• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Eylül Anneleri

oda işyerinin sorunu kim bakarsa baksın onudamı ben dert edeyim.tlf çalınca arkadaşlar gelip bakar.evrak akyıdıdıda herkes kendi işini yapsın.

selam hanımlar ben geldim...
demetcim çok çok geçmiş olsun şükür atlatmışsınız canım.. allah bir daha yaşatmasın artık en tehlikeli zamanları sürekli peşlerinde olmak lazım.. gerçi gözünün önünde de olsa bazen zaptedemisiyosun ama sağ salim hep birlikte atlatırız bu zamanları inşallah..

biz ilk gün otele gittik zaten düğün benim memleketimde oldu babamın evinde kalacak halim yoktu dimi..hemen ikinci günüde balayına çıktık ama altınları kmse almak istemedi haliyle bizde çok huzurlu bir balayı geçiremedik.. üç gün sonra döndük hemen

benim halılar zaten önceden kalmıştı birşeye benzemiyolar yıkatsanda aynı halt misafir gelicek diye utanıyorum silsil çıkmıyo bişeye benzemiyo bende örtü alıcam bu hafta sonu üstlerine misafirlerim gelicek silsemde olmuyo beyazlamıyo örtücem

ah gülcan bende eşime yalvardım lütfen bi otelde kalalım ablanların evinde kalmayalım diye.neymiş ayıp olurmuş ilk gün ablasıgilde kaldık 2. gün ablasıgil evlerine geldiler iş için kıyafet almaya neyse huzursuz olmasınlar diye çıktık kaynanmlarda kaldık 5 gün sonra ist gittik. bende hala söylerim..

ay seninkide bi alem haa gül alır saklar .....ben eşime hala derim iyiki gitmişiz o günleri şimdi kimse geri getiremez...keşke evlilik sözleşmesi yapsaydık kendi aramızda...:47:

SLM Kızlar
demetcim çok geçmiş olsun cnm erdanaya iyi olmanıza sevindik bununla geçmiş olsun kuzuma
nazancım yaşamayadıkların içinde uhde olarak kalcak maalesef
bizde c.tesi evlendik pazar günü ıspartdan izmire yola cıktık taze gelin p.tesi çalışmaya başladı..kaynanamın evinde balayı yapacagıma izn almamayı tercih ettim şimdi geziyoruz ama neye yararr:((

gülcanımm hoşgeldin nasılsın ....bebişin nasıl.....seninde balayı kötü geçmiş anlaşılan....:50:

oda işyerinin sorunu kim bakarsa baksın onudamı ben dert edeyim.tlf çalınca arkadaşlar gelip bakar.evrak akyıdıdıda herkes kendi işini yapsın.

kızma kızz koskaca üni biri düşünür elbet senin yokluğun hissedilir muhakkak......

benim halılar zaten önceden kalmıştı birşeye benzemiyolar yıkatsanda aynı halt misafir gelicek diye utanıyorum silsil çıkmıyo bişeye benzemiyo bende örtü alıcam bu hafta sonu üstlerine misafirlerim gelicek silsemde olmuyo beyazlamıyo örtücem

önceden kaldı derken....

Yok şekercim balayı deyince sinirlendim.birde dün elticiğim mobilyalarını bizim karttan çektirdiler.333 tl aylık taksit tutmuş ve kaynanmlarda 300 biz öderiz33 de siz ödeyin dediler bize toplamda 400 tl yapıyor .çamaşır makinesi+ bu taksit+ düğünde altınsız olmazmış eşimin demesi+artı ekstre şeyler çıkacak 2500 tl masraf bize.ve onlar balayına gidecek.evleri bile burda yani

ay balayından açılmış konu... ben de ctesi evlenip ptesi işe başlayanlardanım. ertesi ay da erzuruma gitmiştik. 3.senem dolacak hamilelikti borçtu derken 1 kere bile bir otele gidip ayaklarımı uzatıp tatil yapamadım. ha ama bunda ikimizin de gurbette yaşaması da etken tabi. yıllık izin aile ziyaretleri ile geçiyor. aslında bayramlarda ailelere gidip yıllık izin kendimize kalacaktı ama borca girince zaten tatil yine hayal oldu. bizim de düğün günü eve kaynım ve görümcem aynı zamanda babanem gelmişti bizimle kalmaya. gerçi biz zaten hali hazırda bir süredir aynı evde yaşadığımızdan sıkıntımız olmadı :9:

sümeyye senin yerinde olsam asla kabul etmezdim bunu. benim de kaynım evlendi geçen sene 2 tane. birine bilezik yapıp gittik diğerine tv aldık bilezik yaptık. gerçi ona nişanda da bilezik yapmıştık. ama o kaynımın bana çok iyiliği dokundu ondan ses çıkarmadım. görümceme de buzdolabı aldık. altın yapılmadı öyle olunca. ha ama elimde param olsaydı altınımı da yapardım ona. çünkü o eşi işsizken bile cüzdanında taşıdığı altını yazın ali efeme takmaya kalkmıştı. zorla geri çevirdik kendine sakla lazım olur diye. çok çok iyi biridir.
benim düşüncem şudur her zaman. darda olana elimde varsa sonuna kadar yardım ederim. ama dardayım deyip senin eltin gibi har vurup harman savurursa avcunu yalar :)))

baharcım bizde 1 hafta önceden aynı evde yaşamıştık zaten ist resmi nikah olmuştu. o yüzden çok aramadım hani özel bişey olsun diye:69: ama otel olsaydı daha iyi olurdu yani kırşehirde bi otel enazından akşam oraya giderdik gündüz kaynanamlarda olsakta ne bilem.

bende aynen o haldeyim bahar sinir küpüyüm eşimede dedim benimde kardeşim var bende sümeyye isem tek tek yzıyorum masrafları vade farkıda koyup aynısını kardeşime yapacağım. bu sene tatile gidecektik sözde kalacakk eminim... ha birde kaynım dün abimgile salon düğünü oldu bizde isteriz ev düğünü olmasın demezmi.hala bizimki batıyor. bizim salon parasınıda biz ödedik düğünde olan prayla.1500 tl oldu 1000 tl salon 300 kuaför 200 fotoğraf tuttu verdik çıktık. bunu gören yok

Son düzenleme:
bencede sümeyye biraz sesini çıkar.. yoksa bu gidişle daha çok borç açacaklar sana..onun için mi çalışıyosun sanki..

sümeyyecim üzülerek söylüyorum sen unut tatili canım. bi o kadar da düğün kına esnasında cebinizden çıkacak bahşişi osu busu derken. sen en iyisi eşinin cebine koy bi elli lira bozdursun bozdursun harcasın :9:
benim de bir tane kardeşim var. onun da evleneceği zaman ihtiyacı olduğunu bilsem benden önce eşim koşar hiç şüphem yok. fazla vericidir bu konuda.

haziranda günüm var kayınvalidem dün diyor zaten iyi düğünden önce paran olacak sanki oynayanlara dağıtacam.bende evet inşllh o parayla tatile gidecez dedim.
eşimde kardeşime yapar ama kayınvalidemgile batar eminim.öff millet evlenecek diye ben migren sahibi olacam başım çatlıyor birkaç gündür.

Yok şekercim balayı deyince sinirlendim.birde dün elticiğim mobilyalarını bizim karttan çektirdiler.333 tl aylık taksit tutmuş ve kaynanmlarda 300 biz öderiz33 de siz ödeyin dediler bize toplamda 400 tl yapıyor .çamaşır makinesi+ bu taksit+ düğünde altınsız olmazmış eşimin demesi+artı ekstre şeyler çıkacak 2500 tl masraf bize.ve onlar balayına gidecek.evleri bile burda yani

eltiler görgüsüz oluyor birazcık benimki gibi geldiğinde bi kelime etmezdi çook acırdım ona hep yardım ederdim şimdi beni bile beğğenmiyor hemde 1 buçuk senelik gelin...

ay balayından açılmış konu... ben de ctesi evlenip ptesi işe başlayanlardanım. ertesi ay da erzuruma gitmiştik. 3.senem dolacak hamilelikti borçtu derken 1 kere bile bir otele gidip ayaklarımı uzatıp tatil yapamadım. ha ama bunda ikimizin de gurbette yaşaması da etken tabi. yıllık izin aile ziyaretleri ile geçiyor. aslında bayramlarda ailelere gidip yıllık izin kendimize kalacaktı ama borca girince zaten tatil yine hayal oldu. bizim de düğün günü eve kaynım ve görümcem aynı zamanda babanem gelmişti bizimle kalmaya. gerçi biz zaten hali hazırda bir süredir aynı evde yaşadığımızdan sıkıntımız olmadı :9:

vay canına ben işimi gördüm diyon yani :23:olsun kızım genede erken gelmişler...

sümeyye senin yerinde olsam asla kabul etmezdim bunu. benim de kaynım evlendi geçen sene 2 tane. birine bilezik yapıp gittik diğerine tv aldık bilezik yaptık. gerçi ona nişanda da bilezik yapmıştık. ama o kaynımın bana çok iyiliği dokundu ondan ses çıkarmadım. görümceme de buzdolabı aldık. altın yapılmadı öyle olunca. ha ama elimde param olsaydı altınımı da yapardım ona. çünkü o eşi işsizken bile cüzdanında taşıdığı altını yazın ali efeme takmaya kalkmıştı. zorla geri çevirdik kendine sakla lazım olur diye. çok çok iyi biridir.
benim düşüncem şudur her zaman. darda olana elimde varsa sonuna kadar yardım ederim. ama dardayım deyip senin eltin gibi har vurup harman savurursa avcunu yalar :)))

valla yine beni kalbimden vuırdun bahar çook doğru konuştun aferin...:46:

baharcım bizde 1 hafta önceden aynı evde yaşamıştık zaten ist resmi nikah olmuştu. o yüzden çok aramadım hani özel bişey olsun diye:69: ama otel olsaydı daha iyi olurdu yani kırşehirde bi otel enazından akşam oraya giderdik gündüz kaynanamlarda olsakta ne bilem.

onun yeri ayrı diyon yani ....ben hala unutamam işimiz gücümüz yok uyandık 4 gün boyunca kahvaltı havuza gel işini gör duş al amma çalıştık haa.....:77::78::1:

aylin kayışı kopardın gene :52: canım ben işimi şansa bırakanlardan olmadım hiçbir zaman.
eltiler köprüyü geçene kadar sanırım eskilere iyi davranıyor. ya da o anki aşktan gözleri herşeyi güzel görürken gerçekler evlenince orataya çıkmaya başlıyor. bana öyle oldu mesela. eltimde fark etmediğim şeyleri çok sonra fark etmeye başladım ve görüşmüyorum şuan. yeni gelen eltimle iyiyiz. önce kaynımın korkaklığı sayesinde biraz sıkıntı yaşadık birbirimizi yanlış tanıdık ama şuan sıkıntımız yok şükür. ay bende elti say say bitmez ayol. rekor bende sanırım :)))

haziranda günüm var kayınvalidem dün diyor zaten iyi düğünden önce paran olacak sanki oynayanlara dağıtacam.bende evet inşllh o parayla tatile gidecez dedim.
eşimde kardeşime yapar ama kayınvalidemgile batar eminim.öff millet evlenecek diye ben migren sahibi olacam başım çatlıyor birkaç gündür.

ahh canımm senin kaynanada az değilmiş uyanık niye ayrım yaparlar ki anlamam :19:bizde kaynım evlenirken nişanı olcak cebinde 5 kuruş para yok saydık eline2.500 tl tırinkk sonra bizlezik istediler 5 tane burma yaptık yine trinkk bununlada kalmadı düğün olcak köyde gelin alması benzin paraları hep bizden eşim 1 yıl bizim düğün borcunu ödedi 1 yılda onlarınkini bişey deyincede diyorki iyilik yap denize attttttt........görgüsüz eltimin yaptıklarınıda görünce deli oluyom eltimi denize atasım geliyor.....:47:

kız bahar 3 tane elti bende var.. burdaki dışında diğerleriyle aram iyidir..burdakiyle yüzyüze bakıyoz gene havadan sudan konuşuyoz ama ben artık ona kıymet vermiyorum o da bunun farkında ..hani iyilik yapmak yada masraf karşılamak sorun değilde karşındaki insan bari bunun kıymetini bilse.. o sümeyyeye bir geçmiş olsun bile demeyi çok görsün sümeyye de onun düğünü için taksit ödesin yok yaaa... vallaha kocamıda yolarım onuda..
bu arada yamazyı unuttum elitim bugün doğum yaptı.. ailemize güzel bir tosuncuk daha katıldı.. 4200 gr doğmuş biizm güzel kızımız..kızımda hemen ablalığa terfi etti..

Back
X