2009 Eylül Anneleri

şanssızlık bizde kesin var ee birde rastlantı sonucu uyuz kocalar cabası anacumm...benımkıylede aram lımoni işte amannnnnn moduna girelimm...

şeytan pazar günü babası doğum günü var o gün arkadaşalrına git diyor.haftaiçi gidemiyorum haftasonu giderim demi.

hımm bilerek gelmemiş olma olasılığı yüksek sen bunu onda bırakmazsın benım tanıdıgım sumeyye..tek tek ıtınayla cıkarır bunu kocasındann arkandanımm sumeyyee...espiriyi anladın umarımm...:KK1:

Uyuzlar o görür ama yakın da şuraya buraya gidelim der elbette bulurum bahane elbette şuan plan yapmıyorum doğaçlama işkence yapacağım

işte bu sümeyyemmmmmmm......ARKANDANIMMM......
ben çıkıyorumm hoşçakalın kızlar...KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUNN....öptüm hepinizi...iyi hafta sonları yarın nöbetiçiyimm...:KK51:

günaydın kızçelerimm.....uyuyun uyuyun bakalım ben burda çalışayım siz uyuyun ...:KK3:akşama iş yerinden arkadaşımın düğünü var iş çıkışı hazırlığımı yapayım ...bütün iş yeri orda olur şimdi...mahcup olmayalımm dimiii...:KK12:sabaha karşı rüya gördüm hayır olsun...çok güzel bi gelinlik giymiştim düğünüm varmış...bi yandan sigara içiyorumm telaşlıyım bir yandanda süper görünüyorum aynaya falan bakıyorumm....eee diceksiniz şimdi...eee si rüya tabirlerinde evli gen ç bir kadınsa diyor benden bahsediyor....:KK17:çocuğu olacağına işaretmiş...:emir_bebek::KK36:bilmemkiii..

kolay gelsin aylinim.. tatil tatilde çalışmak eziyettir valla ...benimde son iki günüm tatil bitiyor artık...offf offfff...

ee şimdiden hayırlı olsun diyeyim sen niyeti iyice bozdun o zaman rüyalarda da çıkıyorsa artık..yap artık şu bebişide için rahatlasın..

selam hanımlar egemenle babası markette erdem uyudu azcık bakıyım dedim şimdi çamaşır asıp toplama ve ortalığı düzenlemek için yine kalkıyorum görüşürüz

Babalara açık mektup
Sevgili babalar,

Kadın ve erkek olarak uyku denilen süreç boyunca farklı sesleri duymaya kodlandığımızı artık biliyoruz. Fakat rica ediyoruz, bu gerçeği gözümüze sokmayın. Sizin gece mışıl mışıl uyumuş olmanız, bizim de aynı mışıllıkta uyuduğumuz anlamına gelmiyor. Biz muhtemelen ya emzirmek, ya bebeğin üzeri açıldı mı diye bakmak, ya çocuğu tuvalete kaldırmak, bunların hiçbiri olmuyorsa da “Niye böyle deliksiz uyuyor, bir şey mi oldu, nefes mi alamadı???” diye evham yapmak üzere gecede sekiz kere falan kalkıyoruz.

Eve geldiğiniz saat çok kritik. Mümkünse çocukların yatma saatinden en az bir saat önce geliniz. Akşam yemeğinde evde olmanız tercih sebebidir. Her ne kadar uzmanlar akşam yemeğini birlikte yemenin mutlu aile tablosu açısından önemli olduğunu söylese de, bunun altında asıl yatan sebep akşam saatlerinde annenin tükenmekte olan sabrını destekleyebilmeniz. Dolayısıyla yemek yerken çocuklara yardımcı olmanız, yemekten hemen sonra onları bizim üzerimizden almanız neredeyse hayati önem taşıyor.

Eğer erken gelemiyorsanız, haftada en az bir, en fazla iki gün oldukça geç gelmeniz ikimiz için de en hayırlısı. Hatta geç geldiğiniz akşamları -varsa- bizlerin dizi seyrettiğimiz akşamlara denk getirmeniz hepimiz için en iyisi; sonra niye Kıvanç’ı seyrettindi, niye Sülüman’a baktındı diye arıza çıkmasın.

Özetle, annelerin mesaisi çocukların yatmasıyla birlikte sona eriyor. Çocukların yatma saatinde destek olamıyorsanız, onlar yattıktan yarım saat sonra “Ben geldiiiim! Hanimiş benim yemeğim?” şeklinde köstek olmamanız önemli rica olunur.

Akşam eve gelen baba umduğunu değil, bulduğunu yer. Herkes için ayrı menü hazırlamaktan mesul değiliz. Genellikle haftalık besin dengesini göz önünde tutarak, bazı günler et, bazı günler sebze, bazı günler baklagil yığılması olabiliyor. Evdeki yemeği beğenmiyorsanız kendi sandviçinizi hazırlamaktan kendiniz sorumlusunuz.

Çocukla çocuk olmayınız. Daha doğrusu, evde yeterince çocuk varken bir de siz bağırıp çağırarak, hoplayıp zıplayarak, koltukların minderleriyle atçılık oynayarak sapıtmayınız. Çocuklarla oynamak isteyen dağılan evi de kendi toplar. Yatma saatinden önce hoplayıp zıplamaya karar verdiyseniz çocukları sakinleştirmenin de sizin göreviniz olduğunu unutmayınız.

“Pazar günleri yemek yapmak istemiyorum”un anlamı “Öğlen yemeğe çıkalım”dır. Olmadı, “Dışarıdan kebap söyleyelim” de olabilir. Ancak kesinlikle “Sen balık al, ben pişireyim” değildir. Lütfen farklı taktikler denemeyiniz, tuhaf tekliflerde bulunmayınız. Pazar günü yemek pişirmek istemiyoruz. Nokta.

İş bölümü denilen bir şey var. Bizim çalışmayı bırakmış, ve ORTAK kararımızla tam zamanlı olarak çocuk bakmaya karar vermiş olmamız, ya da dışarıda çalışıyor olsak bile ANNE olmamız, bizi Her Şeyden Sorumlu Devlet Bakanı ilan etmez. İnanmıyorsanız şu yazıyı okuyunuz.

Evet, seks denilen bir şey olduğunun biz de farkındayız. Ve fakat, sizin kadar kolay bloke edemeyebiliyoruz bazı şeyleri. Her an uyanma ihtimali olan bir bebek, birazdan tuvalete kalkacağını bildiğimiz bir çocuk moda girmemizi engelleyebiliyor bazen. Bunun en iyi çözümü ne, biliyor musunuz? Çok değil, bir gecelik bir kaçamak. Alınız çocuğunuzu, annenize bırakınız; ya da kayınvalidenizi falan çağırınız. Şaşırtınız bizi. Yemeğe çıkarınız, ardından da güzel vakit geçirebileceğimiz butik, romantik bir otele götürünüz. Sabah kahvaltısı dahil olmasa da olur, yeter ki bir gece için evden uzaklaşalım. O var ya, bizi kaç ay idare eder.

Lütfen çocuğumuzun annesi olmadan önce sizin sevdiğiniz olduğumuzu unutmayınız. Saçımız başımız birbirine girmiş olsa da, üzerimiz kusmuk kokuyor olsa da, gözümüz hiçbir şeyi görmüyor olsa da, içimizdeki kadın her ne kadar saklanmış gibi görünse de aslında bir yerlerde olduğunu, onu arayıp bulmak için sizin yardımınıza ihtiyacımız olduğunu biliniz.

Sizi ihmal ettiğimizi düşündüğünüz zamanlarda konuşunuz bizimle. Ama öyle höt zöt değil. Unutmayınız: biz sizin kadar analitik, sizin kadar yalın bakamayabiliyoruz bazı şeylere…

Son olarak, bazen sadece dinlenilmek istediğimizi unutmayınız. Bıdı bıdı konuşuyor gibi görünsek de, istediğimiz tek şeyin bizi anlayabilen biri olduğunun farkında olunuz. Her sorunumuza çözüm bulmaya çalışmayınız, bazen sadece sünger olmanın yeterli olduğunu biliniz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

günaydın kızlar....hüsniyecim sanadaa günaydın:KK76: ee kolay gelsin yattın 15 gün biz yine çalıştık...sen de başla artıkk....
bebek konusunda haklısın canımm ben niyeti bozdumda ,içimde yine dur diyen bir ses var...onu dinliyorumm....:KK53:

dün kayınpederin doğumgünüydü eltimler herkesi davet etti pasta aldık gelin bizde kutlayalım dedi gittik bizde kayınvalidemin bir arkadaşı kız arıyormuş oğluna ama illa çok güzel olsun diyormuş.kayınvalidemde benim gelinlerimin ikiside çok çirkin ama huyu iyi olsun dedi ve eşime baktım ağzını açıp tek kelime etmedi zaten küsülüydüm iyice küstüm insan hiçmi savunmaz eşini beğenmiyorsan zorla tutan yok..iyice asabımı bozdular kendi kızı çok güzel sanki :KK14:

günaydın güzel hatunlar.. özellikle güzel sümeyyem sana gelsin.. kaynananda çatlasın.. valla sabah sabah benim bile sinirlerimi bozdu.. hakketende kendi kızı çok güzel sanki..neyse açmayayım ağzımı şimdi.. sen takma kafana anacım .. yeri gelir sende onu ortada bırakırsın anlar o zaman...
evet çalışma hayatı başladı badişim şimdi ne yapacak beni göremeyince 15 gün hiç kuyruğumdan ayrılmadı fındığım..
aylinim içinden nasıl geliyorsa öyle yap anacım.. yeni bebiş fikri çok güzel ama çalışınca insan biraz durr diyor kendine.. ben badişi doya doya büyütmeden ikinciyi düşünmüyorum çünkü şimdi ancak onun nazına yetişebiliyorum.. ikinci olura mecburen ilgi bölünecek o yüzden biraz daha büyüsün istiyorum.. ama dediğim gibi gönlünden nasıl geiyorsa öyle yap...

moralimi bozan kesinlikle kayınvalidemin saçma sapan sözleri değil eşimin umursamamzlığı,kaynım en azından anne yüzlerine karşı söyleme dedi ama bu akşam iyi bi konuşma yapmam gerekecek beyefendiyle.sanada kolay gelsin bu arada çalışırken zor hakikaten

tabi canım öyledir.. insan annaeside olsa karşısında arkasında olduğunu ona laf söyletmeyeceğini bilmek istiyor.. ama işte onu akıl edip düşünecek koca lazım..

dün kayınpederin doğumgünüydü eltimler herkesi davet etti pasta aldık gelin bizde kutlayalım dedi gittik bizde kayınvalidemin bir arkadaşı kız arıyormuş oğluna ama illa çok güzel olsun diyormuş.kayınvalidemde benim gelinlerimin ikiside çok çirkin ama huyu iyi olsun dedi ve eşime baktım ağzını açıp tek kelime etmedi zaten küsülüydüm iyice küstüm insan hiçmi savunmaz eşini beğenmiyorsan zorla tutan yok..iyice asabımı bozdular kendi kızı çok güzel sanki :KK14:

bende onu dicektim sanki senin kocan dışında onların ailesinde güzel olan var hepsi şimdi töbe töbe bişey dicektim....sıkma canını sen güzeller güzelli kırşehir en gözde yüreği ve kendi güzel olan arkadaşım çook samimiyim...dünya güzeli olsak kaç yazar...kocanında hesabını gör ciddi ciddi...tehdit et bakalım güzel konuşmadan anlamıyor besbelli..:KK47:

günaydın hanımlar sümeyye salla gitsin ya annenler bana niye bakmıyolar dedim sana ben bakıcam dedi eşim boşver dedi bende umursamıcam artık üzül üzül bişey olmuyo adamlar incelikten anlamıyolar azcık ince düşünseler ne kadar kırıldığımızı fark ederler ama yok neydelim böyle seviyoruz biz bunları benim ki eve köye uğramaz oldu zaten iyice 2 çocukla hepten yalnız kaldım su işi çıktı çıkalı orada

X