2009 Eylül Anneleri

eveeet kızlarrr herkese iyi geceler.. (gerçi benden başka kimse yok tek başıma manyak gibi bi ben varım çok şükürr :))) ) bende evimizin fedakar ineğini sağdım demin, az sonrada yatıcam kısmetse :)) bugün kızımla ilkkez dışarı gezmeye çıktık çekirdek aile olaraktan :)) minnoşum hiç sorun çıkarmadı uyuyuverdi hatta dönüşte maşallah üzmedi hiç işallah hep böyle olur..
kızlar birde bir sorunum var... göğüslerim inanılmaz sızlıyo ya.. içten içe elektrik çarpıyo sanki dıştan uca doğru için için sızlıyo gözlerim yaşarıyo valla... neden olduğunu anlamaya çalıştım ama yok bulamıyorum... ilk önce göğsümde süt birikiyo diye olduğunu sanarak bol bol sağdım ama çare olmadı demekki değil... daha başka napabilirim böle bişiy yaşayan doktoruna soran yada çözüm bulabilen varmı kızlar lütfen bişiler biliyosanız yazın....
herkesi öpüyoruz kendinize çoook iyi bakınn :))
canım benımde hem emzırme bslarken heede bıttıkten sonra çok cxanım yanıyor. çözüm bulamadım bende. dun gogus ucumu emdı daha dogrusu meme kaydı oyle ıkı sefer cektı resmen agladım. esım sağıp bıberonla verelım dedı ama içim el vermedi.

gamzecim benim goguslerimde agriyordu ama ben farkettim ki emzirme sutyenlerim yuzunden
gece gunduz onlarla oldugum icin alt taraflarindaki lastik oguslerimin altini acittigi icin agri yapmis
onun haricinde baska bir agri yok sende bi bak bakalim belki sutyenin alt tarafinin lastigi acittigi icin odem felan olmustur
bi de merak ettim sen sutunu neden sagip veriyorsun canim, bende arada alisi evde birakip kacabilmk icin acaba sagip biberonla vermyede mi baslasam diyorum ama doktor kesinlikle biberon istemiyorum dedi diye vazgeciyorum :KK43:
canım hatırlarsan egıtımde 21. gunden ıtıbaren az sut anne dısında bırısı bıberoınla versın. bebek bıbereno alıssın ozellıkle calısan anneler yapsın demıslerdı. bız yapıyorum bır kaç gunde bır bıberonla verıyorum sutu.
gülaycım ben de elim suya değdiğinde üşüdüğümde oluyor o elektrik çarpması canım. anlık oluyor ve geçiyor. benim oğlan da kucağımdayken ayaklarını basıyor kimi zaman itiyo kendini yukarı sıkıldığında. kafasını da genellikle tutabiliyor. gece sırtüstü yatırdım başı sağa dönüktü. sonra kalktım baktım sola çevirmiş sonra gene sağa çevirmiş. sesleri takip ediyor bi de. babanem konuştuğunda dönüp ona bakıyor falan. bizim tv baya büyük onu izliyor bazen çok komik görünüyor :)
bu arada kızlar uyurken bebişler gaz nedeniyle kıvranıyorsa yüzüstü yatırın baya azalıyor kıvranmaları. ali efe nefret ediyor öyle yatmaktan ama uykuya dalınca çeviriyorum daha rahat uyuyor. tabi gözümü üstünden ayırmıyorum o ayrı. ama baya rahatlıyor tavsiye ederim.
canım bugun tv 8 de çok guzel bır program vardı. ben bır anneyım dıe. bebekler yuzustu anne karnında gıbı rahat eder ve çok uyurlar dedi. ama sakıncası bir süre sonra anne karnında nefes almadıklarından nefes almayı bırakabılırlermıs. bende çok yatırdım. sen uyuyunca cevırmıssın ben 2 saat kadar uyutuyordum.Allah sakınmıs

canım yan yatırmıyorum yan yatırma yastığı öööle duruyor ilk zamanlar kullandım sonra kullanmadım. sırt üstü yatıyor gece kafa sağa sola dönüyor ama korkmaya başladım kendi kafasını oynatmaya başladı diye. yan yatırsam gece 2-3 saat öyle kolları ağrımaz mı ya?

aynı programda bebegın vucut gelısımı ıcın mutlaka sırt ustu yatırılmalı dedı dr. kusarsa bıle kafa dık yatmazlar saga sola zaten düşer dedı. ben hep yan yatırıyordum. bugun hep sırtustu yatırdım.
emzirirken çok susuyorum içiyorum.geçen komşu dedi ki bebeğe gaz yapar içme emzirirken dedi.mantıklı gelmedi bana ama duyan var mı önceden böyle bişi?
canım gıttıgımız egıtımde mutlaka her emzırmede 1 bardak su en azından içilmeli dendi. ben mutlaka içiyorum. zxaten içmesem agzım kuruyor.

kizlar bizim oglan hep yuz ustu yatiyor
valla dogum kursunda da kitaplarda da sirt ustu yatirin diyorlar ama bizim oglan sirt ustu ytinca yarim saate kalmaz cigligi basiyor
yuzustu yatinc en azindan arada 1 3 saatlik uyku yapiyor
doktora sordum yatir dedi endise etmeyin bence
zaten kendileri saga sola oynatiyorlar kafalarini artik
canım bugun tv deki dr da yatırmayın dedi. yatırsan bıle gozun ustunde olsun. sakın gece yatırma

meryemcim saol tatlım bilgi için. arada çok karnı ağrırsa uyurken yüzüstü yatırayım yarım saat kadar başında durayım yeterli olur sanırım.
biz de bugün aşımızı olduk.çok ağladı kuzum.kilomuz çok iyi çıktı şükürler olsun. sarılık testi istedi doktor onu da yaptırdık. 11 çıktı düşmüş şükürler olsun. kalça ultrasonumuz da iyi çıktı. işitme testimiz de iyi. ancak doktorumuzu değiştirmeye karar verdik. ellerini yıkamadı muayene öncesi.keza hemşire de öyle. sorularıma doğru düzgün cevap alamadım falan.

meryemcim saol tatlım bilgi için. arada çok karnı ağrırsa uyurken yüzüstü yatırayım yarım saat kadar başında durayım yeterli olur sanırım.
biz de bugün aşımızı olduk.çok ağladı kuzum.kilomuz çok iyi çıktı şükürler olsun. sarılık testi istedi doktor onu da yaptırdık. 11 çıktı düşmüş şükürler olsun. kalça ultrasonumuz da iyi çıktı. işitme testimiz de iyi. ancak doktorumuzu değiştirmeye karar verdik. ellerini yıkamadı muayene öncesi.keza hemşire de öyle. sorularıma doğru düzgün cevap alamadım falan.

maaşallah cnm paşana Allah nazardan saklasın inş.

kızlar ya yardım edin ne olur.. benim kuzum memeci oldu napcam ya bi kere kesinlikle meme dışında uyumuyor belki normali budur ama anormal olan 2 günder günde 1 yada 2 kez iki saati aşkın sürede emmeye çlışıo süt kalır mı okadar ya çekince memeyi çılgın gibi aranıp ağlıoo dün gece zor geçirdim bugunde aynı şeyi yaptı ? :KK43:( benzer durumda olan var mı?

ayfercim Allah kabul etsin sizinkinide inş.bizde tavuklu pilav ayran+k.bastı tatlı vercez...atlatsakta kurtulsek valla uufff boğcem yoksa şu kayınvalidemi yaaaa.
bugün tüm evi temizledim bi başıma şimdi aramış yarın geliyim temizliği diye gerek yok dedim
arıza yaaa bide o olcekmi bu olcekmi???uyuz

gulay fatos nabersiniz kizlar
alise fisher pricedan sallanan titresimli ana kucagi aldik onun icinde yatiyor simdi
resmen rahat etti kuzucuk aglamadan duruyor
anladim ben yatmaktan hoslanmiyor bu cocuk

canım hayırlı olsun gülegüle kullansın alişin...... ya ben 2 gundur bitik durumdayım oglum uyumak istemiyor sürekli emmek istiyor acaba doymuyormu??

canım hayırlı olsun gülegüle kullansın alişin...... ya ben 2 gundur bitik durumdayım oglum uyumak istemiyor sürekli emmek istiyor acaba doymuyormu??

gögüsler dolmadan sureklı emıyorsa doymuyor olabılır. benımde olmustu. dr un mama verdıyse bunu kaşıkla ver canım. ben oyle yapmıstım sonrasında 2 saat uyumustu gogusler dolunca normale donmustuk

kızlar gecenin bi vakti yanlızım buralarda. herkesler iyidir inşallah

işitme tarama testimiz yapıldı herşey yolunda şükür.

kalça çıkıklığı testi de var. onu ne zaman yaptırmamız gerekiyor acaba??

ya bazen kızım çok emiyor üst üste..memede uyumak istiyor. arada emzikle kandırıp uyutabiliyorum. tabi çok emince benim goguslerim iyice boşalıyor. ben de süt bitti diye düşünüyorum haliyle. doymuyormu diyorum..ama doymasa huysuz olurdu dimi? uyumaz, ağlar falan. tedirgin oluyorum çok. bu cuma konrolumuz var umarım herşey yolundadır..

bu arada kuzenim de eylül annesi :) ama pek girmiyor buraya.
sormamı istedi benden. tek gogus emziriyormuş. digeri acayip yara olmus veremiyor ama sagıyormus.
2 saatte 25 ml sut cıkıyor dedi. kaç ml sütle doyar çocuk diye merak ediyor. mama verenler veya sagıp verenler siz kaç ml veriyorsunuz??

herkese merhaba kızlarrrr... ben yine sap geldim sap gidicem topikten bu gecede :))))))))))))
tubacım bizim dr normal bi bebek 50 ml ile doyar dedi....
ayrıca emzirirken su içmek bebeğe değil gfaz bomba yapsa ben yine içerim içim yanıyo ağzım kuruyo yaa herkes bol su için süt olsun diye diyo inanma ayferim sen öle saçma şeylere yaaa osuruktan nem kapar olduk hrkes bi akıl vermese ölür zaten haaaaaaaa....

gamzecim benim goguslerimde agriyordu ama ben farkettim ki emzirme sutyenlerim yuzunden
gece gunduz onlarla oldugum icin alt taraflarindaki lastik oguslerimin altini acittigi icin agri yapmis
onun haricinde baska bir agri yok sende bi bak bakalim belki sutyenin alt tarafinin lastigi acittigi icin odem felan olmustur
bi de merak ettim sen sutunu neden sagip veriyorsun canim, bende arada alisi evde birakip kacabilmk icin acaba sagip biberonla vermyede mi baslasam diyorum ama doktor kesinlikle biberon istemiyorum dedi diye vazgeciyorum :KK43:

canım bu emzirme sütyeni tavsiyeni denicem çok can yakıcı aynen aşağıda gülayın anlattığı gibi oluyo çok canım yanıyo.. :KK43:
bu arada sadece gece biberonla veriyorum uyurken hem uyanmasın diye hemde doyduğundan emin olayım diye... oda uykusunda aldığı için anlamıyo cork cork emiyo gazını çıkarıp uyutuyorum maşallah deliksiz uyuyo bu taktik sayesinde....

gamzecim o elektirk çarpması bende de var tatlım, durduk yere oluveriyo, hatta dikkat ettim göğüslerim boşken oluyo, meme uçlarım birden kocaman oluveriyo, sonra elektirk veriyormuşsun gibi meme uçlarıma canım acayip yanıyo, iğne batırıyorlarmış gibi... ben sütüm tekrardan doluyo diye yorumladım valla.

ah gülaycım çok sık oluyo mahvetti beni inan aynen dediğin gibi oluyo göğsüm doluyken oldu boşalttım sağdım son damlasına kadar e yine oldu... napıcam bilmiyorum ma ebrunun bahsettiği gibi sütyenden olabilir belkide denicem başka sütyen yada hiç giymicem bilmiyorum... ama süt gelmesinden olacak olsa başından beri olurdu bende bikaç gündür var... baştan beri bikaç kez oldu ama şimdi çok sık.... doktorada gidemedimki sorayım.... :kahve:

Kızlar forumdan biri şu yazıyı yazmış :

Doktorumuzdan öğrendiklerimiz

Mesaj Linki
Ben pimpirikli bir anneyim ve doktorum da aynen benim gibi, böylece ona güveniyorum kendim ayrıca kafayı yormuyorum. Bugün ikinci ay doktor kontrolümüz vardı, öğrendiklerimi sizinle paylaşmak istedim. Tabi ki yazdıklaarım benim doktorumun kişisel görüşleri başka doktorlar başka düşüncelere sahip olabilir. Doktorumun da kızımdan 10 günbüyük bebişi var o yüzden içim daha rahat, kendi çocuğunda ne uyguluyorsa bize de onu tavsiye ediyor.
işinize yarayan şeyler olabilir belki.

1- pnömokok aşısı 1 aralıktan itibaren sağlık ocaklarından yapılıyormuş karma ve verem ile birlikte 2. ay dolduktan sonra yapılıyor. bayramdan sonra yaptıracağız bakalım inşallah sıkıntısı olmaz yavrumun. bu aşıların ateş yapma olasılığı %15 civarıymış eskiden ise %70 miş. ateş yapma ihtimaline karşılık yarım fitil vereceğim .

2- inek sütü allerjimiz devam ediyor ama çok şükür ki çok şiddetli değilmiş ve benim aklıma hiiiç mi hiç gelmeyen çok sevdiğim tarhana çorbası da bu şikayetleri arttırıyormuş. biraz daha dikkat edeceğim.

3- sütüm olsun diye abandığım şekerli gıdalar kuzumun poposunu tahriş etmiş biraz. ayrıca köpüklü ve pürtüklü kaka sütün yağından oluyormuş. ıspanaktan koyu renkli kaka tehlike işaretiymiş aman dikkat.

4- zinco damla kullanmaya başlamıştım ben bitkisel diye. ama bu damla yağ içerikli olduğu için eğer bebişin ciğerlerine kaçarsa 8 saat sonra yoğunbakımlık olurmuş bebiş o yüzden kesinlikle tavsiye etmiyormuş, ben de bırakacağım halbuki işe yarıyor gibiydi. gaz sancısıyla uğraşmayı kesinlikle tercih ederim. gaz için hiçbir şey vermiyor kendi çocuğuna, önermiyor da. saç kurutma makinası veya çok ağlarsa arabayla dolaştırmak işe yarar diyor.

5- buhar makinasını sadece grip olduğunda kullanmalıymışız yoksa ortama sinen nem daha sonra daha ciddi sorunlara yol açabilirmiş. onun yerine odaya geniş bir kapta su koymamız daha iyiymiş.

6- bu aylarda dilini dudaklarına sürtmesi ve elini emmeye çalışması beyin gelişiminin bir sonucuymuş ben dili kaşınıyor sanıyordum. dilini ve elini keşfediyormuş. eğer baş parmağını emerse vazgeçirmek gerekirmiş ileride sosyal problemlere yol açarmış.

7- temiz kullandıktan sonra emzik kullanımı zararlı değilmiş emzik kullanan çocukların daha erken konuştuğu kanıtlanmış.

8- bu aydan itibaren kesintisiz 7 saat uyuyabilirmiş bebişler (nerdeee)

9- annenin yedikleri gaz yapacak diye bir şey yokmuş. en azından genel anlamda gaz yapan yiyecek diye birşey yokmuş, bireysel tepkiler olabilirmiş kola, kurufasülye, lahana yiyebilirmişim (korkuyorum hala ama deneyeceğim zaten süt diyetindeyim yavruşum beslenemeyecek yoksa)

10- kuzumunher tıkırtıya zınk diye uyanması hala morro refleksiymiş (ama ne sinir bozucu ben uyutuyorum babası bir öksürüyor benimki elleri sıçratıp zınk diye açıyor gözleri)

11- rota virüs aşısı yapmıyor kendi çocuğuna da yapmamış,, 10 yıl önce bu aşı yürürlükten kaldırılmış, komplikasyonları sebebiyle. şimdi geliştirilmiş ve yeniden başlanmış kullanılmaya ama dedim ya pimpirik benim doktorum biraz daha zaman geçsin belki bir dahaki çocuğuna yaparız o zaman güvenilirliği daha da kanıtlanmış olur diyor. bende kabul ettim.

bir daha 2 ay sonra kontrolümüz var inşallah bu arada hiiç ihtiyacımız olmaz doktora.

hepinize özellikle bebişlerinize sağlıklı günler. umarım faydalı bilgileri vardır

tavsiyeler için çok teşekkürler kızlar içicem artık suyumu.
bebek yatınca muhakkak kusuyo hatta normaldede.günde 3-4 sefer giysi değişiyor.emzirirken ve mama verirken 45 derece eğimle veriyorum ki zaten normali bu imiş.yatağı eğimli yapın dedi doktor.muayenede bile yatınca azcık kusunca bizimki anladı bide belirtilerden doktor.

araştırmacı gazetecim dileğim çoookk teşekkürler bilgiler için.

dilekcim saol bigiler icin
ayfercim bizim doktorda yatagini egimli yapmamizi istemisti
bebeklerin cogunda reflu varmis kussu kusmasin o yuzden biz egimli yaptik
ana kucagini da o yuzden aldik zaten evde uyanikkende egimli bir yerde dursun diye
bizim ufaklikta 1-2 kez arka arkaya kustu gecen gun
bunun uzerine bende simdi emdiktn sonra cok dikkat ediyorum gazini cikartirken felan karninin ustune hic baski yapmiyorum bi de uzun sure dik tutuyorum ki geri geri gelmesin
gazi cikip bi surede oyle durdu mu kucagimda cok sukur pek kusma olmuyor artik

bisey sorcam
bebeklerinizin altini her degistirdiginizde pisik onleyici krem ya da bepanten felan suruyormusunuz
ben bisey surmuyorum sadece altini silip bezini degistiriyorum yanlis mi

ebrucum ben her değişimde sürüyorum pişik önleyici ama inan doktora hiç sormadım sürmem gereklimi her değişimde diye, onun bana dediği sebamedin pişik önleyicisini kullan, aradada pişik kremini kullan dedi çinko içerdiğinden öneriyorum dedi... bir de bepanteni de pişik olursa sür dedi. rüzgarın poposunda iğne ucu kadar 3 , 4 tane kızarıklık vardı... sonra bunların sayısı 10 a kadar çıktı, hemen bepanten sürdüm, bir sonraki değişmeye pamuk gibi oldu cildi.... canım seninkinin cildi demekki kolay kolay pişik olmuyor, ama doktorumundan anladığım kaka ve çişle temasta bırakmamak için cildi sürmek gerekiyor.

ayfercim doktorumuz kusan hastalara emdikten sonra 20 dakika kucakta yada dik pozisyonda tutulması ve yatağının eğimli yapılması gerektiğini söylüyo. hatta bir tanıdığın bebeği her emmeden sonra kusuyormuş, bunu yaptı bebek artık kusmuyo.....

dilekcim sağol bilgiler için. bugün de 1 aylık aşılarımız var, sağlık ocağına gidecez. ama rotavirüsü ben kesin yaptıracam, her çocuk geçiriyormuş bu ishali ve çok tehlikeliymiş. şimdiki aşılar çok gelişmiş ve doktorumuz sıkı sıkı tembihledi bu konuda.

siz ne düşünüyosunuz kızlar rotavirüs aşısı için, yaptırcakmısınız.

buhar makinesi konusunda doktorumuz da aynı şeyleri söyledi, almayın dedi, kapta su olayını tavsiye etti. onu yapıyorum arada.....

annemle bugün sağlık ocağına gidip aşılarını yaptırcam, Allah yardımcımız olsun, ağlamasın kızım çok dayanamam.

kızlar ya yardım edin ne olur.. benim kuzum memeci oldu napcam ya bi kere kesinlikle meme dışında uyumuyor belki normali budur ama anormal olan 2 günder günde 1 yada 2 kez iki saati aşkın sürede emmeye çlışıo süt kalır mı okadar ya çekince memeyi çılgın gibi aranıp ağlıoo dün gece zor geçirdim bugunde aynı şeyi yaptı ? :KK43:( benzer durumda olan var mı?

canım acaba sütünü sağdın mı ne kadar süt çıktı, acaba bebek doymuyo olabilir mi benşim aklıma bu geliyo... çünkü bırak iki saati 1 saat bile fazla. benim kız 15-20 dakika emiyo, sonra 3 saat uyuyo geceleri (maşallah), doktorumuz 2 saat uyur eğer yeterli sütü almışsa demişti, gaz sorunları hariç... istersen bir sağıp bak ne kadar sütün olduğuna... uyuması nasıl peki...

ya bazen kızım çok emiyor üst üste..memede uyumak istiyor. arada emzikle kandırıp uyutabiliyorum. tabi çok emince benim goguslerim iyice boşalıyor. ben de süt bitti diye düşünüyorum haliyle. doymuyormu diyorum..ama doymasa huysuz olurdu dimi? uyumaz, ağlar falan. tedirgin oluyorum çok. bu cuma konrolumuz var umarım herşey yolundadır..

sormamı istedi benden. tek gogus emziriyormuş. digeri acayip yara olmus veremiyor ama sagıyormus.
2 saatte 25 ml sut cıkıyor dedi. kaç ml sütle doyar çocuk diye merak ediyor. mama verenler veya sagıp verenler siz kaç ml veriyorsunuz??

kalça çıkıklığını 2 ayda yaptırın dedi doktorumuz....

günaydın kızlaaaaar... dün akşam oğluşum güzel uyudu gaz sıkıntısı da pek olmadı emdi emdi uyudu kuzum ben de uyudum şükür. dün hastanede ağlamaktan pek yoruldu kuzum ondan dinlendi gece sanırım. sabah emdi şimdi gene uyuyor :) biz kalça ultrasonunu dün yaptırdık. doktorumuz 1.ayda istedi. altını her değiştirdiğimde sürmüyorum iki değişmede bir falan sürüyorum pişik kremini. şükür pişik sorunumuz yok. ilk zamanlar unibaby ıslak pamuk kullandım sonra can bebe kullandım . ılık suyla pamuğu denedim pişik oluyordu nerdeyse gene ıslak mendile döndük :)

ya kızlar uzun süredir girmeyen arkadaşlar var. merve mesela aklıma düştü.sakura idi nicki. çok uzun süredir girmedi ne yaptı acaba ya?

ya bende o zaman kullanayim pisik onleyici totosu biraz kizarmis gibi geldi bugun
baharcim ne guzel uyumus aliefen peki farkli ne yaptinda gaxi olmadi acaba

evet yaaaa merveden coooook uzun zamandir haber almadik

gulaycim eger doktorumuz yapalim derse yaptiririz bizde

Tubacım benim tek göğüsümden 50-60 çıkıyor benim kız 100-120 arası ne çıkarsa bahtına yiyor. Ama bizim doktor şey demişti küçük doğduğu için aradaki farkı kapatmak için o kadar çok içiyormuş.. bilmem artıkdoğru mu hatta bi gün yazdım bütün içtiklerini biberonla verdiğim için günde 800 gr süt yaptı şok oldum valla :)

X