2009 Eylül Anneleri

biz daha 5li aşı olmadık kasımın üçünde verem aşımız var ondan sonramı olacak karma aşı acaba?.. özel menenjit aşısnı bilmiyodum bende yaptırayım ne zaman yapılıyo hangi aşıdan sonra ..ben rotavirüs aşısını yaptırıcam ne olur ne olmaz risk almak istemiyom..

eger ozelde yaptırıyorsan sanırım gerek olmuyor ayrıca menenjite. 5li karma aşıya dahil oluyor diye biliyorum. 2.ayda yapılıyor ilk dozu

ємєℓ;9788059 .!.:
sorma tubacım telefonumu bile aldılar arayacaklardı ama anlamadım konu bile islenmedi programda

çok lazımmış gibi üzgünüm leyla başladı :)) senin soruların çok onemliydi oysa. üçkağıtçılar kandırdılar :)

slm kızlar hepimizde durumlar aynı ... ama bcevremdeki çok akıllı insanlar sadece benim çocuğumda oluyomuş gibi yok üşüttün yok soğuk içtin yok yemek yemedinn insanlardan bıktımm yaa.. kimseyi görmek istemiyorumm...bebek ıkınıyor kızarıyor kayınvalidem diyorki geriliyor ayyyyyyyyy....
neyse bizim oğlan sabah kakasını yaptı çok mutlu oldumm ama azönce uyandı ağladı ıkındı her pırtt yaptığında sesini yükseltip ayaklarını çırpıyor daha çok ağladı..şükür sakinleştirdim şimdi yattı...uyyorken yemek yapayım barii kızlar ben dün akşam bebeğime rezene içirmiştim içinede zeytinyağı katmıştım çok az galiba etkisiyle çıkardık ayy çok mutluyumm yaa..

kızlar bu ıslak pamuk mendili ne kadar kullanıcaz? normal diger ıslak mendillere gecen var mı?

canım 2. ayda vuruluyor 5 li ası.... ıcınde menenjit,çocuk felci,difteri,tetenoz ve bogmaca asılarını kapsıyor ve ozel bir ası canım......2-4-6 aylarda uygulanıyor ya da 2-3-4 aylarda...ates yapmaması bir ozelligi....saglık ocaklarında menenjit haricinde digerleri vuruluyor

Anne sütünü artırıcı bitkisel kürler

Değerli okuyucu, bebeklerini emziren annelerden sık sık aldığım soruların başında, “Bebeğimi daha uzun emzirmek istiyorum, fakat sütüm azalmaya başladı, ne önerirsiniz?” sorusu gelmektedir. Emzirme döneminin (laktasyon) daha ikinci aylarında sütlerinin azaldığından yakınan annelerin sayısı ne yazık ki, giderek artmaktadır. Bu konuda önerdiğim tek bir kür yoktur. Çünkü, emziren bir annenin sütünün erken azalmasının bir çok nedeni olabilir. Bu durumu mutlaka öncelikle hekimleri ile görüşmelerini öneririm.

Hamile bayanların, bebeklerini emziren annelerin mevsiminin dışında yetişen hormonlu ve ebter tohumlu sebzeleri tüketmemelerini özellikle belirtmek isterim. Ayrıca, mevsiminde olsun veya olmasın ebter tohumdan üretilen sebzelerin tüketilmemesini öneririm. Transgen (genleri ile oynanmış) tohumlardan elde edilen ve ülkemizde de görülmeye başlayan bu ürünleri, örneğin mısır, hamile bayanların ve bebeklerini emziren annelerin özellikle tüketmemeleri gerekir.

Aşağıda birbirlerinden farklı birkaç tane kür önermiş bulunuyorum. Bu kürlerin tamamı anne sütünü artırıcı etkiye sahiptir. Özellikle, incir-havuç kürü ve taze beyaz dut oldukça güçlü galactogogue (anne sütünü artırıcı) dır. Bebeklerini emziren annelere öncelikle incir-havuç kürünü uygulamalarını öneririm.

· Taze beyaz üzüm
· Dereotu
· ıncir (taze veya kurutulmuş)
· ıncir-havuç
· Taze beyaz dut
· Haşlanmış taze beyaz dut kurusu

kürleridir. Yukarıda isimlerini yazmış olduğum kürlerin hazırlanma ve kullanma şekillerini aşağıda vermiş bulunuyorum. Aynı anda yukarıda belirtmiş olduğum kürleri birden fazla kürün uygulanmaması gerektiğini özellikle belirtmek isterim.

Bunların dışında diğer yardımcı kürler ise,

· Anason
· Kereviz
· Taze kereviz yaprakları
· Bal kabağı
· Çilek
· Kıvırcık salata
· Sumak
· Rezene çayı
· Tere

kızlar bu ıslak pamuk mendili ne kadar kullanıcaz? normal diger ıslak mendillere gecen var mı?

canım ıslak pamuk mendil dedigin havlu seklinde olanlar degil mi? diger dediklerin ne anlamadım.....bende huggies kullanıyorum ıslak mendil dogdugundan beri çok da memnunum

doktorum bana bahsetmedi bu aşıdan bir arayıp sorayım o zaman sağol canım

kızlar odanıza buhar makinesi almayı dusunuyorsanız craftta indirim var ben siparıs verdim gelir yakında

doktorum bana bahsetmedi bu aşıdan bir arayıp sorayım o zaman sağol canım

canım saglık ocaklarında vurulan ası ama tek iste menenjit yok onun için ayrıca memenjit alıp vurdurman gerek iki kere acı yavruya...sen sor doktorun daha detaylı anlatır

bana musade kızlar kendinize iyi bakın kızım okuldan geldi biraz onla mesgul olayım :)

ємєℓ;9788682 .!.:
kızlar odanıza buhar makinesi almayı dusunuyorsanız craftta indirim var ben siparıs verdim gelir yakında

buhar makinaları zamanla çok fazla bakteri üretiyomuş ben kullanmak istemiyorum o yüzden kullnırken dikkat et canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…