2009 Eylül Anneleri

hayırlı olsun canım, Allah analı babalı büyütsün
sağlığınız yerindedir inşallah
senin baştan sona okuman zor olur en iyisi sen sor bizler paylaşalım
bebekle nete girmek ilk zamanlarda zor oluyor

betülcüm hayırlı olsun canım allah güzel yazılar yazsın. resimleri buraya da bekliyoruz canımcım.

ємєℓ;9324310 .!.:
ay gulaycım bu ne iyi bir doktormus boyle nerde bizim doktor . . . .niye her doktor boyle degil anlamıyorum ben . . . bilgiler çok guzel canım hepside faydalı seyler ben hemen not alıyorum sagol canım

gülaycım saol verdigin bilgiler için ay negüzel doktor bu yapıs yakasına ve asla bırakma:1rolleyes:

ben elimden geldikçe her doktora gittikçe sizlere yazarım arkadaşlar... gerçekten inanılmaz bir doktor, umarım işe yarar bilgiler... özellikle gaz çıkarmayı deneyin, popoya değil poponun altına vurun, sonra hemen üstünü sıvazlayın, daha işe yarıyo gibi :)

my sweetgirl, ankaradasınız sanırım,çocuk doktornuz kim?

hasvağa gidiyorum, jülide hanım....

canım benim hayırlı uğurlu olsun, facebooktan bakalım bıdığına.... çok öpüyorum güzel anne seni...

tatlım kendinden kapşonlu tulumlardan almıştım bayramda...çok işime yaradı..tavsiye ederim..

gozun aydın canım son kalanlardan biri de sendin . . . .Allah analı babalı buyutsun en kısa zamanda resimlerini bekliyoruz :))

of kızlar yaaaa gaz sorunumuz ayyuka çıktı. yarım saat bile uyku yok. ağlıyor kıpkırmızı oluyor ne yapacağımı şaşırdım. sürekli emmek istiyor. canım çıktı ya

bahar benımkıde aynı durumda çok uzuluyorum ıkı buklum cıglık atıyor yavrum

of kızlar yaaaa gaz sorunumuz ayyuka çıktı. Yarım saat bile uyku yok. Ağlıyor kıpkırmızı oluyor ne yapacağımı şaşırdım. Sürekli emmek istiyor. Canım çıktı ya

aynen baharcım yaa koynumda uyudu yerine koydum az önce akşam eltime yemeğe gidicez inşlhh aorda rahat durur.. Nasıl geçicek bu yaa.. çaresi yokmu..başka..

bahar benımkıde aynı durumda çok uzuluyorum ıkı buklum cıglık atıyor yavrum

aynen baharcım yaa koynumda uyudu yerine koydum az önce akşam eltime yemeğe gidicez inşlhh aorda rahat durur.. Nasıl geçicek bu yaa.. çaresi yokmu..başka..

sanırım bir süre yaşıcaz bu sıkıntıları kaçış yok. zinco almıştık fayda etmedi. zeytinyağı sürüyorum karnına sıcak havlu koyuyorum yok. su torbası koyuyorum ayağının altına yok. rezene verdim fayda etmedi. ne yapacağımı şaşırdım walla. uyku düzenimiz kalmadı. resmen bir gözümüz açık uyuyoruz o da ben de. hay allahım yaaaa...

bahar bende ilaç kullanmak istemiyordum dr zorunlu olmadıkca vermeyın dedı. çocugu yatırdım bir çığlık attı içim gitti. dedım daha zorunlu ne olabılır. verdım ılacını bıraz gaz cıkardı. kaka yaptı sanırım ama omzumda sızdı kaldı dıye almadım altını. neo baby verdi dr bize. sanırım işe yaradı.

kızlar metsil damlayı denediniz mi, ben denedim etkili bayağı... 1 aylıktan sonra nurse harveys veriliyomuş, o daha etkiliymiş...

meryemcim ben de vermek istemiyordum ki ilaç vermedim zaten zinco bitkisel bir damla. ama dediğin gibi o sancıyı çekmelerindense ilaç kullanmak daha mantıklı. sonuçta o ilaçlar bebekler için üretilmiş. hayır bir süre sonra uykusuzluktan ve yorgunluktan depresyon ilaçlarına ben başlıcam. :)
gülay onu da deniyelim bari canım.

TUBACIM DOKTORUMUZ MUTLAKA YAPTIRIN DEDı... ROTATEG ı YAPTIRCAZ... BU ARADA AŞININ DOZU 6. HAFTADA YAPILMAYA BAŞLANIYORMUŞ.... BU DA ıNTERNETTEN ALDIĞIM BıLGıLER...,

Rotavirüs, küçük çocuklarda görülen ağır ishallerden sorumlu bir grup virüstür.Yaklaşık 2 gün süren kuluçka döneminin ardından kusma, ateş, karın ağrısı ve sulu ishal başlar. Ateş ve kusma 2-3 günde geçer, ishal ise 1 hafta- 10 gün kadar sürebilir.

Rotavirüs, tüm dünyada bebek ve küçük çocuklarda görülen ishallerin, özellikle hastane yatışlarına ve bebek ölümlerine neden olan ağır gastroenteritin en önde gelen nedenidir. Hemen tüm çocuklar beş yaşına kadar enfekte olurlar ve hastalık özellikle 4-36 ay grubunda dehidratasyon ve asidozla ağır seyrederek ölüme neden olabilir. Rotavirüsler, her yıl iki milyondan fazla hastane yatışına ve yaklaşık 600 bin ölüme sebep olmaktadır. Rotavirüs ishalinin önlenmesinde tek yöntem rotavirüs aşılamasıdır.

Rotavirüs çok bulaşıcıdır. Mikrop bulaşmış su veya gıdayla, mikrobu taşıyan eller yoluyla vücuda alınır. Yuva gibi kalabalık ortamlarda, özellikle çocuklar tuvaletten sonra ve yemekten önce ellerini yıkamayı unuttuklarında kolayca yayılır. O kadar bulaşıcıdır ki, genel hijyen koşulları ne kadar iyi de olsa, hemen her çocuk 5 yaşını doldurmadan rotavirüs ishali geçirmiş olmaktadır.

inşallah kızlar bşran önce geçer bu gaz olayları, doktorumuz 20. günden sonra artar dedi... artarsa mahvolduk desenşze. metsil bşzde işe yarıyo... bir de doktor ağlayınca hemen kucağına al sakinleştir falan dedi, yoksa ağlamaya devam ettikçe gazı da artıyormuş, kolikleşiyormuş. valla ben hemen kucağıma alıyorum, ayaklarını falan midesine doğru ittirip gazını çıkarayım diyorum ama daha da bir feryat figan bağırıyor... kucağımda daha iyi oluyor... aman kucağımda dursun tek napıyım, kolik falan olmasın da.

ben bi daha asla süt içmicem, süt içtiğimde kakasını yapamıyo bebek, denedim valla... bugün içtim yine kaka yok....

betülcüm TEBRİKLER...Allah analı babalı büyütsün inş.
baharcım aynı sorunlar bizdede oluyo ama o kadar ağlamıyo oğlum daha doğrusu evde tur atıyoz kucağımızda ağlamasın die gülay ın dediği gibi ağladıkça daha da katılıyo çocuk die zaten özeliikle bnm kucağımda çok sakinleşiyo oğlum...
bide arkadaşlar yeni okudum eğer anne baba gergin ve stresli olursa bebeğin gazı ve stresi de 2 ye katnlanırmış mümkün derece relax olun ben öle yapıom oda işe yarıyo kucağımdayken bebğimle dalga geçip gülüyorum hisleri çok kuvvetli olduğundan anlarlarmış bebekler bilginiz olsun canlarım

gülaycım bilgiler için çok sağol cnm....dr un süpermiş hakket ne güsel ben de bu ay dr umuzla tanışçam il sefer ablam la eşim götürmüştü ama bnm dr um 90 derece açıyla emzirmemi söylemiş nedense....kulak borusuna konusunu anlatmış tı dikkat ediyoz bakalım ama

ємєℓ;9321575 .!.:
merhaba kızlar opuyorumnanaktan bugun nihayet kırkımız doluyor cok mutluyum :)) oğleden sonra banyomuzu yapcaz misler gibi olcaz

oo süper valla emelcim ne güzel en önden sen gidiyon biz arkandan geliyoss ablaaa
canım neguzelll darısı basımıza inş..ya cıldırmak uzreym kızlarr devamlı emmek istiyo oglum memede uyuyo bırakıp yerine yatırınca aglıyoooo napsam emzikmi versemkiiii

cnm bizdede oluyo bazen doymadan uyuyo mememde sonra yatırırken yerine uyanıyo hoop bidaha mememe emmeye ...bazen de tam doyuyo daha onlarda bilmiyor sanırım ne yaptığını heheheeekaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…