2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

aysecim benim 36+3 te tam 3 kiloydu son doktorun olctugu
ama ondan once kendi doktorum 35+5 te 3 kilo olcmustu hatta ona gorede bebek iri olcak demisti ama artik hangisi dogruysa
simdi 4 unde tekrar gitcez o zamanda yazarim kilosunu bakalim kac dicekler, hicbiri birbirini tutmuyo ya neyse

gulaycim bende son 1 haftadir sadece 2 gun yuruyus yaptim yurumem lazim ama evde olunca zor glmeye basladi yaw
insan calisirken daha bi planli programli oluyormus meger

kizlar simdi ayferle konustum iyiymis, bebisi doktora kontrol goturuyorlar
sarilik olmus zuzu, onun haricinde iyiymis
ayfer sutum az az geliyor mama takviyesi yapiyoruz dedi bi de sezeryan yeri epey agriyormus
sizlere de coook selam etti
bu aksma belki girerim topige dedi

ayşecim ben hazır paket alacam bana mersinden getirecek kaynanam, yasemin hazır kaynar paketi bulamadığı için kırmızı şeker aldı, bence hiç gıda boyası alma, zaten baharatlarını atınca rengi güzelleşiyo, tarçın falan da renk veriyor, bunları kabuk alacaksın dimi, kabuk tarçın falan...

bu arada ben mevlidde de yapacam bu şerbet olayını hani farklı olsun diye, ankarada kimse bilmez kaynarın ne olduğunu, değişik de olur onlar için.... gelenlere hatta soğuk içirmeyi düşünüyorum, tabi soğuk bi denemek lazım, belki şekerli falan güzel olabilir.

evet tubacim herkesin bir olmuyor benim burda arkadasimin hafif hafif sancisi vrmis ama o kadar azdi ki hic ihtimal vermedim diyooo sonra doktoru sen yine de gel bi bakalim demis bi gidiyor 8 cm acilmis
cirt diye de dogmus zaten bebek
boyleleri de var yani insallah bizimkilerde benzer hikayeler olur

baharcim valla benimde agzim hic bos durmuyor aslinda
cevizdir incirdir tahindir meyvadir surekli bi yemek halindeyim anlayacagin
ama ekmek ve tatli yemedigim icin kilo olarak donmuyor yediklerim bana
valla yerimde sayiyorum hatta verdim bile tabi birazini geri aldim ama 2 hafta once doktora gittigim kilodan 1 kilo azim su an

tubacım belki bilirisn kaynar diye mersin adana yöresine özgü bi lohusa şerbeti var, ben tadını çok beğeniyorum, içinde 7 çeşit baharat var, kabuk baharatlar, kaynatılıyo sıcak ve üzeri bol dövülmüş cevizle ikram ediliyo... ve inanılmaz süt arttırıyomuş... ama bahartaları ne içinde tam bilmiyorum, tarçın, karanfil, yenibahar, zencefil gibi baharatlar var içinde. ama mersinde hazır paketler halinde satıldığı için alıp baharatları suya direk atarak kaynatıyosun.....

kızılcık şekeri mi aldın sen tatlım şerbet için?
evet canım okadar aradık izmitte zarzor buldukk...
aysecim benim 36+3 te tam 3 kiloydu son doktorun olctugu
ama ondan once kendi doktorum 35+5 te 3 kilo olcmustu hatta ona gorede bebek iri olcak demisti ama artik hangisi dogruysa
simdi 4 unde tekrar gitcez o zamanda yazarim kilosunu bakalim kac dicekler, hicbiri birbirini tutmuyo ya neyse

gulaycim bende son 1 haftadir sadece 2 gun yuruyus yaptim yurumem lazim ama evde olunca zor glmeye basladi yaw
insan calisirken daha bi planli programli oluyormus meger

kizlar simdi ayferle konustum iyiymis, bebisi doktora kontrol goturuyorlar
sarilik olmus zuzu, onun haricinde iyiymis
ayfer sutum az az geliyor mama takviyesi yapiyoruz dedi bi de sezeryan yeri epey agriyormus
sizlere de coook selam etti
bu aksma belki girerim topige dedi
benim bebekte 2900 dü 37+0 da doktor az buldu kilosunu morelim bozuldu yaa...şimdi sürekli bişeyler yemeye çalışıyorum son 10 gün çocuk bari 3500 olsun diye...yerimseniben bu cuma son kontrolüm var benimde bakalım bu defa ne çıkacak...

bahar kahve dedin ya tatlım şimdi aklıma geldi, çocuk doktoru doğumdan sonra kesinlikle hahve içmeyin dedi, sütten bebeğe geçiyomuş.. sanırım bebek için iyi değilmiş, aklında bulunsun...

ebru yarasın tatlım ballar kaymaklar... ben bal ve tereyağsız bir kahvaltı düşünemem, tabi yanınada kızarmış ekmek olcak.. dün de bazlama kızarttı kociş bana, süperdi....

sanırım yürüyüş en iyi kilo alımını engelleyici etmen... 1 haftadır daha az yürüdüm tam bir kilo almışım........ bu hafta hızlandırmam lazım akşamları yürüyüşü....

hadi yaaaa. baya bir süre veda mı etcem türk kahvesine...çok zor... yürüyüş ben pek yapamıyorum ama yaptığım zamanlarda geceleri daha az sırt ağrısı yaşıyorum.

ay ebru bizde öyle doğursak keşke, haftasonu sancılarım 70 lere çıktığında ben de tık yoktu, hemşireler bile şaşırmıştı, ben kendimi koşullandırıyorum bişey hissetmicem hissetmicem diye.... bakalım ne olacak.....

aysecim ben artik inanmiyorum olctuklerine
artik kac kilo olduklarini dogduklarinda gorcez saglikli olsunlarda gerisi muhim degil
beni simdi sut mevzusu korkutuyor, dogum yapanlardan sutu bol gelen yok yaaa ya bizimde az gelri yetmezse mama vrmek zorunda mi kalcaz diye uzuluyorum
ilk 6 ay sonucta sirf anne sutuyle beslenmesi en sagliklisi
insallah hepimizin bol bol sutu olur

selam kızlar herkse benım gibi mi yaaa çok agırlaştım bütün gün yatsam yatcam yani pc başında oturmak bile zor gelıyomafoldumben

selam kızlar herkse benım gibi mi yaaa çok agırlaştım bütün gün yatsam yatcam yani pc başında oturmak bile zor gelıyomafoldumben

Canım kızlarrrrr bu ağırlaşmaları biranda unutcaksınız.. Hiç uyuyamasanızda kaç gün kaldı ki öyle düşünün.. Biranda inanılmaz hafifliyosunuz veeee bebişi göreceğiniz günü düşünün :)

artik kac kilo olduklarini dogduklarinda gorcez saglikli olsunlarda gerisi muhim degil
beni simdi sut mevzusu korkutuyor, dogum yapanlardan sutu bol gelen yok yaaa ya bizimde az gelri yetmezse mama vrmek zorunda mi kalcaz diye uzuluyorum

Kızlar bakın şimdiden söyliyim aklınızda olsun.. Benim önce sütüm çok geldi kendimi bi gün çok yordum bi azaldı inanılmaz korktum.. Sonra hemen internetten humana steel tea sipariş ettim bi içtim kızlar inanın iki katına çıktı maşallah suphanallah diyim aman.. Bence şimdiden alın hazır edin..

ebrucum görümcemin sütü geliyo ama bebek malesef doymuyo çünkü ayına göre ilerde ve doktoru mama vermiş ama milupa değil organik bir mama ama adını şimdi hatırlayamadım... ben şimdiden sütü fazla düşünmemeye çalışıyorum çünkü stres yapınca süt daha da azalıyormuş... bakalım doğsun artık görecez...

aaa bak doktor demisti bebek iri olursa cokta iyi degil o zaman doymuyor mama vermek zorunda kaliyorsun diye demek dogruymus, bende takmamak istiyorum gulaycim sonucta dedigin gibi stres yaparsan zaten azaliyor ama elimde deil

tubacim alalim bari yanimiza ben rezene alirim diyodum ama demekki senin dediginide almak gerekcek

gülcancım hoşgeldin canım benim sırt ağrım dışında bi ağırlaşma belirtim çok yok.. ama izne ayrılınca kesin evde ağırlaşırım, şimdi işe git gel yaptığımdan bişey hissetmiyorum da olabilirim.

zaten ölçülen beni şöyle korkutuyor herkesin ebeği ölçülenin altında çıkıyor olmasıı.. tabiki sağlıklı doğsunda besleriz yavrumuzu...süt konusu beni pek üzmüyor sütüm şimdiden aktığı için gelir gibi geliyoo inşllh hepimizin bolbol olur.. gecen akşam emelle konuşuyordumm sütlerim taşıyor diyordu maaaşallahh onunda ilk gün sütü gelmemiştii onun için hiç korkma sütümüz bol olacak inşlhh...

gülcancım hoşgeldinn... hepimizde yorgunluk var artık.. şuan uzanarak yazıyorumm oturmam mümkün değil...

ebrucum ben de kiloyu saldım gitti tartılmıyorum heç... hafif tatlılar yiyorum yersem. süt çok içiyorum. meyve çok yiyorum falan. yemek pek gitmiyor sıcakta... inşallah çok ta almamışımdır dimi

aaa bak doktor demisti bebek iri olursa cokta iyi degil o zaman doymuyor mama vermek zorunda kaliyorsun diye demek dogruymus, bende takmamak istiyorum gulaycim sonucta dedigin gibi stres yaparsan zaten azaliyor ama elimde deil

tubacim alalim bari yanimiza ben rezene alirim diyodum ama demekki senin dediginide almak gerekcek

tatlım bunun içinde rezene ve daha bir sürü ot var.. doktor tavsiye etmişti banada ihtiyacın olursa diye kesin alın derim çok işe yarıyor.

zaten ölçülen beni şöyle korkutuyor herkesin ebeği ölçülenin altında çıkıyor olmasıı.. tabiki sağlıklı doğsunda besleriz yavrumuzu...süt konusu beni pek üzmüyor sütüm şimdiden aktığı için gelir gibi geliyoo inşllh hepimizin bolbol olur.. gecen akşam emelle konuşuyordumm sütlerim taşıyor diyordu maaaşallahh onunda ilk gün sütü gelmemiştii onun için hiç korkma sütümüz bol olacak inşlhh...

gülcancım hoşgeldinn... hepimizde yorgunluk var artık.. şuan uzanarak yazıyorumm oturmam mümkün değil...[/QUOTE

zaten ilk iki gün gelmiyo süt sakın panik yapmayın emzirmeye devam bebek çektikçe gelecek benim üçüncü gün göğüslerim bi şişti şıpır şıpır damlıyodu valla. ilk iki gün tık yok tık.

Back