2009 Eylül Anneleri

kızlar su anda trt 1 de esra ceyhanın programında anne sutunu artıran bitkiler konusu islenecek ender soracoglu konugu haber vereyim istedim

ємєℓ;9785810 .!.:
kızlar su anda trt 1 de esra ceyhanın programında anne sutunu artıran bitkiler konusu islenecek ender soracoglu konugu haber vereyim istedim

cok sağol canım.izleyeyim hemen.

kızlar rotavirüsü aşısını kimler yaptıracak.drum iki doz seklinde olanı önerdi.2. ayda ilk dozmuş.az kaldı siz hangi seklini yaptıracaksınız.3 doz olanıda varmış.

canlı yayına katalayıp diyorum ama mesgul surekli pufffffff hem sut arttıran hem de gaz yapmayan bitkileri sormak istiyorum

kızlar ben ilk gunden beri her gun 2 bardak sut içiyorum. sadece ılık olması lazım, soguk sut ozellikle gaz yapıyormuş.
gulaycım şekerli meyveli sut içiyormuş. bir yerde okumuştum sut gaz yapanlar şekerli içsin, yogurt gaz yapanlar tuz eklesinler diye. gazını alırmış.

Son düzenleme:
ebrucum benim kızımda eskisi gibi emmiyor. sık sık mesela 1,5-2 saatte bir emiyor ve 7-8 dk.yetiyor tek memeden.

emelcim 5li karma aşı sıkıntı yaptımı? hadi geçmiş olsun siz atlattınız. biraz ağır bir aşıymış. dr.oyle dedi geçen ay

dilekcim geçmiş olsun çok canım, allah şifa versin. daha neler duyucaz yaa

salihacım allah kavuştursun canım, gurbetlik zor valla.

sivaslı canım karnımdaki uyuşukluk bende de var ve 6 ay kadar geçmez dedi dr. arada da içerden sızlama var.

bu arada koyu renk çizgi de 6 aya kadar ancak kaybolurmuş, hiç dert etmeyin. nasıl bir anda olmadıysa bir anda da yok olmaz.

salihacım rotavirus aşısını artık tum dr.lar yapıyor galiba. kaç doz olacagını soyledi ama hatırlamıyorum. sanırım 3.ayda falan yapılıyor.

Son düzenleme:
kızlar geceleri milupanın iyi geceler çayını da deneyin. rahatlatıyor çocugu, dr.umuz onerdi. sanki gazı bugun azaldı. dün ilk kez denedim.

size bir sorum var:

defnenin yuzunde nokta nokta yag bezeleri var biraz. ter bezleri henuz calismadigi icin 6.aya kadar ancak gecer dedi dr ama emin olamıyorum. bizim gibi olan var mı?

cnm sen aynen benim kızımı anlatıyosun...mememi almak için resmen benle savaşıyor...zar zor tutturuyorum..ama ben biberona baglıyorum olayı...kızım biberona alıştı diye almıyor sanırım.seninkisi biberon kullanıyomu...:gitme:

kız oğluşun benim kızım gibi..mememi tutumamak için elinden geleni yapıyor.zorla tutturoyum bırakıyo kafasını sallıyo yakalamaya çaılışıyo tutuyo 10 saniye sonra tekrar bırakıyo.sonra aglıyo filan.o sinirleniyo..bende sinirleniyorum :) işkence gibi emzirmelerimiz...ama dedigim gibi sanırımm benim kız biberondan dolayı böyle...çünkü eskiden böyle degildi...mememi hemen tutardı bırakmak istemezdi.çünkü kAşıkla veriridim memeyi ama artık kaşık kaşık vermiyorum çok zor oluyo onada banada:gitme:

bu arada artık eskisi gibi çokta emmiyo..zar zor 6-7 dakka tek mememi emiyo...oda benim zorumla...eskiden tek meme 15 dakka digerinide 15 dakka emerdi şimdi tek memeyi 6-7 dakka emiyo digerini emmiyo...

off ya sınır oldum aramamadılar...ustelik o konuyu da alt yazı vermelerine ragmen islemediler

tubacım benim kızımın yüzüde hep sivilce doldu...küçük içi beyaz sivilceler..doktor normal gecer zamanla dedi inşallah gecer kızımın bütün güzelligni kapattı

canım bende bu sitede araştırıken duymuştum bu hapı bende almayı düşünüyodum ama int araştırdım emzirenlere tavsiye edilmiyo o yüzden vazgeçtim ilaçlı süt içecekse mama içsin daha iyi diye ama yinede sen bilirsin..

tubacım saglık ocagında olduk tek eksigi menenjit asının olmaması onu ozel alıp yaptırıyosun saglık ocakları yapmıyo ama eczanelerde 5 lı ozel ası var ıcınde menenjit asıda va ve ates de yapmıyor ustelik biraz pahalı ama kaç sene once kızıma yaptırmıstım 70-80 dı sanırım........saglık ocagında ki hafif ates yaptı ama calpol verdim çok sukur geceyi iyi gecirdik.........rotavirus asısı ıcın emin degilim ulusal ası programında olmayan bir asıymıs bilmiyorum yaptırırmıyım yaptırmazmıyım

sorma tubacım telefonumu bile aldılar arayacaklardı ama anlamadım konu bile islenmedi programda

Anne sütünü azaltan bitkiler (Galactofuge)

Galactofoge, emziren annelerin sütünü azaltan veya tamamen durmasına neden olan anlamına gelir. Bu nedenle emziren annelerin erken dönemde sütlerinin azlamasına neden olan bitkileri ayrı bir bölümde toplamayı uygun buldum. Bu bitkilerden en önemlilerini aşağıda belirtmiş bulunuyorum,

• Sirke ve limon suyunun fazlaca kullanılması<LI style="TEXT-ALIGN: justify">Nane <LI style="TEXT-ALIGN: justify">Maydanoz <LI style="TEXT-ALIGN: justify">Nışasta unu <LI style="TEXT-ALIGN: justify">Adaçayı <LI style="TEXT-ALIGN: justify">Şeker kamışı <LI style="TEXT-ALIGN: justify">Ararot <LI style="TEXT-ALIGN: justify">Arpa ve arpa unundan yapılmış besinler <LI style="TEXT-ALIGN: justify">Şalgam <LI style="TEXT-ALIGN: justify">Mısır <LI style="TEXT-ALIGN: justify">Salamurası yapılmış besinler <LI style="TEXT-ALIGN: justify">Aşırı tuz tüketimi <LI style="TEXT-ALIGN: justify">Turşusu yapılmış besinler
  • Sirke ve limon suyunun fazlaca kullanılması
Adaçayı, memleketimizde fazlaca tüketilen bitkisel bir çaydır. Hamile bayanların ve emziren anne adaylarının kesin olarak uzak durması gereken bir bitkidir. Tüp bebek veya aşılama yöntemi uygulanacak olan bayanların adaçayından uzak durmaları gerekir. Söz adaçayından açılmışken, epilepsi hastalarının da kesin olarak uzak durması gereken bir bitkidir. Çocuk yapmaya karar vermiş olan eşler adaçayı tüketmemelidirler. Bu kural sadece kadınlar için değil, aynı zamanda erkekler için de geçerlidir. Adaçayı içme alışkanlığı olan erkeklerin sperm sayıları azalır.

Adaçayının kurutulmuş sap ve yaprakları ortaçağda evlerin içerisinde yakılarak, tütsüsü yapılırdı (fumigate), bu adet halen daha Avrupa&#8217;nın bir çok köyünde uygulanmaktadır. Adaçayının tütsü olarak kullanılmasının nedeni, evlerin odalarını dezenfekte etmek içindir. Lahana ve havuç yetiştirilen tarlalara adaçayı serpilerek, ürüne zarar veren bakteri ve böcekleri uzaklaştırmak amaçlı uzun yıllar kullanılmıştır. Bu sayede tarlalarda yetiştirilen lahana ve havuç, parazitlere karşı mükemmel bir şekilde korunma altına alınıyordu. Teknolojinin gelişmesi ile geliştirilen kimyasal zirai ilaçlar bu muhteşem doğal korunma yöntemlerini tarihe gömerek unutulmasına neden olmuştur. Buna benzer daha bir çok yöntem ne yazık ki kayıp olup gitmiştir. Doğal yaşam tarihi içerisinde insan, öylesine güçlü yöntemler ve teknikler geliştirmiş ki, günümüzün modern ziraatçiliğinin başaramadığı bazı sorunlar, geçmiş tarihte kolayca ve doğal olarak çözülüyor idi. Ne acıdır ki, bu yöntemler unutulmuş ve bir çoğu da kayıp olup gitmiştir.

Günümüzde, yeni yetişmekte olan araştırmacı genç bilim adamları, doğal yaşamın geçmiş tarihini bilmeden, tanımadan, modern ve yapay kimyanın uygulamasına geçerek, insanı doğanın düşmanı haline getirmektedirler. Bu konuda modern kimyanın ağır ve yıkıcı sonuçlarını görmeye başlayan insan, katkısız ve içeriğinde kimya olmayan doğal ürünleri aramaya başladı. Daha onyıl öncesine kadar, zirai ilaçtan nasibini almamış görüntüsü bozuk meyveler tercih edilmezken, şimdilerde bu görüntüsü bozuk doğal meyveler ve sebzeler aranır oldu. Belki görüntü kaliteleri bozuk, ama doğal ve zararsızlar. Ve günümüzde giderek onları bulmak zorlaştı. Hem de görüntüsü güzel, sebze ve meyvelerden daha pahalılar&#8230;

Ortaçağın insanları kimyayı bilmiyor olabilirler. Ama biz bugünün modern kimyası ile antik çağdan beri uygulanmış yöntemleri araştırarak açıklığa kavuşturur isek, doğadan ve doğallıktan uzaklaşmamış oluruz.

Bazı herbalistler, bitkisel karışımların içerisine bir miktar öğütülmüş adaçayı ilave ederler, bunun da sebebi hazırladıkları bitkilerin böceklenmemesi içindir.

Nane, hamile bayanların, bebek yapmayı düşünen kadınların, bebeklerini emziren annelerin, bu dönemlerde nane tüketmemelerini öneririm. Nane tüketiminin alışkanlık haline getirilmemesi gerekir. Nane, hamile bayanlarda düşük yapma riskini artırır, emziren annelerin sütlerinin azalmasına neden olur.

Dikkat:
Anne sütünün azalmasının arkasında tiroidin normal çalışmaması yatabilir. Arka arkaya doğum yapmış kadınlarda sık görülen bir rahatsızlık da tiroid hormon dengesizliğinin gelişmesidir. Emziren annelerin sütlerinin azalmasının sebebi, tiroid bezinin sağlıklı çalışmaması da olabilir. Mutlaka hekimilerine danışmaları gerekir. Çünkü, anne sütü üzerinden bebeğin alacağı iyot çok önemlidir. Bebeğin beyin gelişimi iyota doğrudan bağlıdır. Unutmamalıdır ki, emziren annenin tiroid bezinin dengeli ve sağlıklı çalışması çok çok önemlidir. ıyot, tiroid bezinin sağlıklı çalışmasında birinci derecede önemlidir. Mutlaka, hekiminize danışınız.

ibrahim saracoğlu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…