2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

maydonoz neden zararlıkı ben hamılelıgımı ögrendıgımden berı maydonoz tere marol cok yıyorum folık asit dıye cok şaşirdım

Valla bende bilmiyorum sanırım içeriğindeki bir maddeden ötürü. Önce biri yazmış bunu bu forumda. Bende çok şaşırdım. Sonra araştırdım uzmanlarda öyle söylüyor
Sebebini yarın işyerindeyken araştırır sana yazarım..
Ayrıca büyük balık ta yemeyin içindeki civa oranının yüksekliğinden ötürü...

Eylül ayının güzel annelerini tebrik ediyorum. Sağlıklı hamilelik dönemi geçirmemizi diliyorum.
keseyi arkadaşlar görenler aramızda birşey sormak istiyorum transvajinal ultrasonlamı gördünüz yoksa karındanmı.
ben karından görünmesi için 6 haftalık olmak gerekiyor diye duydum doğrumudur.

Son düzenleme:
benim ilk gebeliğimde de doktorum 12. haftaya kadar karından bakmamıştı. sadece vajinal ultrasonla gözlemlemişti. bu hamileliğimde de öyle yaptı. keseyi vajinal ultrasonla gördük. 12.haftaya kadar sadece vajinal ultrasonla bakacaz.

günaydın arkadaşlar bende katıldım demek istiyorum aranıza inşallah...son adetim 7 aralıktı, önce idrar testi yaptım adet günümden 1 gün önce silik çıktı ,2 ocaktada kanda baktırdım 256.6 çıktı allahıma binlerce şükür...ramazan bayramından önce bir kimyasal gebelik geçirmiştim malesef...Biraz korku var içimde ve çok sevinemedik eşimle...söz verdik kalp sesini duyana kadar sevinmek yok ve ailelere falan söylemedik tabi ben duramadım ablama ve bi kaç arkadaşıma söyledim :)) 2 hafta sonra allahtan bi aksilik olmazsa Dr uma gitmeyi düşünüyorum...hepimize hayırlı olsun şimdiden arkadaşlar rabbim sağlıcakla kucağımıza almayı nasip eder inşallah...hayırlı haberlerinizi bekliyorum...

eylül annişleri hepinizi tebrik ederim sağlıkla kucağınıza alırsınız insallah
ben bu ay cok umutluydum eylül annişi olacaktım ama olmadı senağlama
kısmet artık ekime yerimseniben

maydonoz neden zararlıkı ben hamılelıgımı ögrendıgımden berı maydonoz tere marol cok yıyorum folık asit dıye cok şaşirdım

canım maydanoz döl yatağını uyardığı için gebelikte yasak. Allah korusun düşüğe sebep olabilir. Aşırı tüketmemek lazım. Herşeyin fazlası zarar. Dozunda bırakmak lazım. Sağlıkla bebişini kucakla inşallah... a.s.a.s.

Günaydın kızlar. Ben de geçen haftaya kadar adam akıllı bir mide bulantısı yaşamamıştım ama bu hafta çok fenakafamçokkarıştıGördüğüm herşey bana yemeği hatırlatıyor ve yemek fikri bir anda midemi kaldırıyor. Keseyi biz cuma günü 5+4te karından gördük. Bende biraz göbek var, ben görebildiysem zayıf arkadaşlar çok daha rahat görecektir. Yeni gelen herkes hoşgeldi. Jullietim bozma moralini canım. Bebişin geleceği en hayırlı zamanı kendisi biliyordura.s.

sat 29 kasım tahmini doğum tarihi 5 eylül benide listeye eklerseniz sevinirim bu arada ben bugün doktora gidicem umarım herşey yolundadır:)

Çok tebrik ederim canım. Ailemize bir kişinin daha katılması gerçekten çok güzel.
Umarım herşey yolunda gider , 9 ay sonra bebeklerimizi sağlıklı olarak kucaklarımıza alabiliriz.

Bende ilk bulantımı bu sabah yataktan kalktıktan 10 dk. sonra yaşadım. O ne biçim birşey
yaa.. Resmen içim dışıma çıktı. Umarım bu zor zamanları hepimiz hızlı şekilde atlatırız.

bende bulantı çok hafif var ..ama çok acıkıyorum son 5 gündür sabah kalkar kalkmaz mutfaga koşuyorum:)) dilekçiğim güzel dileklerin için çok teşekkür ederim arkadaşım ...

bende bulantı çok hafif var ..ama çok acıkıyorum son 5 gündür sabah kalkar kalkmaz mutfaga koşuyorum:)) dilekçiğim güzel dileklerin için çok teşekkür ederim arkadaşım ...

Ben pek açlık hissetmiyorum sanırım saatlerce yemesem açlık hissetmeyeceğim.
Ama tabi mecburen yemeğe özen gösteriyorum. Daha hiç kilo almadım. Sen aldın mı?

sat 29 kasım tahmini doğum tarihi 5 eylül benide listeye eklerseniz sevinirim bu arada ben bugün doktora gidicem umarım herşey yolundadır:)

Canım sen bugün ultrasonda görmek için mi doktora gideceksin? Biraz erken değil mi?
Ultrasonda bebeğin gözükmesi için en az 5 haftalık olması gerekiyormuş. Ben de 10 gün sonra falan gitmeyi düşünüyorum bu nedenle. Umarım herşey istediğin gibi yolunda gider. Bende çok korkuyorum ya ters giden bişeyler varsa diye. Rüyalarıma bile giriyor:))

Ben pek açlık hissetmiyorum sanırım saatlerce yemesem açlık hissetmeyeceğim.
Ama tabi mecburen yemeğe özen gösteriyorum. Daha hiç kilo almadım. Sen aldın mı?

hayır almadım canım daha erken değil mi kilo için:))) şimdiden almaya başlarsak oooo:))

ben bi siteden hesapladım kızlar 4+1 görünüyor :)))

4+1 den kastettiğin 4 hafta 1 gün mü demek canım? Dediğin gibi benim ilk 3 ayda hedefim 1 kilo almak. Bakalım artık nasıl olacak:))

Hamilelikte Yararlı Ve Zararlı Besinler

Doğacak olan bebeğinizin besin kaynağı sizin ona sunduğunuz depolarınızdır. Zehra C. Akören Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni “Bebek; ihtiyacı olan gıdaları, kordon aracılığı ile sizin kanınızdan temin eder. Dolayısıyla kanınızda dolaşan besin öğelerinin kalitesinden 1. derecede sorumlusunuz demektir.” diyerek hamilelikte doğru beslenmenin önemini anlatıyor.

bebek.com: Gebelikte protein alma ihtiyacı artar mı?
Zehra C. Akören: Gebelikte protein gereksinimi, kansızlık olmaması için artar. Protein az alınırsa demir eksikliği anemisi gelişip, düşüklere neden olabilir. Özellikle hayvansal kaynaklı protein alınmasına özen gösterilmelidir. Ancak; anne ideal kilosundan daha fazla bir kiloda hamile kaldı ise; yağ oranı düşük proteinli gıdalar tercih edilmelidir. Proteinli gıdaların pişirilme teknikleri de annenin kendisini iyi hissetmesi için önemlidir. Buğulama, haşlama, ızgara ve fırında pişirilenler tercih edilmeli, yağda kızartmalardan kaçınılmalıdır. Kırmızı et, tavuk eti, hindi eti, balık, yumurta, peynir çeşitleri, kurubaklagiller ve mantar proteinden zengin gıdalardır.

bebek.com: Hamilelikte C vitaminine daha fazla ihtiyaç var mıdır?
Zehra C. Akören: Bütün vitaminler anne ve bebeği için gerekli olduğu gibi özellikle; C vitamini daha önemli bir yere sahiptir. Proteinlerle birlikte alınırsa demir emilimini arttırır. Annenin hastalıklara karşı direncini yükseltir. Vücutta depolanan bir vitamin olmadığından meyve ve sebzeler aracılığı ile taze olarak alınmalıdır. Pişirme ve uzun süreli bekletmelerde ciddi kayba uğrar. Turunçgiller, lahana, çilek, domates, karnabahar, patates, kırmızı ve yeşilbiber iyi bir C vitamini kaynağıdırlar. Bir de şunu söylemekte yarar var. İçerdiği vitamin deposu nedeniyle hurma gebeler için gerekli bir meyvedir. Özellikle doğuma yakın tüketilmesi içerdiği besinlerin; Oksitosin hormon salgısını arttırması nedeniyle doğumu kolaylaşmasını sağlar.

bebek.com: Folik asit almanın önemi nedir?
Zehra C. Akören: ‘Spina bifida’ yani sinir sistemi hastalığını önlemenin en etkili yoludur. Taze yeşil yapraklı sebzeler iyi bir folik asit kaynağıdırlar, vitamin kaybı olmaması için iyi yıkanmış çiğ sebzeler aracılığı ile ya da buharda az pişirme tekniği ile tüketilmelidir. Yeşil yapraklı sebzeler, fındık, yerfıstığı, karnabahar ve kepekli ekmek folik asit kaynağıdırlar.

bebek.com: Hamilelikte margarin, tereyağ gibi besinleri ekstra tüketmekte fayda var mıdır?
Zehra C. Akören: Tüketilen günlük enerjinin %30 unu oluşturan yağların;%10 unun doymuş yağlardan,%10 unun tekli doymamış yağlardan,%10 unun çoklu doymamış yağlardan alınması vücut için gereklidir. Doymuş yağlar;et,süt,yumurta gibi gıdalardan da az yağlı bile olsalar alınmış olacağından ayrıca margarin ya da tereyağ tüketmeye gerek yoktur.

bebek.com: Fazla karbonhidrat tüketmek zararlı olabilir mi?
Zehra C. Akören: Vücudun temel enerji ihtiyacı karbonhidratlardan sağlanır. Yani ekmek –pilav-makarna tüketimine dikkat edilmeli, tüketilecek olan miktarlar diyetisyeniniz tarafından belirlenmelidir. Fazla kilolu hamilelerin saf karbonhidratlardan kaçınması gerekir. Kansızlık varsa, kepekli karbonhidratlardan kaçınılmalıdır.

bebek.com: Gebelikte yaşanan kabızlık sorunu için ne önerirsiniz?
Zehra C. Akören: Günde 40 gr lif tüketmek gebelikte kabızlık oluşumunu engellediği gibi kansere karşı bariyer oluşturur. Taze sebze ve meyveler lif açısından zengindir.

bebek.com: Gebelikte kalsiyum ihtiyacı ne kadar artar?
Zehra C. Akören: Annenin kemik sağlığını koruması;bebeğin 8.hafta da başlayan diş ve kemiklerinin oluşması için kalsiyum gereksinimi önemlidir.İhtiyacınız ,normal ihtiyacınızın iki katına çıkacağından tüketime özen gösterilmelidir.Kalsiyum içeren gıdalar: Süt-yoğurt-peynir-kefirdir.Yeşil yapraklı sebzelerde de az miktar da kalsiyum bulunur.

bebek.com: Hamilelikte günde ne kadar su içmekte fayda vardır?
Zehra C. Akören: Gebelikte kabızlığın önlenmesi ,sırt ağrılarının oluşmaması için su tüketimi çok önemlidir..Günlük su ihtiyacı ortalama 1,5-2 litre kadardır.

bebek.com: Hamilelikte şeker yemek tüketimi kısıtlanmalı mıdır?
Zehra C. Akören: Enerji ve tatlı ihtiyacı için sofra şekeri yerine pekmez,bal gibi besinlerden faydalanmak daha yararlıdır.Saf şeker hiçbir besleyici değeri olmayan enerji kaynağıdırlar.

bebek.com: Gebeler için önerilmeyen besinler nelerdir?
Zehra C. Akören:
• Katkı maddeleri içeren gıdalar
• Dondurulmuş yiyecekler
• Açıkta satılan gıdalar
• Açık süt-peynir ve çiğ etlerden yapılmış gıdalar
• Koyu çay, kahve, kakao. Son araştırmalar özellikle kahvenin erken doğum riski oluşturduğu yönündedir.
• Bitki çayları: Doktorunuz ve diyetisyeninize danışmadan tüketilmesi önerilmemektedir. Çayların içeriğindeki bazı etken maddeler sizi olumsuz etkileyebilir.
• Tuz: Vücutta aşırı tuz tüketimi ödem oluşmasına yani şişliğe neden olacağından böbrekleriniz zarar görüp sizi hastalandırabilir.
• Gazlı içecek ve meşrubatlar: Boş enerji kaynağı olup;annenin gereksiz kilo almasına neden olurlar.
• İyi yıkanmamış sebze ve meyveler: Üzerlerinde kalabilecek kimyasal atıklar, bakterilerden dolayı zarar verebilirler
• İyi pişmemiş etler: Gıda Zehirlenmesine neden olabilir.
• Maydanoz: Fazla maydanoz tüketimi erken doğumu tetikleyebilir. BebeSounds Doğmamış Bebeğinizle İletişim Kurun Hediye Seti
Artık Doğmamış Bebeğinizle Konuşabilir,Onu dinleyebilir ve Ona şarkı söyleyebilirsiniz..
Tıklayın

4+1 den kastettiğin 4 hafta 1 gün mü demek canım? Dediğin gibi benim ilk 3 ayda hedefim 1 kilo almak. Bakalım artık nasıl olacak:))

evet dilekciğim 4 hafta 1 günlük demek, hedefinde başarılar :)) sağlıcakla kucağımıza alalımda kilo falan sorun değil inan..allahım yar ve yardımcımız olsun:))

evet dilekciğim 4 hafta 1 günlük demek, hedefinde başarılar :)) sağlıcakla kucağımıza alalımda kilo falan sorun değil inan..allahım yar ve yardımcımız olsun:))

Amin canım. O zaman ben 10 gün sonrayı beklemeyeyim. 1 hafta sonra gideyim doktora.
Önümüzdeki pazartesi mesela. Zaten gittiğimiz doktorda o güne gün vermişti ultrson için. Ama sonradan o doktorun iyi olmadığını duyduğumuzda vazgeçttik ona tekrar gitmekten.
Başka bir doktora gideceğiz artık. Bu arada hangi şehirden?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…