2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

5 hafta 3 günlük bebeğim... bu hafta sonu umarımm görürüz...

kızlar bu arada ben acayip turp havuç yiyorumm... turp çok faydalıymışş mutlaka tüketin...
turp...
C vitamini, kalsiyum, potasyum ve demir kaynağı turp, cildi güzelleştirip, bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra çok sayıda hastalığa doğal şifa kaynağı olarak gösteriliyor.

Mide ve bağırsağı çalıştıran, sindirimi kolaylaştıran, öksürüğe, romatizmaya ve damar sertliğine iyi geldiği yaygın olarak bilinen turp, bağırsakları adeta dezenfekte ediyor, kabızlığı gideriyor.

Turpun en büyük özelliği ise içeriğindeki antioksidan etki. Bu etki kırmızı turpta, turba rengini veren maddenin içeriğinden dolayı beyaz turptan daha fazla bulunuyor. Turpun antioksidan etkisi, vücutta kanser hücrelerinin oluşumunu engelliyor. Bu kanser türleri arasında ise akciğer ve kalın bağırsak kanserleri ilk sırada yer alıyor.

Turpun içeriğinde yüksek oranda bulunan folik asit ve demir vitamini kansızlığa iyi geliyor. Bu nedenle turpu hamile kadınların mutlaka tüketmesi öneriliyor. Turp, emziren annelere de süt yapıcı özelliği nedeniyle tavsiye ediliyor.

Yüksek oranda potasyum içeren turp, bu özelliği ile yüksek tansiyon hastalarına da şifa kaynağı oluyor.

canım özelde tabiki daha iyi ilgileniliyor... ama acele etme devlet hastaneleride ii bakıyordur yaa.. zaten vajinal ultrason biraz tehlikeliymiş...:)

ya bu bilgi iii oldu valla ben hemen şimdi bi tane yiyeceğim her akşam yerim artik saol canım bi de ben de sabahları aç karına yarım çay bardağı üzüm pekmezi içiorum içinde demir nedeniyle oksijenin kana daha iii taşınmasına neden oluomuş bi de ceviz yiyorum

rica ederim canım pekmez şimdilik içemiyorum ben bal çok seviyorum..2 kaşık atıyorum ağzıma:)ama ceviz kahvaltıda mutlaka yiyorum...

canım benım ben zaten kendımın sanslı oldugunu bılıyorum allah aratmadan ılk ay verdı bu zaten en guzel sans bence ama ınsan kocişi ne naz yapmak ıstıyo zaten 10 gun sonra gıdıyo 5 ay yok o gelene kadar ne bulantı kalır ne bişey

:çok üzgünüm:

rica ederim canım pekmez şimdilik içemiyorum ben bal çok seviyorum..2 kaşık atıyorum ağzıma:)ama ceviz kahvaltıda mutlaka yiyorum...
folic asiti de sordum doktora 3 ay önce başlaman gerekiodu şimdi almana gerek yok dedi ama üstünde hamilikten önce ve hamilelik boyunca yazıo o yüzden kullanmaya devam edicem ya kalp atışlarını duyduktan sonra yazalım buraya asos tamam mı canım ya inşallah buarada yani hamişleri de tebrik ediorum sağlıkla devam ederiz doğuma kadar paylaşımlara inşallahhhha.s.

CUMARTESİYİ İPLE ÇEKİYORUMMM.. umarım duyarız pıtpıtınıda rahat ederiz... canım tabiki paylaşırımm..

kaydirigubbakcemile3 hımmmm şimdi anladım canım sebebini:)))
İllaki midenin bulanması gerekmez naz yapmak için hihoyyyt
Allah kavuştursun bu arada askere falan mı gidiyor?

kaydirigubbakcemile3 hımmmm şimdi anladım canım sebebini:)))
İllaki midenin bulanması gerekmez naz yapmak için hihoyyyt
Allah kavuştursun bu arada askere falan mı gidiyor?

eşim asker zaten (meslek olarak)istanbulla dıl okulluna gidiyo kursa

arkadaşlar bugün doktora gittik..
tam 5 haftalıkmışım ama ke4seyi göremedik perşembe gel tekrar dedi...
normalmi sizce kese ne zaman görülür...
çok moralim bozuldu......

5 hafta 3 günlük bebeğim... bu hafta sonu umarımm görürüz...

Merhaba Asos senin de son adet 12 aralık mıydı..Ben de bugün itibariyle 5+3 üm..ALLAHIM hepimizin gebeliklerini sağlıkla daim etsin inşallah..Ben de haftaya pazartesi göreceğim kese ve kalp atışını inşallah...

arkadaşlar bugün doktora gittik..
tam 5 haftalıkmışım ama ke4seyi göremedik perşembe gel tekrar dedi...
normalmi sizce kese ne zaman görülür...
çok moralim bozuldu......

canım moralini bozma çok erken daha hafta sonuna kadar daha netleşir.. gözükür.. 6. hafta dolunca gözüküyormuşş.. ufaklıklar bizimle oyun oynuyolra...:)

kızlar sizler çay içiyomusunuz.ben içiyorum ya ( açıkmı içmek gerekir.bide bu aralar grip salgını var buralarda.ben çok hapşırıyorum.bebişime bişey olmaz demi düşmez yani allah korusun ....

asos arkadaşım bende şimdi baya bi araştırdım meraktan galiba dediğin gibi daha biraz erken..
6 haftaya girince gözüküyomuş..
saol ilgilendiğin için..
korkuyorum bu boş gebelik olayından..
Allah kimseye yaşatmasın inşaallah...

yok canımm kötü şeyler hiç bir zaman düşünme... arkadaşlar siteye çok zor girdim..sorun vardı galiba...

kızlar sizler çay içiyomusunuz.ben içiyorum ya ( açıkmı içmek gerekir.bide bu aralar grip salgını var buralarda.ben çok hapşırıyorum.bebişime bişey olmaz demi düşmez yani allah korusun ....

canım çok güldüm yaa öyle hapşurmaktan bebeğe bişey olurmu.. rabbim onu öyle güzel yerleştirmişki...kolaykolay bişey olmaz.. içini rahat tut.. çay vitaminlerin emilimini azaltığı için içmamak daha ii ama bende yemekten 2 saat sonra 2 fincan çok açık çay içiyorumm...
geçmiş olsun canımm ...

slm canım.ya benim bugün kendi hesaplarıma göre 6 hafta 1 günlük ve bugün doktora randevüm vardı.gittim büyük bi hevesle kalp atısını duyacam die ilk önce almadan beta hcg istedi ilk yaptırdıgımda 69 du bugün ise 1000 olmuş.ve ultrasonda bakmadı bileeee 1 hafta sonra görüşelim daha belli olmaz ufak dedi haftaya attı bu seferde yaaa en azından bakıp dıs gebe mi normalmi insan bi keseye bakar demi ama ben zaten stresliyim bugünü zor bekledi.hiçde su serpmedi kös kös geldim ama çok huzursuzuuumm 1 hafta nası geçecek yaa.

arkadaslar bışey sormak istıyorum ben cayı sekersız içiyorum
kahveyıde sekersız sütsüz içerdım ama şimdi süt koyuyorum cok içmıyorum zaten gunde 2 bardak cay 1fıncan kahve şekersız sankı zaralıymış gıbı gelıyo ölemı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…