2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Evet artık benimde doğum hikayemi yazma zamanım geldi sanırım...

Hamileliğimin başından beri kendime bir milad belirlemiştim oda 36. haftanın sonuydu çünkü gebelik sitesinde bu haftadan sonra doğan bebeklerin prematüre olarak geçmedikleri ve küveze ihtiyaçları olmadığı yazılıydı. Hep doğacaksa 36. haftam dolduktan sonra doğsun der dururdum. Eşim iş için yurtdışına gitti benimde tam 36. haftam doğdu kayınvalidemler bendeydi.. Eşim üç gece kalacaktı ben ilk iki gece gayet iyiydim ama son gece hüngür hüngür ağlayıp durdum hatta eşimi arayıp dönsen olmazmı falan dedim oda bi gün kaldı dedi dönmedi tabii ki. Derken 36+1 oldum eşim döndü gece arabayla onu gidip servisin bıraktığı yerden aldım yanında bi personel vardı onuda evine biz bıraktık arabayı hala ben kullanıyorum sonra eve geldik. O gece saat 3,00 gibi kalktığımda şar diye bişey boşaldı suyum geldi gibi geldi.. Sabah eşime kayıtsızca söyledim kahvaltıda komşularımız vardı deli misin hemen doktora gidelim dedi. Tabii benim doktor izinde olduğu için ilk bulduğum doktordan randevu aldım bi saat sonraya kahvaltıdan kalktık gittik. Doktor şöyle bir baktı suyunda bi azalma yok amaaaa dedi ben suratına bakıyorum korkuyla bu çocuk çok aşşağıda benim kesin çatı muayenesi yapmam lazım. Ben başladım ağlamaya yaptırmam doğumu tetikler diye. Epey bi mücadele etti ben resmen ayakkabılarımı giyip kaçtım. Kayınvalideye gittik ben hala ağlıyorum ne olacak bu çocuk aşşağıda diye daha güvendiğim bi doktor bulduk ona gittik oda aynı şeyi söyleyince hemen bi çatı muayenesi yaptırdım 3 cm açılmış bebeğin kafası burda dedi.. Beni sancı odasına alıp serum ilaç falan verdiler geciktirsin diye. ben doğurmak istemiyorum diye ağlıyorum hüngür hüngür. sonra eve gönderdiler. Eve arkadaşlar geldi destek için ama benim belime bişeyler olmaya başladı. Sağıma bi bıçak falan giriyo bi elektriklenme bişeyler. Oturduğum şehirde iki tane daha doktor yedeklemiştim kafamda ikisinide aradım ikiside tatildelermiş :) bi arkadaşım bi kaç ay önce doğumyapmıştı hemen onu aradım oda doktorunu adam bodrumdaymış artık delirmek üzereyim. Siteden bi arkadaşım bi hafta önce doğum yapmıştı onu aradım adam tatildeymiş... Amaaa dönüyomuş. Konuştum ne olur gelin dedim tamam sen geç hastaneye geliyorum dedi biz kalktık istanbula bastık gittik. Zaten gittiğimde açıklık 4-5 cm olmuştu doktorlar bana normal doğurabilirsin sezeryana gerek yok dedikçe ben çabuk beni ameliyata alın diye yıktım ortalığı.. :) Derken sadece bir kere sesini duyduğum doktor geldi baktım süper bi adam inanılmaz elektrik aldım hadi tolga bey bu işi yapalım dedim :) Ben çıkıyorum hemen getirin yoksa kızı tutamıycaz normal doğacak dedi. Ameliyathaneye çıktı. Peşinden ben gittim bi sedyeye yattım tam amilyathane kapısında eşimi öptüm resmen titriyodu. Kendine gel yarım saat sonra bebeğimiz kucağında dedim girdim.

Ameliyathanede başrol oyuncusu bendim bütün hemşireler ve doktorum anestezisyen ben girince gülümseyip bizde seni bekliyorduk hoşgeldin dediler. Hemen sipinal epidural kompakt yaptılar. Tak diye uyuştum uzan dediler gelinde siz uzanın dedim :) kıpırdayamıyorum bile.. Neyse yatırdılar başladı ameliyat sohbet muhabbet süperdi.. Bi bastırma hissi duydum işte geliyo kızım dedim nerden biliyosun dediler bilmem mi bin tane video izledim dedim :) Güldüler.. Sonra ağlama sesi yok yok yokkk.. Yaaa niye ağlamıyo dedim. O filmlerde olur popoya vurup ağlatmalar dedi doktorum. Derken viyaaaak diye bi ses sadece bi kere. Bi hafta boyunca kızımın ağlamasıyla ilgili duyacağım ilk ve son sesmiş :) Götürüp hemen sağda temizlemeye başladılar bi baktım kapkara bi kız bu benim mi yalan söylüyosunuz bu beni mdeğil benim gibi sarışın hatundan bu nasıl çıkar dedim. Çocukları karıştırdınız falan diyorum gece saat 1,00 bu arada tek doğuran benim :) Neyle karışacaksa artık. Gülüyolar falan hadi hadi numara yapma aynı babası onu esmer adamla evlenirken düşünecektin dediler. Sonra istiyomusun kızını dediler istemem mi ben onu tam dokuz parrrrdon sekiz ay taşıdım dedim. Derken kızımı getirdiler yanağıma minik parmaklarıyla dokundu göz göze geldik öptüm kokladım minik buz gibi burnunun hissi hala yanağımda seni seviyorum şimdi babaya git bende birazdan yanınıza gelicem dedim gitti. Sonra beni biraz uyutmuşlar dikiş aşamasında sıkılmıyım diye. Doktorum çıkmış eşime ben böyle rahat ve komik bi ameliyat geçirmemitim hepimizi gülmekten kırdı geçirdi demiş :) Sonra çıktım çıkarken yarı ilacın etkisinde gülüümseyerek çıkayım eşim mutlu olsun diye düşündüğümü hatırlıyorum ama gülümseyebildim mi bilmiyorum.

Odaya çıktım inanılmaz titriyordum ameliyathanenin soğuk serumlarındanmış.. Bebeğimi getirin emziricem demişim. Hastanede epey alay konusu oldu :) cazgır anneee. Bebeğim geldi ağzına bi damla zemzemsuyu bi damla hurma koydum sünnet diye sonra öptüm öptüm emzirmeye çalıştım.. Herşey mükemmel ve kusursuzdu. 1,5 gün hastanede kaldım. İkinci gece kalktığımda bebeğim odada yoktu dikişlerimi tuta tuta tek başıma bebek odasına gittim camı tıkladım eşim odada uyuyordu heeey bebeğim nerde çabuk bebeği odaya getirin dedim. Hemşireler koptu tabi gecenin bi yarısı kabus gibi bi anne. kızımla şimdi 28, günümüz öpüşmeye sevişmeye doyamadık. Bazen ağlıyor koynuma alır almaz susuyor. Benim kokumu özlemesi çok hoşuma gidiyor çünkü bende onun kokusu olmadan nefes bile alamıyorum. Güzel kara kızım benim... Allah tüm isteyenlere tattırsın inşallah.

TUBİŞÇİM NE GÜZEL anlattın yaa valla şimdi koşçem doğurcem o olcek yaa :))))
bunu doğum hikayeleri topiğinede yazdınmı canım???

tuba hakket yaaa maaşşallahhh taş gibi anne oldun vallaaaa....fedakar anneemmm...çok duygulu yazmışsın cnm darısı başımızaaa

evet yaaa merak ettim bende ses çıkmadı.. yatırdılarmı acaba kızı... kimsede numarası yokmu???? ya tüh almakta hiç aklıma gelmedi telefonunu sorar bilgi alırdık bak canım yaa moralide çok bozuktu :KK43:(

evet yaaa merak ettim bende ses çıkmadı.. yatırdılarmı acaba kızı... kimsede numarası yokmu???? ya tüh almakta hiç aklıma gelmedi telefonunu sorar bilgi alırdık bak canım yaa moralide çok bozuktu :KK43:(

Evet bende merak ettim...alin beni sezeryana falan demisti doktorlara...konusacaklardi...ne oldu acaba? insalah her sey yolundadir...

kızlar ya benim çok sulu aıntım oluyor.pamuklu kalın iç çamaşırından bile çıkıyor.suyum falan gelio olabilir mi acaba??en son 1 parmak açıklıım vardı birde sancıların başlamıs dedi dr

ben sürekli gittiğim dr.u bıraktım cnm kendi memleketime geldim doğum yapmaya...burda da devlet hastanesine gidiyorum numara falan yok ki dr.ların.bi gitsem mi ki dr.a?acildekiler anlar mı??

kızlar ya benim çok sulu aıntım oluyor.pamuklu kalın iç çamaşırından bile çıkıyor.suyum falan gelio olabilir mi acaba??en son 1 parmak açıklıım vardı birde sancıların başlamıs dedi dr

canım dikkatli ol. doktorunla konus hemn bence acıklıkta varsa dogum olabilir...... ya bende cok halsizimm ya kendimi cok kötü hissediyorum... ve butun gece kasıldım durdum.....

canım sen yinede kendi eski doktorunu bir arasan??? yüzüne tel kapatacak hali yok ya bu iş şakaya gelmez.. acile gidicem diyosunda ordada ne olacağı belli olmaz belkide boşa strese girersin....??

fatoscum geçmiş olsn cnm.kasılmaların agrılı mı oluyor senın??günümüz aynı seninle.aksine ben bugünlerde cok ii hissediyorum kendimi

ben sürekli gittiğim dr.u bıraktım cnm kendi memleketime geldim doğum yapmaya...burda da devlet hastanesine gidiyorum numara falan yok ki dr.ların.bi gitsem mi ki dr.a?acildekiler anlar mı??

canım o zaman bence bi acıle git sen . .onlar bilir ne oldugunu

canım sen yinede kendi eski doktorunu bir arasan??? yüzüne tel kapatacak hali yok ya bu iş şakaya gelmez.. acile gidicem diyosunda ordada ne olacağı belli olmaz belkide boşa strese girersin....??[/QUOT
eski dr.un verdiği randevu geçti şimdi arasam gel bakalım diyecek o edirnede ben kütahyaa..
iice şüphelenmeye başladım doumdan 1-2 gün önce ishal olunabiliyormus yha ishal oldum.inşallah dogum başlar yha ama sorunsuz tabi.artık cok sabırsızım hemen kucagıma almak istiyorum kuzumu:asigim:

fatoscum geçmiş olsn cnm.kasılmaların agrılı mı oluyor senın??günümüz aynı seninle.aksine ben bugünlerde cok ii hissediyorum kendimi

ya cok tuhaf bişey ne saga dönebiliyorum ne sola.. sanki heran kafası cıkacakmıs gibi hissediyorum. benimde akıntılarım oluyoo cok sulu. 2 gun önce doktordaydım ve suyun azalmıs dikkatli ol dedi:KK43:

canim nu su gelme isi oyle damla damla olmuyomusu yani gelmeye bir basladimi baya baya geliyomus iccamasirin,pantolonun,elbisen vs..islatacak kadar geliyomus...akintilarin cogalmistir dogumun yaklasmasiyla bendede ayni sorun var dr sordum dogum yaklastigi icin normal diyor....ama sen kendini daha iyi bilirsin....kendinde ciddi bir anormallik hissediyorsan vakit kaybetme, acile git derim...

eşim gelsin de bi gidelim en iisi.böle düşünüp duracagıma hiç değilse içim rahat eder..sadece alttan bakacaklar die çekiniorum ama napalım artık yüzdük yüzdük kuyruguna geldik

canım sen yinede kendi eski doktorunu bir arasan??? yüzüne tel kapatacak hali yok ya bu iş şakaya gelmez.. acile gidicem diyosunda ordada ne olacağı belli olmaz belkide boşa strese girersin....??

eski dr.un verdiği randevu geçti şimdi arasam gel bakalım diyecek o edirnede ben kütahyaa..
iice şüphelenmeye başladım doumdan 1-2 gün önce ishal olunabiliyormus yha ishal oldum.inşallah dogum başlar yha ama sorunsuz tabi.artık cok sabırsızım hemen kucagıma almak istiyorum kuzumu:asigim:

ahh canım hepimiz istiyoruz almak hayırlısı bakalım işallah zamanıyla sağlıkla gelir kucağına ne diyelim yaa... eğer çok sabırsızsan hemen git acile :)))
ishal, enerji patlaması, akıntımsı şeyler açılma sancı filan belkide hepsi birleşince çok yaklaştığına dair ciddi belirtilerdir.. çoğumuzda bu konuda deneyimsiziz yani ne desek boş aslında.... istersen hiç kendini yiyip bitirme bi acil yap sen bakalım onlar ne dicekler....

slm kizlar..
sonunda dogum oldu bebegime kavustum ama hikayemi anlaticam simdi.
en son sali günü yazmistim sanirim kadin dr.uma gitmistim nisan gelmisti.hastaneye gönderdi dr.
hastaneye gittik baktilar incelediler o gün eve geldim.ertesi gün önce sancim 10 dakikada bir sonra 7 dakikada bir,sonra 5 dakikada bir ve 3 dakikada bire düstü.artik hastaneye gidelim dedik.gittik aldilar bizi.nst ye bagladilar sancilar aynen yazdigim gibi cikti.fakat sancilar SIK SIK ve uzun gelmesi gerekiyomus.ilac falan verdiler.ogece hep sanci cektim.sonra ertesi gün baktilar 3cm acilma var fakat bebek assa inmemis dediler.yürüyüs yaptik bol bol bebek assa insin diye.neyse sancilarim artmaya devam etti.gece yataktan kalkip tuvalete gitmek istedim kalktigim gibi suyum patladi.hemen esimi aradim hastaneye geldi.sonra hemsireler geldi dogum bölümüne gittik.ama cektigim sanciyi allah bilir yani.gece saat 1 de suyum patladi 3,5 da epidural yaptilar.hersey normal gibi görünüyodu.ama normal olmadigini cok gec farkettiler.sabah saat 11 oldu hala dogum olmamisti.3 tane dr.geldi kafasi bi türlü kanala giremedi ve cati darligimda varmis zaten.ıkındım falan ama ne care.sonra dr.karmimdan assa basmaya basladi.basmak ama ne basmak.bütün organlarim disari cikti zannettim.ve öyle bi bagirmisimki inlemis dogumhane.artik bu normal olamaz diye bebeginde icerde kalcak suyu kalmadigi icin acilen sezeryana aldilar.yani normal dogum yapamadik kizlar.ama yasadiklarimizi anlatamam.allah kimseye yasatmasin.simdi size minnosumun fotosunu ekliycem simdi.

X