım.

dr.bize günde 30 gr alması gerekiyor demişti. ona gore hesaplayabilirsin. ama tabi en iyi bilgiyi yine dr.un verir. sen git bakalım kontrole ne diycek. için rahat etsin hem. bizim de cuma kontrolümüz var bakalım ben de en cok kilosunu merak ediyorum.

slm kızlarrr bizimde gaz problemimiz 2 gundur tavan yaptı... ya bu yatagını egimli yapmak reflüyümü önlüyor? ben oglumun basının altına cok ince bi yastık kyuyorum ..ya bide gece kusar endişesi ile hep yanyatıyor oglum oyuzden kafamızın arkası azcık sivriliyo:KK43: sırtüstü yatırabiliyormusunuz?

slm kızlarrr bizimde gaz problemimiz 2 gundur tavan yaptı... ya bu yatagını egimli yapmak reflüyümü önlüyor? ben oglumun basının altına cok ince bi yastık kyuyorum ..ya bide gece kusar endişesi ile hep yanyatıyor oglum oyuzden kafamızın arkası azcık sivriliyo:KK43: sırtüstü yatırabiliyormusunuz?

reflüyü ben de merak ediyorum dogrusu nasıl belirtileri var??

canım yan yatırınca kafası bizimde sivriliyor. bir arkadaşıma sordum hep yan yatmış. ilk başta oyle gorunuyormuş ama sonra düzelmiş. ben dr.a da sorucam ama sorun olmaz herhalde

X